Connect with us

Aktualno

Na Gospodarsko razstavišče prihaja gaming spektakel leta

Published

on

Čez vikend je Big Bang najavil prihajajoči igričarski festival Game Gang Show, največje tovrstno druženje in tekmovanje v Sloveniji doslej. Na Gospodarsko razstavišče so vabljeni vsi ljubitelji gaming kulture, da v živo spoznajo svoje najljubše vplivneže in cosplayerje, preizkusijo najnovejšo opremo za prikaz navidezne resničnosti, dirkajo na simulatorjih in uživajo v EXPO območju z več kot 50 razvijalcev videoiger.

Vrhunec dogajanja predstavljajo e-športna tekmovanja, ki bodo potekala v mesecih pred dogodkom in se zaključila na glavnem odru Game Gang Showa. Nadobudni igričarji se lahko prijavijo na skupno šest turnirjev v najpopularnejših e-športnih naslovih na svetu in si poskušajo priboriti bogate denarne nagrade. 

League of Legends, Counter Strike: Global Offensive in Valorant kvalifikacije na dogodek bodo potekale na spletu s finalom na velikem odru dogodka. Za konzolaše bosta organizirana turnirja v FIFA 23 in NBA 2K23, s kvalifikacijami, ki se bodo odigrale v živo na prizorišču ter finalom na velikem odru. Poskrbljeno bo tudi za ljubitelje mobilnih iger, ki se bodo lahko kar na prizorišču borili za naslov najboljšega Brawl Stars igralca.

Med vplivneži, ki sodelujejo s festivalom sta tudi ScorpLZ (levo) in Wortex (desno).
Slika: Big Bang

Na petkovi novinarski konferenci so vsebino festivala predstavili Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor družbe Big Bang, ter Tomaž Ambrožič in Gašper Kovač, oba iz agencije Sport Media Focus, ki skrbi za splošno organizacijo Game Gang Showa.

“Danes je e-šport najhitreje rastoča športna kategorija na svetu, turnirje v video igrah pa spremlja več ljudi kot marsikateri tradicionalni šport,” je o zadnjih trendih v igričarski industriji povedal Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor družbe Big Bang.

“Število posameznikov, ki redno ali občasno spremljajo e-šport, se bo po napovedih do leta 2024 povzpelo na kar 577 milijonov, največji e-športni turnirji pa beležijo več kot 5 milijonov gledalcev.”

Slika: Big Bang

Več o samem dogodku je komentiral Tomaž Ambrožič, direktor agencije Sport Media Focus:

“Na 4.300 kvadratnih metrov igralnih površin bo na voljo prek sto igralnih sistemov za obiskovalce, nagradni sklad pa presega 10 tisoč evrov. Za slovensko ‘gaming’ skupnost bo to odlična priložnost za promocijo, dokazovanje in spletanje novih vezi.”

Game Gang Show bo morda prva velika priložnost za tekmovalce, ki želijo premagati svojo tremo. Kot je povedal Gašper Kovač, organizator festivala pri Sport Media Focus bodo:

“Vsi imeli možnost nastopiti na velikem odru ter zablesteti pod žarometi.”

Game Gang Show lahko obiščete med 31. marcem in 2. aprilom 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Prodaja vstopnic se začne 1. februarja. Za prijavo na turnirje obiščite uradno spletno stran festivala.


FINAL FANTASY XVI PLAYSTATION 5

79,99 €

Aktualno

Borderlands film dobil prvi napovednik

Published

on

Film posnet po Borderlands video igrah, je dobil svoj prvi napovednik. V kina prihaja 9. avgusta.

Borderlands franšiza do danes obsega kar 6 glavnih iger in več obstranskih (npr. Tales of the Borderlands). Sedaj pa se bo franšizi pridružil tudi prvi film, ki prihaja že letos.

Film bo sledil zgodbi že znane Lilith, ki z Rolandom, Tiny Tino, Kriegom, Tannisom in Claptrapom sestavi ekipo za odkritje znamenitega trezorja, ki drži nepredstavljivo moč.

Glavno vlogo bodo v filmu prevzeli Kate Blanchett kot Lilith, Kevin Hart kot Roland, Jack Black bo posodil glas robotu Claptrap, Ariana Greenblatt kot Tiny Tina, Florian Munteanu kot Krieg in Gina Gershon kot Mad Moxxi. Zanimivih Borderlands likov jim zagotovo ne primanjkuje.

Bordelands pa bi naj bil tudi uvod v franšizo, ki bi obsegala več kot le en film. Razvijalec Gearbox je namreč v nedavnem intervjuju za IGN namignil, da je Borderlands le prvi film v seriji novega BCU – Borderlands Cinematic Universe – Borderlands filmskega vesolja.

Napovednik deluje zabaven, v stilu Borderlands estetike in s pridihom glasbene inspiracije s strani Varuhov galaksije. Zabeležite si datum 9.8., ko bo film na voljo tudi v kinu.

Continue Reading

Aktualno

Kai Cenat postal streamer leta

Published

on

Na podelitvni nagrad Streamer Awards 2024 je Kai Cenat že drugič zapored dobil naziv streamer leta. V preostalih kategorijah je zmagalo par novih obrazov.

Ta vikend je v Las Vegasu potekala že tretja letna podelitev nagrad za streamerje leta. Skupno je bilo podeljenih 30 nagrad za različne kategorije. Od lanskega leta so 2 kategoriji odmaknili (Najboljši Soulslike streamer in Najboljši dobrodelni stream dogodek) in dodali 8 novih dodali.

Med drugim so izstopali zmagovalci lolTyler1, ki je dobil nagrado za najboljšega šah streamerje leta, PirateSoftware, ki je v zadnjem letu nepredstavljivo zrasel s svojim kanalom učenja programiranja in Maximilian_Dood, ki je dobil nagrado za dolgoletno delo v industriji. Zanimiva je tudi zmaga igre Lethal Company kot najboljša streaming igra leta.

Dogodek je preko spleta v živo dobil najvišjo gledanost 645.000 istočasnih gledalcev, kar je 100.000 več kot lansko leto. Kategorije in zmagovalci Streamer Awards 2024 so našteti spodaj, kategorije z zvezdico so bile letos podeljene prvič.

 • Najboljša igra vlog – Fanum
 • Najboljši skupinski kanal – NMPLOL
 • Najboljši streamer za umetniško kreativnost– RubberRoss
 • Najboljši šah streamer – LolTyler1
 • Najboljši streamer strateških iger – disguisedtoast
 • Nagrada za skrite dragulje (“Hidden gem”)– EverythingNowShow
 • Vzhajajoča zvezda – NoraExplorer
 • Najboljši MMORPG ztreamer – Sodapoppin
 • Najboljši Speedrunner – Wirtual
 • Najboljši IRL streamer – Jinnytty
 • Najboljši Battle Royal streamer– IttzTimmy
 • Najboljši Minecraft streamer – Quackity
 • Najboljša streaming igra leta – Lethal Company
 • Najboljša organizacija za kreacijo vsebin – AMP
 • Najboljši streamer za programiranje in izdelavo iger – PritateSoftware
 • Najboljši mednarodni streamer– Quackity
 • ⭐Najboljši streamer pretepaških iger– Etoiles
 • Najboljši streamer FPS iger– Tarik
 • Najboljša serija na streamu – AustinShow
 • Najboljši streaming dogodek – Ludwig
 • Najboljši streamer, ki je letos dosegel preboj – Jynxzi
 • Najboljši VTuber– IronMouse
 • Najboljši Just Chatting streamer– Kai Cenat
 • Najboljši streamer raznolikih vsebin –  Caseoh_
 • V svoji ligi– ExtraEmily
 • Nagrada za dolgotrajno delo– Maximilian_Dood
 • Nagrada Safir– Valkyrae
 • Videoigralec leta – Jynxzi
 • Streamer leta – Kai Cenat

Continue Reading

Aktualno

Bo novi Deadpool & Wolverine rešil Marvel (filmsko) vesolje?

Published

on

Prišel je nov napovednik za film Deadpool & Wolverine. Kakor kaže bo rdeči superjunak tokrat reševal tako svet, kot tudi celotno Marvelovo filmsko vesolje.

Napovednik je bil predvajan pred najbolj gledanim ameriškim športnim dogodkom leta – Super Bowlom. V njem se razkrije zgodba prihajajočega filma in katere znane obraze bomo v filmu videli, poleg seveda Ryan Reynoldsa.

Najbolj znan je seveda Wolverine, lik s strani Hugh Jackmana, ki se je od velikih zaslonov poslovil v filmu Logan (2017). A priložnost, da skupaj z Deadpoolom ponovno reši svet, ga je sedaj pripeljala nazaj iz opokojitve.

Napovednik uspešno draži z zanimivo zgodbo, saj prikazuje kako namerava Deadpool Marvel vesolje rešiti na dva različna načina.

Prvič kot superjunak v zgodbi in drugič kot filmski lik, ki rešuje Marvelovo filmsko vesolju (bolje poznano kot MCU). Po uspešnem zaključku Marvelovega spektakla Maščevalci: Zaključek (2019), Marvelu namreč ni več uspelo doseči enakih višav gledanosti in dobička.

Deadpool bo tako mogoče postal njihov odrešitelj, kot se v napovedniku tudi opiše (“Marvel Jezus“). Z zgodbo, ki vključuje agencijo spreminjanja časa TVA in vključitvijo X-Men likov v Marvel vsebine, bo mogoče ravno Deadpool ta, ki MCU-ju poda nov zagon.

Film prihaja v kina 26. julija 2024.

Continue Reading

Aktualno

Nova študija razkriva, da se 24 % digitalnih iger sploh ne igra

Published

on

Platforma za računalniške igre Ultra je pravkar objavila ugotovitve svoje nove študije o igralcih računalniških iger. Študija je pokazala, da 24 % vseh digitalnih iger za osebne računalnike v knjižnicah igralcev ni bilo nikoli igranih, 58 % igralcev osebnih računalnikov pa bi svoje digitalne igre prodalo, če bi jih lahko.

V raziskavi je sodelovalo 2.000 igralcev osebnih računalnikov v ZDA in Združenem kraljestvu, ki so razkrili zanimiv vpogled v trenutne trende na trgu videoiger. V prvi vrsti bi igralci radi imeli več prožnosti pri nakupu, izmenjavi in prodaji svojih digitalnih videoiger. Predvsem si želijo, da bi lahko svoje digitalne naslove prodali drugim igralcem, kot je bilo to mogoče v času fizičnih nosilcev.

75 % vprašanih meni, da so igre AAA predrage, zato ni presenetljivo, da je le 36 % vseh digitalnih iger kupljenih po polni ceni. Poleg tega bi kar 64 % vprašanih kupilo več iger AAA po polni ceni, če bi jih lahko pozneje ponovno prodali.

Še eno dejstvo, ki ga igričarji osebnih računalnikov že od nekdaj vedo, a do zdaj niso imeli oprijemljivih podatkov, je, da večino svoje digitalne knjižnice zanemarjajo. 24 % iger ostane popolnoma neigranih, manj kot polovica (44 %) digitalnih iger za osebne računalnike pa se redno igra.

Continue Reading

Aktualno

Govorice o prihodnosti Xboxa so močno vznemirile oboževalce konzole

Published

on

Oboževalci konzole Xbox se soočajo s krizo, potem ko so nekateri mediji poročali, da bi se lahko ekskluzivne igre za Xbox kmalu začele pojavljati na sistemu PlayStation.

Več uglednih vplivnežev Xboxa je javno umaknilo svojo podporo ameriški konzoli, kar se zdi pretiran odziv na domnevne načrte Microsofta, da posodobi svoje poslovanje. Konec tedna so se po spletu začele širiti govorice, da bo Xbox morda izdal nekatere svoje ekskluzivne igre na PlayStationu. To vključuje nedavni igri Starfield in Hi-Fi Rush ter morda celo franšizo Gears of War.

Čeprav se to za povprečnega potrošnika sliši kot čudovita novica, je več oboževalcev Xboxa manj navdušenih nad deljenjem svojih iger. Youtubar Riskit4theBiskit je na platformi družbenih medijev X delil resen naziv svojim sledilcem, v katerem je povzel govorice, in pozval oboževalce Xboxa, naj ostanejo mirni.

YouTuber Doc_Dark, ki že več tednov poroča o dogajanju na “fronti” t. i. vojne med konzolama, je v posnetku improviziral pesem o trenutnih razmerah. Eden od uporabnikov platforme X je celo prodal vse svoje Xbox izdelke v trgovini GameStop in delil sliko računa. Drug oboževalec je objavil slike, na katerih kupuje in postavlja novi PlayStation 5.

Phil Spencer, vodja konzole Xbox, se je oglasil z obljubo, da bo njegova ekipa kmalu razkrila več o svojih načrtih:

“Poslušamo vas in vas slišimo. Za naslednji teden načrtujemo dogodek za posodobitev poslovanja, na katerem se veselimo

Vir.

Continue Reading

Aktualno

Ali Pokimane zapušča Twitch?

Published

on

Zdi se, da ena od najbolj prepoznavnih ženskih streamerk na Twitchu zapušča Amazonovo platformo. 

Včeraj je maroško-kanadska ustvarjalka vsebin Pokimane objavila posnetek zaslona aplikacije Twitch v trgovini App Store, ki je na promocijskih slikah prikazovala njen obraz.

“Konec enega obdobja,” je zapisala. “Twitch je bil moj dom desert let… vendar je čas, da se vam zahvalim za vse spomine in ljubezen, ko sem igrala LoL, Fortnite in Among Us.”

Oboževalci in mediji so bili zaradi sporočila zmedeni, saj so se začele širiti govorice, da Pokimane išče boljše priložnosti drugje. “Njena pogodba se je iztekla in ne bo podpisala nove, morda pa bo včasih prenašala preko različnih kanalov istočasno,” je objavil uporabnik Reddita GaryXBF, eden od mnogih, ki ugibajo o razlogih za njen odhod.

Čeprav Pokimane ni izrecno povedala, da zapušča Twitch, je v odgovoru na svojo objavo priznala, da je potočila veliko solz. Zdi se, da je v tem nekaj resnice, saj se je na njeno objavo odzovel tudi Twitch.

“Kako neverjetno potovanje je bilo to. Zelo smo ponosni na vse, kar si dosegla, in na to, kar te čaka v prihodnosti. Na Twitchu boš imela vedno svoj dom, Poki.”

Pokimane obljubila, da bo o situaciji več razkrila v današnji epizodi podkasta ‘Don’t Tell Anyone’.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno