Connect with us

Aktualno

YouTuber Dunkey ustanovil založnika neodvisnih iger Bigmode

Published

on

YouTuber Jason Yevgeniy Gastrow, bolj znan kot Videogamedunkey ali preprosto Dunkey, je napovedal ustanovitev neodvisnega založniškega podjetja Bigmode.

Gastrow je YouTuber že več kot desetletje, njegov kanal pa ima trenutno sedem milijonov naročnikov in več milijard ogledov. V videoposnetku, v katerem je napovedal Bigmode, je pojasnil, da zaradi svojih izkušenj iz YouTuba dobro razume, kakšne igre si želijo igralci, založniška hiša pa si prizadeva biti čim bolj prijazna do razvijalcev.

“Na YouTubu sem že 11 let in ena od osrednjih tem mojega kanala je bila vedno lučanje brezdušnih iger v smeti ter povzdigovanje in hvaljenje resnično navdihnjenih umetniških del v tem mediju,” je dejal Gastrow. “Leta in leta sem vedno iskal najboljše neodvisne igre in jih skušal narediti pravične, tako da sem na milijone ljudi opozoril na igre, ki si dejansko zaslužijo pozornost.”

Dodal je, da bo Bigmode, ki ga ustanavlja skupaj z ženo, YouTuberko Leah “Leahbee” Gastrow, harmonično nadaljevanje njegovega kanala.

“Z Leah nisva le obraz tega podjetja, ampak sva podjetje,” je nadaljeval. “To je najina vizija in najina naloga št. 1 je izdajati najboljše igre.”

Gastrow je dodal, da prek podjetja Bigmode ne želi imeti ustvarjalnega nadzora, želi pa sodelovati pri razvoju.

Slika: videogamedunkey

“Razumem, katere ideje vedno delujejo, katere nikoli, katere ideje so sveže ali se morajo vrniti, in katere so že izredno izrabljene,” je dodal.

“Veliko truda smo vložili v to, da bi bile pogodbe čim bolj prijazne do razvijalcev. Mislim, da bomo prinesli noro vrednost, bistvo pa je: pomagati dobrim igram, da uspejo in da bodo uspešne tudi v prihodnosti.”

Razvijalci lahko že stopijo v stik in predložijo svoje igre, pri čemer Bigmode pojasnjuje, da ne sprejema iger, ki uporabljajo NFT, kriptovalute ali veriženje blokov.


GUILTY GEAR -STRIVE- PS5 igra

39,99 €

Continue Reading

Aktualno

Xbox zapira štiri studie družbe Bethesda

Published

on

Microsoft se je odločil zapreti studie Arkane Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog in Roundhouse, potem ko jih je prevzel leta 2020.

Včeraj je IGN delil obsežen prispevek o stanju v igričarskih studiih Bethesda in odpuščanju kadra. Na seznamu ukinjenih razvijalcev so Arkane Austin, ki nam je lani serviral obupni Redfall, Tango Gameworks, studio, ki stoji za nagrajeno igro Hi-Fi Rush, ter manj znana Alpha Dog Games in Roundhouse Games.

IGN je v svojem prispevku delil vsebino elektronskega sporočila, ki ga je vodja Xbox Game Studios Matt Booty poslal svojim zaposlenim. Zdi se, da se je Xbox odločil zapreti manj uspešne studie ekip Bethesda in ZeniMax ter odpustiti ali premestiti določene posameznike ali celotne ekipe.

“Ta prerazporeditev naslovov in virov pomeni, da bo nekaj ekip prerazporejenih v druge in da nas bodo nekateri kolegi zapustili,” je zapisal Booty.

Xbox namerava nekatere delavce ekipe Arkane Austin premestiti v druge studie Bethesde, medtem ko bo celotna ekipa Roundhousa postala del studia Zenimax Online Studios, ki dela na igri The Elder Scrolls online.

Poudariti je treba tudi, da se Arkane Austin zapira, kljub neizpolnjenim obljubam igralcem. Tisti, ki so kupili posebno izdajo igre Redfall, bi namreč morali brezplačno dobiti še dva dodatna heroja, ki jih pa ni bilo.

“Prejšnja posodobitev igre Redfall bo njena zadnja, saj bomo končali razvoj igre,” pojasnjuje Bootyjevo elektronsko sporočilo. “Igra in njeni strežniki bodo ostali na spletu, kjer bodo igralci lahko uživali, igralcem, ki so kupili dodatek Hero DLC, pa bomo zagotovili poplačilo.” 

Ni jasno, v kakšni obliki bo prišlo to “poplačilo”, vendar se zdi očitno, da igralci ne bodo dobili vračila denarja.

Continue Reading

Aktualno

Oboževalci igre Helldivers 2 popravljajo svoje negativne ocene

Published

on

Zdi se, da je drame okoli igre Helldivers 2 končno konec. Po uspešni kampanji proti Sonyju za igro Helldivers 2 v resničnem življenju, igričarji pospravljajo za sabo.

Ta vikend je na spletu divjala težka bitka med Sonyjem in skupnostjo Helldivers 2. Sony Interactive Entertainment si je prizadeval, da bi se vsi igralci igre Helldivers 2 za igranje igre morali prijaviti z računom PSN, kar je povzročilo velik odpor skupnosti kooperativne streljačine.

Z usklajenimi prizadevanji in s pomočjo forumske platforme Reddit so igralci igre Helldivers 2 protestirali proti Sonyjevi potezi z negativnimi ocenami na platformi Steam – teh je bilo več tisoč. To je tako močno poslabšalo oceno igre na Steamu, da se je Sony na koncu odločil opustiti svoj načrt in priznati poraz.

Še bolj presenetljivo je, da se je skupnost po uspešni “operaciji” odločila pospraviti svoj nered in popraviti oceno igre. Ocene igre Helldivers 2 na platformi Steam so se iz “mešanih” s skoraj 50-50 delitvijo pozitivnih in negativnih ocen spremenile v veliko bolj zaslužene “večinoma pozitivne”. V času pisanja tega članka je 70 % od 606.000 uporabniških ocen igre na Steamu pozitivnih, pri čemer se komentarji sklicujejo na nedavna prizadevanja igralcev, kot npr:

“Ta igra je tako dobra, da smo imeli celo misijo v resničnem življenju.

ZA LJUBEZEN DO SVOBODE <3

10/10″

in

“GLAVNI UKAZ JE DOKONČAN

IGRAMO SKUPAJ ALI PA SPLOH NE”

Slika: Steam

Slednji komentar se nanaša na dejstvo, da brez tega prizadevanja igre Helldivers 2 ne bi bilo mogoče igrati v 177 državah, ki ne podpirajo omrežja PSN.

Continue Reading

Aktualno

Black Lotus je ponovno postal najdražja karta igre MTG

Published

on

Po kratkem obdobju vladavine prstana The One Ring je najdražja karta v igri Magic: The Gathering spet Black Lotus.

Trgovec z igrami in zbirateljskimi karticami Dave & Adam’s je delil novico o nedavni prodaji, ki naj bi potekala med Adamom Caijem iz podjetja Pristine Collectibles in nerazkritim kupcem. Kopija zloglasne karte iz kompleta alfa naj bi bila prodana za 3 milijone dolarjev (2,8 milijona evrov).

Po ocenah naj bi obstajalo le približno 1.100 izvodov prvega natisa kartice MTG Black Lotus. Čeprav je karta vedno veljala za najdražjo na trgu rabljenih kart MTG, si je ta naziv za približno eno leto prislužila enkratna kopija karte The One Ring, ki jo je raper Post Malone leta 2023 kupil za 2 milijona dolarjev.

Pred tem je najdražji prodani Black Lotus prav tako kupil Post Malone, ki je zanj leta 2021 odštel 800.000 dolarjev. Čeprav je bil njegov izvod podpisan s strani ilustratorja, je bila podobna podpisana različica kartice istega leta na dražbi prodana za 540.000 dolarjev.

Še vedno ni jasno, zakaj je bil ta novo prodani Black Lotus toliko dražji od prejšnjih izvodov. Čeprav je kartica prejela oceno “Pristine 10” od družbe Certified Guaranty Company, se to ni zgodilo prvič. 

Uporabnik Instagrama Benjamin.be.13, ki bi lahko bil kupec tega Black Lotusa, je pred kratkim delil sliko svojega na novo pridobljenega Črnega lotosa, ki bi lahko bil tisti, o katerem sta Dave & Adam’s spregovorila v ponedeljek.

V objavi na Instagramu je bilo zapisano: “To je edina karta Alpha Lotus, ki jo je CGC ocenil z oceno Pristine 10, in ena od samo dveh kart Pristine 10, ki so jih ocenila vsa večja podjetja za ocenjevanje.”

Continue Reading

Aktualno

Na Japonskem poteka Golden Week, na Steamu pa popusti

Published

on

V sodelovanju s številnimi izjemnimi partnerji založnik iger KOMODO ponovno organizira obsežen dogodek na platformi Steam, da bi z dogodkom Golden Week Japanese Game Fest proslavil japonske praznike, ki so znani kot zlati teden!

Številne japonske igre bodo od 25. aprila ob 19.00 do 6. maja ob 19.00 po srednjeevropskem času na platformi Steam znižane. Na seznamu je več kot 600 odličnih iger in še več DLC vsebine, ki podpirajo japonščino, od 30 različnih založnikov, vključno s priljubljenimi naslovi, kot so Pocket Mirror ~ GoldenerTraum, Street Fighter 6, Persona 3 Reload in FINAL FANTASY VII REMAKE INTERGRADE.

Poleg razdelka za razprodajo z do 90-odstotnimi prihranki so na voljo tudi razdelki za prihajajoče izdaje in igre, ki jih podpira Steam Deck.

Continue Reading

Aktualno

V storitvi Steam je bil do nedavnega mogoč podvig, za katerega sploh nismo vedeli

Published

on

Iznajdljivi igričarji so sistem zlorabljali že več let, večina uporabnikov storitve Steam pa o tej možnosti sploh ni razmišljala. Podjetje Valve je pravkar spremenilo svojo politiko vračil in izkazalo se je, da smo kupci lahko do nedavnega zahtevali vračilo za predizdane naslove, le da tega nismo storili.

Uporabniki storitve Steam poznajo pravilo, da lahko svoje igre brez težav vrnejo, če so jih igrali manj kot dve uri v dveh tednih po nakupu. Vendar so se stvari zdaj spremenile.

“Danes smo posodobili del naše politike vračil v zvezi z vnaprej kupljenimi naslovi,” je zapisano v nedavni izjavi družbe Steam. “Ta sprememba zajema naslove, ki so v prednaročilu in ponujajo “predhodni dostop”. Igralni čas, pridobljen v obdobju predhodnega dostopa, se bo zdaj štel v obdobje vračila v storitvi Steam.”

To pomeni, da so do zdaj igralci, ki so kupili igro v predčasnem dostopu, lahko zahtevali vračilo, tudi če so igrali več kot dve uri, če igra še ni bila uradno izdana.

V stari politiki vračil navedeno, da:

“Ko kupite naslov v predprodaji v storitvi Steam (in ste za naslov plačali vnaprej), lahko kadar koli pred izdajo tega naslova zahtevate vračilo. Standardno 14-dnevno/dvourno obdobje vračila se začne šele na datum izida igre.”

Hah. Igro BG3 bi lahko v celoti vrnili, potem ko smo v njej preživeli več kot 200 ur, če bi to storili pred datumom začetka prodaje. Kdo je vedel? Čeprav, zakaj bi kdo to storil? Igra je odlična.

Continue Reading

Aktualno

Ljubosumni igralci v Helldivers 2 streljajo svoje soigralce

Published

on

Igralci igre Helldivers 2 se borijo za svobodo človeštva, vendar se bodo borili tudi proti vaši svobodi, da nosite ekskluzivni kos bonus opreme iz prednaročila.

Igričarji so spet nej ušpičili. Med ljubitelji spletne strelske igre Helldivers 2 podjetja Arrowhead Game Studios kroži nov trend. Bratomor. Ljubosumni vojaki so začeli streljati na vse soigralce, ki nosijo določen bojni oklep, in trend se je prijel.

Trenutna tarča tega norčevanja so igralci, ki so prednaročili igro, za katero so prejeli ekskluzivno obleko, srednji komplet oklepov TR-7 Ambassador of the Brand v čudoviti modro-beli barvni kombinaciji.

Oklep TR-7 Ambassador of the Brand je bil le eden od treh prednaročniških kompletov oklepov, med katerimi sta tudi TR-9 Cavalier of Democracy in TR-62 Knight. Čeprav so bili vsi trije prednaročniški bonusi, je le oklep TR-7 od začetka prodaje postal zelo iskan in zato tarča ljubosumja.

Razvijalci so v zvezi s tem trendom na svojem kanalu X objavili sporočilo za javnost:

“Vrhovno poveljstvo Super Zemlje je izvedelo, da so bili uradni prodajalci zamrznjenega jogurta korporacije SUMY na bojišču namerno tarča napadov.

Ta človek je vaš prijatelj! Bori se za vašo svobodo, svobodomiselnost in mrzle dobrote!”

Ko je razvijalec izpostavil to obnašanje, je verjetno le še bolj podkuril ogenj in ekipa družbenih medijev Helldivers se tega nedvomno zaveda. Brez dvoma gre za marketinško potezo, a čeprav je to ustrahovanje soigralcev le šala, nam je žal za igralce z modrimi čeladami, ki samo poskušajo uživati v svoji igri.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno