Connect with us

Igre

Postani virtualni tekač z Let’s Get Fit

Published

on

Med pandemijo je Nintendo Entertainment za svojo konzolo Nintendo Switch marsikoga po svetu rešil pred lenarjenjem in dolgčasom z zabavno igro Ring Fit Adventure. Seveda se stvari še vedno niso povsem umirile in se ljudje še vedno bolj nagibamo k fitnesu in športu znotraj naših domov. Zaradi tega so pri podjetju Koch Media ustvarili igro Let’s Get Fit.

Od različnih iger smo vajeni, da nas vodijo skozi zgodbo ali dogodivščino, kjer nas po poti čakajo izzivi, ki jih lahko premagamo s telovadbo. Za vse, ki pa si želite samo treninga z odličnim prikazovanjem in veliko izbiro vaj, je Let’s Get Fit odlična izbira. 

Ko jo zaženemo nas ta vpraša o naših podatkih kot so, spol, višina, teža in telesna pripravljenost. Na ta vprašanja ne rabimo nujno odgovoriti če ne želimo, saj za samo telovadbo ni ključnega pomena. Je pa res, da igra lažje izračuna porabo kalorij, v kolikor ima točne podatke. 

V glavnem meniju nas kot v vsaki igri pričaka vrstica, kjer imamo na izbiro opcije telovadbe, dosežke, trofeje, lestvico, profil, statistiko in nastavitve. Pod telovadbo izbiramo med tremi opcijami:

  • Free ali izbira vaj po našem okusu, kjer lahko poljubno izbiramo med vsemi možnimi vajami.
  • Program, kjer imamo vnaprej sestavljene različne vaje.
  • Challange ali izziv, tukaj pa se vsak dan pojavi nova težka vaja, da vidimo če smo dovolj pripravljeni zanjo.

V koliko kupite fizično kopijo igre dobite zraven dva traka, ki ju lahko uporabimo za pritrditev kontrolerjev eno na roko in eno na nogo. Tako med telovadbo igra zaznava naše gibanje, če le to izvajamo pravilno. Obstaja pa možnost igranja brez trakov, a takrat igra ne bo zaznavala pravilnost naših gibov, saj je brez kontrolerjev to nemogoče. Je pa res, da naš cilj je izboljšati telesno aktivnost in lahko kontrolerje damo v žep ali pa jih na zapestje pritrdimo z kakšno zapestnico ali trakom. 

Res, da igra ni tako zanimiva in interaktivna če jo primerjam z Ring Fit Adventure, a vseeno je ravno prav narejena, da se najde nekaj za vsakogar. Za vse tiste, ki pa potrebujete rezultate za motivacijo, pa igra pod statistiko vodi vse posebne dosežke in podatke o skurjenih kalorijah. Lahko pa primerjate točke z vašimi prijatelji in vidite kdo je v kakšnem vadbenem programu dosegel več točk. V kolikor pa imate Nintendo Online pa lahko rezultate primerjate s ostalimi ljudmi po svetu. 

V koliko vam ni samemu hodit tekat ali na fitnes je to res ena boljših, če ne najboljših iger za telovadbo, ki jih Nintendo Switch trenutno premore. Na razpolago imamo številno različnih vadbenih programov. Sami si lahko sestavimo program, ki nam bo pripomogel doseči naš cilj, da si izboljšamo zdravje, izgubimo telesno težo ali učvrstimo mišice. Za takšno ceno skorajda ni boljše igre in v koliko boste imeli dovolj zagnanosti in motivacije za redno telovadbo vam ne bo žal.

To bi pa bilo od mene vse, v koliko vam je naša vsebina všeč se naročite na Game Gang kanal in na naša družbena omrežja.

Igrala: Nataša “TashyTas” Ujlaki
Avtor: Žiga “WickedLinx” Kmetec

Igre

PC igre prihajajo na PlayStation VR2 očala

Published

on

PlayStation je naznanil, da bodo njihova VR očala letos dobila podporo za igranje PC iger.

Pred kratkim je Sony naznanil več novosti za njihov VR sistem. Njihova najnovejša očala PS VR2 bodo po enem letu od izida namreč dobila kup novih iger in posodobitev. Med novimi napovedanimi igrami izstopata Metro Awakening in Legendary Tales.

Sony je od tem napovedal še kup drugih VR iger. The Wizards Dark Times Brotherhood in Arizona Sunshine 2 DLC sta zunaj že danes, medtem ko Wanderer: The Fragments of Fate – zanimiva igra skakanja skozi časovna obdobja in reševanja ugank, Zombie Army – standardna zombi streljačina in Little Cities: Bigger! – igra grajenja mest v stilu Cities: Skylines, prihajajo kasneje v letu.

Poleg vseh teh napovedi iger, pa je Sony na svojem blogu zapisal tudi sledeče.

“Z veseljem delimo novico, da trenutno testiramo priložnosti, da bi PS VR2 igralcem omogočili dostop do več PC iger in jim s tem podali še več izbire.”

Kako točno želijo to implementirati še zaenkrat ni znano. Najverjetneje bi šlo za poseben PlayStation zagajalni program, ki ga naložite na svoj PC in znotraj njega dobite dostop do izbranih PC iger. Povezava PS VR2 očal s SteamVR programom najverjetneje Sonyiju ni v interesu.

Podpora za določene PC igre bi naj prišla enkrat letos. S specifikacijami, ki jih VR2 ponuja – 4K zaslon, sledenje očem, 120 fps hitrostjo osvežitve zaslona in 110-stopinjskim vidnim poljem – bo s to potezo VR2 postal močna konkurenca v PC VR marketu.

Continue Reading

Igre

Elden Ring: Shadow of the Erdtree dobil 1. napovednik

Published

on

Elden Ring: Shadow of the Erdtree DLC je dobil svoj prvi napovednik. Po več kot 2 letih od izida igre, bo nova razširitev prišla 21. junija.

Gre za največji DLC kar ga je razvijalec FromSoftware kadarkoli naredil. Dogajal se bo na popolnoma novi mapi s podobno vsebino kot originalna igra – ogromno ozemlja za raziskovanje, ječe in jame različnih velikosti in posebne cone, ki zahtevajo linearen proces (imenovane “legacy dungeons”), kot je bila v originalni igri na primer akademija Raya Lucaria.

Kreativni direktor Hidetaka Miyazaki obljublja mapo velikosti večje od Limgrave-a, začetnega dela Elden Ringa. Dodatek bo vseboval tudi nova orožja, opremo, veščine in več kot 10 novih šefovskih bitk. Miyazaki obljublja tudi težavnost, ki bo na stopnji zadnjega dela igre Elden Ring. Pogosto umiranje je torej zagotovljeno.

Zgodba v DLC-ju bo sledila Miquellu, bratu Malenie, najtežjemu šefu iz originalne igre. Napovednik nam o njegovi zgodbi poda zgolj namige: “Domnevam, da tudi tebe zanima kakšno prijaznost Miquella tukaj počne?”. Če je Miquellova zgodba res zgodba o prijaznosti, pa bomo izvedeli junija.

Dodatek prihaja 21. junija za ceno 39.99€.

Continue Reading

Igre

Diablo 4 prihaja na Game Pass

Published

on

Microsoft je pred kratkim v svojem podkastu potrdil, da bo Diablo 4 že marca na voljo za igranje na Game Passu. S tem bo postal prva Activision Blizzard igra na Game Pass platformi.

Lansko leto je Microsoft za 69 milijard dolarjev kupil podjetje Activision Blizzard. S tem je dobil dostop do znanih franšiz kot so World of Warcraft, Call of Duty, Overwatch in tudi Diablo. Kljub nakupu, še Microsoft teh iger zaenkrat ni dodajal na svojo naročniško platformo.

To se spremeni 28. marca, ko bo 34 milijonovov naročnikov – toliko jih Microsoft trenutno poroča – dobilo na Game Passu dostop do Diabla 4. Točno eno leto od izida igre v 2023.

To ne bo prva selitev Diabla 4 na novo platformo. Igra je namreč izšla tudi na Steamu, kjer so ji Steam recenzije namenile mešano oceno z 69% pozitivnih mnenj, kar za igro tega kalibra ni najboljša novica.

Microsoft je med istim podkastom potrdil tudi, da se bodo 4 njihove ekskluzivne igre selile na druge sisteme (ta sta najverjetneje PlayStation in Nintendo Switch). Čeprav ni bilo napovedano za katere igre se gre točno, se na spletu širijo govorice, da gre najverjetneje za Hi-Fi Rush, Sea of Thieves, Grounded in Pentiment.

Naročnina Game Pass – in posledično skupaj z njo tudi Diablo 4 – je v Sloveniji na voljo za 10 evrov na mesec. Z njo dobite dostop do več kot 400 iger različnih razvijalcev.

Continue Reading

Igre

Ob izidu Tomb Raider I-III predelav je Lara Croft pokazala svoj novi izgled

Published

on

Te dni Lara Croft praznuje svoj rojstni dan. Ob izidu Tomb Raider I, II in III predelav, pa smo ob tej priložnosti dobili tudi skrivne slike njenega novega dizajna.

Trenutni odzivi na vse tri predelave prvih treh iger Tomb Raider serije so pozitivni s 87% oceno na Steamu. A če vas klasike iz preteklosti ne zanimajo, brez skrbi, novi Tomb Raider je že v razvoju.

Praznovanje je Lara namreč oznanila na svoji spletni strani, kjer vas sedaj pričaka prav posebna uganka v stilu Tomb Raider serije. Če vam uspe uganko razrešiti, dobite nagrado – prvi pogled na novo podobo najbolj znane raziskovalke zapuščenih templjev v video igrah.

Njen izgled se na prikazani sliki oddaljuje od njenega “preživetvenega” stila, ki smo ga videli v zadnji Tomb Raider trilogiji (Tomb Raider (2013), Rise of the Tomb Raider (2015) in Shadow of the Tomb Raider (2018)).

Njen nov dizajn se namreč bolj nagiba k njenemu originalnemu videzu iz začetkov serije. V podobi deluje tudi starejša in zelo jasno je svoj lok zamenjala za svoji ikonični srebrni pištoli.

Naslednja igra v Tomb Raider seriji nosi naslov Tomb Raider Next. O igri še ni veliko znano, ve se le, da se bo prihodnja Lara Croft na naših zaslonih pojavila v Unreal Engine 5.

Continue Reading

Igre

Embracer odpustil skoraj 1.400 zaposlenih, prekinili razvoj 29 iger

Published

on

Embracer Group, švedsko podjetje, ki ima v lasti preko 120 studiev za razvoj iger, je odpustilo kar 1.387 zaposlenih. Številka zajema 8% njihove globalne delovne sile.

Odpuščanja so del daljšega rekonstrukcijskega plana, ki so ga začeli izvajati že junija lani. Začelo se je z zaprtjem razvijalca Volition, znanega po svoji seriji Saints Row. Zapri so tudi studio Free Radical Design, ki je takrat delal na obuditvi klasike Timesplinters.

A zaprtje dveh studiev ni bilo dovolj. V zadnjih mesecih lanskega leta je Embracer Group namreč skupno odpustil kar 1.387 zaposlenih. Izšla je tudi novica, da so več studiev ponudili na prodaj. Med njimi bi naj bil tudi Gearbox Software, znan po seriji Borderlands.

Embracer je med tem tudi potrdil, da so ukinili razvoj 29 nenaznanjenih iger, ki so bile v zadnjih mesecih v aktivnem razvoju. Naslovi teh iger žal niso znani.

Masovna odpuščanja v industriji so zadnje čase prepogosta novica. Nedolgo nazaj je Microsoft odpustil 1.900 zaposlenih, pred tem tudi Riot Games in CD Projekt Red. Odpuščanja pa je video igralska industrija čutila tudi drugje, kot je to v primeru Twitcha, ki je mesec dni nazaj odpustil kar 500 zaposlenih.

Continue Reading

Igre

Baldur’s Gate 3 – Nove izboljšave in posebno darilo za Valentinovo

Published

on

Baldur’s Gate 3 v tem tednu dobiva kup novih vsebin. Med njimi je tudi več novih animacij za romantične trenutke.

Posodobitev, ki bo izšla v tem tednu, velja za eno večjih. Poleg popravkov za hrošče in novih animacij poljubljanja, pa prihajajo tudi konkretne izboljšave, ki so jih igralci želeli že mesce.

En izmed najbolj nadležnih opravkov v igri je menjava likov v svoji ekipi. Sedaj za zamenjavo članov v ekipi ne boste potrebovali več sproščati mest, ampak se bo zamenjava zgodila samodejno v dialogu z novim želenim članom. Torej nič več nepotrebnega tekanja po kampu gor in dol.

Zelo dobrodošla je tudi sprememba, da bodo sedaj samodejno sproženi dialogi za izbranega govorca vedno izbrali vaš primarni lik, ne pa lik, ki ga trenutno nadzurujete. Odlična novica za vse karizmatične barde in barbare z željo po večni intimidaciji okolja.

Popravili so tudi delovanje Shield Bash in Rebuke of the Mighty sposobnosti, ki se bosta sedaj aktivirali pravilno.

Posodobitev ima velikost 21 GB, ampak za namestitev potrebuje kar 150 GB prostega prostora. Če tega prostora nimate, razvijalec Larian predlaga, da igro v celoti odnamestite in ponovno namestite najnovejšo verzijo.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno