fbpx
Connect with us

Aktualno

Microsoft zvišuje ceno za Xbox Series X in Xbox Game Pass

Published

on

Microsoft avgusta zvišuje cene konzole Xbox Series X v večini držav, razen v ZDA, na Japonskem, v Čilu, Braziliji in Kolumbiji. Proizvajalec konzol Xbox bo prihodnji mesec prvič zvišal tudi mesečne cene naročnin na Xbox Game Pass in Xbox Game Pass Ultimate.

“Cene za konzole držimo že vrsto let in smo jih prilagodili tako, da odražajo konkurenčne razmere na posameznih trgih,” je v izjavi za The Verge povedala Kari Perez, vodja komunikacij za Xbox.

Cene konzol Xbox Series X se bodo v veliki meri ujemale s povišanjem cen, ki ga je Sony lani napovedal za PS5, saj se bo cena konzole Xbox Series X na večini evropskih trgov dvignila na 549,99 EUR.

ValutaXbox Game Pass Ultimate trenutnoXbox Game Pass Ultimate novoGame Pass za konzole trenutnoGame Pass za konzole  novo
EUR12,9914,999,9910,99

Od 6. julija lahko pričakujemo tudi zvišanje cen naročnin na Xbox Game Pass Ultimate in Game Pass za konzolo. Cena storitve Xbox Game Pass Ultimate se bo z 12,99 EUR na mesec povzpela na 14,99 EUR. Osnovna cena storitve Xbox Game Pass za konzolo se bo prav tako zvišala z 9,99 na 10,99 EUR. Microsoft ne spreminja cen za PC Game Pass.

Če ste obstoječi mesečni naročnik na storitev Game Pass, bodo nove cene začele veljati šele 13. avgusta oziroma 13. septembra v Nemčiji. Novi člani naročnine Xbox Game Pass bodo nove cene videli takoj 6. julija. Če ste na storitev Xbox Game Pass naročeni z letno kodo, bodo nove cene začele veljati šele, ko boste podaljšali naročnino.

Vir.


Playstation PS5 igra Marvel’s Spider-Man 2 Collectors Edition

249,99 €

Aktualno

KFC je igralcu Zelde podelil 10.000 dolarjev vredno piščančjo trofejo

Published

on

KFC je ustvaril zlato piščančjo trofejo za igralca, ki je z najhitrejšim časom premagal po meri narejen speedrun za igro The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Španska podružnica podjetja za hitro prehrano je pripravila The Recipe Run, hitrostni tek, ki ga je navdihnil recept za piščanca podjetja KFC, katerega premaz naj bi bil narejen iz skrivne mešanice 11 zelišč in začimb.

Za zmago na tekmovanju so morali igralci pokazati, da je njihov inventar prazen, nato pa se odpraviti v restavracijo Bedrock Bistro v igri. Tam so se morali pogovoriti z likom Gomom, ki je podoben ustanovitelju podjetja KFC Colonelu Sandersu. Po pogovoru z Gomom so morali igralci v deželi poiskati eno surovo ptičje stegno, olje in 11 različnih zelišč ali začimb, da spečejo ocvrtega piščanca in končajo igro.

Slika: Oakhold_Cheerios

Tekmovanje je potekalo v sodelovanju s skupnostjo za speedrunning Speedrun Espanol, zmagal pa je francoski igralec Keuss, ki je tek opravil v času 1:07,800. Po navedbah družbe KFC je igralec za nagrado prejel zlato trofejo v obliki piščančjega stegna v vrednosti 11.000 EUR.

Igra The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom je izšla 12. maja, po podatkih družbe Nintendo pa je bila v prvih treh dneh po vsem svetu prodana v 10 milijonih izvodih.

Vir.


THE LEGEND OF ZELDA: TEARS OF THE KINGDOM NINTENDO Switch igra

69,99 €

Continue Reading

Aktualno

Gran Turismo Sport bo januarja izključen iz omrežja

Published

on

Spletne storitve simulatorja vožnje se končujejo štiri leta po začetku prodaje igre.

Sony je sporočil, da se bodo spletne storitve igre Gran Turismo Sport končale. Strežniki simulatorja vožnje podjetja Polyphony Digital bodo 31. januarja 2024 prenehali delovati.

“Po datumu zaključka storitev ne bo več mogoče uporabljati spletnih storitev, kot so skupnost, odprti lobby in športni način, niti spletnih funkcij/predmetov, kot so uniforme po meri. Še vedno bo mogoče igrati določene dele igre brez povezave, vključno s kupljenimi dodatki,” je sporočilo podjetje.

V sporočilu je bilo tudi navedeno, da bo spletna storitev za Gran Turismo 7 še dodatno izboljšana.

Igra Gran Turismo Sport je bila prvotno izdana leta 2019 za konzolo PlayStation 4, ob izidu pa je bilo shranjevanje dovoljeno le v spletnem načinu.


FINAL FANTASY XVI PLAYSTATION 5

79,99 €

Continue Reading

Aktualno

xQc razpakiral nož slabo uro po izidu CS2

Published

on

Igra Counter-Strike 2 (CS2) je končno na voljo za igranje vsem, saj prinaša prenovljene poligone, nove sisteme dima in številne druge velike spremembe. A čeprav je veliko stvari zdaj drugačnih, nekatere ostajajo enake, na primer zaboji presenečenja. Po samo eni uri, odkar je igra postala na voljo vsem, je Kick/Twitch streamerju xQcju med svojim prenosom uspelo odpakirati zelo zaželeni nož.

Kakor je običajno za take streamerje, se je xQc ob praznovanju uradne izdaje CS2 pozabaval z nekaj zabojčki (loot boxi), da bi čim prej odpakiral najboljši plen. Dokaj hitro je odprl etui Chroma 2 in nato zadel želeni rumeni predmet in razpakiral čudovit moder Karambit Doppler.

Če niste dobro seznanjeni s trgom igre Counter-Strike, je Karambit Dopplermed najbolj vrednimi noži v igri. Na platformi Steam ali na spletni strani tretje osebe ga je mogoče prodati za približno 1.800 dolarjev. Sicer drobiž za osebo, ki je podpisala za 100 milijonov dolarjev, a vseeno dober izkupiček za prvi dan igranja.

Presenetljivo xQc ni bil edini, ki je tako hitro odprl nož. Uporabniku Twitterja z imenom @davd_CS je uspelorazpakirati nož Crimson Web. Čeprav je v videoposnetku težko razbrati, je tak nož lahko vreden nekje v razponu od 500 do 1.000 dolarjev.

Vir.


FIFA 23 igra za PS5

80,99 €

Continue Reading

Aktualno

Roblox prevzel zagonsko podjetje Speechly, ki se ukvarja z moderiranjem glasovnih pogovorov

Published

on

Roblox je za neznani znesek prevzel Speechly, finsko zagonsko podjetje, ki je ustvarilo umetno inteligenco, specializirano za tehnologijo glasovnega moderiranja. Tehnologija podjetja Speechly bo uporabljena za izboljšanje storitve glasovnega klepeta platforme, ki je bila uvedena leta 2021.

Speechly ponuja osnovne zmogljivosti za prepisovanje govora v besedilo, ki jih je mogoče izkoristiti za moderiranje glasovnih klepetov z umetno inteligenco ali ustvarjanje interaktivnih glasovnih uporabniških vmesnikov. Osnovna funkcionalnost, ki jo ponuja ta storitev, je pomoč pri zmanjševanju toksičnega vedenja v spletnih skupnostih, vendar bi jo lahko Roblox uporabil tudi za druge namene. 

“Veseli nas, da se pridružujemo podjetju, ki se zavzema za varnost in vljudnost, ter da bomo s svojim strokovnim znanjem na področju umetne inteligence razvili tradicionalne metode moderiranja, da bi zadovoljili obsežne, sprotne in dinamične potrebe platforme za vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki,” je na blogu zapisal soustanovitelj podjetja Speechly Hannes Heikinheimo.

Vir.

Continue Reading

Aktualno

Komplet Pokémon kart za £400 je bil takoj razprodan

Published

on

Podjetje Pokémon Company je napovedalo, da bo zbirka kart Pokémon Trading Card Game Classic izšla še letos.

Komplet, ki vsebuje predelave klasičnih zbirateljskih kartic Pokémon in pripomočke za igranje same igre, je na uradni spletni strani pokemoncenter.com stal 400,00 dolarjev (~ 375 evrov) v Severni Ameriki in 399,99 funtov v Veliki Britaniji (~ 460 evrov). Artikel, ki je bil za kratek čas na voljo za prednaročilo, je že razprodan.

Ena izmed kartic, reproduciranih za ta posebni komplet, bo tudi najbolj ikonična karta v zgodovini igre Pokémon, Charizard iz osnovnega kompleta. Pridružil se bo Venasauru, Blastoisu in drugim priljubljenim kartam.

V zbirko bodo vključeni tudi Lugia ex, Ho-Oh ex, Suicune ex, Sun Seed, Scorching Charcoal, Drops in the Ocean in karta Mr. Mime, ki je bila prej izdana le na Japonskem.

Po podatkih podjetja The Pokémon Company komplet vsebuje:

  • – Visokokakovostno igralno ploščo s conami za nameščanje kart na površini iz vrhunske tkanine, predal za tri komplete in škatlo z dodatki, v kateri so vsi igralni pripomočki, potrebni za bitko.
  • – Kompletno škatlo z dodatki, ki vsebuje dovolj igralnih pripomočkov za bitko med dvema igralcema, vključno s števci poškodb, ki jih je mogoče zlagati drug na drugega, tridimenzionalnimi označevalci strupa in opeklin ter kovinskimi kroglami, ki nadomeščajo kovance Pokémonov.
  • – Intuitivne števce škode in označevalce posebnih pogojev, zasnovane v svetlih barvah in edinstvenih stožčastih in obročastih oblikah, ki igralcem omogočajo hitro izračunavanje skupne škode in prepoznavanje posebnih pogojev.
  • – Elegantne ovitke za karte in škatlice za svežnje, ki so premišljeno izdelani tako, da ohranjajo vizualno osredotočenost na umetnine na kartah, hkrati pa ščitijo tri vnaprej sestavljene komplete in omogočajo enostavno shranjevanje kart v ovitkih, ko jih ne uporabljate.

Vir.


FINAL FANTASY XVI PLAYSTATION 5

79,99 €

Continue Reading

Aktualno

Nova študija pokazala, da je zdaj 95 % NFT-jev brez vrednosti

Published

on

Pojavila se je nova študija o žetonih NFT, v kateri so anketirali skoraj 73.000 zbirk NFT umetnin in ugotovili, da je 95 % digitalnih zbirateljskih predmetov zdaj brez vrednosti.

NFT so bili od svoje popularizacije v letih 2021 in 2022 različno sprejeti. Tako znane osebnosti kot podjetja so hiteli ustvarjati naslednje NFT vsebine, medtem ko je širša javnost ostala skeptična do novega trenda. V dobrem in slabem pa se zdi, da so NFT-ji zdaj stvar preteklosti.

Slika: dappGambl

Nova študija podjetja dappGambl je pokazala, da je nekoč več milijard dolarjev vreden trg propadel, “velika večina” NFT vsebin pa je postala brez vrednosti. Študija je identificirala in analizirala več kot 73.000 zbirk NFT-jev ter ugotovila, da je bilo skoraj 70.000 ali 95 % vrednih 0 ETH.

Študija nadalje trdi, da več kot 79 % zbirk NFT ostaja neprodanih, kar pomeni, da povpraševanje presega ponudbo. Vendar pa je ta analiza celotnega trga lahko popačena, saj lahko skoraj vsakdo ustvari svojo zbirko NFT-jev.

Slika: dappGambl

Študija nadalje analizira 1.600 najboljših zbirk NFT vsebin in ugotavlja, da je najpogostejša cena zbirateljskih predmetov med 5 in 100 dolarji. Poleg tega so opazili, da 18 % vseh NFT-jev v teh zbirkah ni vrednih popolnoma nič. To pomeni, da tudi najznamenitejše zbirke NFT-jev trpijo zaradi pomanjkanja zanimanja na trgu, saj je manj kot 1 % vseh NFT umetnin vrednih več kot 6.000 USD.

V letih 2021 in 2022 se je na trgu mesečno trgovalo z več kot 2 milijardi dolarjev NFT-jev. Ta številka se je zdaj zmanjšala na razmeroma slabih 80 milijonov dolarjev. Čeprav se zdi, da trg NFT-jev doživlja obdobje depresije, ne moremo z gotovostjo trditi, da se trend ne bo spet okrepil, ko bo neizogibno znova v modi.


AGATHA CHRISTIE – HERCULE POIROT: THE LONDON CASE igra za PLAYSTATION 5

39,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno