Poveži se z nami

Oprema

Preizkušamo Razer DeathAdder Chroma

Samo Zavašnik

Objavljeno

v

Razer je za svojo najnovejšo različico miške DeathAdder izbral zelo udaren slogan najboljše miške na svetu. Je to res najboljša miška na svetu? V tem članku vam podali kratek pregled vseh funkcij, ki jih ponuja “flagship” miška Razer-ja in ali stavek “The World’s Best Gaming Mouse”  drži.

Tehnične specifikacije

Razer nam na svoji miški ponuja optični senzor, ki ga lahko nastavimo na poljubni DPI do vključno 10.000, kar je več kot dovolj za vse uporabnike mišk, tudi če uporabljamo 3 zaslone. Senzor lahko, po besedah Razer-ja, sledi do pospeška 50g, kar je veliko več, kot bi kadarkoli potrebovali. Polling rate oz. hitrost osveževanje je, tako kot pri vseh novejših gaming miškah, nastavljena na 1000 hz.

Miška je kar velika in zlasti zelo visoka (mere 127mm x 70mm x 44mm), presenetljivo pa je teža manjša od pričakovanega, prijetnih 105 g. Zraven dobimo pleten kabel, kar omogoča daljšo življensko dobo miške, s pozlačenim USB priklopom. Miška je sestavljena, kot pričakovano, večinoma iz plastike, z izjemo standardnega gumijastega koleščka in gume on strani, ki preprečuje zdrs palca med napetimi trenutki. Skupaj ima miška 5 gumbov.

Seveda pa, kot je značilno za vse Razerjeve izdelke “chroma”, dobimo tudi chroma lighting, le ta s nahaja na koleščku in logotipu.

Podroben pregled

Specifikacije miške prvotno izgledajo zelo zanimive, hiter in natančen senzor, značilna DeathAdder oblika, ki je postala zelo priljubljena met “gamerji”, kvaliteten kabel in dodano LED osvetljevanje. Vendar ali je miška res tako dobra, kot izgleda na papirju?

Senzor je, tako kot obljublja razer, natančen. Brez težav sledi vsem premikom, ne glede na hitrost premikanje miške in DPI. Lift-off distance je enostavno  previsok napram najkvalitetnejšim senzorjem, vendar ga lahko nastavimo preko Razerjevega programa Synapse in celo skalibriramo na podlago. Žal pa kljub kalibraciji ostajo kar visok, približno pol centimetra. Brez večjih težav lahko miško uporabljamo za katero koli igro želimo in smo zadovoljni z obnašanjem kurzorja, merilca ipd. Polling rate je tudi zanesljiv in ne pade pod 1000hz, kot pri nekaterih bolj cenenih miškah.

Polling rate je tudi zanesljiv in ne pade pod 1000hz, kot pri nekaterih bolj cenenih miškah.

Senzor je kvaliteten in, čeprav ne najboljši na trgu, zanesljiv in svoje delo opravi z odliko, kaj pa preostanek miške? Tu se začnejo pojavljati prvi problemi. Oblika je zelo dobra in omogoča različne vrste oprijemov, ter se prilega tako manjšim kot večjim rokam. Majhna teža omogoča daljše igranje, brez premorov zaradi utrujenosti zapestja, tudi če miško premikamo le z zapestjem. Kvalitetne teflonske noge omogočajo gladko drsenje brez zatikanja. Problem lahko predstavlja center mase, ki je bližje zadnjem delu miške, in, če na to nismo privajeni povzroči “pobeg” sprednjega dela, vendar je to odvisno od posameznika. Kabel deluje tako, kot je oglaševan. Majhen premer omogoča da se kabel nikjer ne zatika, niti trga, pleteno blago okoli njega pa da se kabel ne trga. Pozlačen USB priklop je bolj kot ne le marketinška poteza, vendar ne škodi če ga imamo. Miška se brez težav priklopi na katerikoli USB priklop in dela, tudi če ne uporabimo Razer Synapse, kar je zelo dobrodošlo, saj hrani nastavitve v notranjem spominu.

Do sedaj odlično, končno pa smo pri zadnji točki in največji težavi miške in to je sama kvaliteta plastike in sestave miške. Miška je iz plastike, vendar je ta zelo cenena in krhka. Gumbi na miški so nefleksibilni in se lahko hitro zlomijo. To se zlasti pojavi na levem miškinem gumbu, ki se lahko hitro odkruši pri navadni uporabi. Glede na dejstvo, da Razer ponuja boljšo plastiko na njihovi “entry level” miški Abyssuss, je dejstvo da DeathAdder uporablja takšno krhko plastiko nesprejemljivo. Na srečo so sama stikala pod gumbi kvalitetna in ponujajo prijeten občutek, ko miško uporabljamo.

Kolešček je sestavljen iz gume z zarezami, ki nam povejo kdaj smo kolešček premaknili za eno stopnjo. Je prijetno lahek, morda celo prelahek, za uporabo, a kljub lahkoti premikanja koleščka, nikoli ne dobimo občutka, da nam je kolešček pobegnil nadzoru. Klik koleščka je tudi kvaliteten, a vzmeti delujejo rahle prenapete.  Stranski gumba sta rahlo čudna, Mouse 4 oz. sprednji stranski gumb, deluje kot bi lahko pričakovali, žal pa Mouse 5 oz. zadnji ne. Gumb je rahlo spužvast in globina klika je odvisna od tega, kje ga stisnemo. Morda je to problem na le tej miški, vendar je zagotovo zelo čudno da se gumba, ki se nahajata zraven drug drugega, obnašata drugače.

Tudi preostanek miške je sestavljen iz tanke plastike. Miška je na trk votla, kar pomeni da je plastika zelo tanka. Guma ob strani je še hujša. Primerna je izključno za osebe, ki imajo zelo suhe roke, saj ob kakeršnemkoli stiku z vlago postane drseča in sluzasta. Za redno uporabo pri osebah z mokrimi rokami predlagamo, da imate zraven brisačo, saj bo treba, zlasti pri “claw gripu” gumo redno sušiti. Tekstura tudi ni groba in je predgladka, kar je čudno, saj na pogled zgleda izjemno groba. Guma je enostavni prepoceni in ni dovolj kvalitetna za miško v tem cenovnem rangu

Zadnja zadeva na miški je Chroma Lighting, ki obljublja 16,8 milijonov različnih barv in je nastavljiva preko Razer Synapse. Posebaj lahko nastavimo svetlobo na koleščku in logotipu. Več možnosto je vedno dobrodošlo. Lahko izbiramo med “spectrum cycling” – premik skozi barvni krog, eno barvo z ali brez učinka dihanja in izklopom osvetljave. Velik nabor možnosti, vednar je osvetljava enostavno preslaba. Močnost svetlobe je zelo zelo majhna napram drugim ponudbam LED osvetljav na miškah in drugim chroma lightning opremljeni periferijam kot npr. tipkovnica Black Widow. Tudi kvaliteta barve je slaba, zlasti pri modri barvi ki zgleda sprana in ne ponuja nobene “temno modre” barve.

Cena

Seveda, ko rečemo ugodni, je to absolutna previsoka cena glede na kvaliteto miške. Miška ima impresivne specifikacijo in do neke mere dobro tehnologijo. Razer Synapse je spodoben program, ki ponuja veliko funkcij in shranjuje nastavitve na miško samo, kar omogoča da jo uporabljamo kjerkoli. Stikala na gumbih so tudi kvalitetna, kot je kolešček. Žal pa je sestava miške oz. plastika in guma na njej enostavno preslaba, da bi lahko opravičila ceno, ki je celo višja od drugih high-end mišk, ki redko presežejo mejo 70€. Če bi miška bila v cenovnem rangu 50€, bi bila zelo dober nakup, žal, pa za tako ceno nakup enostavno ne moramo predlagati.

Nadaljuj z branjem
Klikni za komentiranje

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oprema

PS5 bo samostojno optimiziral porabo ventilatorja

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Ko je Sony razstavil nov PlayStation 5 in svetu pokazal kako nova generacija zgleda od znotraj, je prikazal tudi nov hladilni sistem, ki je en izmed glavnih razlogov za ogromno velikost konzole.

Sony namreč načrtuje v realnem času spremljati rabo hladilnega sistema pri posamezni igre in s pomočjo teh povratnih informacij optimizirati hlajenje in nadzor ventilatorja. “V prihodnosti bodo izšle različne igre, pri katerih se bodo zbirali podatki o vedenju APU [Accelerated processing unit],” pojasnjuje Ootori. “Na podlagi teh podatkov načrtujemo optimizacijo nadzora ventilatorja.

PS5 fan

Upravljanje toplote je ključni del vsake video igralske konzole. Sony je že ponudil video, ki razkrije velik ventilator s 120 mm premera in 45 mm debelosti. Slednji bo lahko usmerjal zrak na obe strani matične plošče. Nismo pa vedeli, da Sony načrtuje optimizacijo komponente na podlagi njene učinkovitosti med posameznimi igrami.

Ootori je poudaril, da je bil eden ključnih ciljev oblikovanja za PlayStation 5 zmanjšanje hrupa, ki ga konzola ustvarja. Hrup v konzolah pa ne prihaja samo od hladilnega sistema, ampak tudi od optičnega pogona strukturiranega v šasiji konzole. Po njegovih besedah so se ekipe pri razvoju PS5 s tema problemoma ukvarjale več let in na koncu prišli do oblike sedanje konzole, ki obe težavi naslovi.

Igralci bodo novo generacijo konzol lahko preizkusili že naslednji mesec.


Vroča ponudba za gamerje

Bigben PS4 Headset gaming slušalke

19,99 

Nadaljuj z branjem

Igre

Sony pokazal uporabniški vmesnik za PS5 – Prihaja nov Killzone?

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Do izdaje PlayStation 5 nas čaka še en mesec. Izgled konzole je Sony že predstavil, a pri predstavitvi ni bilo govora o uporabniškem vmesniku. Sedaj pa je podjetje končno odstranilo zavese in v najnovejšem posnetku pokazalo kako bo izgledal vmesnik nove generacije.

Takoj, ko vklopite PlayStation 5, vas bo pozdravil spodnji zaslon. Tu boste izbrali profil v katerega se želite prijaviti. V primerjavi z zaslonom za prijavo pri PS4 je novi vmesnik manj okoren in minimalističen. Prav tako je sedaj spodaj na zaslonu možnost izklopa PS5.

Ljubitelji igre Killzone so hitro opazili, da jih je na prikazni ikoni pričakal Killzone motiv. Ravno tako je uporabniško ime na posnetku Scotty Kenzo, kar je lahko referenca na lik iz Killzone: Shadow Fall, ki se je imenoval Kenzo Hakan. Kenzo je v igri bil narednik Helghasta, a v njej nikoli ni bil zares prikazan, je pa bil omenjen v zvočnih posnetkih. Mislite, da s tem Sony namiguje na kakšno novo igro?

Posodobitve celotnega UI sistema tudi prinaša novosti v tem segmentu. Lepši pregled nad meniji, kakor tudi bolj čisti dizajn, se bodo lepo podali novi konzoli, ki cilja na futuristični izgled.


Vroča ponudba za gamerje

PlayStation 5 Digital

399,99 

Nadaljuj z branjem

Oprema

Apple predstavil novega paradnega konja

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Apple je končno uradno potrdil iPhone 12. Glavna nit predstavitve je bilo 5G omrežje, ki bo prineslo veliko hitrejšo podatkovno povezavo kot katerikoli iPhone do sedaj.

iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max Launched: Price  in India, Specifications | Technology News

Ne gre le za en iPhone 12, saj letos lahko izbiramo med štirimi različnimi modeli. Tu so iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max. Glavna sprememba, ki jo Apple letos prinaša, je celotno prenovljena zasnova strojne opreme, potem ko je iPhone bil tri generacije zaznamovan skozi dizajn iPhone X. Zasnova spominja na iPhone 5 in je v skladu z najnovejšima iPad Pro in iPad Air.

Strani so zadaj ravne, z mat površino in imajo ostrejše robove, ki prehajajo na steklo spredaj in zadaj. Videz je zaključen z manjšimi okvirji po celotnem zaslonu in na vrhu je še vedno sprednja kamera ter tehnologija Face ID. Dizajn dopolnjuje vrsta novih barv, med katerimi predvsem izstopa temno modra različica.

Druga najbolj vidna sprememba je velikost zaslona, ki jo ponuja novi iPhone 12. IPhone 12 in iPhone 12 Pro zdaj ponujata 6.1 palčni zaslon. Novo na ponudbi je iPhone 12 Mini s 5.4 palčnim zaslonom, ki ga postavi tik nad iPhone SE. Za tiste, ki pa potrebujejo ogromen zaslon je pa tukaj iPhone 12 Pro Max, ki ponuja kar 6.7 palčni zaslon.

Vsi štirje modeli ponujajo 5G povezljivost, ki je sicer prva za Apple, a že v večini Android telefonov. Apple se je odločil, da bo v svoje telefone vključil razširjene radijske postaje Sub-6 5G in manj uporabljene radijske postaje mmWave 5G, kar zagotavlja širšo združljivost. Več o novostih si lahko pogledate na posnetku Apple Eventa tukaj.

Za konec po moramo poudariti lastnost, ki je uporabniki najbrž ne bodo veseli. Apple pri nakupu iPhone 12 ne bo vključil polnilnika ali slušalk. Apple je dejal, da bo lahko tako znatno zmanjšal emisije ogljika, ker jim ne bo potrebno izdelovati dodatne opreme, poleg tega pa bo zmanjšal velikost pošiljke vsakega prodanega iPhona.

Cene iPhone 12:

  • iPhone 12 Mini od 699€ naprej
  • iPhone 12 od 799€ naprej
  • iPhone 12 Pro od 999€ naprej
  • iPhone 12 Pro Max od 1099€ naprej


Vroča ponudba za gamerje

APPLE IPHONE 11 PRO 256GB SILVER

1.339,99 

Nadaljuj z branjem

Oprema

Razer vstopa v svet gaming stolov

Žan Zupančič

Objavljeno

v

RazerCon 2020 je postregel s kar nekaj novimi produkti iz strani Razerja. Med njimi so bili Razer Seiren Mini, Razer Tomahawk, Razer Sneki Snek in seveda Razer Iskur, nova pridobitev v njihovi ponudbi.

Kot njihov prvi gaming stol, se je Razer odločil za neko vrsto kopije zelo popularnih Secretlab Omega in Titan, katerega cena bo visokih 499.99€. Na prvi pogled izgleda Razer Iskur kakor vsak drugi gaming stol, ki smo ga videli do sedaj.

Ima 4D naslonjala za roke, blazine iz pene in večplastno umetno usnje, poudarjeno z Razerjevimi zelenimi šivi, ki mu dodajo njegovo identiteto. Spredaj lahko vidimo vsem znan slogan “For Gamers. By Gamers”, katerega pri Razerju zelo radi uporabljajo.

Če se še vedno sprašujete kje Razer Iskur izstopa od ostalih gaming stolov, morate svojo pozornost usmeriti le na njegovo ergonomijo. Blazine za ledveni del niso povsem neuporabne, vendar se s časom stisnejo s telesno težo, zaradi česar so nekoliko neučinkovite. Razer je v celoti odpravil to težavo in se odločil za edinstven sistem zunanje ledvene podpore s 26 stopinjami prilagoditve za izboljšave vaše drže.

Prav tako so naslonjala za roke bila zasnovana z mislijo na igralce, ki radi podivjajo med igrami, saj jih po poročanju lahko brez skrbi frustrirano udarite, da jih boste zlomili. Vendar si prav vsak verjetno ne bo mogel privoščiti razbijanja po naslonjalih za roke, saj bo za nov Razer Iskur potrebno odšteti 499,99€, kjer se bo pa marsikateri gamer odločil za cenejšo različico.


Vroča ponudba za gamerje

RAZER SEIREN ELITE GAMING MIKROFON

215,99 

Nadaljuj z branjem

Igre

Real Madrid in PlayStation sklenila sodelovanje

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Real Madrid in PlayStation sta podpisala strateško partnerstvo za španski trg, s katerim si obe strani prizadevata dvigniti standard v svetu zabave in športa na višjo raven.

Real Madrid's 'RBV', Zidane's alternative to the 'BBC' - AS.com

Sporazum vključuje moške in ženske nogometne ekipe Real Madrida, košarkarsko moštvo Real Madrida in celoten ekosistem Playstation, vključno s PS VR in digitalnima storitvama PlayStationPlus in PlayStation Now.

Tako bosta novi PlayStation 5 in PlayStation 4 postala uradni konzoli Real Madrida. Ta dogovor znamkam omogoča ustvarjanje sinergij in širjenje sveta nogometa ter košarke tako v resničnem svetu kakor tudi v digitalnem preko konzol.

“Pozdravljamo PlayStation kot uradno konzolo Real Madrida. Cilj partnerstva med tema dvema vodilnima znamkama je ponuditi našim navijačem platformo za povezavo med klubom in virtualnim svetom skozi nove in edinstvene izkušnje.” je povedal Emilio Butragueño pri Real Madridu.

Real Madrid: PlayStation and Real Madrid sign partnership agreement | MARCA  in English

Navijači lahko kupite ekskluzivni paket z Real Madrid EA SPORTS FIFA 21 in PlayStationPro (1TB) že od 9. oktobra, na dan svetovnega izida igre FIFA 21. Paket vsebuje tudi prenosljivo kodo Ultimate Team (FUT 21) z edinstvenim zlatim paketom igralcev in tremi kartami ikoničnih igralcev, ki bodo veljaje za pet tekem.


Vroča ponudba za gamerje

PS4PRO+FIFA21 FIFA 21/FUTVCH/PS+14D/DS4

469,99 

Nadaljuj z branjem

Oprema

Razer izdal svojo kreditno kartico

Rok Gumzej

Objavljeno

v

Avtor

Razer, priljubljena znamka RGB gaming opreme se seli tudi v trg kreditnih kartic. Njihova nova Visa predplačniška kartica bo imela vgrajeno tudi LED lučko.

Razer je v tem tednu naznanil, da v partnerstvu z Viso izdaja svojo lastno kreditno kartico. Njihova tradicionalna črno-zelena kombinacija vam bo omogočala, da pri vsakem nakupu svetu pokažete, da ste pravi gaming navdušenec.

https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/sxeR5c9A3cEPXe76m2G7YU-1024-80.jpg.webp

Kartica bo prišla v dveh verzijah. Standardna edicija brez posebnih efektov in Premium edicija z dodano LED lučko, ki bo ob vsakem nakupu osvetlila Razer logotip. Žal kartica ne bo imela značilnih RGB lučk, ki krasijo preostale Razer izdelke, tako da se bomo morali zadovoljiti s svetlečimi Razer kačami.

Kartica bo imetnikom ponujala tudi določene popuste pri nakupih Razer izdelkov, a ne veselite se prehitro. Stvar je zaenkrat še v beta verziji, narejenih je bilo le 1337 kartic, ki pa so na uporabo le v Singapurju. Če se bo zadeva izkazala za uspešno, bomo morda lahko čez nekaj časa svoje nakupe v slovenskih trgovinah že opravljali s pomočjo svetleče, a žal ne RGB osvetljene, Razer kartice.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/613743/613743-613743-1_5da8710204614.jpeg

RAZER HUNTSMAN ELITE OPTO-MECHANICAL SWITCH US

211,99 €

Nadaljuj z branjem

Priljubljeno