Connect with us

Aktualno

Slovenski e-športni el clasico z odločnim zmagovalcem, ki potuje na Sigma Cup 2022

Published

on

Včerajšnji veliki slovenski e-športni derbi med Diamant Esports in Cyber Wolves je odločil, katera ekipa potuje kot predstavnik Esports Balkan League, tj. največjega regijskega prvenstva v League of Legends, v Atene na Sigma Cup 2022.

Sigma Cup 2022 združi najboljše ekipe treh različnih regionalnih lig, balkanskega EBL, češkega Hitpoint Masters ter grškega GLL, tj. Greek Legends League.

Druga že določena ekipa na turnirju so predstavniki iz Češke, Dynamo Eclot, ki so v finalu presenetili predstavnike legendarne organizacije eSuba po napetem 3 – 2 rezultatu. Grško mesto še ni določeno, se pa bo današnji finale med PentagonMaze Esports in We Love Gaming odvil danes ob 18:00.

A poglejmo si raje dogajanje, ki je odločilo balkanskega predstavnika.

Diamant Esports vs Cyber Wolves, prvič

Že prvo igro so Cyber Wolves gaming navdušili s top lane pick Lllaoi, herojem, ki ga ne vidimo pogosto. To navdušenje se je stopnjevalo z igro Luka “kingggggg” Kralj na Maokaiu, ki je s prevlado nad diamantovim ADC igralcem Đorđe “Shy Carry” Stišović na Varusu prelil prvo kri dvoboja.

Malo pred deseto minuto pa je napaka Bor “Kektz” Jeršana, ki je napačno ocenil ena na ena situacijo proti Illaoi, razliko odločno povečala na 2 proti 0 v korist CWE. Volkovi so pobrali tudi prvega zmaja, kljub temu pa so Diamanti pridno nabirali cekine ter skrbeli, da je finančna situacija ostajala stabilna.

V petnajsti minuti so Diamanti končno uspeli vrniti milo za drago in so zmagali teamfight v korist dva proti ena, ki jim je priskrbel tudi zmaja. Kmalu za tem je Yusuf “Luka” Gülbak na Sylasu dobil še solo uboj nad Alexandru “Royal” Mihai Pricu in s tem izenačil število ubojev na 3 proti 3.

Po kar nekaj borbe v 21. minuti Cyber Wolves Esports vzamejo še drugega zmaja, vendar vodstvo v zlatu in ubojih ostaja v rokah DIA, in to se skozi preostanek tekme samo še povečuje. V 36 minuti se tekma zaključi, ko Kektz steče mimo inhibitorja, pritsne Olaf Ragnarok in razbije Nexus skoraj lastnoročno.

Diamant Esports vs Cyber Wolves, drugič

Druga tekma prinese presenečenje v obliki Karthusa v rokah Kinga, ki ga popelje v džunglo. Tudi to tekmo King uspešno prelije prvo kri v velikem skupinskem dvoboju, ki se vname kot posledica borbe za Herald. Ko se prah poleže in zahvaljujoč lepemu flashu Andrey “MDB” Yakovleva na Varusa ter zadetemu Piercing Arrow skill shotu, CWE vodijo po ubojih 4 proti 3.

Navkljub dejstvu, da Diamanti dobijo prvega zmaja, ves čas zaostajajo po nabranem zlatu, kar poizkusijo rešiti v 11. minuti z zagotovitvijo tudi drugega zaporednega zmaja, vendar za to drago plačajo z menjavo herojev z dva za ena. Volkovi nato prednost se povečajo na 8 proti 4, a jih hitenje ujame nepripravljene pod nasprotnikovim stolpom, kjer Kektz in LUKA oba dobita po en uboj in še “shut down” za povrh. Ni pa vse enoznačno, saj neprestano Kingov Karthus ultimate Requiem skrbi da CWE ostaja v lepi prednosti. Tako je razlika v goldu sicer naklonjena CWE, a se s časom ne povečuje, Diamanti pa vztrajno čakajo ter se branijo napadov.

V 16. minuti sredi neprestanega izmenjevanja udarcev, volkovom uspe zagotoviti Infernal Drake, a Diamanti dobijo Heralda. Temu sledi globok tower dive, ki omogoči Diamantu uboj na Kingom. Slednji pa tudi po smrti meša štrene oranžnim, saj odlično izkoristi pasivno zmogljivost Death Defied ter zadane Wall of Pain in Lay Waste na ADC ter support igralca Diamanta, nato pa z Requiemom dokončno v sivine spremeni zaslona obeh igralcev.

Na mapi akcija ne pojenja, CWE pa vodi približno 4.000 golda pri rezultatu 13 proti 17. Vseeno pa Diamant odgovarja in kaže, da znajo igrati t.i. wave control in rotacije ter se lepo borijo za vision, ne pustijo se zadušiti in v 27. minuti jim uspe perfekten teamfight. Kektz z Ornnom dobi engage in knockup na Karthusu in ADC igralcu CWE. Sicer je medtem Royal na Akali poizkušal dogajanje flankati ter presenetiti, je bil prepozen in se dvoboj tako konča klavrno za volkove, Diamanti dosežejo ACE. S tem zagonom dobijo še Barona ter hitro zaključijo tekmo ter postavijo rezultat 2-0.

Diamant Esports vs Cyber Wolves, tretjič

Tretja tekma ne nadaljuje trenda first bloodov na strani Cyber Wolves, saj je KING hitro prisiljen priznati premoč igralcu Akali po spodletelem ganku. Se pa nadaljuje trend smrti Kektza v ena na ena spopadih na vrhu, saj spet zatava pregloboko pod nasprotnikov stolp in preda Silverio “Deidara” Masi na Ireliji uboj na svojem Aatroxu.

Dogajanje se nadaljuje v 14. minuti, ko je Diamant uspel zbrati že dva zaporedna zmaja in dominantno nadaljujejo predstavo s 4-1 dvobojem na vrhu ter tako povečajo razliko v ubojih na 5 proti 2.

Volkovi vseeno ne kažejo znakov obupavanja, saj razlika v goldu ni tako velika, in naslednji Herald, uboj ter zmaj gredo vsi k njim. Pokaže se še ena enostavna priložnost in na prvi pogled se zdi, da bo Kektz vnovič storil napako ter overextendal – a to je bila le zvita past Diamantov, saj je LUKA čakal v bližnjem grmovju in vnel se je brutalen skupinski spopad, ki je šel v smer DIA z 5-1.

A CWE nadaljujejo z odlično individualno igro – v 18. minuti najde Irelia izpostavljenega ADC igralca Diamanta, a Shy Carry z dobro defenzivno igro preživi in situacijo dodatno obrne v svojo prid. Zgodba se nadaljuje v 25. minuti s celo vrsto dodatnih smrti na strani Cyber Wolves, Diamanti dobijo še vso prednost zmaganega Barona in volkovom ne uspe obraniti brloga ter Nexus še poslednjič pade.

Diamanti napredujejo, Cyber Wolves imajo še eno priložnost

Vse pa še ni izgubljeno za Cyber Wolves, saj je četrti slot na Sigma Cup 2022 še popolnoma odprt. Mesto na le-tem bo podeljeno v Sigma Cup 2022 Gauntletu, tj. odprtem tekmovanju za drugo in tretjeuvrščene ekipe vseh regij, kar za EBL tako regijo predstavljata Cyber Wolves Esports in Partizan Esports, češko eSuba in Entropiq, Grčijo pa Team Phantasma ter poraženec današnjega grškega finala.

Redni del prvenstva Sigma Cup 2022, na katerem bo pa zagotovo moč videti Diamant Esports, pa bo potekal 19. in 20. novembra in najboljše čaka denarni nagradni sklad v višini 15.000 EUR – tako, da že držimo pesti za naše slovenske predstavnike.

Aktualno

Igralci računalniških iger lahko poleti pričakujejo posodobitve o novih naslovih za PC

Published

on

Oddaja PC Gaming Show se vrača v nedeljo, 9. junija, ob 22.00 po srednjeevropskem času na Twitch, YouTube, X, Steam in Bilibili. Letošnja poletna oddaja zaznamuje deseto obletnico oddaje PC Gaming Show in bo vsebovala bogat seznam razkritij, praznovanj in presenečenj.

Pričakujete lahko nove posodobitve o igrah, ki bodo izšle do konca leta 2024 in pozneje. Ogledali naj bi si več kot 50 iger, vključno s svetovnimi premierami, ekskluzivnimi napovedmi, intervjuji z razvijalci in še več.

Jake Tucker, uredniški vodja oddaje PC Gaming Show, pravi:

“Od našega prvega šova leta 2015 se je v računalniških igrah veliko spremenilo, saj so bolj razširjene in priljubljene kot kdaj koli prej, vsako leto pa prinašajo nove uspešnice. Navdušen sem, da lahko prevzamem vodenje oddaje, ki jo imam rad že vrsto let, in komaj čakam, da bomo to poletje z našim občinstvom delili številne odlične igre. Pričakujte velika razkritja, nove vsebine za vaše najljubše igre in praznovanje zlatega desetletja za računalniške igre.”

Oddaja PC Gaming Show se začne 9. junija ob 22.00 po srednjeevropskem času.

Continue Reading

Aktualno

Vstopnice za D&D nastop po 2.000 dolarjev

Published

on

V manj kot tednu dni je bilo za nastop skupine D&D igralcev v eni od najbolj znamenitih aren v ZDA prodanih več kot 15.000 vstopnic. Cene vstopnic so vznemirile gledalce na spletu.

Dimension 20 je ameriška oddaja o namiznih igrah za igranje vlog, ki je znana po igranju igre Dungeons & Dragons pred kamero. Skupina bo 24. januarja 2025 v Madison Square Gardnu odigrala igro v živo, prodali pa so že 15.000 vstopnic. A kaj, ko so cene vstopnic za dogodek zaradi dinamičnega uravnavanja cen poskočile na več kot 2.000 dolarjev.

Spletna stran Ticketmaster, na kateri se prodajajo vstopnice za predstavo, je prejela jezne pritožbe zaradi prilagajanja cen, ki viša cene vstopnic glede na povpraševanje. Ekipa skupine Dimension 20 in matično podjetje Dropout sta v nedeljo zatrdila, da naj bi od Ticketmasterja zahtevala naj preneha uporabljati dinamično določanje cen za te vstopnice.

V izjavi Dimension 20 je bilo tudi zapisano, da je bila povprečna cena več kot 15.000 vstopnic za nastop Gauntlet at the Garden 119 dolarjev.

Organizatorji naj bi v opravičilo pripravljali tudi loterijski sistem za oboževalce, v katerem bodo izbrani posamezniki imeli možnost kupiti do dve vstopnici po 35 dolarjev za vsako (za sedeže, razporejene po celotnem prostoru dogodka, vključno z najboljšimi sedeži v dvorani).

Dogodek Gauntlet at the Garden bo tudi posnet in kasneje na voljo na Dropout.tv.
Če vas na splošno zanima D&D in iščete podobno izkušnjo, skupina slovenskih navdušencev organizira D&D oddih v Litiji za veliko manj kot 2.000 dolarjev.

Continue Reading

Aktualno

Nova sezona dogodkov za kosmatke

Published

on

Naslednji trije dogodki za navdušence nad kosmatki bodo potekali v spomladansko-poletni sezoni in se zaključili jeseni. Upajmo, da jim ne bo prevroče.

Sezona konvencij za slovenske geeke je trenutno v polnem teku. Zadnji veliki dogodek je bil Game Gang Show, naslednja v vrsti sta konvenciji Umiko in Na Meji Nevidnega, v pripravi pa je tudi nekaj furry srečanj.

Najprej bo 4. maja v Hotedršici srečanje SloFurs. Organizatorji obljubljajo večer hrane, pijače in družabnih iger. Prijave se odprejo 20. aprila. Za več informacij obiščite strežnik SloFur Discord.

Sledi največja slovenska furry konvencija SloFluffCon. Konvencija se od 24. do 27. avgusta vrača v Celje v Hotel Evropa, kjer bodo gostje sodelovali v skrivnostni pustolovščini. Vstopnice v predprodaji so na voljo le do 16. aprila do 23.59.

Nazadnje se bo sezona zaokrožila s SloFursovim dogodkom GoldenHorn 2024 od 7. do 10. novembra, ki bo furryje pripeljal v Ankaran. Dogodek je brezplačen, vendar so potrebne prijave, ki se začnejo 7. 11. 2024 ob 11.00.

Continue Reading

Aktualno

Po pravici povedano, je Amazonova serija Fallout precej dolgočasna

Published

on

Za nekoga, ki je odigral le prvih 30 minut Fallouta 3 in mu igre Bethesde na splošno nikoli niso bile všeč, se televizijska adaptacija vleče kot megla.

Ob novici, da Amazon pripravlja TV serijo, postavljeno v svetu videoiger Fallout, sem bila sprva navdušena. Oboževalci franšize so se pozitivno odzvali na začetne napovednike in splošno soglasje na internetu je bilo, da bo to ena od “dobrih” — adaptacija, ki se lahko kosa s HBO-jevo serijo The Last of Us. A iskreno povedano, če je to najboljše, kar lahko ponudi franšiza Fallout, nisem navdušena.

Ker ne morem komentirati točnosti dogodkov, omenjenih v oddaji (slišim, da je na Redditu veliko debate okoli tega, kaj se je zgodilo z New Vegasom), bom raje pohvalila druge stvari, kot je estetika. Bunkerji, tehnologija in črni humor z navdihom ameriških 50. let, ustrezajo atmosferi, ki mi jo je pred leti predstavil kratki uvod v Fallout 3. A tu se novitete končajo.

Pri videzu in občutku površinskega sveta, Bethesda ni bila nikoli preveč izvirna. Puščavska pokrajina, nepredvidljive favele in velikanska mrgolazen niso najbolj domiselni elementi postapokaliptičnega sveta, a postanejo potopljivi, če jih povežeš z obetavno zgodbo in posrečenimi liki, s katerimi se igralci Fallouta nenehno hvalijo. Tega v seriji ni opaziti.

Zgodba in liki Amazonovega Fallouta so enostavno preprosti in brez dodane vrednosti. Scene z The Ghoulom in Lucy vsebujejo prebliske briljantnosti, a še tako dobri igralci ne morejo rešiti lenega, že stokrat prežvečenega zapleta. Dogajanje postane nekoliko bolj razgibano šele, ko prebivalci bunkerja 33 začnejo preiskovati svoje nadzornike, a ne dovolj, da bi opravičilo ostalo vsebino. Tudi dejstvo, da smo Slovenci najbrž edini narod, ki lahko ceni ironijo “človeške ribice” v zgodbi, me ni prepričalo v celodnevno “bindžanje” serije.

Mi oddaja ni bila všeč, ker nisem igrala iger? Dvomim. Sploh ker sem si ogledala tudi Sonyjev Twisted Metal, še eno priredbo komičnih postapokaliptičnih naslovov, ki jih nisem igrala. In Twisted Metal je bil odličen. Navihan, osvežujoč in presenetljivo globok z ravno pravšnjo mero nostalgije. Predvsem pa je presneto dobro poznal svoje občinstvo — nezrele tridesetletnike, ki ne morejo odrasti, ker si v današnjem času ne morejo ali ne znajo zagotoviti varnosti, stabilnosti in srečne družine. Če bi otrokom, ki so odraščali s Twisted Metalom povedala, da bo ta misel vodila zgodbo o prvi (in verjetno zadnji) televizijski priredbi njihove najljubše igre, bi se mi smejali v obraz. Pa vendar smo tu.

Če iščete popolno televizijsko različico iger, ki so zaznamovale milenijce, to ni Amazonov Fallout ali HBO-jev The Last of US. To je Peacockov Twisted Metal.

Continue Reading

Aktualno

Morda že vemo barvo naslednje igre v seriji Persona

Published

on

Splet že kuje nove teorije zarote o barvni shemi naslednje igre v seriji Persona. Puščalka na omrežju X Midori zatrjuje, da bo naslednja barva v Atlusovi seriji Persona bila zelena.

Midori je bila doslej zanesljiva delilka informacij o seriji in je že razkrila, da bo igra Persona 3 Reload v prihodnosti dobila zaključek The Answer (iz verzije Persona 3 FES) kot dodatek DLC. Oboževalci serije so v prvi vrsti bolj kot z barvo navdušeni, da morda prihaja nova igra. Kljub temu je barvna shema v seriji Persona ključnega pomena.

V novejših naslovih serije iger Persona se osrednja barvna tema pojavlja v menijih, umetniškem slogu in drugih elementih uporabniškega vmesnika. V igri Persona 3 je to bila modra, v Persona 4 rumena, v Persona 5 pa rdeča. Atlus je prvi igri retroaktivno dodelil tudi vijolično, duologiji Persona 2 pa oranžno.

Glede na to, da so bile vse izrazitejše osnovne barve že uporabljene v prejšnjih naslovih ni presenetljivo, da bo barvna tema naslednje igre zelena. Zdi se, da se to ujema tudi s prejšnjimi teorijami oboževalcev o vedru zelene barve, ki je bilo prikazano na nekaterih že objavljenih Atlusovih grafikah.

Continue Reading

Aktualno

Oboževalci Dune in Fallout vsebin dobivajo nove igračke

Published

on

Preverite komplete miniatur in nove knjige, ki so na voljo pri Modiphius Entertainment.

Podjetje Modiphius Entertainment, angleški založnik namiznih iger in hobi izdelkov, je marca izdalo vrsto zanimivih iger, vključno s tremi kompleti plastičnih miniatur Fallout – Raiders: The Pack, Fallout – Raiders: The Operators and Fallout – Raiders: The Disciples. Ti kompleti miniatur so združljivi z igrami Fallout: Wasteland Warfare in Fallout: Factions.

Tisti, ki se veselijo prihajajoče televizijske oddaje Fallout, lahko zdaj prednaročijo tudi Fallout: Miniature – Hollywood Heroes, komplet miniatur z Lucy, Ghoulom, Maximusom in CX404.

Po zaslugi nedavne premiere drugega filma lahko ljubitelji Dune dobijo novo knjigo za namizno RPG kampanjo, Dune: Fall of the Imperium, ki obravnava dogodke v novem filmu. Poleg omenjenih je zdaj na voljo tudi nekaj izdelkov za priljubljene igre Star Trek Adventures in nekaj dodatkov za The Elder Scrolls: Call to Arms, ki so izšli marca.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno