fbpx
Connect with us

Aktualno

Sony pripravlja več kot 10 filmskih in televizijskih projektov

Published

on

V začetku tega tedna smo si lahko ogledali Sonyjevo prihajajočo filmsko adaptacijo igre Gran Turismo. Ob razkritju so predsednik skupine Sony Pictures Motion Picture Group Sanford Panitch, režiser filma Neill Blomkamp in vodja produkcije PlayStation Asad Qizilbash predstavili svoje delo.

Panitch je izjavil, da podjetje trenutno razvija in producira več kot 10 projektov med filmsko in televizijsko skupino. Mnoge od teh projektov že poznamo, saj smo za deset od njih že dobili takšno ali drugačno potrditev.

Sonyjevi prihajajoči filmski in televizijski projekti:

 • Gran Turismo (film)
 • God of War (TV)
 • Horizon Zero Dawn (TV)
 • The Last of Us (TV)
 • Uncharted (za katerega je podjetje prej reklo, da je filmska “franšiza”)
 • Twisted Metal (TV)
 • Days Gone (film)
 • Ghost of Tsushima (film)
 • Jak and Daxter (film)
 • Gravity Rush (film)

Po igri Death Stranding tudi nastaja film, vendar gre za sodelovanje med podjetjema Kojima Productions in Hammerstone Studios in ne Sony.

HBO-jev The Last of Us bo debitiral čez nekaj več kot teden dni, Sonyjev film Gran Turismo pa bo v kinematografe prišel 11. avgusta.

Drugi projekti še nimajo datuma izida, čeprav se je snemanje televizijske serije Twisted Metal končalo, saj se je serija avgusta lani preselila v postprodukcijo.DIABLO IV PLAYSTATION 5

79,99 €

Aktualno

xQc razpakiral nož slabo uro po izidu CS2

Published

on

Igra Counter-Strike 2 (CS2) je končno na voljo za igranje vsem, saj prinaša prenovljene poligone, nove sisteme dima in številne druge velike spremembe. A čeprav je veliko stvari zdaj drugačnih, nekatere ostajajo enake, na primer zaboji presenečenja. Po samo eni uri, odkar je igra postala na voljo vsem, je Kick/Twitch streamerju xQcju med svojim prenosom uspelo odpakirati zelo zaželeni nož.

Kakor je običajno za take streamerje, se je xQc ob praznovanju uradne izdaje CS2 pozabaval z nekaj zabojčki (loot boxi), da bi čim prej odpakiral najboljši plen. Dokaj hitro je odprl etui Chroma 2 in nato zadel želeni rumeni predmet in razpakiral čudovit moder Karambit Doppler.

Če niste dobro seznanjeni s trgom igre Counter-Strike, je Karambit Dopplermed najbolj vrednimi noži v igri. Na platformi Steam ali na spletni strani tretje osebe ga je mogoče prodati za približno 1.800 dolarjev. Sicer drobiž za osebo, ki je podpisala za 100 milijonov dolarjev, a vseeno dober izkupiček za prvi dan igranja.

Presenetljivo xQc ni bil edini, ki je tako hitro odprl nož. Uporabniku Twitterja z imenom @davd_CS je uspelorazpakirati nož Crimson Web. Čeprav je v videoposnetku težko razbrati, je tak nož lahko vreden nekje v razponu od 500 do 1.000 dolarjev.

Vir.


FIFA 23 igra za PS5

80,99 €

Continue Reading

Aktualno

Roblox prevzel zagonsko podjetje Speechly, ki se ukvarja z moderiranjem glasovnih pogovorov

Published

on

Roblox je za neznani znesek prevzel Speechly, finsko zagonsko podjetje, ki je ustvarilo umetno inteligenco, specializirano za tehnologijo glasovnega moderiranja. Tehnologija podjetja Speechly bo uporabljena za izboljšanje storitve glasovnega klepeta platforme, ki je bila uvedena leta 2021.

Speechly ponuja osnovne zmogljivosti za prepisovanje govora v besedilo, ki jih je mogoče izkoristiti za moderiranje glasovnih klepetov z umetno inteligenco ali ustvarjanje interaktivnih glasovnih uporabniških vmesnikov. Osnovna funkcionalnost, ki jo ponuja ta storitev, je pomoč pri zmanjševanju toksičnega vedenja v spletnih skupnostih, vendar bi jo lahko Roblox uporabil tudi za druge namene. 

“Veseli nas, da se pridružujemo podjetju, ki se zavzema za varnost in vljudnost, ter da bomo s svojim strokovnim znanjem na področju umetne inteligence razvili tradicionalne metode moderiranja, da bi zadovoljili obsežne, sprotne in dinamične potrebe platforme za vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki,” je na blogu zapisal soustanovitelj podjetja Speechly Hannes Heikinheimo.

Vir.

Continue Reading

Aktualno

Komplet Pokémon kart za £400 je bil takoj razprodan

Published

on

Podjetje Pokémon Company je napovedalo, da bo zbirka kart Pokémon Trading Card Game Classic izšla še letos.

Komplet, ki vsebuje predelave klasičnih zbirateljskih kartic Pokémon in pripomočke za igranje same igre, je na uradni spletni strani pokemoncenter.com stal 400,00 dolarjev (~ 375 evrov) v Severni Ameriki in 399,99 funtov v Veliki Britaniji (~ 460 evrov). Artikel, ki je bil za kratek čas na voljo za prednaročilo, je že razprodan.

Ena izmed kartic, reproduciranih za ta posebni komplet, bo tudi najbolj ikonična karta v zgodovini igre Pokémon, Charizard iz osnovnega kompleta. Pridružil se bo Venasauru, Blastoisu in drugim priljubljenim kartam.

V zbirko bodo vključeni tudi Lugia ex, Ho-Oh ex, Suicune ex, Sun Seed, Scorching Charcoal, Drops in the Ocean in karta Mr. Mime, ki je bila prej izdana le na Japonskem.

Po podatkih podjetja The Pokémon Company komplet vsebuje:

 • – Visokokakovostno igralno ploščo s conami za nameščanje kart na površini iz vrhunske tkanine, predal za tri komplete in škatlo z dodatki, v kateri so vsi igralni pripomočki, potrebni za bitko.
 • – Kompletno škatlo z dodatki, ki vsebuje dovolj igralnih pripomočkov za bitko med dvema igralcema, vključno s števci poškodb, ki jih je mogoče zlagati drug na drugega, tridimenzionalnimi označevalci strupa in opeklin ter kovinskimi kroglami, ki nadomeščajo kovance Pokémonov.
 • – Intuitivne števce škode in označevalce posebnih pogojev, zasnovane v svetlih barvah in edinstvenih stožčastih in obročastih oblikah, ki igralcem omogočajo hitro izračunavanje skupne škode in prepoznavanje posebnih pogojev.
 • – Elegantne ovitke za karte in škatlice za svežnje, ki so premišljeno izdelani tako, da ohranjajo vizualno osredotočenost na umetnine na kartah, hkrati pa ščitijo tri vnaprej sestavljene komplete in omogočajo enostavno shranjevanje kart v ovitkih, ko jih ne uporabljate.

Vir.


FINAL FANTASY XVI PLAYSTATION 5

79,99 €

Continue Reading

Aktualno

Nova študija pokazala, da je zdaj 95 % NFT-jev brez vrednosti

Published

on

Pojavila se je nova študija o žetonih NFT, v kateri so anketirali skoraj 73.000 zbirk NFT umetnin in ugotovili, da je 95 % digitalnih zbirateljskih predmetov zdaj brez vrednosti.

NFT so bili od svoje popularizacije v letih 2021 in 2022 različno sprejeti. Tako znane osebnosti kot podjetja so hiteli ustvarjati naslednje NFT vsebine, medtem ko je širša javnost ostala skeptična do novega trenda. V dobrem in slabem pa se zdi, da so NFT-ji zdaj stvar preteklosti.

Slika: dappGambl

Nova študija podjetja dappGambl je pokazala, da je nekoč več milijard dolarjev vreden trg propadel, “velika večina” NFT vsebin pa je postala brez vrednosti. Študija je identificirala in analizirala več kot 73.000 zbirk NFT-jev ter ugotovila, da je bilo skoraj 70.000 ali 95 % vrednih 0 ETH.

Študija nadalje trdi, da več kot 79 % zbirk NFT ostaja neprodanih, kar pomeni, da povpraševanje presega ponudbo. Vendar pa je ta analiza celotnega trga lahko popačena, saj lahko skoraj vsakdo ustvari svojo zbirko NFT-jev.

Slika: dappGambl

Študija nadalje analizira 1.600 najboljših zbirk NFT vsebin in ugotavlja, da je najpogostejša cena zbirateljskih predmetov med 5 in 100 dolarji. Poleg tega so opazili, da 18 % vseh NFT-jev v teh zbirkah ni vrednih popolnoma nič. To pomeni, da tudi najznamenitejše zbirke NFT-jev trpijo zaradi pomanjkanja zanimanja na trgu, saj je manj kot 1 % vseh NFT umetnin vrednih več kot 6.000 USD.

V letih 2021 in 2022 se je na trgu mesečno trgovalo z več kot 2 milijardi dolarjev NFT-jev. Ta številka se je zdaj zmanjšala na razmeroma slabih 80 milijonov dolarjev. Čeprav se zdi, da trg NFT-jev doživlja obdobje depresije, ne moremo z gotovostjo trditi, da se trend ne bo spet okrepil, ko bo neizogibno znova v modi.


AGATHA CHRISTIE – HERCULE POIROT: THE LONDON CASE igra za PLAYSTATION 5

39,99 €

Continue Reading

Aktualno

Po negativnem odzivu spleta Unity spreminja svojo sporno politiko namestitvenih pristojbin

Published

on

Vodstvo podjetja Unity naj bi včeraj zaposlenim povedalo, kako namerava podjetje odstopiti od nekaterih elementov svoje sporne politike namestitvenih pristojbin.

Prejšnji teden je podjetje, ki razvija programsko opremo za igričarsko in filmsko industrijo, napovedalo, da bo razvijalcem začelo zaračunavati za vsakokratno namestitev igre, ki uporablja pogon Unity. Od januarja 2024 naj bi predlagana pristojbina Unity Runtime Fee veljala za igre, ki bi dosegle minimalni prag prihodkov in presegle minimalno število namestitev v določeni življenjski dobi.

Po burnem odzivu razvijalcev iger in spletnih uporabnikov se je podjetje Unity v nedeljo na portalu X opravičilo s sporočilom:

“Slišali smo vas. Opravičujemo se za zmedo in razburjenje, ki ju je povzročila politika pristojbin za naš pogon, ki smo jo napovedali v torek. Poslušamo, se pogovarjamo s člani naše ekipe, skupnostjo, strankami in partnerji ter bomo politiko spremenili. Spremembe bomo objavili v nekaj dneh. Zahvaljujemo se vam za iskrene in kritične povratne informacije.”

Po navedbah Bloomberga je bilo osebje družbe Unity o začasnih spremembah politike obveščeno na sestanku vseh zaposlenih v ponedeljek.

Morebitne spremembe vključujejo:

 • – Omejitev pristojbin na 4 % prihodkov za igre, ki so presegle 1 milijon dolarjev.
 • – Namestitve, ki se upoštevajo pri doseganju tega praga, ne bodo več veljale za nazaj.
 • – Namestitev ne bo več mogoče spremljati z lastniškimi orodji. Namesto tega se bo podjetje Unity zanašalo na uporabnike, ki bodo sami poročali o podatkih.


DIABLO IV PLAYSTATION 5

79,99 €

Continue Reading

Aktualno

Square Enix izgubil skoraj 2 milijardi dolarjev tržne vrednosti

Published

on

Delnice podjetja Square Enix so se od letošnjega vrhunca znižale za 30 % in s tem izgubile skoraj 2 milijardi dolarjev tržne vrednosti.

Do padca je prišlo po vprašljivem letu za podjetje. Javno mnenje med navdušenci japonskega velikana je nihalo že od izida live service igre Marvel’s Avengers, za katero se bo podpora končala ta mesec, in zloglasnega Forspokena, ki je zaradi slabega sprejema zaprl vrata novonastalega studia Luminous Productions. K temu lahko dodamo še seznam ne preveč uspešnih a zelo oglaševanih naslovov, kot so The Diofield Chronicle, Babylon’s Fall in seveda Marvel’s Guardians of the Galaxy.

V članku za agencijo Bloomberg naj bi sedanji in nekdanji zaposleni v podjetju Square Enix trdili, da je eden od vzrokov za takšne težave odločitev podjetja, da posameznim razvijalcem daje prevelik nadzor nad obsegom in usmeritvijo projektov. Dejali so tudi, da so igre trpele zaradi neustrezne dokumentacije in strukture ekipe.

“Še vedno smo zaskrbljeni zaradi strukture razvoja iger v podjetju in nadzora kakovosti iger, kar bi lahko omejilo dolgoročno uspešnost,” je dejal Yijia Zhai, japonski analitik družbe Macquarie Capital Securities.

V začetku tega meseca je podjetje Square Enix objavilo, da poleg dveh plačljivih dodatkov DLC razvija tudi različico igre Final Fantasy 16 za osebne računalnike.

Vir.


RESIDENT EVIL 4: REMAKE LENTICULAR EDITION igra za PS5

74,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno