Connect with us

Igre

Serija KINGDOM HEARTS izide 13. junija na platformi Steam

Published

on

Priljubljena serija KINGDOM HEARTS, ki združuje japonske like z Disneyjevimi risankami, bo 13. junija 2024 izšla na platformi Steam.

Ste že nostalgični? Uporabniki storitve Steam se bodo lahko kmalu pridružili Sori, Racmanu Jaku in Pepeju ter igrali dve zbirki iger KINGDOM HEARTS skupaj z nedavnim KINGDOM HEARTS III + Re Mind (DLC), ki sestavljajo sago Dark Seeker.

“S prenosom serije KINGDOM HEARTS na platformo Steam z veseljem pozdravljamo nove ljubitelje serije, saj je ta dostopnejša kot kdaj koli prej,” je v nedavnem sporočilu za javnost povedal Ichiro Hazama, producent serije KINGDOM HEARTS.

“V imenu celotne ekipe KINGDOM HEARTS bi rad delil naše navdušenje nad tem, da bo toliko novih igralcev odkrilo in uživalo v akciji, čarobnosti in prijateljstvu igre KINGDOM HEARTS prek storitve Steam. Seveda pa smo navdušeni tudi nad tem, da bodo lahko dolgoletni oboževalci ponovno doživeli te klasične igre na nov način.”

Celoten seznam iger KINGDOM HEARTS, ki prihajajo na Steam, je naslednji:

  • KINGDOM HEARTS HD 1.5 + 2.5 ReMIX
    • KINGDOM HEARTS FINAL MIX
    • KINGDOM HEARTS Re:Chain of Memories
    • KINGDOM HEARTS II FINAL MIX
    • KINGDOM HEARTS 358/2 Days (Predelane predposnete scene v HD ločljivosti)
    • KINGDOM HEARTS Birth by Sleep FINAL MIX
    • KINGDOM HEARTS Re:coded (Predposnete scene v HD ločljivosti)
  • KINGDOM HEARTS 2.8 Final Chapter Prologue
    • KINGDOM HEARTS Dream Drop Distance HD
    • KINGDOM HEARTS χ Back Cover (film)
    • KINGDOM HEARTS 0.2 Birth by Sleep – A fragmentary passage –
  • KINGDOM HEARTS III + Re Mind (DLC)
  • KINGDOM HEARTS INTEGRUM MASTERPIECE (vključuje vse zgoraj navedene zbirke)
Slika: Square Enix

Japonska serija iger igranja vlog je nastala v sodelovanju podjetij Disney in Square Enix. Od izida prve igre KINGDOM HEARTS marca 2002 za PlayStation 2 se je serija razširila s številnimi dodatnimi deli in je danes po vsem svetu prodala že več kot 36 milijonih enot.

Zbirka KINGDOM HEARTS bo za Steam na voljo od 13. junija 2024 ob 18.00.

Igre

Assassin’s Creed Shadows v razširjenem prikazu igranja predstavlja oba protagonista

Published

on

Nova igra Assassin’s Creed, postavljena na fevdalno Japonsko, je bila deležna nekaj kritik javnosti, a z nedavno objavo 13-minutnega posnetka igranja si lahko ljubitelji iger bolje ogledajo, s čim bodo imeli opravka.

Glavna lika, samuraj Jasuke in šinobi Naoe, imata zelo različna sloga igranja, ki izkoriščata njune prednosti. V primeru Jasukeja lahko igralci izberejo neposreden pristop, ki uporablja njegovo surovo moč, medtem ko se zdi, da je Naoe bolj primerna za ljubitelje prikrivanja. Ni jasno, ali se lahko igralci odločijo, da bodo skozi celotno igro igrali samo en lik, vendar je v videoposnetku prikazana možnost preklapljanja med liki pred glavnim napadom na grad Fukučijama.

Čeprav je Jasukejev pristop bolj direkten, se zdi, da bodo igralci lahko uporabljali tako njegove meče kot tudi buzdovan, ki ga nosi s seboj. Nasprotno lahko Naoe uporablja spretne trike, s katerimi se skrije pred pogledi, ugasne luči, onesposobi “civiliste” brez prelivanja krvi in se celo skrije pod vodo.

Vendar je za nekatere igralce najbolj privlačen svet, ki je predstavljen v igri. Od poznanih japonskih divjih živali, kot so makaki in pes akita inu, do arhitekturnih dosežkov, kot sta zlati paviljon in kar mislimo da je rekonstrukcija gradu Azuchi Ode Nobunage.

Igra Assassin’s Creed Shadows izide 15. novembra 2024 za osebne računalnike, PlayStation 5 in Xbox Series X/S.

Continue Reading

Igre

Igro Call of Duty: Black Ops 6 bo treba ves čas igrati preko spleta

Published

on

Na tej točki novice, kot je ta, da bo igra Call of Duty: Black Ops 6 zahtevala stalno internetno povezavo tudi med igranjem kampanje, niso več presenetljive.

V nedavnem zapisu na blogu, objavljenem na Activisionovi spletni strani, je pojasnjeno, kako strelska igra, ki se odvija v obdobju hladne vojne, v vseh igralnih načinih uporablja pretakanje tekstur, zaradi česar je treba celotno igro igrati s stalno povezavo z internetom.

“Za igranje katerega koli načina igre, vključno s kampanjo, boste potrebovali neprekinjeno internetno povezavo,” je zapisal Activision.

Po navedbah družbe Activision je to namenjeno zagotavljanju najkakovostnejših vizualnih podob in hkrati zmanjšanju celotnega prostora za shranjevanje igre na trdem disku. Kar zveni nenamerno smešno, saj je velikost namestitvene datoteke igre Call of Duty: Black Ops 6 neverjetnih 309,85 GB. Kako velika bi bila brez spletnega pretakanja tekstur?

Dodatno je Activision potrdil, da je kampanjo v igri mogoče igrati brez spletne naročnine, kot sta Game Pass ali PlayStation Plus. Konzole najnovejše generacije pa vam bodo omogočile tudi deljenje zaslona z drugim igralcem v sobi.

Kot je zdaj običajno za takšne igre, bo igra Black Ops 6 prispela z različnimi bonusi za prednaročilo. Najprej s predčasnim dostopom do bete za vse izdaje igre ter z nekaterimi ekskluzivnimi oklepi in preoblekami za orožje. Igra Black Ops 6 bo na voljo v digitalni in fizični izdaji.

Continue Reading

Igre

BioWare delil še več namigov o novi igri Dragon Age

Published

on

Dobrodošli v čudesih Thedasa, živahne dežele s surovo divjino, zahrbtnimi labirinti in bleščečimi mesti, prežete z divjim bojem in skrivnostno magijo.

Včeraj je Eurogamer poročal, da je igra Dragon Age Dreadwolf dobila novo ime Dragon Age: The Veilguard. Novico je skupaj s kratkim zapisom na blogu objavil šef podjetja BioWare Gary McKay, v katerem je razkril nov naslov igre in pojasnilo, zakaj se je njeno ime spremenilo zadnjo minuto.

“Vsaka igra Dragon Age je prinesla novo samostojno zgodbo,” je zapisal McKay. “Te zgodbe so postavljene v svet Thedas, raziskujejo epske kraje in grožnje ter vas vedno potisnejo v nov konflikt. Vsaka igra predstavi tudi novega glavnega junaka – The Warden, Hawke, The Inquisitor -, v katerega se lahko vživite. Vse to in še več lahko pričakujete v novi igri. In seveda, tako kot brez edinstvenega junaka, tudi brez izjemne zasedbe spremljevalcev ne moremo igri reči Dragon Age igre, kajne?”

“Vsak od sedmih edinstvenih likov, ki sestavljajo vaše spremljevalce, bo imel globoke in privlačne zgodbe, v katerih bodo odločitve, ki jih boste sprejeli, vplivale na vaše odnose z njimi – pa tudi na njihova življenja,” je obetavno nadaljeval McKay.

“Da bi zajeli, za kaj gre v tej igri, smo spremenili ime, saj prvotni naslov ni pokazal, kako močno čutimo naše nove junake, njihove zgodbe in kako jih boste morali združiti, da bi rešili ves Thedas.”

Novi naslov igre je torej Dragon Age: The Veilguard. Na podlagi teh informacij se zdi, da se bo zgodba nekako vrtela okoli tančice – magične pregrade, ki v igri Dragon Age ločuje običajni svet od mističnega Fada. Igralci bodo morda morali oblikovati nekakšno obrambno enoto, stražo tančice, podobno Sivim stražarjem iz prve igre.

Družba BioWare je potrdila, da si bomo 15 minut igranja igre Dragon Age: The Veilguard prvič ogledali prihodnji teden, v torek, 11. junija, ob 17.00 po srednjeevropskem času.

Continue Reading

Igre

Pripovedno igro Tell Me Why ta mesec dobite brezplačno

Published

on

Francoski neodvisni razvijalec DONTNOD podarja brezplačne kopije svoje pustolovske pripovedne igre Tell Me Why na platformah Xbox in Steam. Brezplačno lahko dobite vsa tri poglavja in tako obeležite mesec ponosa.

Tell Me Why je pripovedna pustolovščina studia DONTNOD Entertainment iz leta 2020, ki stoji za priljubljeno in enako sovraženo franšizo Life is Strange. V tej intimni zgodbi o družinski skrivnosti sta združena dvojčka Tyler in Alyson Ronan, ki s pomočjo nadnaravne vezi razkrijeta spomine na svoje ljubeče, a težavno otroštvo. Igra Tell Me Why se dogaja v čudovitem malem mestecu na Aljaski in zajema prepričljive like, globoke teme in pretresljive odločitve.

Tako kot v vseh drugih igrah DONTNOD bodo vaše odločitve vplivale na odnos med dvojčkoma, določile moč njune vezi in oblikovale potek njunih življenj. Vsa tri poglavja igre so zdaj brezplačna za uporabnike storitev Steam in Xbox.

“Spet je tisti čas v letu: V počastitev meseca ponosa je Tell Me Why ves junij 2024 brezplačen!” je v začetku tega meseca zapisal račun @TellMeWhyGame na omrežju X.

“Tako kot v preteklih letih vas prosimo, da svoj denar in podporo namenite trans ustvarjalcem, trans vključujočim dobrodelnim organizacijam v vaši skupnosti in trans osebam v stiski.”

Da si zagotovite igro se odpravite v trgovino Microsoft Store ali Steam in izberite “dodaj v svojo knjižnico”. Ko igro dodate v svojo knjižnico, jo lahko obdržite za vedno.

Continue Reading

Igre

Govorili smo s slovenskima razvijalcema igre The Gap

Published

on

By

The Gap pripoveduje težko zgodbo o moškem, ki si prizadeva najti zdravilo za bolezen svoje družine z raziskovanjem vzporednih resničnosti, ki vključujejo spomine, drage njegovemu srcu, zaradi česar se mora potopiti globlje v svojo duševnost.

Joshua Hayes je nevroznanstvenik, katerega družino prizadene redka nevrološka motnja, ki počasi razjeda človekovo duševno sposobnost in dobro počutje. Boj družine spremljamo skozi prizmo njihovih najvišjih in najnižjih življenjskih trenutkov. Ko Joshua raziskuje surove, minimalistične prostore, naleti na elemente, ki delujejo kot vrata v njegovo preteklost.

Poleg tega se Joshua med sodelovanjem v eksperimentalnem nevroznanstvenem programu, ki ga vodi biotehnološki velikan Neuraxis, nehote zaplete v korporativne intrige. V upanju, da bo razvozlal mrežo spominov, se bo moral soočiti z grozljivim vprašanjem: ali lahko res zaupa samemu sebi?

Continue Reading

Igre

Največje napovedi na poletnem dogodku PlayStation State of Play

Published

on

Na 30-minutni predstavitvi je bilo predstavljenih 14 različnih iger, med njimi Monster Hunter Wilds, Astro Bot, Concorde in Silent Hill 2, ter novica, da bo igra God of War Ragnarök izšla na PC.

Čeprav je predstavitev State of Play vedno dobrodošla, tokrat ni bilo veliko vsebine, ki bi nas pretirano navdušila. Največji vrhunec je nedvomno predelava igre Silent Hill 2, ki bo na voljo na platformi Steam in PlayStation 5 od 4. oktobra 2024. Oboževalci serije se lahko veselijo tudi prihajajočega filma na isto temo.

Dobili smo tudi napovednik za Capcomovo igro Monster Hunter Wilds z nekaj novimi pošastmi, ki jih še nismo videli v franšizi. Žal bomo morali na igro počakati do leta 2025.

Priljubljena srhljivka Until Dawn je predstavila novi napovednik za predelavo, ki bo jeseni izšla na PS5 in PC. Resnici na ljubo so liki tudi po nadgradnjah še vedno globoko v “srhljivi dolini”, predvsem zaradi razvijalčeve obsedenosti, da morajo iz neznanega razloga pokazati sobe vsakič, ko kaj rečejo. A dvomimo, da bo kdo igral grozljivko zaradi njene grafične zvestobe. Popularna je predvsem zaradi vseh grozljivih načinov, na katere lahko v tej igri umreš.

Presenetila, a ne preveč, je tudi novica, da bo PlayStation kljub incidentu z igro Helldivers 2 še vedno zahteval račune PSN za igranje svojih portov za PC, začenši z igro God of War Ragnarök. Helldivers 2 skupnost je morda zmagala v bitki, ne pa tudi v vojni.

Na predstavitvi je bilo izpostavljenih še veliko drugih iger, zato si lahko, če si želite še več navdušenja, spodaj ogledate videoposnetek v celoti.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno