Connect with us

Aktualno

PlayStation Plus ponuja dvojne popuste v trgovini PlayStation Store

Published

on

Gotham Knights, FIFA 23, The Witcher 3: Wild Hunt in druge igre so za omejen čas že znižane.

Zdi se, da ima PlayStation darilo za osamljene igralce. V trgovini PlayStation Store je zdaj aktivna akcija dvojnih popustov PlayStation Plus. Za omejen čas lahko igralci uživajo v različnih igrah po znižanih cenah. Člani programa PlayStation Plus bodo v času trajanja promocije deležni dvojnega odstotka popusta.

Na seznamu so različni naslovi Assassin’s Creed, Assetto Corsa Competizione DLC, igre EA Sports, Let’s Sing, STREET FIGHTER V, franšiza WWE 2K22 in še veliko, veliko drugih. Celoten seznam naslovov si oglejte na uradnem blogu PS.

Akcija Dvojni popusti PlayStation Plus traja od 15. februarja ob 00.00 po lokalnem času do srede 1. marca ob 23.59 po lokalnem času.


FINAL FANTASY XVI PLAYSTATION 5

79,99 €

Aktualno

Mladoletniki in mladi odrasli se v spletnih igralnih prostorih ne počutijo varno

Published

on

Spletno igranje je lahko stresna preizkušnja, saj so čustva v tekmovalnih igrah zelo močna, ostre opazke pa vsakodnevni pojav. Kljub temu se zdi, da je varnejši spletni prostor mnogim igralcem zelo pomemben.

Ameriška neprofitna organizacija za duševno zdravje Take This je objavila novo raziskavo o vplivu sovraštva in nadlegovanja na zadržanje igralcev in nakupe v igri. Glede na njihovo raziskavo naj bi 54 % mladoletnikov, starih od 13 do 17 let, pravilo, da jim je občutek varnosti pred nadlegovanjem v igričarskih prostorih ključnega pomena.

Slika: Take this

V raziskavi je sodelovalo 2.408 udeležencev, ki igrajo igre. Sodeč po razultatih naj bi se 1 od 10 igralcev v igričarkih prostorih ne počutil varnega, pri čemer se mlajši igralci počutijo manj varno kot starejši.

Poročilo kaže tudi, da so varnejše skupnosti bolj dobičkonosne, saj 1 od 5 igralcev zaradi sovraštva in nadlegovanja v igričarskih prostorih porabi manj denarja. Igralci bodo tudi zapustili igro in/ali izklopili glasovni klepet, da bi se izognili sovraštvu in nadlegovanju v spletnih igrah.

Continue Reading

Aktualno

Naslednji del filma Brata Super Mario bo izšel leta 2026

Published

on

Družbi Nintendo in Illumination sta potrdili, da pripravljata nov film o bratih Super Mario, ki bo izšel 3. aprila 2026.

Vesela novica je bila objavljena 10. marca, ki ga oboževalci družbe Nintendo poznajo kot dan Maria, v posebnem promocijskem videu. Ustvarjalec Maria Shigeru Miyamoto in predsednik Illuminationa sta delila več informacij o prihajajočem filmu.

Tako kot doslej bo Nintendu pomagal ameriški animacijski studio Illumination, ki je sodeloval že pri prvem filmu Brata Super Mario.

Izvršni direktor Illuminationa Chris Meledandri je v posnetku predstavil ekipo, ki že dela na nadaljevanju.

“Navdušen sem, da sem tukaj skupaj z Miyamoto-sanom, da uradno naznanimo našo vrnitev k filmu Brata Super Mario film,” je dejal Meledandri.

“Naša režiserja Aaron Horvath in Michael Jelenic ter nadarjeni umetniki iz studia Illumination Studios Paris, ki so ustvarili kraljestvo gob v filmu Brata Super Mario, že pridno pripravljajo prizore in razvijajo scenografije za nova okolja.

“Kmalu bomo začeli z animacijo in bodite prepričani, da bomo pazili na vsako podrobnost, da bo povsem točna.”

Podrobnosti o tem, o čem se gre novi film, so skope, vendar Nintendo obljublja, da bo delil več, ko bo pripravljen.

Izvirni film Brata Super Mario film je imel največji otvoritveni vikend med vsemi animiranimi filmi in je od prodanih vstopnic po vsem svetu skupno prinesel 377 milijonov dolarjev. To ga je uvrstilo tudi na prvo mesto med vsemi adaptacijami videoiger doslej.

Vir.

Continue Reading

Aktualno

Borderlands film dobil prvi napovednik

Published

on

Film posnet po Borderlands video igrah, je dobil svoj prvi napovednik. V kina prihaja 9. avgusta.

Borderlands franšiza do danes obsega kar 6 glavnih iger in več obstranskih (npr. Tales of the Borderlands). Sedaj pa se bo franšizi pridružil tudi prvi film, ki prihaja že letos.

Film bo sledil zgodbi že znane Lilith, ki z Rolandom, Tiny Tino, Kriegom, Tannisom in Claptrapom sestavi ekipo za odkritje znamenitega trezorja, ki drži nepredstavljivo moč.

Glavno vlogo bodo v filmu prevzeli Kate Blanchett kot Lilith, Kevin Hart kot Roland, Jack Black bo posodil glas robotu Claptrap, Ariana Greenblatt kot Tiny Tina, Florian Munteanu kot Krieg in Gina Gershon kot Mad Moxxi. Zanimivih Borderlands likov jim zagotovo ne primanjkuje.

Bordelands pa bi naj bil tudi uvod v franšizo, ki bi obsegala več kot le en film. Razvijalec Gearbox je namreč v nedavnem intervjuju za IGN namignil, da je Borderlands le prvi film v seriji novega BCU – Borderlands Cinematic Universe – Borderlands filmskega vesolja.

Napovednik deluje zabaven, v stilu Borderlands estetike in s pridihom glasbene inspiracije s strani Varuhov galaksije. Zabeležite si datum 9.8., ko bo film na voljo tudi v kinu.

Continue Reading

Aktualno

Kai Cenat postal streamer leta

Published

on

Na podelitvni nagrad Streamer Awards 2024 je Kai Cenat že drugič zapored dobil naziv streamer leta. V preostalih kategorijah je zmagalo par novih obrazov.

Ta vikend je v Las Vegasu potekala že tretja letna podelitev nagrad za streamerje leta. Skupno je bilo podeljenih 30 nagrad za različne kategorije. Od lanskega leta so 2 kategoriji odmaknili (Najboljši Soulslike streamer in Najboljši dobrodelni stream dogodek) in dodali 8 novih dodali.

Med drugim so izstopali zmagovalci lolTyler1, ki je dobil nagrado za najboljšega šah streamerje leta, PirateSoftware, ki je v zadnjem letu nepredstavljivo zrasel s svojim kanalom učenja programiranja in Maximilian_Dood, ki je dobil nagrado za dolgoletno delo v industriji. Zanimiva je tudi zmaga igre Lethal Company kot najboljša streaming igra leta.

Dogodek je preko spleta v živo dobil najvišjo gledanost 645.000 istočasnih gledalcev, kar je 100.000 več kot lansko leto. Kategorije in zmagovalci Streamer Awards 2024 so našteti spodaj, kategorije z zvezdico so bile letos podeljene prvič.

  • Najboljša igra vlog – Fanum
  • Najboljši skupinski kanal – NMPLOL
  • Najboljši streamer za umetniško kreativnost– RubberRoss
  • Najboljši šah streamer – LolTyler1
  • Najboljši streamer strateških iger – disguisedtoast
  • Nagrada za skrite dragulje (“Hidden gem”)– EverythingNowShow
  • Vzhajajoča zvezda – NoraExplorer
  • Najboljši MMORPG ztreamer – Sodapoppin
  • Najboljši Speedrunner – Wirtual
  • Najboljši IRL streamer – Jinnytty
  • Najboljši Battle Royal streamer– IttzTimmy
  • Najboljši Minecraft streamer – Quackity
  • Najboljša streaming igra leta – Lethal Company
  • Najboljša organizacija za kreacijo vsebin – AMP
  • Najboljši streamer za programiranje in izdelavo iger – PritateSoftware
  • Najboljši mednarodni streamer– Quackity
  • ⭐Najboljši streamer pretepaških iger– Etoiles
  • Najboljši streamer FPS iger– Tarik
  • Najboljša serija na streamu – AustinShow
  • Najboljši streaming dogodek – Ludwig
  • Najboljši streamer, ki je letos dosegel preboj – Jynxzi
  • Najboljši VTuber– IronMouse
  • Najboljši Just Chatting streamer– Kai Cenat
  • Najboljši streamer raznolikih vsebin –  Caseoh_
  • V svoji ligi– ExtraEmily
  • Nagrada za dolgotrajno delo– Maximilian_Dood
  • Nagrada Safir– Valkyrae
  • Videoigralec leta – Jynxzi
  • Streamer leta – Kai Cenat

Continue Reading

Aktualno

Bo novi Deadpool & Wolverine rešil Marvel (filmsko) vesolje?

Published

on

Prišel je nov napovednik za film Deadpool & Wolverine. Kakor kaže bo rdeči superjunak tokrat reševal tako svet, kot tudi celotno Marvelovo filmsko vesolje.

Napovednik je bil predvajan pred najbolj gledanim ameriškim športnim dogodkom leta – Super Bowlom. V njem se razkrije zgodba prihajajočega filma in katere znane obraze bomo v filmu videli, poleg seveda Ryan Reynoldsa.

Najbolj znan je seveda Wolverine, lik s strani Hugh Jackmana, ki se je od velikih zaslonov poslovil v filmu Logan (2017). A priložnost, da skupaj z Deadpoolom ponovno reši svet, ga je sedaj pripeljala nazaj iz opokojitve.

Napovednik uspešno draži z zanimivo zgodbo, saj prikazuje kako namerava Deadpool Marvel vesolje rešiti na dva različna načina.

Prvič kot superjunak v zgodbi in drugič kot filmski lik, ki rešuje Marvelovo filmsko vesolju (bolje poznano kot MCU). Po uspešnem zaključku Marvelovega spektakla Maščevalci: Zaključek (2019), Marvelu namreč ni več uspelo doseči enakih višav gledanosti in dobička.

Deadpool bo tako mogoče postal njihov odrešitelj, kot se v napovedniku tudi opiše (“Marvel Jezus“). Z zgodbo, ki vključuje agencijo spreminjanja časa TVA in vključitvijo X-Men likov v Marvel vsebine, bo mogoče ravno Deadpool ta, ki MCU-ju poda nov zagon.

Film prihaja v kina 26. julija 2024.

Continue Reading

Aktualno

Nova študija razkriva, da se 24 % digitalnih iger sploh ne igra

Published

on

Platforma za računalniške igre Ultra je pravkar objavila ugotovitve svoje nove študije o igralcih računalniških iger. Študija je pokazala, da 24 % vseh digitalnih iger za osebne računalnike v knjižnicah igralcev ni bilo nikoli igranih, 58 % igralcev osebnih računalnikov pa bi svoje digitalne igre prodalo, če bi jih lahko.

V raziskavi je sodelovalo 2.000 igralcev osebnih računalnikov v ZDA in Združenem kraljestvu, ki so razkrili zanimiv vpogled v trenutne trende na trgu videoiger. V prvi vrsti bi igralci radi imeli več prožnosti pri nakupu, izmenjavi in prodaji svojih digitalnih videoiger. Predvsem si želijo, da bi lahko svoje digitalne naslove prodali drugim igralcem, kot je bilo to mogoče v času fizičnih nosilcev.

75 % vprašanih meni, da so igre AAA predrage, zato ni presenetljivo, da je le 36 % vseh digitalnih iger kupljenih po polni ceni. Poleg tega bi kar 64 % vprašanih kupilo več iger AAA po polni ceni, če bi jih lahko pozneje ponovno prodali.

Še eno dejstvo, ki ga igričarji osebnih računalnikov že od nekdaj vedo, a do zdaj niso imeli oprijemljivih podatkov, je, da večino svoje digitalne knjižnice zanemarjajo. 24 % iger ostane popolnoma neigranih, manj kot polovica (44 %) digitalnih iger za osebne računalnike pa se redno igra.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno