Connect with us

Igre

GTA 6 ne bo izšel še nekaj časa

Published

on

Grand Theft Auto 6 bo izšel jeseni 2025. Oboževalci bodo morali še malo počakati.

Podjetje Take-Two Interactive, založnik iger, ki ima v lasti Rockstar Games, je pred kratkim objavilo sporočilo za javnost, v katerem je podrobno opisalo svoje finančne rezultate in jih kasneje pojasnilo na klicu o dobičku.

Ob taki priložnosti zna marsikateri igričarski studio deliti več informacij o svojih načrtih, a zdi se, da Rockstar Games še ni na tej točki. Čeprav so oboževalci pričakovali novice o GTA 6, jih je Rockstar ekipa namesto tega pozdravila z objavo o igri Red Dead Online (RDO) na omrežju X. Zdi se, da najava povečanja XP za igralce RDO, ni povsem zadovoljila oboževalcev GTA VI, ki so upali na bolj gangstersko usmerjene novice.

“Moje življenje je uničeno,” se je na objavo o RDO odzval eden od računov, osredotočen na igro Grand Theft Auto IV.

Vseeno pa je klic o zaslužkih vsaj približno postavil obdobje, ko lahko pričakujemo naslednji del serije GTA. Na podlagi najnovejših informacij bo Theft Auto 6 izšel jeseni leta 2025. To je čez malo več kot leto dni, a tudi več kot 12 let od prvotnega izida igre GTA 5.

Igre

Banana je zdaj druga najbolj igrana igra v storitvi Steam

Published

on

Igralci storitve Steam imajo novo obsedenost: klikanje na banano. Ta brezplačna igra, v kateri samo klikate na banane, je zdaj ena od najbolj igranih iger na platformi Steam, na drugem mestu za igro Counter-Strike 2. Po podatkih SteamDB je igra z uradnim imenom Banana zbrala že več kot 880.000 sočasnih igralcev.

Toda privlačnost igre Banana je v ekskluzivnih predmetih, ki jih igralci dobijo, če v igri preživijo dovolj časa. Vsako posebno banano, ki jo je mogoče dobiti, je izdelala skupnost igre Banana na Discordu, igralci pa si lahko prislužijo posebne olupke le vsake 3 in 18 ur, ki jih preživijo v igri.

Slika: steamdb

Med različnimi bananami so priljubljeni predmeti, kot so Biosnana, črna banana z gibljivim zaslonom biosa, Shinobinana, ki ima vijolično animacijo vlaka, prikazano na olupku banane, in Disconana, bleščeča banana z odsevno površino disko krogle.

Ko pridobite redko banano, jo lahko poskusite prodati na tržnici Steam, podobno kot v igri Counter-Strike 2. Bolj ekskluzivne banane so bile na voljo med omejenimi dogodki in jih je zdaj mogoče najti le na tržnici Steam, kjer se prodajajo za več sto evrov.

Crypticnana je na primer banana, ki je bila razdeljena med dogodkom Crypticnana. Obstaja jih le 25, od katerih jih je 5 trenutno naprodaj na tržnici Steam od 1.070,69 € dalje.

Continue Reading

Igre

Igralci igre League of Legends bojkotirajo novo preobleko za Ahri

Published

on

Tudi najbolj zvesti ljubitelji igre League of Legends so začeli dvomiti o odločitvi podjetja Riot, da kozmetični izdelek v igri prodaja za 500 evrov.

V čast e-športne legende Leeja ‘Fakerja’ Sang-hyeoka je razvijalec Riot Games nedavno izdal več nivojev kozmetike za njegovega najljubšega lika Ahri. Cene nove preobleke z imenom Immortalized Legends Ahri znašajo od približno 115 do 515 evrov, kar se zdi preveč še za najbolj

vnete navijače.

Kot odziv na to, da je podjetje Riot Games prestopilo mejo tega, kar velja za pošteno ceno, so nekateri igralci začeli lik v celoti bojkotirati. V igrah, kjer se pred začetkom spopada izbira like, s katerimi je mogoče igrati, obstaja trenutno velika verjetnost, da bo nekdo v ekipi prepovedal Ahri.

Po podatkih statistične strani lolalytics.com je število prepovedi za Ahri od popravka 14.12 doseglo rekordne številke. Na svetovni ravni je Ahri zdaj prepovedana v 19,6 % rakned iger, kar je veliko več kot pred objavo cene skina, ko je bila prepovedana v približno 8 % iger. 

Ta oblika protesta dandanes ni nič nenavadnega, saj se je podoben incident zgodil v igri Helldivers 2 pred približno mesecem dni. A čeprav se igričarji zdaj upirajo nepoštenemu vedenju založnikov in razvijalcev in je igralcem Helldivers 2 protest tudi uspel dvomimo, da bo prepoved Ahri spremenila Riotovo stališče o primernosti cen njihove kozmetike v prihodnosti.

Continue Reading

Igre

Ne moremo se odločiti, ali nam je remaster igre Lollipop Chainsaw všeč ali ne

Published

on

Japonska klasika o pobijanju zombijev iz leta 2012 bo letos dobila predelavo in nismo prepričani, kaj si mislimo o njej.  Lollipop Chainsaw je ena tistih iger, ki se je vizualno precej dobro postarala. Z izrazitim slogom in liki polnimi življenja, si je težko predstavljati, da bi remaster lahko izboljšal izvirno izkušnjo.

Novi Lollipop Chainsaw RePOP bo le remaster in ne remake, saj želi ekipa Dragami Games, ki stoji za projektom, igro le prenesti na sodobne konzole in osebne računalnike. Nedavno objavljene slike, v katerih vidimo primerjavo ene in druge verzije se za zdaj osredotočajo le na grafične izboljšave.

Po poročilih naj bi igra Lollipop Chainsaw RePOP vsebovala izboljšane teksture, sence, podrobnejše modele likov in okolja, globinsko ostrino in druge učinke naknadne obdelave. Kljub temu nismo prepričani, da spremembe delujejo tako, kot je bilo zamišljeno.

Prvotna različica igre je imela na Julietinem modelu svetlobni učinek, zaradi česar je v primerjavi z zombiji, proti katerim se je borila, izstopala in praktično sijala. Zdi se, da je ta učinek v predelavi popolnoma izginil in je zdaj Juliet v gneči težko razločiti. Podobno je tudi veliko predelanih prizorov v novem napovedniku temačnih in slabo osvetljenih. Za igro, ki jo odlikujeta veselje in živahnost, se to ne zdi najboljša ustvarjalna odločitev.

Lollipop Chainsaw RePOP bo na voljo 25. septembra 2024 za PlayStation 5, Xbox Series X/S, Switch in PC.

Continue Reading

Igre

Assassin’s Creed Shadows v razširjenem prikazu igranja predstavlja oba protagonista

Published

on

Nova igra Assassin’s Creed, postavljena na fevdalno Japonsko, je bila deležna nekaj kritik javnosti, a z nedavno objavo 13-minutnega posnetka igranja si lahko ljubitelji iger bolje ogledajo, s čim bodo imeli opravka.

Glavna lika, samuraj Jasuke in šinobi Naoe, imata zelo različna sloga igranja, ki izkoriščata njune prednosti. V primeru Jasukeja lahko igralci izberejo neposreden pristop, ki uporablja njegovo surovo moč, medtem ko se zdi, da je Naoe bolj primerna za ljubitelje prikrivanja. Ni jasno, ali se lahko igralci odločijo, da bodo skozi celotno igro igrali samo en lik, vendar je v videoposnetku prikazana možnost preklapljanja med liki pred glavnim napadom na grad Fukučijama.

Čeprav je Jasukejev pristop bolj direkten, se zdi, da bodo igralci lahko uporabljali tako njegove meče kot tudi buzdovan, ki ga nosi s seboj. Nasprotno lahko Naoe uporablja spretne trike, s katerimi se skrije pred pogledi, ugasne luči, onesposobi “civiliste” brez prelivanja krvi in se celo skrije pod vodo.

Vendar je za nekatere igralce najbolj privlačen svet, ki je predstavljen v igri. Od poznanih japonskih divjih živali, kot so makaki in pes akita inu, do arhitekturnih dosežkov, kot sta zlati paviljon in kar mislimo da je rekonstrukcija gradu Azuchi Ode Nobunage.

Igra Assassin’s Creed Shadows izide 15. novembra 2024 za osebne računalnike, PlayStation 5 in Xbox Series X/S.

Continue Reading

Igre

Igro Call of Duty: Black Ops 6 bo treba ves čas igrati preko spleta

Published

on

Na tej točki novice, kot je ta, da bo igra Call of Duty: Black Ops 6 zahtevala stalno internetno povezavo tudi med igranjem kampanje, niso več presenetljive.

V nedavnem zapisu na blogu, objavljenem na Activisionovi spletni strani, je pojasnjeno, kako strelska igra, ki se odvija v obdobju hladne vojne, v vseh igralnih načinih uporablja pretakanje tekstur, zaradi česar je treba celotno igro igrati s stalno povezavo z internetom.

“Za igranje katerega koli načina igre, vključno s kampanjo, boste potrebovali neprekinjeno internetno povezavo,” je zapisal Activision.

Po navedbah družbe Activision je to namenjeno zagotavljanju najkakovostnejših vizualnih podob in hkrati zmanjšanju celotnega prostora za shranjevanje igre na trdem disku. Kar zveni nenamerno smešno, saj je velikost namestitvene datoteke igre Call of Duty: Black Ops 6 neverjetnih 309,85 GB. Kako velika bi bila brez spletnega pretakanja tekstur?

Dodatno je Activision potrdil, da je kampanjo v igri mogoče igrati brez spletne naročnine, kot sta Game Pass ali PlayStation Plus. Konzole najnovejše generacije pa vam bodo omogočile tudi deljenje zaslona z drugim igralcem v sobi.

Kot je zdaj običajno za takšne igre, bo igra Black Ops 6 prispela z različnimi bonusi za prednaročilo. Najprej s predčasnim dostopom do bete za vse izdaje igre ter z nekaterimi ekskluzivnimi oklepi in preoblekami za orožje. Igra Black Ops 6 bo na voljo v digitalni in fizični izdaji.

Continue Reading

Igre

BioWare delil še več namigov o novi igri Dragon Age

Published

on

Dobrodošli v čudesih Thedasa, živahne dežele s surovo divjino, zahrbtnimi labirinti in bleščečimi mesti, prežete z divjim bojem in skrivnostno magijo.

Včeraj je Eurogamer poročal, da je igra Dragon Age Dreadwolf dobila novo ime Dragon Age: The Veilguard. Novico je skupaj s kratkim zapisom na blogu objavil šef podjetja BioWare Gary McKay, v katerem je razkril nov naslov igre in pojasnilo, zakaj se je njeno ime spremenilo zadnjo minuto.

“Vsaka igra Dragon Age je prinesla novo samostojno zgodbo,” je zapisal McKay. “Te zgodbe so postavljene v svet Thedas, raziskujejo epske kraje in grožnje ter vas vedno potisnejo v nov konflikt. Vsaka igra predstavi tudi novega glavnega junaka – The Warden, Hawke, The Inquisitor -, v katerega se lahko vživite. Vse to in še več lahko pričakujete v novi igri. In seveda, tako kot brez edinstvenega junaka, tudi brez izjemne zasedbe spremljevalcev ne moremo igri reči Dragon Age igre, kajne?”

“Vsak od sedmih edinstvenih likov, ki sestavljajo vaše spremljevalce, bo imel globoke in privlačne zgodbe, v katerih bodo odločitve, ki jih boste sprejeli, vplivale na vaše odnose z njimi – pa tudi na njihova življenja,” je obetavno nadaljeval McKay.

“Da bi zajeli, za kaj gre v tej igri, smo spremenili ime, saj prvotni naslov ni pokazal, kako močno čutimo naše nove junake, njihove zgodbe in kako jih boste morali združiti, da bi rešili ves Thedas.”

Novi naslov igre je torej Dragon Age: The Veilguard. Na podlagi teh informacij se zdi, da se bo zgodba nekako vrtela okoli tančice – magične pregrade, ki v igri Dragon Age ločuje običajni svet od mističnega Fada. Igralci bodo morda morali oblikovati nekakšno obrambno enoto, stražo tančice, podobno Sivim stražarjem iz prve igre.

Družba BioWare je potrdila, da si bomo 15 minut igranja igre Dragon Age: The Veilguard prvič ogledali prihodnji teden, v torek, 11. junija, ob 17.00 po srednjeevropskem času.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno