Connect with us

Aktualno

Top 5 najboljših gaming telefonov po znižanih cenah

Published

on

Črni petek se bliža, mi pa si poglejmo katere pametne telefone, primerne za igranje iger, lahko že danes dobite po znižanih cenah.

5. NOVA 10 BLACK HUAWEI

Nova 10 ima 6,7-palčno diagonalo, 8 GB RAM-a in 128 ali 256 GB notranjega pomnilnika. S procesorjem octa-core (4×2.4 GHz Kryo 670 & 4×1.8 GHz Kryo 670) in OLED zaslonom s frekvenco osveževanja 120 Hz boste svoje igre lahko igrali ali streamali v izjemni kvaliteti.

Slika: NOVA 10 BLACK HUAWEI

4. Motorola Moto G100 8/128GB pametni telefon

Motorola G100 ima 6,7-palčni Full HD zaslon s frekvenco osveževanja 90 Hz, za gladko igranje iger v polni kvaliteti. Telefon poganja čip Qualcomm Snapdragon 870 skupaj z 8 GB RAM-a in 128 GB razširljivega notranjega pomnilnika. Model je primeren tudi za ustvarjanje posnetkov, ali morda snemanje vlogov ‒ na zadnji strani ima 4 kamere s 64MP, 16MP in 2MP objektivi ter objektivom TOF za informacije o globini.

Slika: Motorola Moto G100 8/128GB pametni telefon

3. APPLE iPhone 11 pametni telefon

Na voljo v različnih barvah in z različno kapaciteto shrambe, iPhone 11 omogoča snemanje 4K posnetkov s sistemom z dvojno kamero. Telefon bo najbolj ustrezal umetniškim dušam, ki iščejo prenosno alternativo DSLR snemalnih setupov. Igričarje bo navdušil A13 Bionic čip med igranjem napetih iger ali med “čiliranjem” v razširjeni resničnosti (AR). Zanimiv dodatek je tudi vodoodpornost do 2 metra za 30 minut, kar pomeni, da lahko brezskrbno posnamete svoje naslednje počitnice.

2. SAMSUNG Galaxy S22

SAMSUNG Galaxy S22 je namenjen vsem, ki želijo stopiti v svet ustvarjanja izjemnih posnetkov. S podporo do 8K resolucije pri 24 FPS ter 50 MP, 10 MP in 12 MP glavnimi kamerami, bodo posnetki tekoči in natančni. S funkcijo nightography bodo vaše slike jasne tudi ponoči. Dynamic AMOLED ekran s hitrostjo osveževanja 120Hz in podporo HDR10+ pa pomaga ustvariti idealno platformo tudi za mobilno igranje.

Slika: SAMSUNG Galaxy S22

1. VIVO X80 Pro 12GB/256GB/120Hz 

Vivo in Zeiss sta združila moči in nastal je novi X80 PRO, ki je s pomočjo vivo V1 čipa in SnapDragon 8 Gen 1 procesorja dobra izbira za igričarje na poti. Opremljen je s kar petimi kamerami, ki ponujajo slikanje v temi, stabilizacijo videoposnetkov in več različnih opcij portretnega slikanja. Njegova zasnova in funkcije so odlična kombinacija za igranje iger ali snemanje videoposnetkov.

Slika: VIVO X80 Pro 12GB/256GB/120Hz (črn) pametni telefon

RESIDENT EVIL 4: REMAKE LENTICULAR EDITION igra za PS5

74,99 €

Aktualno

Nova sezona dogodkov za kosmatke

Published

on

Naslednji trije dogodki za navdušence nad kosmatki bodo potekali v spomladansko-poletni sezoni in se zaključili jeseni. Upajmo, da jim ne bo prevroče.

Sezona konvencij za slovenske geeke je trenutno v polnem teku. Zadnji veliki dogodek je bil Game Gang Show, naslednja v vrsti sta konvenciji Umiko in Na Meji Nevidnega, v pripravi pa je tudi nekaj furry srečanj.

Najprej bo 4. maja v Hotedršici srečanje SloFurs. Organizatorji obljubljajo večer hrane, pijače in družabnih iger. Prijave se odprejo 20. aprila. Za več informacij obiščite strežnik SloFur Discord.

Sledi največja slovenska furry konvencija SloFluffCon. Konvencija se od 24. do 27. avgusta vrača v Celje v Hotel Evropa, kjer bodo gostje sodelovali v skrivnostni pustolovščini. Vstopnice v predprodaji so na voljo le do 16. aprila do 23.59.

Nazadnje se bo sezona zaokrožila s SloFursovim dogodkom GoldenHorn 2024 od 7. do 10. novembra, ki bo furryje pripeljal v Ankaran. Dogodek je brezplačen, vendar so potrebne prijave, ki se začnejo 7. 11. 2024 ob 11.00.

Continue Reading

Aktualno

Po pravici povedano, je Amazonova serija Fallout precej dolgočasna

Published

on

Za nekoga, ki je odigral le prvih 30 minut Fallouta 3 in mu igre Bethesde na splošno nikoli niso bile všeč, se televizijska adaptacija vleče kot megla.

Ob novici, da Amazon pripravlja TV serijo, postavljeno v svetu videoiger Fallout, sem bila sprva navdušena. Oboževalci franšize so se pozitivno odzvali na začetne napovednike in splošno soglasje na internetu je bilo, da bo to ena od “dobrih” — adaptacija, ki se lahko kosa s HBO-jevo serijo The Last of Us. A iskreno povedano, če je to najboljše, kar lahko ponudi franšiza Fallout, nisem navdušena.

Ker ne morem komentirati točnosti dogodkov, omenjenih v oddaji (slišim, da je na Redditu veliko debate okoli tega, kaj se je zgodilo z New Vegasom), bom raje pohvalila druge stvari, kot je estetika. Bunkerji, tehnologija in črni humor z navdihom ameriških 50. let, ustrezajo atmosferi, ki mi jo je pred leti predstavil kratki uvod v Fallout 3. A tu se novitete končajo.

Pri videzu in občutku površinskega sveta, Bethesda ni bila nikoli preveč izvirna. Puščavska pokrajina, nepredvidljive favele in velikanska mrgolazen niso najbolj domiselni elementi postapokaliptičnega sveta, a postanejo potopljivi, če jih povežeš z obetavno zgodbo in posrečenimi liki, s katerimi se igralci Fallouta nenehno hvalijo. Tega v seriji ni opaziti.

Zgodba in liki Amazonovega Fallouta so enostavno preprosti in brez dodane vrednosti. Scene z The Ghoulom in Lucy vsebujejo prebliske briljantnosti, a še tako dobri igralci ne morejo rešiti lenega, že stokrat prežvečenega zapleta. Dogajanje postane nekoliko bolj razgibano šele, ko prebivalci bunkerja 33 začnejo preiskovati svoje nadzornike, a ne dovolj, da bi opravičilo ostalo vsebino. Tudi dejstvo, da smo Slovenci najbrž edini narod, ki lahko ceni ironijo “človeške ribice” v zgodbi, me ni prepričalo v celodnevno “bindžanje” serije.

Mi oddaja ni bila všeč, ker nisem igrala iger? Dvomim. Sploh ker sem si ogledala tudi Sonyjev Twisted Metal, še eno priredbo komičnih postapokaliptičnih naslovov, ki jih nisem igrala. In Twisted Metal je bil odličen. Navihan, osvežujoč in presenetljivo globok z ravno pravšnjo mero nostalgije. Predvsem pa je presneto dobro poznal svoje občinstvo — nezrele tridesetletnike, ki ne morejo odrasti, ker si v današnjem času ne morejo ali ne znajo zagotoviti varnosti, stabilnosti in srečne družine. Če bi otrokom, ki so odraščali s Twisted Metalom povedala, da bo ta misel vodila zgodbo o prvi (in verjetno zadnji) televizijski priredbi njihove najljubše igre, bi se mi smejali v obraz. Pa vendar smo tu.

Če iščete popolno televizijsko različico iger, ki so zaznamovale milenijce, to ni Amazonov Fallout ali HBO-jev The Last of US. To je Peacockov Twisted Metal.

Continue Reading

Aktualno

Morda že vemo barvo naslednje igre v seriji Persona

Published

on

Splet že kuje nove teorije zarote o barvni shemi naslednje igre v seriji Persona. Puščalka na omrežju X Midori zatrjuje, da bo naslednja barva v Atlusovi seriji Persona bila zelena.

Midori je bila doslej zanesljiva delilka informacij o seriji in je že razkrila, da bo igra Persona 3 Reload v prihodnosti dobila zaključek The Answer (iz verzije Persona 3 FES) kot dodatek DLC. Oboževalci serije so v prvi vrsti bolj kot z barvo navdušeni, da morda prihaja nova igra. Kljub temu je barvna shema v seriji Persona ključnega pomena.

V novejših naslovih serije iger Persona se osrednja barvna tema pojavlja v menijih, umetniškem slogu in drugih elementih uporabniškega vmesnika. V igri Persona 3 je to bila modra, v Persona 4 rumena, v Persona 5 pa rdeča. Atlus je prvi igri retroaktivno dodelil tudi vijolično, duologiji Persona 2 pa oranžno.

Glede na to, da so bile vse izrazitejše osnovne barve že uporabljene v prejšnjih naslovih ni presenetljivo, da bo barvna tema naslednje igre zelena. Zdi se, da se to ujema tudi s prejšnjimi teorijami oboževalcev o vedru zelene barve, ki je bilo prikazano na nekaterih že objavljenih Atlusovih grafikah.

Continue Reading

Aktualno

Oboževalci Dune in Fallout vsebin dobivajo nove igračke

Published

on

Preverite komplete miniatur in nove knjige, ki so na voljo pri Modiphius Entertainment.

Podjetje Modiphius Entertainment, angleški založnik namiznih iger in hobi izdelkov, je marca izdalo vrsto zanimivih iger, vključno s tremi kompleti plastičnih miniatur Fallout – Raiders: The Pack, Fallout – Raiders: The Operators and Fallout – Raiders: The Disciples. Ti kompleti miniatur so združljivi z igrami Fallout: Wasteland Warfare in Fallout: Factions.

Tisti, ki se veselijo prihajajoče televizijske oddaje Fallout, lahko zdaj prednaročijo tudi Fallout: Miniature – Hollywood Heroes, komplet miniatur z Lucy, Ghoulom, Maximusom in CX404.

Po zaslugi nedavne premiere drugega filma lahko ljubitelji Dune dobijo novo knjigo za namizno RPG kampanjo, Dune: Fall of the Imperium, ki obravnava dogodke v novem filmu. Poleg omenjenih je zdaj na voljo tudi nekaj izdelkov za priljubljene igre Star Trek Adventures in nekaj dodatkov za The Elder Scrolls: Call to Arms, ki so izšli marca.

Continue Reading

Aktualno

Sončni mrk si lahko ogledaš tudi preko Twitcha

Published

on

Svet bo 8. aprila prekrila tema, kar bomo Slovenci zamudili, če ne bomo spremljali prenosa na Twitchu. Igričarji v Severni Ameriki bodo lahko v živo opazovali prvi letošnji sončni mrk. Vsi drugi se lahko zabavi pridružimo prek spleta.

Mrk bo najbolje viden iz južnega Pacifika, Mehike, ZDA in Kanade, bodisi v celoti ali delno. Dogodek bo trajal nekaj manj kot dve uri, v tem času pa bo luna popolnoma zakrila sonce za cele štiri minute.

Tokrat Evropejci žal ne bomo mogli neposredno spremljati dogodka, kljub temu lahko čarobni trenutek opazujemo z močjo interneta. Twitch in NASA bosta 8. aprila ob 20.00 po srednjeevropskem času na platformi za pretakanje v živo prenašala nebesni dogodek. Mrk bodo istočasno prenašali tudi streamerji iger Minecraft in Fortnite, ki bodo igrali različice iger Fortnite in Minecraft na temo mrka.

Če boste ob času mrka v Sloveniji, se lahko prenosu v živo pridružite ob 20.00 na profilu Twitch.tv/nasa.

Continue Reading

Aktualno

Ali obstaja upanje za Amazonovo novo serijo Fallout?

Published

on

Zdi se, da se ljubitelji Bethesdinih videoiger resnično veselijo prihajajoče serije Fallout, za katero je bil pravkar objavljen še en napovednik, ki pravzaprav ni slab.

Amazon je pravkar delil kratek videoposnetek iz zakulisja prihajajoče serije Fallout, izvirne zgodbe, ki se dogaja v izmišljenem vesolju videoigre. V promocijskem posnetku so zbrani intervjuji in posnetki iz zakulisja, v katerih člani ekipe in igralske zasedbe delijo svoja mnenja o predelavi priljubljene serije iger za televizijsko občinstvo.

Glavno igralsko zasedbo sestavljajo Ella Purnell kot naivna prebivalka zaklonišča Lucy, Walton Goggins kot zaskrbljujoči ghul in Aaron Moten kot Maximus, rekrut za bratovščino Brotherhood of Steel. Serijo producira produkcijska hiša Kilter Films, ki stoji za HBO-jevim Westworldom, zato so pričakovanja visoka.

“Fallout, ki temelji na eni največjih serij videoiger vseh časov, je zgodba o tistih, ki imajo, in tistih, ki nimajo, v svetu, v katerem ni skoraj ničesar več,” se glasi uradni opis oddaje.

“200 let po apokalipsi so se nežni prebivalci razkošnih zaklonišč prisiljeni vrniti v obsevano peklensko pokrajino, ki so jo za seboj pustili njihovi predniki – in šokirani odkrijejo, da jih čaka neverjetno zapleteno, živahno, čudno in zelo nasilno vesolje.”

Vse epizode oddaje bodo 11. aprila na voljo na Amazon Prime Video.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno