fbpx
Connect with us

Aktualno

Avatar: Pot vode v dveh tednih zaslužil komaj 1,17 milijarde dolarjev

Published

on

Film družb 20th Century Studios in Walt Disney Studios je ob koncu leta le dosegel uspeh. V četrtek je film Pot vode zaslužil 67,9 milijona dolarjev, od tega 20 milijonov v Severni Ameriki in 47,9 milijona v tujini.

Slika: Disney

Drugi del ikoničnega Avatarja je šele šesti film, ki je ta mejnik dosegel v prvih dveh tednih predvajanja, in prvi po filmu Spider-Man: Ni poti domov, ki je izšel decembra 2021.

Režiser Cameron je ob predstavitvi filma v medijih namignil, da bi moral film zaslužiti okoli 2 milijardi dolarjev, da bi veljal za uspeh (viri pravijo, da naj bi skupne stroške pokril komaj pri okoli 1,4 milijarde dolarjev). Pot vode je eden najdražjih filmov doslej, saj je ocenjeni proračun za produkcijo več kot 400 milijonov dolarjev, stroški za trženje pa po navedbah virov znašajo vsaj 600 milijonov dolarjev.

Slika: Disney

Drugi del serije filmov o Avatarju traja tri ure in 12 minut, medtem ko je prvi Avatar trajal 30 minut manj. Izvirni Avatar je decembra 2009 odprl s sorazmerno skromnimi 77 milijoni dolarjev, a kasneje dosegel 2,92 milijarde dolarjev svetovnega zaslužka (ta vključuje tudi ponovne izdaje).


HADES igra za PS5

19,99 €

Continue Reading

Aktualno

Ali si sposoben odpeljati izziv Toyota X Thrustmaster?

Published

on

Na sejmu Game Gang Show pričakuj vsebino visoke kategorije predvsem, če si strastni dirkač. Za vse, ki bi se radi preizkusili za volanom se pripravljajo World Rally Championship stojnice in malo morje simulatorjev za racing v Stebrni dvorani, na Godpodarskem Razstavišču.

Thrustmaster, specialist za volane in drugo igričarsko periferijo, bo v expo delu sejma postavil dve postaji s sim racingom, na katerih se bo igrala uradna WRC rally igra na progah Monaca

Prav tako bo tekom celega dogodka ob simulatorjih razstavljen tudi pravi Toyota Gazoo Racing dirkaški avtomobil Andreja Jereba, večkratnega slovenskega državnega prvaka v rallyju in formuli 2, ki je svoje najboljše rezultate dosegel prav s tem dirkalnikom.

A presenečenja se ne končajo tukaj. Na sejmu ne bo prisoten le dirkalni, ampak tudi njegov voznik. Jereba boste lahko srečali na Toyota X Thrustmaster stojnici in se preizkusili v njegovem časovnem izzivu. Najboljšega tekmovalca čakajo prikupne nagrade.

Game Gang Show zajema e-športne turnirje z 10.000 EUR denarnih nagradnih skladov, 4.300 m2 expo površin za razstavljalce iz sveta zabavne tehnologije in videoiger, širok spekter vsebinskih panelov, prisotnost največjih slovenskih vplivnežev in več.

Dodatne informacije je mogoče prebrati na uradni spletni strani dogodka. Vstopnice za glavni dogodek na Gospodarskem Razstavišču v Ljubljani so že na voljo TUKAJ.


DIABLO IV PLAYSTATION 4

78,99 €

Continue Reading

Aktualno

Preizkusi se v pretepaških igrah na Game Gang Showu

Published

on

Misliš, da poznaš vse nasprotnikove gibe? Ali lahko kombojaš svoje poteze in izločiš konkurenco? Navdušenci in igralci pretepaških video iger in tisti, ki bi morda to radi postali se bodo na Game Gang Showu lahko pomerili v boju za naslov najboljšega mojstra borilnih veščin.

Tekmovanja v virtualnih bojih bo organiziralo društvo Sloryuken, skupina navdušencev pretepaških video iger kot so Street Fighter, Tekken, Smash, Guilty Gear, ipd. Zase pravijo, da so precej odprti glede igralnega repertoarja in so z leti nabrali kar nekaj znanja v različnih žanrih pretepačin.

Slika: društvo Sloryuken

V času Game Gang Showa se lahko obiskovalci ustavijo na Braun stojnici v Stebrni dvorani, kjer bodo v okviru društva Sloryuken potekali krajši pretepaški turnirji za začetnike in poznavalce ter predstavitev društva.

Program Braun stojnice v Stebrni dvorani:

  • 31. 3. (ves dan) — king of the hill mini turnirji in prosto igranje za obiskovalce
  • 1. 4. ob 13.00 — turnir v igri Tekken 7
  • 2. 4. (ves dan) — king of the hill mini turnirji in prosto igranje za obiskovalce

Več o programu dogodka si lahko prebereš tukaj.


SIFU – VENGEANCE EDITION PLAYSTATION 5

43,99 €

Continue Reading

Aktualno

Coca Cola podarja dnevno vstopnico na Game Gang Show in majico posebne izdaje

Published

on

Si ljubitelj igriščarstva, digitalne zabave in tehnologije? Potem boš med 31. 3 in 2. 4. prišel na svoj račun, saj ti Coca Cola in Game Gang Show podarjata dnevno vstopnico, ter majico posebne izdaje, za največji igričarski festival pri nas.

Kot dnevni VIP gost, se boš družil z igralci slovenske profesionalne e-športne ekipe, se od njih učil novih gejming veščin in za povrh prejel še iz njihove strani podpisan dres.

Več informacij o nagradni igri najdeš tukaj na uradni spletni strani aplikacije. Dobitnik bo izžreban 28. 3. 2023.

Srečno!

Continue Reading

Aktualno

Ko imaš digitalnega preveč, lahko na Game Gang Showu preklopiš na analogno

Published

on

Na sejmu Game Gang Show bo nekdanja ekipa Pravi junak lansirala svojo novo crossborder spletno trgovino  z družabnimi igrami HappyGames.fun.

Na Happy Games stojnici se bo mogoče naučiti novih iger s kartami, iger s kockami in namiznih iger. To so, na primer, The Mind Soulmates, Port Royal, Catan Zora človeštva, Qwixx, Splendor Duel, The Game, MicroMacro, Similo, ipd.

Slika: HappyGames.fun

Ekipa Happy Games te bo zade volje seznanila tudi z mnogimi drugimi zabavnimi, strateškimi in fantazijskimi igrami, ki bodo na voljo za nakup na policah njihovega pop-up stora po prav ugodnih cenah.

Sprosti svojega notranjega junaka, doživi prvinsko zabavo brez distrakcij, obišči booth Happy Games — Fun Everyday in izkusi druženje s prijatelji ob najsodobnejših družabnih igrah.

Bodi tam. Junak se ne rodiš, junak postaneš! Se vidimo!LET’S SING: ABBA – DOUBLE MIC BUNDLE igra za PLAYSTATION 5

59,99 €

Continue Reading

Aktualno

Na Game Gang Showu lahko obiščeš retrogaming kotiček

Published

on

Super Mario Bros, Tomb Raider, Sonic the Hedgehog in Doom so naslovi, ki so se zapisali v zgodovino video iger. Danes poznamo že vrsto variacij, predelav in ponovnih zagonov teh iger, a malokdo lahko reče, da se je srečal z originali, na originalnih konzolah.

Računalniški muzej bo na Game Gang Showu postavilo retrogaming kotiček, kjer lahko na katodnih zaslonih preizkusiš od Sega Genesisa do ikoničnega SNES-a. Razstava bo imela interaktivni del, kjer bo mogoče preizkusiti zgodnje igralne konzole, in razstavni slop z redkimi primerki, zaščiteni v vitrini.

Vir: Računalniški muzej

Za vse, ki bi se radi poglobili v temo, je pripravljen še spreljevalni program na Triglav odru:

V soboto, 1. 4. 2023, ob 14.00: Predavanje o prvih igralnih konzolah (Marko Štamcar, Vodja laboratorija Računalniškega muzeja)

V nedeljo, 2. 4. 2023, ob 12.00:  Sodobno z retro: Predstavitev Game Boy Camere in zajema slik iz nje za pošiljanje na email (Marko Štamcar, Vodja laboratorija Računalniškega muzeja)

Več o retrogaming kotičku

Klasične igre stare šole na prilagojeni in izvorni strojni opremi in tiste prve igralne konzole, ki jih je že dodobra prehitel čas, nas bodo zapeljale z nostalgijo in hrepenenjem po času, ki je bil dramatično drugačen. Spomini na 80. in 90. leta prejšnjega stoletja se bodo s trudom muzejskih preservatorjev in demonstratorjev, ponujali kot interaktivne izkušnje na 50 m2 razstavnega prostora, ki bo nedvomno privabil najširše občinstvo. Retro je namreč spet in. Pixel estetika in kultura remixa pa sta odraz sedanjosti.

Retrogaming, ki obstaja že od samega začetka industrije video iger, je nov razmah v priljubljenosti dosegel z razširjenostjo interneta in emulacijskih okolj za staro programsko in strojno opremo. V družbi deluje kot vir navdiha in prevladuje prepričanje, da so zaradi tehničnih omejitev retro-igre sodobne prekašale v izvirnosti, domiselnosti in preprostosti, vsekakor pa se po zagnanosti retro-igričarskih navdušencev sodobni ponudbi lahko postavijo ob bok. In to bo na Gamegang pokazal Računalniški muzej.


DIABLO IV PLAYSTATION 4

78,99 €

Continue Reading

Aktualno

Robotika, umetna inteligenca in poklici prihodnosti na Game Gang Showu

Published

on

Gaming dogodek leta bo obiskal tudi Inštitut 4.0, vodilna zasebna institucija z poučevanje robotike, programiranja in tehnologije za mladostnike, ki bo na Gospodarskem razstavišču postavila kar dve stojnici.

Na eni izmed stojnic se bo predstavlja klasična robotika z lego roboti, ki jih bo na stojnici veliko. Gre za interaktivni program, kjer lahko obiskovalci sami upravljajo robotke, zanimiv predvsem za tiste stare med 6 in 13 leti.

Drugo stojnico bo zasedla industrijska robotika. V ospredje bo postavljena industrijska robotska roka, velikosti človeške roke in dlani, s katero se bodo izvajali zahtevni programi – roka bo zlagala in postavljala domine. Na tej stojnici bodo predstavljene še druge tehnologije, kot so droni za notranje prostore, sprogramirani bodo tako, da bodo sledili rumenim kockam, in arduino roboti, ki so kot razvojna platforma namenjena starejšim oz. odraslim. Ta program bo torej primeren za starejše od 14 let in odrasle.

Obisk obeh stojnic bo obiskovalcem vzel približno 10 min.

Za še bolj podroben vpogled v svet “mašin” sledite predavanju Tilna Tomazina, ustanovitelja in vodje inštituta Inštitut 4.0, ki bo govoril o robotski prihodnosti.

Predavanje bo potekalo v soboto, 1. 4. 2023 ob 13.00 na Triglav odru.

Če te zanima razvijanje video iger ali programiranje robotskih naprav lahko obiščeš Game developement tečaj ali tečaj industrijske robotike, ki ju ponuja Inštitut 4.0.

Vir: Inštitut 4.0

O Inštitut 4.0

Robotika, tehnologija in programiranje. 3 besede, ki opisujejo prihodnost v kateri živimo. 3 besede, ki gradijo Inštitut 4.0. A kaj je prihodnost in kaj Inštitut 4.0 – to izveš sedaj. Lego robotika, 3d print in modeliranje, industrijski roboti, računalniški vid, VR in elektronska vezja – vse to so naša orodja s katerimi delamo. A to so le orodja, vizija pa je širša.

Že od ustanovitve 2017 dalje, je naša misija znana – mladim posredovati praktična znanja prihodnosti. Prek 1000 mladih, ki so nas in nas še obiskujejo smo na celoletnih izobraževanjih poskušali dati dvoje. Prvič – zares dobro zavedanje o tem kaj je tehnologija. Vsak bi moral to doživeti vsaj enkrat. Ker sicer tega ni v tvojem pojmovniku. In s tem sploh ne računaš. In drugič – Mladim želimo dati trdno podlago v sposobnostih – predvsem za tiste izmed njih, ki odidejo v te vode. Ko na tečaju mladi sestavljajo lego robote, elektronska vezja in drugo na lastni koži spoznajo kako deluje svet okoli nas. Ključen pojem tu je praktičnost. Če bi samo sedeli in poslušali, kot je to nekje drugje navada, bi odnesli le malo. Študije kažejo, da si pasivno zapomnimo le 10-15%. In zato se pri nas vse vrti okoli lastnega raziskovanja, grajenja in kreativnosti – stremimo za aktivnimi 100%.

Kaj dejansko ponuja Inštitut 4.0?

Praktična izobraževanja so razdeljena v številne starostne in težavnostne nivoje. Pri nižjih razredih OŠ je na prvem mestu grajenje in konstruiranje mehanskih naprav – npr. Učimo se kako delujejo zobniki, škripci, krožno in linearno gibanje – torej premikanje strojev.

 Želimo doseči, da otroci na svet pogledajo skozi nova očala – da se vprašajo kako deluje? Pri starejših osnovnošolcih pa je poleg konstrukcije tudi vse več programiranja. Tega zapletenega in abstraktnega znanja pa se lotimo na vizualen način. Podobno kot bi nepismenega najprej naučil jezika prek slikanic. Verjamem, da je programiranje branje in pisanje prihodnosti.

Za tiste, stare 14, 15, 16 let pa imamo posebne tečaje Hacker, kjer gradimo povsem resna elektronska vezja Arduino in programiramo v povsem profi jezikih. Nenazadnje pa se z odraslimi srečujemo na poklicnih izobraževanjih – kjer je osrednje programiranje s tehnologijo. Vsak otrok je edinstven, in ker stremimo k individualnemu odnosu, so naše skupine vedno majhne.

Da pa bi gradili tudi na socialnih veščinah velik del tečajev poteka v parih. Trdno namreč verjamemo v to, da ekipa vedno premaga posameznika – a posameznik mora biti proaktiven. Kar želimo doseči je približno tako kot da bi poročili samoiniciativnost in empatijo. Za konec še osebna misel –  programerji že dolgo niso več tisti sterotipni geeki, ki v mamini kleti čarajo z računalniki, s tipkovnice odganjajo mačko in dvakrat dnevno naročajo pico.

Ne – robotika, tehnologija in programiranje, so sestavni del našega sveta. Naša realnost. In tudi razumevanje  vsega tega ne zahteva da si genij. Daleč od tega. Pomembno je zgolj to, da mlade vodimo na pravi način – to pomeni s podporo, zaupanjem in praktičnim znanjem. Želimo podpirati ne potrošnike tehnologije, temveč ustvarjalce prihodnosti. Se vidimo v Inštitut  4.0.


FORSPOKEN igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno