Connect with us

Igre

Assassin’s Creed Mirage stane 50 dolarjev in vključuje brezplačno nadgradnjo za PS5

Published

on

Ubisoft je svojo naslednjo igro Assassin’s Creed pocenil pod 70 USD, kolikor je običajna priporočena cena za AAA igre trenutne generacije. Poleg tega bo igro mogoče brezplačno nadgraditi za konzole nove generacije.

Vir: Ubisoft

Assassin’s Creed Mirage bo na vseh platformah stal 50 dolarjev, kar močno upamo, da se bo pri nas pretvorilo v 50 evrov. To je precej pod sedanjo ceno 70 dolarjev (79,99 €) za igre za PS5 in Xbox Series X/S. Mirage bo poleg tega “medgeneracijska” igra, kar pomeni, da bo vključevala kopijo igre zadnje generacije za PlayStation 4 in Xbox One ter pravico do prenosa nadgradnje za aktualno generacijo za PS5 in Xbox Series X/S.

Omeniti velja, da igra Assassin’s Creed Mirage ni tako velika kot Valhalla in je bila prvotno mišljena kot razširitev, preden se je odcepila v samostojen projekt. Odvija se v Bagdadu, v njej pa bo v samostojni pustolovščini nastopal Basim, eden od glavnih likov iz igre Valhalla. Mirage naj bi se vrnil h klasičnim misijam parkour in tihim ubojem, ki so bili značilni za igre pred AC Origins

Čeprav gre za manjšo igro, je mogoče, da želi Ubisoft to razliko v ceni nadoknaditi z mikrotransakcijami, saj se zdi, da bo Mirage omogočal nakupe v igri, digitalna deluxe različica pa vključuje tudi kozmetiko in predmete.

Vir.

Igre

Darkest Dungeon 2 bo dobil popolnoma nov kampanjski način – brezplačno

Published

on

Razvijalec igre Darkest Dungeon, podjetje Red Hook, je pravkar najavil Kingdoms – brezplačen samostojni način kampanje, ki bo v Darkest Dungeon II prišel še letos.

Ta novi način igre izzove igralce v brezupni tekmi s časom, da bi našli in premagali pošasti, preden preplavijo in uničijo kraljestvo. V duhu igre bodo igralci potovali po deželi, zbirali vire in se borili proti vdorom zla, pri tem pa branili mrežo krčem, ki nujido še zadnje upanje človeštvu.

Pridobljeni viri se uporabljajo za nadgradnjo junakov in tudi samih krčem, ki jih je mogoče izboljšati z obsežnimi nadgradnjami. Igralci se bodo pomerili proti trem novim frakcijam pošasti: Coven, Beastmen in Crimson Courtiers. Način igre Kingdoms je mogoče igrati neodvisno od prvotne kampanje “Confessions”.

“Kingdoms je za nas vznemirljiv projekt,” je povedal Chris Bourassa, kreativni direktor razvijalca Red Hook. “Ta novi način bo združil nekaj stalnosti in upravljanja likov iz prvotne igre Darkest Dungeon s premikanjem in bojevanjem iz igre Darkest Dungeon 2. Pri Red Hooku ocenjujemo projekte glede na njihov potencial, da izzovejo presenečenje, navdušenje in obup… Kingdoms je zadel vse tri.”

Ob tej priložnosti je igra Darkest Dungeon II na platformi Steam trenutno unižana za 33 %. Poleg tega lahko za 10 % popusta prevzamete tudi dodatek DLC The Binding Blade.

Continue Reading

Igre

Star Wars Outlaws izide avgusta

Published

on

Najnovejša pustolovska igra iz vesolja Vojne zvezd bo izšla 30. avgusta 2024, a igrali jo boste lahko že prej, če ste pripravljeni odšteti nekaj dodatnih desetakov.

Igralci, ki bodo kupili zlato ali ultimativno izdajo igre Star Wars Outlaws, jo bodo lahko igrali do tri dni prej. Obe izdaji vključujeta osnovno igro in sezonsko prepustnico in je mogoče tudi prednaročiti.

S prednaročniškim bonusom bodo igralci prejeli še bonus paket Kessel Runner, ki vključuje: 

  • – kozmetični paket za speeder.
  • – kozmetični paket za vesoljsko ladjo The Trailblazer.

Sezonska prepustnica bo odklenila tudi dve dodatni pripovedni razširitvi, ki bosta na voljo po izidu, ekskluzivno misijo Jabba’s Gambit na dan izida igre ter dodatne kozmetične izdelke za Kay in Nixa.

Slika: Ubisoft

Ubisoft obljublja, da bo to prva igra Vojne zvezd z odprtim svetom, postavljena med dogodke iz filmov Imperij vrača udarec in Vrnitev Jedija. Igralci bodo lahko raziskovali različne planete po galaksiji, tako ikonične kot nove, ter se pridružili pustolovščinam novega izvirnega lika Kay Vess in njenega kosmatega spremljevalca Nixa.

Continue Reading

Igre

Palworld je od začetka prodaje v storitvi Steam izgubil 97 % igralcev

Published

on

Množično priljubljena igra Palworld, v kateri loviš pošasti, je izgubila večino svojih igralcev, vendar jih je še vedno veliko.

Ko je 19. januarja igra izšla v zgodnjem dostopu, je Palworld z več kot 2,1 milijona igralcev postal druga najbolj igrana igra na platformi Steam doslej. Dva meseca kasneje se je število igračcev drastično zmanjšalo, a to ne pomeni smrti igre.

Po podatkih SteamDB se je od začetka marca število igralcev Palworlda še vedno gibalo okoli 275.000 dnevnih igralcev, vendar zadnji 24-urni vrh v času pisanja tega članka kaže le 67.246 igralcev. Kljub temu je na seznamu najbolj igranih iger SteamDB igra Palworld trenutno na 13. mestu, pred novo izdano igro Dragon’s Dogma 2, ki je na 18. mestu.

Poleg tega je razvijalec Pocketpair že objavil načrt, kaj namerava v igro vnesti med zgodnjim dostopom. Te posodobitve bodo vključevale nove funkcije, kot so PvP, skupinske šefe, Pal Arena, navzkrižno igranje med igralci na Steamu in Xboxu, nove Palsa in še veliko več.

Continue Reading

Igre

Ustvarjalec igre Life is Strange Don’t Nod trenutno razvija 7 iger

Published

on

Francoski razvijalec iger Don’t Nod bo razširil svojo ponudbo žanrov. Z novo studijsko organizacijo želi ekipo rezdeliti v tri ločene podružnice namenjene RPG igram, pripovednim pustolovščinam in akcijskim pustolovščinam.

Predstavnik Don’t Nod je v pogovoru z GamesIndustry.biz pojasnil, da to prestrukturiranje ne pomeni odpuščanj:

“Po tej reorganizaciji v podjetju Don’t Nod ni bilo odpuščanj. V letu 2023 smo bili priča izjemnemu vsebinskemu letu, ki je vključevalo številne visokokakovostne igre, tako majhne kot velike inovativne naslove.”

Izvršni direktor družbe Don’t Nod Oskar Guilbert je povedal, da:

“Nova organizacija odraža našo predanost zagotavljanju visokokakovostnih iger v uspešnih igralnih zvrsteh. Strokovno znanje in izkušnje, pridobljene v teh panogah, nam omogočajo razvoj vse bolj specializiranih notranjih orodij in nenazadnje optimizacijo stroškov v proizvodnji. Z izboljšanjem naše produktivnosti in notranjih zmogljivosti želimo zagotoviti nepozabne in edinstvene igralne izkušnje, ki bodo odmevale pri igralcih po vsem svetu.”

Vse kaže, da je sprememba priša ob pravem času, saj studio čaka še veliko dela. Po poročanju IGN naj bi razvijalec trenutno pripravljal kar sedem naslovov, med katerimi sta logična igra Koira in akcijski RPG Lost Records: Bloom and Rage.

Continue Reading

Igre

Ta konec tedna lahko že preizkusiš novega junaka igre Overwatch 2

Published

on

Ljubitelji Blizzardove igre FPS lahko za omejen čas preizkusite najnovejšega junaka v igri Overwatch 2. Prihajajočega damage junaka lahko od 28. do 31. marca brez odklepanja preizkusijo vsi igralci, dva tedna pred končnim izidom v igri.

Najnovejši rekrut ekipe Overwatch ima vrtalniku podobno orožje, poznano kot pametni izkopalnik, ki igralcem dovoli, da se zakopljejo pod zemljo. Med premikanjem na takšen način Venture ne bo mogoče napasti, po želji pa se lahko požene iz tal, da bi zadal_a poškodbe. Njena_njegova končna sposobnost, Tektonski udarec, povzroča škodljive udarne valove.

Poleg novega junaka, 10. sezona prinaša tudi nekatere spremembe pri odklepanju novih likov. Z najnovejšo posodobitvijo igra Overwatch 2 ne bo več zaklepala nove junake za bojno prepustnico. To pomeni, da se bodo odklenili vsi že obstoječi junaki in da bodo vsi novi junaki ob svojem izidu takoj odklenjeni vsem, ki so opravili začetno uporabniško izkušnjo.

Venture je prvi_a nebinarni_a junak_inja v igri, ki bo izšel_la v 10.sezoni in bo postal_a 40. junak_inja, dodan_a v igro.

Continue Reading

Igre

Novice o razvoju igre The Elder Scrolls 6

Published

on

Serija The Elder Scrolls letos praznuje svojo 30-letnico, razvijalci pa so nas želeli opomniti, da se igra The Elder Scrolls 6 še vedno razvija.

“Razvijamo naslednje poglavje – The Elder Scrolls VI,” je zapisano v objavi podjetja na družbenem omrežju X.

“Še zdaj nas ob vrnitvi v Tamriel in igranju zgodnjih gradenj napolnjujejo enako veselje, navdušenje in obljuba pustolovščine.

“Še enkrat se vam zahvaljujemo, da ste nas podpirali vsa ta desetletja, za vse, kar ste vnesli v igre in jih naredili za svoje. Ne bi mogli biti bolj navdušeni, da bomo to nadaljevali in praznovali naslednjih 30 let.”

Dolgo pričakovano nadaljevanje je bilo napovedano že leta 2018, a do zdaj na to temo ni bilo veliko povedanega. Na srečo se zdi, da Bethesda trdo dela in nas bo morda kmalu počastila z ustrezno napovedjo. Za zdaj tudi ni jasno, ali bo igra The Elder Scrolls 6 ekskluzivna za konzolo Xbox ali pa bo pozneje izšla tudi na drugih platformah.

Čeprav tako oboževalci kot razvijalci pričakujejo, da bo naslednja igra v seriji The Elder Scrolls enaka uspešnica, kot je bil še vedno aktualni Skyrim iz leta 2011, bo to pokazal le čas.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno