Poveži se z nami

Oprema

Preizkušamo Logitech G303 Daedalus Apex

Samo Zavašnik

Objavljeno

v

Doba LED osvetljave

Skoraj zagotovo lahko rečemo, da smo danes, vsaj kar se tiče računalniških periferij, namenjenim gamerjem, v dobi “ledic”. Razer je nekako začel to barvno revolucijo s svojo linijo “chroma” opreme. Temu pa so sledile tudi druge firme in sedaj imamo na izbiro široko paleto različnih mišk, tipkovnic in celo podlag za miško z LED osvetljavo. Čeprav rahlo kasneje pa se je LED navalu pridružil logitech z svojo miško G 303

Pakiranje in zunanjost miške.

Miško dobimo v preprosti embalaži, ki ni ravno dih jemajoča. V njej najdemo miško in vse potrebne “papirje”. Miška ima v Sloveniji kar triletno garancijo, napram dvoletni, ki jo ponuja logitech sam. Sama miška je sestavljena iz kakovostnih materialov in glede na velikost je kar težka pri 127g s kablom. Če smo pri temu lahko omenimo absurdno debel kabel, katerega je verjetno skoraj nemogoče prerezati z navadnimi škarjami in je težek kar 40g. Miška sama ima standardnih 5* gumbov s kvalitetnimi stikali, z dodatnim gumbom, ki omogoča menjavo DPI nastavitev miške, kot jih nastavimo sami. Opozorili bi le na to, da je miškin kolešček trši od standardnih, ima pa v zameno več zarez. Material je plastičen in LED osvetljava se nahaja ob zadku miške na straneh in na logotipu. LED osvetljava je zelo kvalitetna, nastavitev le te pa lahko nastavimo v Logitech Gaming Software.

Tu pa je glavna “specifika” te miške in sicer njena oblike. Čeprav je oblika na prvi pogled standardna ima miška ob straneh, nad LED osvetljavo izbočen rob, ki sledi v hrapavo plastiko na kateri imamo palec. To je za uporabnika lahko zelo moteče, zlasti če imate večje roke. Za ti. “palm grip” pa miška sploh ni udobna. Center mase je na sprednjem delu miške, kar pomeni da zadek rahlo drsi, vendar to ni moteče. Logitech, kot na vseh drugih gaming miškah, na svoji G303 uporabi standarne teflonske nogice, ki omogočajo gladko drsenje na različnih podlagah.

Senzor

Poleg LED osvetljave je pri miški zagotovo glavna točka njen senzor. Logitech je pri nadgradnji G302 poleg LED osvetljave spremenil mišku tudi senzor in sedaj vsebuje PMW3366. Ta optični senzor je pogosto omenjen med najboljšimi, če ne kot najboljši senzor, ki ga lahko najdemo na miškah. V praksi to pomeni DPI, ki ga lahko poljubno nastavimo med 200 in 12,000 DPI. Seveda je DPI tako visok naravnost absurden in hitrost kurzorja se bo nevarno približala svetlobni hitrosti, je pa senzor ne glede na DPI izjemno natančen in brez zaznavnih napak. Osveževanje je nastavljeno pri standardnih 1000hz.

Pohvaliti je potrebno tudi ti. lift-off distance, ki je absurdno nizek. Miška neha slediti skoraj nemudoma, ko jo dvignemo s podloge. To višino lahko še nadaljno znižamo s kalibracijo, bodisi obstoječimi za Logitech podloge ali tako, da miško premikamo v figuri 8 dokler nam jo LGS ne skalibrira. Takrat postane lift-off distance tako majhen, da je miško kdaj potrebno znova skalibrirati zaradi obrabe nogic in zlasti na podlagah blaga zaradi iregularnosti, ki so pojavijo z redno uporabo. Skratka, fenomenalen senzor, ki zadovolji še najbolj občutljive igralce.

Logitech Gaming Software

Uporaba raznih programov je dan danes pri miškah neizbežno, logitech, tako kot druge firme ponuja “all-in one” program Logitech Gaming Software (LGS), v katerem lahko upravljamo z našo miško. Na osnovni strani lahko nastavimo, kam miška shranjuje nastavitve (bodisi na miško ali na PC. Bolj zanimive so sledeče strani, na drugi lahko nastavimo kakšno funkcijo bo imel posamezen gumb na miški glede na izbran profil (največ 3), DPI miške, koliko različnih DPI nastavitev lahko uporabimo z uporabo DPI gumba in hitrost osveževanja miške. Vsem gumbom lahko pripišemo različne funkcije od osnove “nazaj”, do kopiraj in celo makrov. Software tudi samodejno zazna katero igro igramo in samodejno izbere “primeren” profil, vendar ne naredi ničesar, kar v večini primerov ne moramo sami preko nastavitev v igri sami in predlagamo da se tega ne poslužujete.

Na tretji strani se nahajajo nastavitve za LED osvetljavo. Izberemo lahko kateri deli miške naj so osvetljeni z dvema načinoma: “color cycle”, ki menja barve na barvnem krogu in “breathing”, ki nastavljeno barvo postopoma premika iz temne proti svetli, kot da bi ta dihala. Nastavimo lahko tudi svetlost (ki pa tudi na najvišji nastavitvi ni najbolj svetla) in hitrost učinka (ta ponuja dosti bolj širok spekter nastavitev od zelo počasno do izjemno hitro). Če imamo drugo Logitech periferjo z LED osvetljavo (npr. G633 Artemis Spectrum in G810), lahko osvetljavo sinhroniziramo med njimi.

Četrta stran vsebuje že prej omenjeno kalibracijo senzorja. Zadnja stran pa nam omogoča da sledimo svojim klikom na miški. Ne ravno najbolj uporabna funkcija a ne povzroči nobene škode.

Splošni vtisi in končno mnenje

Med uporabo v igrah je miška natančna in zanesljiva. Zagotovo ne najbolj primerno za tiste, ki nujno potrebujete izgovore zakaj strel ni zadel, saj ne boste morali več kriviti svoje miške. Primerna je tako za streljačine, kot MOBA igre, (MMO)RPG-je, brskanje po internetu, karkoli vam srce poželi. Teža same miške je na srečo tako nizka (saj je ⅓ teže v kablu), da ne povzroča nobene utrujenosti tudi po izjemno dolgi uporabi. LED osvetljava je pokrita med uporabo miške, kar povzroči da se kdaj vprašamo zakaj je pravzaprav res potrebna, a to je problematika pri vseh miškah, ki jo imajo. Skupaj s primerno podlago je to ena najboljših, če ne najboljša miška trenutno na trgu in huda konkurenca miškam drugih proizvajalcev.

A problem je, da miška enostavno ni primerna za vse. Je primer miške katero je NUJNO treba preizkusiti pred nakupom, saj izjemno specifična oblika lahko predstavi nepremostljivo oviro za uporabo. Če bo Logitech morda izbral bolj primerno obliko, ali dal prednost funkciji in ne estetiki bi lahko govorili o eni najboljših mišk ne le trenutno na trgu, ampak vsega časa gaming mišk. Žal pa ta problem pomeni da miško enostavno ni mogoče predlagati za vse. Cena je 70€, cenejše od Logitechove najdražje gaming miške, G502, ki pa ni ravno primerljiva z G303, ki je Mini Cooper napram Mercedes-Benzu G502. Je pa cenovno konkurenčna drugim miškam ponudnikov kot so Steelseries in cenejša od npr. Razer Deathadderja. Ni miška, ki je za vsakogar, vendar za tiste, katerim oblika sede, je ena najboljših izbir in za ceno, ki je za takšno kvaliteto tako izgradnje kot same tehnologije, razumljiva.

Nadaljuj z branjem
Klikni za komentiranje

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Igre

Sony pokazal uporabniški vmesnik za PS5 – Prihaja nov Killzone?

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Do izdaje PlayStation 5 nas čaka še en mesec. Izgled konzole je Sony že predstavil, a pri predstavitvi ni bilo govora o uporabniškem vmesniku. Sedaj pa je podjetje končno odstranilo zavese in v najnovejšem posnetku pokazalo kako bo izgledal vmesnik nove generacije.

Takoj, ko vklopite PlayStation 5, vas bo pozdravil spodnji zaslon. Tu boste izbrali profil v katerega se želite prijaviti. V primerjavi z zaslonom za prijavo pri PS4 je novi vmesnik manj okoren in minimalističen. Prav tako je sedaj spodaj na zaslonu možnost izklopa PS5.

Ljubitelji igre Killzone so hitro opazili, da jih je na prikazni ikoni pričakal Killzone motiv. Ravno tako je uporabniško ime na posnetku Scotty Kenzo, kar je lahko referenca na lik iz Killzone: Shadow Fall, ki se je imenoval Kenzo Hakan. Kenzo je v igri bil narednik Helghasta, a v njej nikoli ni bil zares prikazan, je pa bil omenjen v zvočnih posnetkih. Mislite, da s tem Sony namiguje na kakšno novo igro?

Posodobitve celotnega UI sistema tudi prinaša novosti v tem segmentu. Lepši pregled nad meniji, kakor tudi bolj čisti dizajn, se bodo lepo podali novi konzoli, ki cilja na futuristični izgled.


Vroča ponudba za gamerje

PlayStation 5 Digital

399,99 

Nadaljuj z branjem

Oprema

Apple predstavil novega paradnega konja

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Apple je končno uradno potrdil iPhone 12. Glavna nit predstavitve je bilo 5G omrežje, ki bo prineslo veliko hitrejšo podatkovno povezavo kot katerikoli iPhone do sedaj.

iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max Launched: Price  in India, Specifications | Technology News

Ne gre le za en iPhone 12, saj letos lahko izbiramo med štirimi različnimi modeli. Tu so iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max. Glavna sprememba, ki jo Apple letos prinaša, je celotno prenovljena zasnova strojne opreme, potem ko je iPhone bil tri generacije zaznamovan skozi dizajn iPhone X. Zasnova spominja na iPhone 5 in je v skladu z najnovejšima iPad Pro in iPad Air.

Strani so zadaj ravne, z mat površino in imajo ostrejše robove, ki prehajajo na steklo spredaj in zadaj. Videz je zaključen z manjšimi okvirji po celotnem zaslonu in na vrhu je še vedno sprednja kamera ter tehnologija Face ID. Dizajn dopolnjuje vrsta novih barv, med katerimi predvsem izstopa temno modra različica.

Druga najbolj vidna sprememba je velikost zaslona, ki jo ponuja novi iPhone 12. IPhone 12 in iPhone 12 Pro zdaj ponujata 6.1 palčni zaslon. Novo na ponudbi je iPhone 12 Mini s 5.4 palčnim zaslonom, ki ga postavi tik nad iPhone SE. Za tiste, ki pa potrebujejo ogromen zaslon je pa tukaj iPhone 12 Pro Max, ki ponuja kar 6.7 palčni zaslon.

Vsi štirje modeli ponujajo 5G povezljivost, ki je sicer prva za Apple, a že v večini Android telefonov. Apple se je odločil, da bo v svoje telefone vključil razširjene radijske postaje Sub-6 5G in manj uporabljene radijske postaje mmWave 5G, kar zagotavlja širšo združljivost. Več o novostih si lahko pogledate na posnetku Apple Eventa tukaj.

Za konec po moramo poudariti lastnost, ki je uporabniki najbrž ne bodo veseli. Apple pri nakupu iPhone 12 ne bo vključil polnilnika ali slušalk. Apple je dejal, da bo lahko tako znatno zmanjšal emisije ogljika, ker jim ne bo potrebno izdelovati dodatne opreme, poleg tega pa bo zmanjšal velikost pošiljke vsakega prodanega iPhona.

Cene iPhone 12:

  • iPhone 12 Mini od 699€ naprej
  • iPhone 12 od 799€ naprej
  • iPhone 12 Pro od 999€ naprej
  • iPhone 12 Pro Max od 1099€ naprej


Vroča ponudba za gamerje

APPLE IPHONE 11 PRO 256GB SILVER

1.339,99 

Nadaljuj z branjem

Oprema

Razer vstopa v svet gaming stolov

Žan Zupančič

Objavljeno

v

RazerCon 2020 je postregel s kar nekaj novimi produkti iz strani Razerja. Med njimi so bili Razer Seiren Mini, Razer Tomahawk, Razer Sneki Snek in seveda Razer Iskur, nova pridobitev v njihovi ponudbi.

Kot njihov prvi gaming stol, se je Razer odločil za neko vrsto kopije zelo popularnih Secretlab Omega in Titan, katerega cena bo visokih 499.99€. Na prvi pogled izgleda Razer Iskur kakor vsak drugi gaming stol, ki smo ga videli do sedaj.

Ima 4D naslonjala za roke, blazine iz pene in večplastno umetno usnje, poudarjeno z Razerjevimi zelenimi šivi, ki mu dodajo njegovo identiteto. Spredaj lahko vidimo vsem znan slogan “For Gamers. By Gamers”, katerega pri Razerju zelo radi uporabljajo.

Če se še vedno sprašujete kje Razer Iskur izstopa od ostalih gaming stolov, morate svojo pozornost usmeriti le na njegovo ergonomijo. Blazine za ledveni del niso povsem neuporabne, vendar se s časom stisnejo s telesno težo, zaradi česar so nekoliko neučinkovite. Razer je v celoti odpravil to težavo in se odločil za edinstven sistem zunanje ledvene podpore s 26 stopinjami prilagoditve za izboljšave vaše drže.

Prav tako so naslonjala za roke bila zasnovana z mislijo na igralce, ki radi podivjajo med igrami, saj jih po poročanju lahko brez skrbi frustrirano udarite, da jih boste zlomili. Vendar si prav vsak verjetno ne bo mogel privoščiti razbijanja po naslonjalih za roke, saj bo za nov Razer Iskur potrebno odšteti 499,99€, kjer se bo pa marsikateri gamer odločil za cenejšo različico.


Vroča ponudba za gamerje

RAZER SEIREN ELITE GAMING MIKROFON

215,99 

Nadaljuj z branjem

Igre

Real Madrid in PlayStation sklenila sodelovanje

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Real Madrid in PlayStation sta podpisala strateško partnerstvo za španski trg, s katerim si obe strani prizadevata dvigniti standard v svetu zabave in športa na višjo raven.

Real Madrid's 'RBV', Zidane's alternative to the 'BBC' - AS.com

Sporazum vključuje moške in ženske nogometne ekipe Real Madrida, košarkarsko moštvo Real Madrida in celoten ekosistem Playstation, vključno s PS VR in digitalnima storitvama PlayStationPlus in PlayStation Now.

Tako bosta novi PlayStation 5 in PlayStation 4 postala uradni konzoli Real Madrida. Ta dogovor znamkam omogoča ustvarjanje sinergij in širjenje sveta nogometa ter košarke tako v resničnem svetu kakor tudi v digitalnem preko konzol.

“Pozdravljamo PlayStation kot uradno konzolo Real Madrida. Cilj partnerstva med tema dvema vodilnima znamkama je ponuditi našim navijačem platformo za povezavo med klubom in virtualnim svetom skozi nove in edinstvene izkušnje.” je povedal Emilio Butragueño pri Real Madridu.

Real Madrid: PlayStation and Real Madrid sign partnership agreement | MARCA  in English

Navijači lahko kupite ekskluzivni paket z Real Madrid EA SPORTS FIFA 21 in PlayStationPro (1TB) že od 9. oktobra, na dan svetovnega izida igre FIFA 21. Paket vsebuje tudi prenosljivo kodo Ultimate Team (FUT 21) z edinstvenim zlatim paketom igralcev in tremi kartami ikoničnih igralcev, ki bodo veljaje za pet tekem.


Vroča ponudba za gamerje

PS4PRO+FIFA21 FIFA 21/FUTVCH/PS+14D/DS4

469,99 

Nadaljuj z branjem

Oprema

Razer izdal svojo kreditno kartico

Rok Gumzej

Objavljeno

v

Avtor

Razer, priljubljena znamka RGB gaming opreme se seli tudi v trg kreditnih kartic. Njihova nova Visa predplačniška kartica bo imela vgrajeno tudi LED lučko.

Razer je v tem tednu naznanil, da v partnerstvu z Viso izdaja svojo lastno kreditno kartico. Njihova tradicionalna črno-zelena kombinacija vam bo omogočala, da pri vsakem nakupu svetu pokažete, da ste pravi gaming navdušenec.

https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/sxeR5c9A3cEPXe76m2G7YU-1024-80.jpg.webp

Kartica bo prišla v dveh verzijah. Standardna edicija brez posebnih efektov in Premium edicija z dodano LED lučko, ki bo ob vsakem nakupu osvetlila Razer logotip. Žal kartica ne bo imela značilnih RGB lučk, ki krasijo preostale Razer izdelke, tako da se bomo morali zadovoljiti s svetlečimi Razer kačami.

Kartica bo imetnikom ponujala tudi določene popuste pri nakupih Razer izdelkov, a ne veselite se prehitro. Stvar je zaenkrat še v beta verziji, narejenih je bilo le 1337 kartic, ki pa so na uporabo le v Singapurju. Če se bo zadeva izkazala za uspešno, bomo morda lahko čez nekaj časa svoje nakupe v slovenskih trgovinah že opravljali s pomočjo svetleče, a žal ne RGB osvetljene, Razer kartice.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/613743/613743-613743-1_5da8710204614.jpeg

RAZER HUNTSMAN ELITE OPTO-MECHANICAL SWITCH US

211,99 €

Nadaljuj z branjem

Oprema

Stranski panel na PS5 boste lahko odstranili

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Včeraj je Sony objavil video v katerem Yasuhiro Ootori prikaže, kaj vse se skriva pod pokrovom novega PlayStation 5 in kako enostavno bo odstraniti podnožje ter stranske panele.

Glavna točka videoposnetka je prav enostavna odstranitev stranskih panelov, pri čemer ne bo potrebna uporaba orodja. Takoj za tem so po spletu že zaokrožile slike predelanih panelov, ki ob pogledu vzamejo sapo.

Za sedaj Sony še ni najavil lastne izdelave podobnih PS5 izgledov, lahko pa zagotovo pričakujemo kakšno drugo podjetje, da bo našlo pravo poslovno idejo prav v tej smeri. Do sedaj smo lahko PlayStation le polepili z raznimi nalepkami iz tematik videoiger, morda pa bomo zdaj lahko kupili kar celoten panel, ki bo že predelan v želeno obliko.

Prav tako v posnetku lahko vidimo, kaj vse bo PlayStation 5 vseboval in kako enostavno bo mogoče zamenjati M.2 SSD disk za razliko od njegovih predhodnikov. Vidimo tudi, da bo čiščenje naprave tokrat zelo poenostavljeno.


Vroča ponudba za gamerje

PlayStation 5

499,99 

Nadaljuj z branjem

Priljubljeno