Connect with us

Igre

Prebavljiv le za resne navdušence nad mački – Preizkusili smo Garfield Lasagna Party

Published

on

Garfield je večen. Ikoničen maček se je prvič pojavil že davnega 1976 in od takrat vztrajno ostal del naše popkulture. Od njegovih začetkov v stripih, filmih, serijah, celo oddajah, pa se je v zadnjih desetletjih preselil tudi v svet video iger. Najnovejši kotiček kamor se je leni maček naselil, je nova igra Garfield Lasagna Party, katero pa žal niti Garfieldova podoba ne zmore privleči do zadovoljive igralne izkušnje.

Virtualni Človek ne jezi se

Garfield Lasagna Party je igralna izkušnja, ki jo najbolje opišemo s tem, da rečemo, da je poenostavljena verzija igre Mario Party. To ne pomeni, da je igra bolj intuitivna ali bolj prijazna za učenje novih igralcev, to zgolj pomeni, da ima manj vsebine. Celo zelo občutno manj vsebine, ki včasih deluje, kot da je bila narejena v zadnjem trenutku in dodana v igro zgolj zato, da igra na papirju deluje večja. A preden se lotim kritiziranja tega kar igra ni, je dobro, da vzpostavimo, kaj Lasagna Party sploh je.

Lasagna Party je zabavna “party” igra, kjer nadziramo enega izmed štirih znanih likov iz Garfield vesolja – Garfielda, pes Odie, maček Nermal in Garfieldova punca Arlene. Liki se znajdejo na ogromni igralni plošči, kjer se z metov kock določa za koliko se bodo v dani rundi po plošči prestavili. Igralna plošča ponuja unikatna polja, ki igralcu koristijo ali škodijo. Na določenih poljih je možen tudi nakup predmetov, ki jih med igro lahko uporabimo sebi v prid ali drugim v škodo (na primer bananin olupek, ki igralcu zmanjša število polj za napredovanje). Cilj igre je zbrati največje število lazanj v danih rundah.

Igramo lahko sami – v tem primeru ostale like nadzira igra – ali s prijatelji, ampak zgolj v živo. Prva velika pomanjkljivost igre je namreč odsotnost možnosti igranja preko spleta. Čeprav sem sam velik podpornik igre, ki promovirajo skupno igranje na domačem kavču, je vseeno dobrodošlo, da igra ponudi opcijo večigralstva tudi na daljavo. Kadar bi si namreč zaželel hitre Garfield dogodivšine in ob sebi nimam soigralca, sem primoran gledali kako izgubljam proti umetni inteligenci Nermala. Občutek zmage potem enostavno ni isti, ko vemo, da na drugi strani ni prave osebe, ki bi doživela poraz.

Vsak dan je ponedeljek

Lasagna party je tudi igra, ki si želi biti Mario Party, ampak na več področjih ustreli mimo. Poglejmo podobnosti. Obe igri imata za sabo ikonični lik popkulture, obe igri sta mišljeni kot igri, ki jih igramo s prijatelji za čisto zabavo, obe igri vsebujeta kup mini iger in posebno igralno ploščo, ki je do igralcev lahko izjemno krivična, a posledično tudi zabavna. Podobno, ne? Podobno, a žal niti približno enako. Vse kar Lasagna poskuša narediti je Mario v preteklosti že naredil bolje.

Vzemimo na primer mini igre. Mini igre potekajo po zaključku vsake runde, ko vsi igralci odigrajo svoje poteze na plošči. V igri je 32 različnih mini iger, a njihova številčnost žal ni znak za veselje, ker pomeni, da bo verjetnost, da dobimo specifično mini igro, ki jo dejansko želimo igrati, sedaj še manjša. Res je, da se te igre dogajajo na ikoničnih Garfield lokacijah (picerija, Jonova hiša, veterinarska klinika…), kar bo oboževalce Garfielda zagotovo razveselilo, a vsebina je pogosto prazna. Mini iger so sicer preproste za začetnike – po navadi potrebuješ za igranje največ 2 tipki – a hitro postanejo monotone in predolge.

Pri tem je potrebno izpostavit, da sta se razvijalca VetaSoft in Balio Studio potrudila in v igro dodala par 3D mini iger, kjer se lahko prosto gibljemo naokrog in streljamo (na primer snežne kepe), katere dajo noto originalnosti in unikatnosti k Garfieldovi igričarski lazanji, a to noto sem pogrešal tudi na drugih aspektih igre.

Natakar, moja lazanja nima okusa

Kreativnost se sicer kaže na glavni igralni plošči, a kaj hitro ugotoviš, da je to edina igralna plošča, ki jo boš v tej igri videl. Med igranjem sem večkrat pregledal glavni meni in nastavitve, če sem mogoče kje kaj zgrešil, saj se mi je zdelo izredno samoumevno, da bi tovrstna igra imela še kakšno mapo več. Ali pa kakšnega lika več. Ali pa kakšno preobleko za like. Karkoli. Mogoče smo igralci v tej dobi že razvajeni in pričakujemo neko mero izbire ali pa vsaj možnost odklenitve novih vsebin, ampak pri Garfieldu me je pa ta odsotnost rahlo razočarala. Niti Jona nisem mogel igrati.

Garfield Lasagna Party deluje, ker je v njej Garfield. Odstrani Garfielda in ostane zgolj igra, ki jo bomo najverjetneje preizkusili en večer, potem pa šli nazaj igrat Mario Party. Za mnoge igralce je že leni maček sam po sebi dovolj velik razlog za igranje naslova, v kolikor pa je vaš fokus bolj osredotočen na igralno izkušnjo, pa se s prijatelji mogoče raje lotite kakšnega drugega “party” naslova, ki jih dandanes ne manjka.

Garfield Lasagna Party dobi oceno 5 od 10.


THE LEGEND OF ZELDA: TEARS OF THE KINGDOM NINTENDO Switch igra

69,99 €

Igre

Slavni tat Arsene Lupin bo nastopil v igri Once a Thief

Published

on

Videoigra Arsene Lupin – Once a Thief je razkrila svoj prvi napovednik!

Pustolovsko večplatformno igro je razvil studio Blazing Griffin, ki že stoji za dvema epizodama detektivske serije Hercule Poirot. Tokrat razvijalci postavljajo igralce v vlogoslavnega vlomilca in tatu.

Arsene Lupin – Once A Thief ponuja poglobljeno potovanje v svet kultnega kavalirja. Potopite se v slavne zgodbe, ki so bile povzete po delu Mauricea Leblanca, in odkrijte, kako se je oblikovala legenda. Igrajte kot Lupin in detektiv Ganimard, njegov neutrudni nasprotnik, v zgodbah, kot sta Aretacija Arsèna Lupina in Herlock Sholmes pride prepozno.

Igra se na prvi pogled zdi podobna seriji Poirot istega razvijalca, a bistveno razliko je opaziti v umetniškem slogu, ki je bil izbran za prihajajočo igro. Medtem ko so igralni modeli v obeh igrah videti podobno, je vizualna estetika zapiskov in menija v Lupinovi igri precej bolj unikatna.

Arsene Lupin – Once a Thief izide konec leta 2024 na platformah PlayStation 5 in Nintendo Switch v fizični in digitalni izdaji ter na PC (Steam, Epic Game Store, GOG), PlayStation 4, Xbox One in Xbox Series X|S v digitalni izdaji. Prednaročila so že na voljo.

Continue Reading

Igre

Farming Simulator 22 brezplačno na Epicu!

Published

on

V trgovini Epic Games Store je na voljo brezplačna kopija priljubljene igre iz leta 2021 Farming Simulator 22 podjetja GIANTS Software.

Bi bili presenečeni, če bi vam povedali, da je serija iger Farming Simulator v Sloveniji zelo priljubljena? Najbrž ne. Veliki stroji, simetrična polja in cel kup zadovoljstva. Zdaj brezplačno samo za omejen čas!

Postavite svojo kmetijo in s proizvodnimi verigami razširite svojo dejavnost v pravi kmetijski imperij. Izbirate lahko med več kot 400 stroji in orodji več kot 100 pravih kmetijskih znamk, kot so Case IH, CLAAS, Fendt, John Deere, Massey Ferguson, New Holland in Valtra. Uživajte v številnih brezplačnih modifikacijah, ki jih je ustvarila skupnost in jih je uradno preizkusil razvijalec GIANTS Software, vključno z mapami, ki v igro dodajo našo ljubljeno Slovenijo. 

V Farming Simulator 22 lahko svojo kmetijo vodite tudi s prijatelji in skupaj uživate v medplatformnem večigralstvu. Popolnoma zakonito. Priznajmo si, da je vaša kopija igre Farming Simulator verjetno piratska in modificirana. A zdaj imate priložnost, da se vkrcate na legalni vlak in prenesete uradno igro, da podprete razvijalca. 

Farming Simulator 22 lahko že zdaj trajno dodate v svojo knjižnico Epic Games Store. Ponudba se konča v četrtek, 30. maja, ob 19.30.

Continue Reading

Igre

Serija KINGDOM HEARTS izide 13. junija na platformi Steam

Published

on

Priljubljena serija KINGDOM HEARTS, ki združuje japonske like z Disneyjevimi risankami, bo 13. junija 2024 izšla na platformi Steam.

Ste že nostalgični? Uporabniki storitve Steam se bodo lahko kmalu pridružili Sori, Racmanu Jaku in Pepeju ter igrali dve zbirki iger KINGDOM HEARTS skupaj z nedavnim KINGDOM HEARTS III + Re Mind (DLC), ki sestavljajo sago Dark Seeker.

“S prenosom serije KINGDOM HEARTS na platformo Steam z veseljem pozdravljamo nove ljubitelje serije, saj je ta dostopnejša kot kdaj koli prej,” je v nedavnem sporočilu za javnost povedal Ichiro Hazama, producent serije KINGDOM HEARTS.

“V imenu celotne ekipe KINGDOM HEARTS bi rad delil naše navdušenje nad tem, da bo toliko novih igralcev odkrilo in uživalo v akciji, čarobnosti in prijateljstvu igre KINGDOM HEARTS prek storitve Steam. Seveda pa smo navdušeni tudi nad tem, da bodo lahko dolgoletni oboževalci ponovno doživeli te klasične igre na nov način.”

Celoten seznam iger KINGDOM HEARTS, ki prihajajo na Steam, je naslednji:

 • KINGDOM HEARTS HD 1.5 + 2.5 ReMIX
  • KINGDOM HEARTS FINAL MIX
  • KINGDOM HEARTS Re:Chain of Memories
  • KINGDOM HEARTS II FINAL MIX
  • KINGDOM HEARTS 358/2 Days (Predelane predposnete scene v HD ločljivosti)
  • KINGDOM HEARTS Birth by Sleep FINAL MIX
  • KINGDOM HEARTS Re:coded (Predposnete scene v HD ločljivosti)
 • KINGDOM HEARTS 2.8 Final Chapter Prologue
  • KINGDOM HEARTS Dream Drop Distance HD
  • KINGDOM HEARTS χ Back Cover (film)
  • KINGDOM HEARTS 0.2 Birth by Sleep – A fragmentary passage –
 • KINGDOM HEARTS III + Re Mind (DLC)
 • KINGDOM HEARTS INTEGRUM MASTERPIECE (vključuje vse zgoraj navedene zbirke)
Slika: Square Enix

Japonska serija iger igranja vlog je nastala v sodelovanju podjetij Disney in Square Enix. Od izida prve igre KINGDOM HEARTS marca 2002 za PlayStation 2 se je serija razširila s številnimi dodatnimi deli in je danes po vsem svetu prodala že več kot 36 milijonih enot.

Zbirka KINGDOM HEARTS bo za Steam na voljo od 13. junija 2024 ob 18.00.

Continue Reading

Igre

Igra Prince of Persia: The Lost Crown je prejela drugo brezplačno posodobitev

Published

on

Ubisoftova najnovejša iteracija igre o perzijskem princu Prince of Persia: The Lost Crown je pravkar prejela drugo od treh brezplačnih posodobitev vsebine. Ta dodaja dva nova načina in nekaj kozmetičnih dodatkov.

Igralci lahko zdaj dostopajo do dveh novih izzivov, v katerih se borijo s šefi. Da začneš novo vsebino se moraš pogovoriti z Artabanom v The Havenu. Prvi izziv Boss Revenge igralcem omogoča, da se ponovno spopadejo s prej premaganimi šefi. Igralci lahko eksperimentirajo z višjo ali nižjo težavnostjo, njihovi najboljši poskusi pa bodo zbrani v prikazu statistike.

Potem je tu način Boss Rush, v katerem igralci poskušajo premagati vseh osem šefov v igri enega za drugim. Med igranjem tega izziva lahko med posameznimi srečanji igralci menjajo amulete in moči Athra.

Posodobitev Lost Crown dodaja tudi nov sistem hitrega potovanja in dva nova Sargonova kostuma, ki ju lahko odklenete v načinu Boss Rush. Eden temelji na prinčevi obleki iz ponovnega zagona igre Prince of Persia iz leta 2008, drugi pa predstavlja pomanjkljivo oblečenega princa.

Posodobitev Boss Attack igre Prince of Persia: The Lost Crown je na voljo na konzolah Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S in PC.

Vir.

Continue Reading

Igre

GTA 6 ne bo izšel še nekaj časa

Published

on

Grand Theft Auto 6 bo izšel jeseni 2025. Oboževalci bodo morali še malo počakati.

Podjetje Take-Two Interactive, založnik iger, ki ima v lasti Rockstar Games, je pred kratkim objavilo sporočilo za javnost, v katerem je podrobno opisalo svoje finančne rezultate in jih kasneje pojasnilo na klicu o dobičku.

Ob taki priložnosti zna marsikateri igričarski studio deliti več informacij o svojih načrtih, a zdi se, da Rockstar Games še ni na tej točki. Čeprav so oboževalci pričakovali novice o GTA 6, jih je Rockstar ekipa namesto tega pozdravila z objavo o igri Red Dead Online (RDO) na omrežju X. Zdi se, da najava povečanja XP za igralce RDO, ni povsem zadovoljila oboževalcev GTA VI, ki so upali na bolj gangstersko usmerjene novice.

“Moje življenje je uničeno,” se je na objavo o RDO odzval eden od računov, osredotočen na igro Grand Theft Auto IV.

Vseeno pa je klic o zaslužkih vsaj približno postavil obdobje, ko lahko pričakujemo naslednji del serije GTA. Na podlagi najnovejših informacij bo Theft Auto 6 izšel jeseni leta 2025. To je čez malo več kot leto dni, a tudi več kot 12 let od prvotnega izida igre GTA 5.

Continue Reading

Igre

Igra Manor Lords prodala že dva milijona izvodov

Published

on

V manj kot treh tednih po začetku prodaje je poljska simulacijska igra Manor Lords po spletnih trgovinah skupno prodala več kot dva milijona izvodov.

Srednjeveška igra grajenja mesta je samo na platformi Steam v otvoritvenem vikendu zbrala več kot 173.000 sočasnih igralcev. Prvi milijon prodanih izvodov je bil dosežen že naslednji dan, od takrat pa je igra zbrala zavidljivo število privržencev. Igro so preizkusili tudi streamerji in modderji, na omrežjih X in TikTok pa se pojavljajo memi in videoposnetki z namigi za igranje.

“Čudovito je, da je toliko igralcev poskusilo igro Manor Lords,” pravi direktor založbe Hooded Horse Tim Bender. “Imeli smo precej optimistična pričakovanja in celo divje upe, vendar je tako hitro doseženih dva milijona izvodov igre Manor Lords preseglo tudi te.”

V času pisanja tega članka ima igra na platformi Steam nekaj manj kot 24.000 sočasnih igralcev. Prav tako velja omeniti, da je igra še vedno v razvoju in da se lahko nekatere funkcije spremenijo ali dodajo pred končno izdajo igre.

Manor Lords je na voljo v zgodnjem dostopu za osebne računalnike prek storitev Steam, GOG, Epic Games Store in Microsoft Store za 39,99 EUR.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno