fbpx
Connect with us

Igre

5 razlogov zakaj je EA Sports FC 24 najboljša nogometna igra vseh časov

Published

on

Vsem FIFA navdušencem se je podrl svet, ko so po več kot 20 letih najavili, da igre FIFA 24 pač ne bo, ker se s svetovno nogometno zvezo niso uspeli zmeniti za licenciranje. A to ni nujno slabo. Zakaj?

Predstavljamo 5 glavnih nadgradenj med eno in drugo, ki lepo pokažejo, da pa se tokrat EA pri razvoju omejil le na spremembo številke v logotipu in dodajanju več mikrotransakcij.

1. Začnimo zame osebno z najbolj tečno – Vključevanje dinamičnih vremenskih in igriščnih razmer. 


V EA Sports FC 24 niso več samo kozmetične. Dinamični vremenski sistemi lahko močno vplivajo na igro. Na primer, igranje v dežju naredi žogo spolzko in težko obvladljivo, medtem ko sneg upočasni potek igre. To dodaja novo raven realizma in strategije v tekme – to je prodajni razlog, v praksi pa bo vsak igralec in vsak tekmovalec raje igral v oblačnem, suhem vremenu, da ne vpliva randomness element na končen rezultat.

2. Spremembe v Ultimate Team

V Ultimate Team so dodali tudi ženski nogomet, posodobili Ikone, implementirali celo serijo manjših popravkov za bolj normalno izkušnjo Ultimate Teama, kot tudi celotno mehaniko PlayStyles kot je integrirana v njihovem naslovu NHL, v okviru katere največje zvezde imajo poseben nabor skillov, ki jih lahko uporablja v sami igri ter povezuje z večimi unikatnimi “abilityji” celotne ekipe. A to je bistveno manj zanimivo od Ultimate Team Evolutions, ki je mehanika “buildanja” igralca, podobno kot je to v NBA 2K – doseži X golov in izboljšaj ta rating, doseži Y število podaj in drugega in podobno, kar bo nato izboljšalo skill, PlayStyles in seveda rating.

3. Football Manager ali EA Sports 24? Zakaj ne samo slednje?

Manj uporabljan napram standardnemu gameplayju, a vseeno zadeva, ki doda vrednost EA Sports FC 24 je tudi karierni način. Konec koncev, zakaj bi kupili dve igri, če lahko samo eno – EA Sports FC tako priključuje še več funkcij konkurenčnega Football Managerja, saj igralce čaka bistveno bolj poglobljena izkušnja upravljanja z moštvi in igralci – izboljšana je tudi umetna inteligenca in igra dela pametnejše interakcije na prestopnem trgu.

4. Realizem gibanja igralcev

Pred dvema letoma so predstavili HyperMotion, ki je čisto spremenil način gibanja v igri – v novi izdaji ga dodatno nadgrajujejo na HyperMotionV. V ni peta izdaja, ampak stoji za Volumetric, saj so analizirali 180 tekem, s katerimi je v igro vgrajenih 1200 različnih načinov premikanja v igri, ki so res skoraj identični resničnemu življenju. To pomeni, da se FIFA premika iz arkade venomer bolj v simulacijo, a istočasno je velik poudarek na gladkosti ali tekočem streljanju, driblanju in gibanju na splošno.

Nadgradnje spletnega igranja

Prišel je crossplay, tako da, če imaš vas prijatelja, ki je doslej FIFA nabijal na računalniku – lahko na PS5 in na next-gen seriji Xboxov brez težav igrata eden z drugim v Ultimate Team, Online Friendlies in Online Seasons kot doslej, dodatno pa še v Clubs, Co-Op Season, Volta in Ultimate Team Co-Op. Itak pa ostane še zmeraj t.i. “Kavč co-op” igranja, tj. z obema igralcema na istem ekranu.

Povzetek

Tako EA Sports FC 24 predstavlja pomemben korak naprej v svetu virtualnega nogometnega igranja. Veš, še katera stvar predstavlja pomemben korak naprej?

Ponudba našega sponzorja Big Bang, ki za omejen čas po izidu tega videa ponuja akcijo nakupa PS5 C različice z Bluray predvajalnikom in kopijo EA Sports FC 24 za le 499 evrov – kar 120 evrov popusta na redne cene! Izkoristi akcijo spodaj:


PAYDAY 3 – COLLECTORS EDITION PS5

129,99 €

Igre

Zmagovalne igre nagrad The Game Awards znižane na Steamu

Published

on

Na spletni prodajalni storitve Steam so zdaj na voljo popusti za 9 let zmagovalcev nagrad za najboljše igre in nominirancev za leto 2023.

V noči iz četrtka na petek bodo potekale najbolj prestižne nagrade igričarske industrije. Ekipa Geoffa Keighleyja vsako leto naznani najboljše igre leta, dogajanje pa navadno popestrijo tudi napovedi prihajajočih vsebin. Ob tej priložnosti Steam trenutno ponuja popuste na izbrane zmagovalce zadnjih devetih let podeljevanja nagrad The Game Awards.

Slika: Steam

To je odlična priložnost, da svojo knjižnico dopolnite z nekaterimi največjimi izdajami leta 2023, kot sta Diablo 4 in Starfield, najdete pa lahko tudi popuste za hvaljene naslove, ki ste jih morda spregledali, kot so Valiant Hearts, Her Story ali Celeste. Med nekoliko bolj akcijskimi naslovi lahko najdemo igre STAR WARS Jedi: Survivor, Cyberpunk 2077, Dead Space (remake) in igro Doom ter pretepačini GUILTY GEAR -STRIVE- in letošnji Mortal Kombat 1.

Continue Reading

Igre

Statistike igralcev igre Baldur’s Gate 3 kažejo presenetljivo stopnjo dokončanja igre

Published

on

Igra Baldur’s Gate 3 je na voljo že tri mesece in razvijalec Larian je ob tej priložnosti objavil nekaj neverjetnih statističnih podatkov o igralcih in njihovih izbirah.

RPG, ki je spremenil pravila igre in si že prislužil naslov igre leta, močno presega pričakovanja industrije s svojo neverjetno statistiko. V objani na omrežju X je razvijalec Larian včeraj objavil grafiko s statističnimi informacijami o igralcih BG3 in njihovih odločitvah.

Nekaj najbolj zanimivih dejstev o igri:

  • 1,3 milijona igralcev je dokončalo igro (kar je glede na njeno celotno dolžino igre osupljivo).
  • Kar 94 % igralcev je ustvarilo svoj lik, namesto da bi igrali enega od vnaprej pripravljenih likov.
  • Med majhnim odstotkom igralcev, ki so se dejansko odločili igrati kot vnaprej pripravljen lik, je najbolj priljubljen Gale, sledijo mu Astarion, Karlach, Shadowheart, Wyll in Lae’zel.
  • V ustvarjalcu lika je bilo skupaj porabljenih 8196 let.
  • Paladin je najbolj priljubljen razred, sledijo coprnik, borec, zmikavt, barbar, veščec, čarovnik, godec, druid, menih, potikavec in svečenik.
  • Vilin je najbolj priljubljena rasa, sledijo ji človek, polvilin, tiefling, temni vilin, zmajerodni, polork, githyanki, škrat, palčekin polovnjak.
  • Shadowheart je najbolj priljubljen romantični interes, saj je 51 % igralcev doseglo konec njene romantične zgodbe, sledi Karlach in nato Lae’zel.
  • 66 % igralcev je Halsina prosilo, da v priljubljenem romantičnem prizoru ne bi bil v svoji… medvedji podobi, če so imeli možnost izbire.
  • Igralci so skupaj preživeli 51.662 let ob igranju igre Baldur’s Gate 3.

Continue Reading

Igre

Napovednik za igro Grand Theft Auto razkriva datum izida igre

Published

on

Napovednik za Grand Theft Auto VI, naslednji del izjemno priljubljene akcijske franšize iger, je bil predčasno objavljen na spletu, potem ko je danes ponoči ušel v javnost. V napovedniku je razkrito, da bo šesto poglavje franšize po navedbah razvijalca Rockstar Games izšlo leta 2025.

V času pisanja tega članka je težko pričakovani napovednik v le desetih urah zbral več kot 53.304.000 ogledov na YouTubu.

Prvotno naj bi bil napovednik objavljen v torek, 5. decembra, ob 18.00 po srednjeevropskem času, vendar je Rockstar Games v objavi na portalu X zapisal:

“Naš napovednik je ušel, zato si oglejte originalni posnetek na YouTubu.”

GTA 6, naslednje poglavje akcijske pustolovske franšize, je bilo dolgo pričakovano, saj je bil GTA 5 izdan leta 2013 — pred desetimi leti.

V napovedniku je predstavljena ženska protagonistka Lucia, za katero se zdi, da se s svojim partnerjem po zgledu Bonnie in Clyda podaja na kriminalno pot po natrpanih plažah, mestnih avtocestah in klubih.

Objavo napovednika so pozorno spremljali tako mediji kot internetna populacija. Številni streamerji in ustvarjalci vsebin so posneli svoje prve odzive na novico.

Igra Grand Theft Auto VI bo predvidoma izšla šele leta 2025.

Continue Reading

Igre

Blizzard naj bi igralce Diabla 4 spraševal, ali bi plačali 100 dolarjev za DLC

Published

on

Ko je podjetje Blizzard na konferenci BlizzCon v začetku meseca razkrilo prvo razširitev igre Diablo 4, je izpustilo eno ključno podrobnost. Vemo, da DLC Vessel of Hatred izide konec leta 2024 in da bo igri dodal novo regijo ter razred, ki še nikoli prej ni bil v igri Diablo. Ne vemo pa, koliko bo vsebina stala, in videti je, da cena še ni fiksna.

YouTube kanal Bellular News je delil posnetek, v katerem predstavlja vsebino nedavne Blizzardove ankete. V anketi je tudi nekaj vprašanj o različnih možnih cenah za dodatek DLC in o tem, kaj bi vsaka cena vključevala. 50, 70, 80 in 100 dolarjev so štiri različne cenovne ravni, pri čemer vsaka od njih ponuja dodatne spodbude skupaj z dostopom do razširitve.

Med bolj zaskrbljujočimi predlaganimi bonusi je zgodnji dostop do spremljevalcev NPC, do katerih bi kupci lahko dostopali eno celo sezono pred ostalimi igralci. Potem so tu še stvari, kot so dodatna valuta v igri Diablo 4, vključitev premium/pospešene bojne prepustnice, kozmetični izdelki, kot so krila, preobleke za mestne portale, ipd. Seznam vključuje tudi zgodnji dostop do razširitve, podobno kot ob izdaji osnovne igre.

Blizzard se očitno zanima tudi za dodajanje različnih jahalnih živali, ki niso konji. Ne le, da bi igralci dobili edinstveno žival, dražji nivoji omogočajo, da se videz živali razvija z dosežki.

Kot vedno pri tovrstnih raziskavah velja informacije jemati z rezervo, saj se bo vsebina paketov do končne izdaje verjetno spremenila.

Continue Reading

Igre

Netflix bo 14. decembra v svojo zbirko iger dodal trilogijo GTA

Published

on

Velikan na področju pretakanja vsebin je pravkar objavil, da bo Rockstarjeva trilogija Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition prišla na platformo 14. decembra. Igre bodo za naročnike Netflixa brezplačne, tako kot preostale igre v knjižnici. Vsak od treh naslovov, vključenih v zbirko, je bil posodobljen za mobilne naprave.

Zbirka vključuje kultne igre Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City in Grand Theft Auto: San Andreas. Igre bo mogoče igrati prek aplikacije Netflix, na voljo pa bodo tudi kot samostojne aplikacije na sistemih Android in iOS.

Netflix je za svojo vedno večjo knjižnico pridobil vse vrste iger, od zelo priljubljene igre roguelike Hades do prav tako priljubljene igre Dead Cells. Zbirka platforme vključuje tudi igre Braid, Death’s Door, Katana Zero in druge uspešne neodvisne igre.

Ni jasno, ali se Netflixova igričarska strategija obrestuje, saj po poročilu CNBC iz oktobra 2023 manj kot 1 % vseh Netflixovih naročnikov dnevno igra igre na platformi.

Vir.

Continue Reading

Igre

Zagotovi si brezplačno kopijo najbolj podcenjene igre Assassin’s Creed

Published

on

Assassin’s Creed Syndicate je trenutno na voljo brezplačno od zdaj do 6. decembra 2023 za vse, če imajo račun Ubisoft Connect (prav tako brezplačen).

Za pridobitev brezplačnega izvoda sledite tej povezavi in nato zahtevatje svojo kopijo s klikom na gumb Ubisoft Connect, nakar boste preusmerjeni v zaganjalnik, če ga že imate, ali pa boste dobili povezavo za njegov prenos.

Če se ključ za Syndicate ne uporabi samodejno, morate na levi strani zaganjalnika Ubisoft Connect najti obvestilo “Claim Assassin’s Creed Syndicate” in ga klikniti. Syndicate bo s tem za vedno na voljo brez plačila. Velikost prenosa je približno 46 GB.

Assassin’s Creed Syndicate je zadnja tradicionalna igra pred Originsom in ima po mnenju mnogih najboljše gibanje v celotni franšizi. London v času kraljice Viktorije, v katerem se odvija zgodba, je živahen, glavna lika v zgodbi pa žal nekoliko manj. Čeprav igra še danes lepo izgleda, po zaslugi vodnih efektov, luž in splošne atmosfere, se nanjo med ostalimi igrami v seriji iz nekega razloga vedno pozabi.

Tukaj je kratek povzetek igre Assassin’s Creed Syndicate:

“London, 1868. Industrijska revolucija sproži neverjetno obdobje izumov, ki s tehnologijami, ki so se nekoč zdele nemogoče, spremenijo življenja milijonov ljudi. Zaradi priložnosti, ki se ustvarijo v tem obdobju, ljudje hitijo v London, da bi se vključili v ta novi svet, ki ga ne obvladujejo več kralji, cesarji, politiki ali vera, temveč nov skupni imenovalec: denar.”

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno