Connect with us

Aktualno

Netflix napoveduje prenos profilov – za takrat, ko boste končno ustvarili svoj račun

Published

on

Netflix je v ponedeljek po večmesečnem testiranju v nekaj državah po svetu (vključno s Slovenijo) napovedal novo funkcijo, imenovano Prenos profilov. Funkcija uporabnikom omogoča, da svoja prilagojena priporočila, zgodovino ogledov, Moj seznam, shranjene igre in druge nastavitve prenesejo na nov račun.

Netflix je pojasnil, da je funkcija namenjena uporabnikom, ki si delijo račun s sostanovalcem, partnerjem ali starši in se nato sčasoma razidejo. Netflix želi olajšati ta prehod, tako da novi samostojni uporabniki ne bodo morali začeti organizirati svoj profil popolnoma od začetka.

Slika: Netflix

Drugi razlog, zakaj Netflix to počne, je da na prijazen način spodbuja ustvarjanje novih računov. Preprečevanje deljenja gesel je ena od glavnih usmeritev podjetja v prihodnosti, ki išče več načinov za povečanje števila naročnikov – Netflix je ocenil, da več kot 100 milijonov gospodinjstev do storitve dostopa prek skupnih računov.

Prenos profila vas vodi skozi postopek odprtja novega Netflixovega računa iz obstoječega profila. Potek nastavitve je poln spodbudnih navodil o tem, kako si lahko zdaj “lastite svoj račun in ohranite vse, kar vam je pri tem profilu všeč“, v obstoječem računu pa bo ostala varnostna kopija profila.

To je le ena od Netflixovih številnih potez, s katerimi želi več zaslužiti tudi od uporabnikov, ki si delijo gesla.


G435 Wireless Headset LIGHTSPEED; BLACK

79,99 €

Aktualno

Kai Cenat postal streamer leta

Published

on

Na podelitvni nagrad Streamer Awards 2024 je Kai Cenat že drugič zapored dobil naziv streamer leta. V preostalih kategorijah je zmagalo par novih obrazov.

Ta vikend je v Las Vegasu potekala že tretja letna podelitev nagrad za streamerje leta. Skupno je bilo podeljenih 30 nagrad za različne kategorije. Od lanskega leta so 2 kategoriji odmaknili (Najboljši Soulslike streamer in Najboljši dobrodelni stream dogodek) in dodali 8 novih dodali.

Med drugim so izstopali zmagovalci lolTyler1, ki je dobil nagrado za najboljšega šah streamerje leta, PirateSoftware, ki je v zadnjem letu nepredstavljivo zrasel s svojim kanalom učenja programiranja in Maximilian_Dood, ki je dobil nagrado za dolgoletno delo v industriji. Zanimiva je tudi zmaga igre Lethal Company kot najboljša streaming igra leta.

Dogodek je preko spleta v živo dobil najvišjo gledanost 645.000 istočasnih gledalcev, kar je 100.000 več kot lansko leto. Kategorije in zmagovalci Streamer Awards 2024 so našteti spodaj, kategorije z zvezdico so bile letos podeljene prvič.

 • Najboljša igra vlog – Fanum
 • Najboljši skupinski kanal – NMPLOL
 • Najboljši streamer za umetniško kreativnost– RubberRoss
 • Najboljši šah streamer – LolTyler1
 • Najboljši streamer strateških iger – disguisedtoast
 • Nagrada za skrite dragulje (“Hidden gem”)– EverythingNowShow
 • Vzhajajoča zvezda – NoraExplorer
 • Najboljši MMORPG ztreamer – Sodapoppin
 • Najboljši Speedrunner – Wirtual
 • Najboljši IRL streamer – Jinnytty
 • Najboljši Battle Royal streamer– IttzTimmy
 • Najboljši Minecraft streamer – Quackity
 • Najboljša streaming igra leta – Lethal Company
 • Najboljša organizacija za kreacijo vsebin – AMP
 • Najboljši streamer za programiranje in izdelavo iger – PritateSoftware
 • Najboljši mednarodni streamer– Quackity
 • ⭐Najboljši streamer pretepaških iger– Etoiles
 • Najboljši streamer FPS iger– Tarik
 • Najboljša serija na streamu – AustinShow
 • Najboljši streaming dogodek – Ludwig
 • Najboljši streamer, ki je letos dosegel preboj – Jynxzi
 • Najboljši VTuber– IronMouse
 • Najboljši Just Chatting streamer– Kai Cenat
 • Najboljši streamer raznolikih vsebin –  Caseoh_
 • V svoji ligi– ExtraEmily
 • Nagrada za dolgotrajno delo– Maximilian_Dood
 • Nagrada Safir– Valkyrae
 • Videoigralec leta – Jynxzi
 • Streamer leta – Kai Cenat

Continue Reading

Aktualno

Bo novi Deadpool & Wolverine rešil Marvel (filmsko) vesolje?

Published

on

Prišel je nov napovednik za film Deadpool & Wolverine. Kakor kaže bo rdeči superjunak tokrat reševal tako svet, kot tudi celotno Marvelovo filmsko vesolje.

Napovednik je bil predvajan pred najbolj gledanim ameriškim športnim dogodkom leta – Super Bowlom. V njem se razkrije zgodba prihajajočega filma in katere znane obraze bomo v filmu videli, poleg seveda Ryan Reynoldsa.

Najbolj znan je seveda Wolverine, lik s strani Hugh Jackmana, ki se je od velikih zaslonov poslovil v filmu Logan (2017). A priložnost, da skupaj z Deadpoolom ponovno reši svet, ga je sedaj pripeljala nazaj iz opokojitve.

Napovednik uspešno draži z zanimivo zgodbo, saj prikazuje kako namerava Deadpool Marvel vesolje rešiti na dva različna načina.

Prvič kot superjunak v zgodbi in drugič kot filmski lik, ki rešuje Marvelovo filmsko vesolju (bolje poznano kot MCU). Po uspešnem zaključku Marvelovega spektakla Maščevalci: Zaključek (2019), Marvelu namreč ni več uspelo doseči enakih višav gledanosti in dobička.

Deadpool bo tako mogoče postal njihov odrešitelj, kot se v napovedniku tudi opiše (“Marvel Jezus“). Z zgodbo, ki vključuje agencijo spreminjanja časa TVA in vključitvijo X-Men likov v Marvel vsebine, bo mogoče ravno Deadpool ta, ki MCU-ju poda nov zagon.

Film prihaja v kina 26. julija 2024.

Continue Reading

Aktualno

Nova študija razkriva, da se 24 % digitalnih iger sploh ne igra

Published

on

Platforma za računalniške igre Ultra je pravkar objavila ugotovitve svoje nove študije o igralcih računalniških iger. Študija je pokazala, da 24 % vseh digitalnih iger za osebne računalnike v knjižnicah igralcev ni bilo nikoli igranih, 58 % igralcev osebnih računalnikov pa bi svoje digitalne igre prodalo, če bi jih lahko.

V raziskavi je sodelovalo 2.000 igralcev osebnih računalnikov v ZDA in Združenem kraljestvu, ki so razkrili zanimiv vpogled v trenutne trende na trgu videoiger. V prvi vrsti bi igralci radi imeli več prožnosti pri nakupu, izmenjavi in prodaji svojih digitalnih videoiger. Predvsem si želijo, da bi lahko svoje digitalne naslove prodali drugim igralcem, kot je bilo to mogoče v času fizičnih nosilcev.

75 % vprašanih meni, da so igre AAA predrage, zato ni presenetljivo, da je le 36 % vseh digitalnih iger kupljenih po polni ceni. Poleg tega bi kar 64 % vprašanih kupilo več iger AAA po polni ceni, če bi jih lahko pozneje ponovno prodali.

Še eno dejstvo, ki ga igričarji osebnih računalnikov že od nekdaj vedo, a do zdaj niso imeli oprijemljivih podatkov, je, da večino svoje digitalne knjižnice zanemarjajo. 24 % iger ostane popolnoma neigranih, manj kot polovica (44 %) digitalnih iger za osebne računalnike pa se redno igra.

Continue Reading

Aktualno

Govorice o prihodnosti Xboxa so močno vznemirile oboževalce konzole

Published

on

Oboževalci konzole Xbox se soočajo s krizo, potem ko so nekateri mediji poročali, da bi se lahko ekskluzivne igre za Xbox kmalu začele pojavljati na sistemu PlayStation.

Več uglednih vplivnežev Xboxa je javno umaknilo svojo podporo ameriški konzoli, kar se zdi pretiran odziv na domnevne načrte Microsofta, da posodobi svoje poslovanje. Konec tedna so se po spletu začele širiti govorice, da bo Xbox morda izdal nekatere svoje ekskluzivne igre na PlayStationu. To vključuje nedavni igri Starfield in Hi-Fi Rush ter morda celo franšizo Gears of War.

Čeprav se to za povprečnega potrošnika sliši kot čudovita novica, je več oboževalcev Xboxa manj navdušenih nad deljenjem svojih iger. Youtubar Riskit4theBiskit je na platformi družbenih medijev X delil resen naziv svojim sledilcem, v katerem je povzel govorice, in pozval oboževalce Xboxa, naj ostanejo mirni.

YouTuber Doc_Dark, ki že več tednov poroča o dogajanju na “fronti” t. i. vojne med konzolama, je v posnetku improviziral pesem o trenutnih razmerah. Eden od uporabnikov platforme X je celo prodal vse svoje Xbox izdelke v trgovini GameStop in delil sliko računa. Drug oboževalec je objavil slike, na katerih kupuje in postavlja novi PlayStation 5.

Phil Spencer, vodja konzole Xbox, se je oglasil z obljubo, da bo njegova ekipa kmalu razkrila več o svojih načrtih:

“Poslušamo vas in vas slišimo. Za naslednji teden načrtujemo dogodek za posodobitev poslovanja, na katerem se veselimo

Vir.

Continue Reading

Aktualno

Ali Pokimane zapušča Twitch?

Published

on

Zdi se, da ena od najbolj prepoznavnih ženskih streamerk na Twitchu zapušča Amazonovo platformo. 

Včeraj je maroško-kanadska ustvarjalka vsebin Pokimane objavila posnetek zaslona aplikacije Twitch v trgovini App Store, ki je na promocijskih slikah prikazovala njen obraz.

“Konec enega obdobja,” je zapisala. “Twitch je bil moj dom desert let… vendar je čas, da se vam zahvalim za vse spomine in ljubezen, ko sem igrala LoL, Fortnite in Among Us.”

Oboževalci in mediji so bili zaradi sporočila zmedeni, saj so se začele širiti govorice, da Pokimane išče boljše priložnosti drugje. “Njena pogodba se je iztekla in ne bo podpisala nove, morda pa bo včasih prenašala preko različnih kanalov istočasno,” je objavil uporabnik Reddita GaryXBF, eden od mnogih, ki ugibajo o razlogih za njen odhod.

Čeprav Pokimane ni izrecno povedala, da zapušča Twitch, je v odgovoru na svojo objavo priznala, da je potočila veliko solz. Zdi se, da je v tem nekaj resnice, saj se je na njeno objavo odzovel tudi Twitch.

“Kako neverjetno potovanje je bilo to. Zelo smo ponosni na vse, kar si dosegla, in na to, kar te čaka v prihodnosti. Na Twitchu boš imela vedno svoj dom, Poki.”

Pokimane obljubila, da bo o situaciji več razkrila v današnji epizodi podkasta ‘Don’t Tell Anyone’.

Continue Reading

Aktualno

Krafton želi ustvariti franšizo iz igre PUBG

Published

on

Ljubitelji igre PUBG se lahko razveselijo več projektov podjetja Krafton, osnovanih na zgodbi igre PUBG: Battlegrounds.

V novem sporočilu za javnost podjetja Krafton je izvršni direktor podjetja Krafton Changhan Kim na nedavni predstavitvi Krafton Live Talk, internem komunikacijskem programu založnika, podal več različnih napovedi.

“Leto 2024 je leto, ko bo strategija Scale-up the Creative obrodila svoje prve sadove,” je dejal generalni direktor Kim Chang-han. “To bo prelomnica za postopno rast podjetja Krafton.”

V pripravi je skupno 20 novih naslovov, vključno z Dark and Darker Mobile, ki bo predvidoma izšel letos. Krafton načrtuje tudi razširitev ponudbe izdelkov, ki temeljijo na intelektualni lastnini Battleground, s pomočjo notranjih in zunanjih studiev ter zunanjih izvajalcev.

Založnik je pred kratkim napovedal tudi novo ekstrakcijsko strelsko igro, trenutno naslovljeno Project Black Budget, ki bo izšla v drugi polovici leta 2024. Upajmo, da bo kmalu objavljenih več informacij o tem projektu.

PUBG ohranja veliko bazo igralcev od svojega izida leta 2017 in ostaja edini naslov, ki ga na platformi Steam še ni presegla nova igra Palworld z rekordnim številom igralcev.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno