Connect with us

Odpakirano

Odpakirali smo gaming prenosnik Acer Predator Helios 300

Published

on

Unboxing izkušnja prenosnika Acerjeve serije Predator, in sicer modela Helios 300, je kot bi pričakovali od izdelka, ki se s prodajno ceno bliža dvem tisočakom.

Vseeno s procesorjem devete generacije, grafično kartico Nvidia GTX 1660 Ti, 16 GB DDR4 RAM in 256GB NVMe SSD skupaj z navadnim trdim diskom velikosti 1TB, predstavlja zanimivo izbiro v teh časih, ki bo brez vsakega dvoma kos vsakem AAA naslovu, izdanemu v zadnjih nekaj letih.

Ključne specifikacije izdelka:

Diagonala zaslona39,6 cm (15,6”) FHD (1920 x 1080) IPS 144Hz slim bezel
Vrsta procesorjaIntel Core i7 -9750H (2,6 – 4,5 GHz) 12MB 6 jeder/12niti
Operacijski sistemBrez
Velikost pomnilnika16 GB (2x 8 GB) DDR4 2666MHz, (dve od dveh rež zasedeni, do 32 GB)
Shranjevanje256 GB PCIe NVMe, 1 TB Serial ATA
Grafična karticanVidia GeForce GTX 1660Ti 6 GB GDDR6 VRAM
Priključki1 x HDMI 2.0, 1x USB Type-C, 3x USB 3.1 Gen1, 1x RJ45 (1 Gb), vhod za slušalke / zvočnike
Tipkovnica in miškaRGB, slovenska z numerično tipkovnico, sledilna ploščica
Zvočniki in kamerastereo zvočnika, HD 720p
Brezžične povezaveKiller Wireless-AC 1550 / 1550i 802.11ac Dual Band (2.4 GHz + 5 GHz, 2×2 MU-MIMO),
Optična enotaBrez
Baterija in napajanje4-celična, 3815 mAh, do 6 ur, -pin 108W AC adapter
BarvaČrna


Vroča ponudba za gamerje

ACER Predator Helios 300 PH315-52-71J9 i7-9750H/16GB/256GB SSD + 1TB HDD/1660Ti gaming prenosni računalnik

1829,99 €

Odpakirano

Poslali so nam SLOVENSKO vodno hlajenje?

Published

on

By

Na preizkus smo prejeli izdelek slovenskega proizvajalca, ki se uvršča v sam svetovni vrh popularnosti in kvalitete vodnih hlajenj za zmogljive računalnike, in sicer njihovo cenovno ugodno rešitev EK Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB – White. Kakšna je izkušnja? Je to le še en kitajski klon, ali kaj posebnega? Oglejte si video.

EK Nucleus AIO CR360 LUX D-RGB je odlična izbira za vse entuziaste računalniškega hlajenja, ki iščejo vrhunski izdelek za izboljšanje učinkovitosti svojega sistema. To napredno All-in-One (AIO) vodno hlajenje je zasnovano za zadovoljitev zahtevnih potreb modernih igralnih računalnikov in delovnih postaj.

EK Nucleus AIO CR360 LUX D-RGB se ponaša s številnimi ključnimi specifikacijami, med katerimi izstopa 360-milimetrski radiatorski sistem, ki omogoča učinkovito odvajanje toplote iz računalniškega sistema. Ta radiator je združljiv z večino priljubljenih ohišij in zagotavlja izjemno hlajenje procesorja.

Eden od glavnih razlogov za izbiro tega izdelka je njegova popolna združljivost z večino modernih procesorskih podnožij, vključno z najnovejšimi Intelovimi in AMD-jevimi modeli. Tako lahko brez težav nadgradite svoj sistem, ne glede na to, kateri procesor uporabljate.

Poleg impresivnih tehničnih specifikacij EK Nucleus AIO CR360 LUX D-RGB navdušuje tudi z bogatim naborom funkcij. Vgrajena vodna črpalka s tihim delovanjem zagotavlja zanesljivo delovanje in visoko učinkovitost hlajenja. Prav tako se ponaša z napredno RGB osvetlitvijo, ki omogoča prilagajanje videza vašega sistema.

Ena izmed največjih prednosti tega izdelka je enostavna namestitev. EK Nucleus AIO CR360 LUX D-RGB je opremljen s kompletom vsega, kar potrebujete za namestitev, vključno s kakovostno termalno pasto. S priloženimi navodili bo namestitev opravljena hitro in brez težav.

Za razliko od nekaterih drugih tekočinskih hladilnikov, je EK Nucleus AIO CR360 LUX D-RGB zasnovan za dolgotrajno zanesljivost. Uporablja visokokakovostne materiale in je preizkušen na vzdržljivost, kar zagotavlja, da bo vaš sistem ostal hladno tudi pri največjih obremenitvah.

Ta izdelek je zanimiva investicija za vse tiste, ki cenijo zmogljivo in zanesljivo vodno hlajenje, še toliko bolj zaradi slovenskega porekla proizvajalca. Z EK Nucleus AIO CR360 LUX D-RGB boste lahko izboljšali učinkovitost vašega računalniškega sistema ter hkrati dodali pridih elegance s prilagodljivo RGB osvetlitvijo. Ne glede na to, ali gre za igranje iger ali profesionalno delo, bo ta izdelek izpolnil vaša pričakovanja glede hlajenja.


EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB

233,07 €

Continue Reading

Odpakirano

Odpakirali smo tematski nahrbtnik igre Floodland

Published

on

Prejeli in odpakirali smo Floodland nahrbtnik, ki na prvi pogled ne izgleda nič posebnega, vendar pa nam napis na njem daje drugačen vtis. 

Da imamo neko podlago, preden začnemo iz nahrbtnika vleči stvari, naj povemo, da je Floodland nova survival, city-builder igra, ki je postavljena v svet, opustošen zaradi podnebnih sprememb. Torej v igri se znajdete kot vodja skupine preživelih v fantazijski verziji Severne Amerike, ki je bila popolnoma uničena po katastrofalnemu dvigu morske gladine in tako pričnete z gradnjo vašega mesta. Cilj igre pa je, da iz uničenega mesta, ki je prej stalo na tem ozemlju najdete predmete, materiale in ostale stvari, ki vam koristijo ali za ponovno izgradnjo novega mesta ali pa za oblikovanje skupnosti.

In sedaj smo pripravljeni, da začnemo z odpiranjem tega skrivnostnega – survival nahrbtnika, vojaško ali olivno zelene barve. Najprej je tukaj ena že večkrat upognjena kovinska tabla z opozorilom. 

Spominja me na podobne table, ki jih vidimo v filmih, in sicer pritrjene na visokih kovinskih ograjah, pomožnosti s kakšnim oboroženim paznikom v bližini. Očitno je iz nekega omejenega območja. Zgleda že precej zdelana, zarjavela in uničena, a je to le zelo realističen print.

Tukaj imamo še nekaj – kot zgleda – posterjev, oz. ne! To so odrezki iz revij in časopisov, mogoče knjig ali zapiskov?

No, pa pridemo do bolj zanimivih stvari. Poster? Odprimo in vidimo – zelo skrbno je zavezan z rjavo vrvico.

Dobili smo skrivnosten nahrbtnik – kaj se skriva v njem?

Zadnja stvar pa je kovinska škatla. Tukaj na spodnji strani je pobarvana? Pobrušena morda? V glavnem tekstura škatle je zgoraj in delno na straneh gladka, medtem ko je tekstura spodaj hrapava in tako daje vtis tiste prave, zdelane survival škatle, seveda take kot jih vidimo v filmih.

V škatli pa imamo:

  • – Komplet brošk, z znaki oz. motivi iz igre.
  • – Prtiček s potiskom, ali je to mogoče zastava? Zgleda bolj kot prtiček, tako da v moji verziji je prtiček.
  • – Nekakšen švicarski multi-tool nožek s kleščami – priročno v survival situaciji,
  • – polnilno baterijo oz. power bank, ki je na eni strani potiskan na drugi strani pa ima solarne celice, da ga lahko enostavno napolniš na soncu. Zraven pa so še priključki in adapterji za polnjenje vseh vrst naprav – torej priključek USB A na USB C za veliko večino naprav in lightning za apple naprave.
  • – V mrežast rjav prtiček zavita nekakšna vrečka… To je vojaški obrok ali ration v angleščini, ki se ponavadi zmeša samo z vročo vodo in je pripravljen.

Nekateri niso najboljši, tale naš pa je v okusu ginger puddinga! Zanimivo!

Evo to je to za danes, hvala da ste si ogledali tale zanimiv ‘odpakirali smo’ video, za več informacij iz sveta gaming pa nas spremljajte na spletni strani www.gamegang.si na družbenih omrežjih in YouTube kanalu Game Gang.


SNIPER ELITE 5 igra za PS5

59,99 €

Continue Reading

Odpakirano

Odpakirali smo projektor Optoma UHD38 z 240 Hz hitrostjo osveževanja!

Published

on

Hišni kino v pravem pomenu besede. Odpakirali smo Optoma projektor, ki je po besedah proizvajalca, opremljen z najnovejšo tehnologijo in funkcijami in se ponaša z visokim dinamičnim razponom (HDR) in HLG, Full 3D in dvema priključkoma HDMI 2.0. UHD38 zagotavlja sliko v velikosti do 4K, igričarje pa bosta najbolj zanimala vhodna zakasnitev 4,2 ms in visoka hitrost osveževanja 240 Hz – specifikacije v rangu monitorjev za igranje iger. Projektor podpira tudi igralni način, HDR in 3D podpora, kot dodaten plus pa je mogoče prilagoditi projekcijo glede na barvo stene.

Specifikacije:

  • Tehnologija prikaza: DLP™
  • Ločljivost: UHD (3840×2160)
  • Svetlost: 4.000 lumnov
  • Število vatov svetilke: 240
  • Življenjska doba svetilke (do): 1 ura: 4000 (Bright), 15000 (Dynamic), 10000 (Eco)
  • Vhodi: 2 x HDMI 2.0, 1 x VGA (YPbPr/RGB), 1 x zvočni 3,5 mm
  • Izhodi 1 x zvočni 3,5 mm, 1 x S/PDIF, 1 x USB-A power 1,5A
  • Upravljanje 1 x RS232, 1 x 12V sprožilec
  • Osvetljen domači daljinski upravljalnik
  • Vstopni zamik: 4,20 ms
  • Napajanje: 100 ~ 240 V, 50 ~ 60 Hz
  • Dimenzije (Š x G x V) mm: 315 x 270 x 118
  • Bruto teža: 4,68 kg
  • Neto teža: 3,98 kg

V škatli:

  • Napajalni kabel za izmenični tok
  • Daljinski upravljalnik
  • 2x baterije AAA
  • Osnovni uporabniški priročnik

SNIPER ELITE 5 igra za PS5

59,99 €

Continue Reading

Odpakirano

REDRAGON ICON H520 žične slušalke z mikrofonom

Published

on

By

Običajno smo navajeni, da so Redragon izdelki cenovno res ugodni, a istočasno dovolj kvalitetni za večidel normalnih uporabnikov. No, danes pa ne predstavljamo t. i. entry level opreme, marveč naglavne slušalke Icon H520, ki imajo postavljeno ceno skorajda sedemdesetih evrov. No, pa se nakup izplača in je videti velike napredke na področju kvalitete zvoka ter izdelave, ali plačamo večidel le za boljšo osvetlitev in embalažo?

No, če se sprva dotaknem slednje – dobimo Icon H520 v tanki kartonski škatli, podobni vsem drugim Redragonovim produktom in zagotovo tu denarja niso nepotrebno zapravljali. Ga je pa kar nekaj šlo za izjemno lepo, jaz bi celo rekel, da za cenovni razred preveč high-end torbo za nošnjo headseta s soft-touch premazom zunaj, mehkim filcem znotraj, lepimi predalčki in skratka je nekaj, kar bi pričakovali od npr. JBL Quantum flagshipa, pa tam dobimo le lepo kartonsko škatlo. No, a ne reviewamo škatle ampak headset.

Nekaj splošnih specifikacij…

Če gremo na kratko skozi specifikacije – najpomembneje na naglavnih slušalkah so zagotovo zvočniški moduli v notranjosti, ki se dejansko premikajo ter s tem ustvarjajo zvok. Veselim nas, da so v posamezne ušesnike vgradili 50-milimetrske inačice s frekvenčnim odzivom od 20 Hz do 20 kHz, kar je celotno slišno območje običajnega zemljana. Tu je potrebno izpostaviti še impedanco 32 ohmov, kar pomeni da boste tudi na relativno šibkih napravah lahko dosegli zadovoljivo glasnost – nekoliko nas pa skrbi navedena 15% variacijami med različnimi enotami headsetov. To pa v praksi pomeni, da bodo eni modeli Iconov zvočno boljši, drugi spet slabši. Pri naši enoti smo zgleda imeli kar srečo, saj je sound za razred super. Ima značilen odprt soundstage zaradi t. i. “open-back” designa z dobrim razponom, ki ima poudarjene nizke tone z ravno prav trebla, mu pa zmanjka malce natančnosti – večina sredine je nekoliko muffled oz. zadušena, medtem, ko so visoki toni vedo odleteti čisto previsoko izven ranga.

Mikrofon ima medtem kar nizko nazivno občutljivost -42 decibelov pri okoli 2000 ohmih impedance. To ni super in daleč od namenskih studijskih mikrofonov, bo pa za dovolj za efektivno komunikacijo s soigralci preko Discorda, še posebej z vsesmernim oz. omnidirectional načinov zajema zvoka, ki bo pobiral nekoliko več okolice napram usmerjenim modelom, tako da če imate glasne cimre ali družino, bo kakšen drug headset bolj primeren. No, glede na vseprisotnost namiznih mikrofonov pa so vgrajeni mikrofoni stvar preteklosti in je super opcija, da ga fizično odklopimo iz slušalke in ne ovira siceršnje rabe oz. kazi vizualne podobe.

In nekaj o povezljivosti…

Kar se povezljivosti tiče je mogoče H520 povezati s skorajda vsako napravo, ki omogoča ožičen priklop. Tako sta nam na voljo dve glavni možnosti, ena preko USB vmesnika, ki služi tudi kot zunanja zvočna kartica za PC in direktno v PS5/Xboxe in druga preko legacy 3.5-milimetrskega pletenega TRRS kabla. Edina točka spotike tu je USB vmesnik, ki je res nesmiseln, saj nam omogoča mute ter nastavljanje volumna le pri uporabi le-tega, saj bi bilo super imeti to možnost tudi z uporabo drugih naprav preko analogne 3.5mm povezave.

Kakšni so občutki?

Kaj pa izkušnja uporabe? Položaj na glavi je zaradi resnične lahkosti izdelka super in niti opazimo ne, da imamo Icon na glavi. Istočasno pa tudi med najbolj jeznimi trenutki ob pospešenemu zaustavljanju ob mizo ne bodo razpadle, saj jekleno ogrodje naglavnega traku in kovinski mesh ter trda plastika zagotovi trpežnost. Pri udobju pomagajo tudi izjemno mehke ušesne blazinice iz debele spominske pene, prevlečene s črnim kvazi usnjem, na katerem se bodo ušesa v toplih poletnih mesecih sicer kar potila in bo tu ter tam potrebno narediti cool-off pavzo ali dve, ali pa enostavno prižgati klimo – no, nam pa razen toplote ne bodo sicer ušesniki nikoli najedali in so vedno super udobni.

To so tako prve naglavne slušalke Redragona, ki jih nisem imel na glavi le zato, ker jih moram ter jih odložil takoj po zaključku testiranja, ampak sem kar pozabil, da jih imam na glavi in me ni nič pretirano zmotilo – to pa pove več o izkušnji kot vse pred tem.

Je cena primerna za budget izdelek?

Na področju cene pa moramo izpostaviti, da bi raje videli deset ali petnajst evrov nižjo ceno in ne vključenega kvazi 7.1 surround vmesnika oz. zvočne kartice, niti ni potrebna tako overkill nosilna škatla – in v tistem cenovnem razredu bi H520 bil res super value nakup. Sedaj pa je konkurenca s HyperX Cloud, Logitech G Pro res težka in je argument, zakaj vzeti budget brand napram nosilcem gaming kategorije, bistveno slabši.

Hvala za ogled tega posnetka na portalu Game Gang. Če želite videti več novic iz sveta e-športa, turnirjev, preizkusov iger in opreme ter podobnih vsebin se naročite na naš YouTube kanal ali obiščite www.gamegang.si.


REDRAGON ICON H520 žične slušalke

69,99 €

Continue Reading

Odpakirano

Odpakirali smo JBL Quantum Stream – Je to tvoj naslednji namizni mikrofon?

Published

on

Danes si ogledujemo prav poseben izdelek iz ponudbe JBL. Ameriško podjetje je poznano po avdio opremi, v zadnjih letih pa predvsem po Bluetooth prenosnih zvočnikih, s katerimi so osvojili svet in si zares utrdili svoje mesto v vsakem domu.

Toda danes ne iščemo Bluetooth izdelka, pravzaprav daleč od tega. Sploh ne gledamo izhodne naprave, ravno nasprotno. Gledamo mikrofon JBL Quantum Stream.

Povedati je treba, da to ni prvi mikrofon, ki ga ima JBL na trgu. Veliko njihovih naglavnih slušalk vključuje tudi mikrofon, vključno z novo linijo JBL Quantum. Toda to je njihov prvi samostojni namizni mikrofon, katerega cena se vrti okoli 100 €.

V škatli

V škatli boste našli pleten napajalni USB kabel, ki ima na enem koncu priključek USB C in na drugem priključek USB A. Papirologija vključuje garancijske nalepke, opozorila, vodnike za hiter začetek in varnostne liste, kot je danes običajno, med njimi pa se skriva sam izdelek, ki je lepo zapakiran v reciklirano, papirnato embalažo. Lepo je videti nekaj okoljske ozaveščenosti od JBL.

Miktofon JBL Quantum Stream je precej majhen v primerjavi z drugimi izdelki na trgu, na primer HyperXov Cloudcast je dvakrat večji. Toda ali to nujno pomeni, da je mikrofon slabši, zlasti glede na JBL-jevo zvočno zgodovino?

Tehnične podrobnosti

Povedati je treba, da je JBL Quantum Stream izjemno dobro izdelan in izgleda zelo elegantno. Cevasta zasnova z odličnim vzorcem skriva v sebi dve mikrofonski kapsuli – ena je omnidirectional, ki enakomerno zajema zvoke iz vseh smeri okoli mikrofona, in druga kardioidna, ki zajema samo zvoke v sprednji del mikrofona in je tako idealna za hrupno okolje. 

Ta prilagodljivost je odlična, saj lahko mikrofon uporabljate v kardoidnem načinu, ko ste sami, če imate na primer gosta, lahko preklopite na vsesmerno zajemanje. Frekvenčni razpon na mikrofonskih kapsulah ni preveč impresiven, vendar je dovolj dober za povprečnega domačega uporabnika in ceno.

Uporabnikom prijazen

Priročna lastnost naprave je ta, da na zgornji strani mikrofona samo enkrat rahlo tapnete in kapsula se izklopi – utiša, kar lepo sporoča LED obroč okoli spodnjega roba mikrofona Stream. Obroč postane rdeč in povsem očitno je, da je mikrofon utišan. Spodnji rob z LED lučjo je v celoti nastavljiv v RGB barvah in vzorcih, ki popolnoma dopolnjujejo vaš sistem.

Na spodnji strani boste našli tudi 3,5 mm avdio priključek za starejše naprave. Če želite poslušati zvok vašega namizja, lahko omogočite tudi sidetone. Glasnost je enostavno nastavljiva na sprednjem gumbu, svetlost LED diod pa pove, kako glasen je zvok slušalk. Želeli bi tudi poudariti, da je mikrofon zelo prijeten na dotik.

JBL Quantum Stream je nameščen na precej majhnem, a dovolj čvrst okrogel podstavek, ki ne bo zavzel toliko prostora na vaši mizi, kot ga bodo nekateri drugi konkurenčni izdelki in če imate mikrofonsko roko, ga boste zlahka privili nanjo.

Končna ocena

Seveda moramo omeniti, da gre za USB izdelek, ki je združljiv z glavnimi konzolami, osebnimi računalniki in operacijski sistemi ter je nemudoma pripravljen za uporabo s funkcijo plug and play, še bolje pa s programsko opremo JBL QuantumEngine.


JBL Quantum Stream MIKROFON JBL

99,99 €

Continue Reading

Odpakirano

FR-Tec Raptor mach 1 HOTAS & Raptor mach 2 review

Tokrat smo preizkusili FR-Tec Raptor Mach 1 Hands on throttle and stick (HOTAS) paket in Raptor mach 2 igralno palico. | Avtor: Žan Fridau

Published

on

By

Raptor mach 1 HOTAS

Raptor Mach 1 HOTAS paket vsebuje igralno palico Raptor mach 1 joystick in dušilko Raptor Throttle, kjer se igralna palica poveže z dušilko, ta se pa preko USB poveže na računalnik in je pripravljen za uporabo na vseh windows sistemih in deluje z vsemi simulatorji letenja. Opremo smo preizkušali v Microsoft Flight Simulatorju (MFS). Profil za to opremo žal ni obstajal zato smo morali tipke mapirati na kontrole sami. To je lahko prednost za izkušene uporabnike, tisti ki se pa na to ne spoznate pa se ne bojte, saj je na internetu dovolj informacij da si boste lahko svojo izkušnjo prilagodili svojim potrebam tako kot želite!

Ta kombinacija dušilke in igralne palice ponuja vse kontrole, gumbe in vhodne načine ki jih boste kot začetniki potrebovali za simuliranje svojih letov. S kompletom boste lahko uporabljali kar 32 različnih kontrol za upravljanje letal, kar je več kot dovolj za izvrstno izkušnjo, ob tem pa moramo dodati da komplet to ponuja po zelo dostopni ceni. 

Raptor Mach 1 krmilna palica

Čeprav Mach 1 joystick ni tako poln funkcij kot joystick Mach 2, palica izgleda zelo realistično, in je težja kot njen naslednjik. To dosega zaradi kovinske baze, ki jo lahko fiksiramo na površino s pomočjo vnaprej pripravljenih lukenj na talni površini baze. Tudi če to pri vas ni možnost menimo, da nebo nobenega problema, saj ima podlaga palice upornike ki skupaj s težo baze pripomorejo k temu, da se palica med uporabo ne premika po mizi.

Palica vsebuje dva HAT inputa, prvi vsebuje 8 možnih smeri, drugi pa 4. Pod zgornjim hat inputom se nahaja stikalo ki je označeno z oznakami BVR, NAV in VIS, ki je morda celo najbolj zanimiv del. To stikalo spremeni funkcionalnost vsake tipke na igralni palici in dušilki, kar pomeni da lahko na vsako tipko dodamo kar 3 funkcionalnosti. Sprednji petelin podpira dve tipki, ob rahlem pritisku se aktivira “button 1”, če pa pritisnemo tipko močneje pa “button 2”, kar pomeni da lahko to uporabljamo za npr. rahli pritisk – Arm kontrola, močen pritisk – Strel. Nazadnje, moramo nasloviti še tipko na spodnji zadnji strani palice, ki jo je možno obrniti navzgor, da si lahko izkušnjo prilagodimo letalu, ki ga uporabljamo.

Pri uporabi se je Mach 1 izkazal s svojo hitro odzivnostjo, kar je tipično za digitalne kontrolerje z dobro vhodno krivuljo. Palica je udobna za uporabo saj ima vgrajena naslona za zapestje in palec.

Raptor throttle dušilka

Raptor dušilka doprinese veliko k izkušnji simuliranja letenja, saj doda realen občutek dodajanja moči zaradi obtežitve. Za zahtevnejše pilote izkušnji doda tudi 5 gumbov in 2 rotacijski kontroli. Cena te komponente definitivno ne reflektira njene kvalitete saj je na trgu med cenejšimi, kar naj ne moti predvsem tistih, ki si želijo kar se da realistično izkušnjo letenja brez globokih posegov v denarnico.

Raptor Mach 2 krmilna palica

Raptor Mach 2 je samostojna krmilna palica, ki deluje popolnoma pravilno tudi v kombinaciji s Raptor Throttle dušilko, ki smo si jo pogledali prej. Dušilko lahko prav tako dobite kot samostojen produkt in je enaka tisti, ki je vključena v paketu omenjenemu zgoraj, torej jo lahko uporabljate tudi s kakšno drugo krmilno palico, če le-to že imate. 

Že po prvem pogledu raptor mach 2 izgleda veliko bolje kot njegov predhodnik, kar potrdi njegova teža. Kot Mach 1, ima kovinsko bazo, z vnaprej zvrtanimi luknjicami za pritrditev k površini, kar pa ni nujno saj je palica popolnoma stabilna, ko jo pritrdimo z nalepkami na njenih nogah. 

Inštalacija je praktično enaka kot pri Mach 1, edina razlika je, da pri Mach 2 z računalnikom povežemo krmilno palico in ne dušilke. Ta podatek se sprva morda ne zdi pomemben, dokler ne ugotovimo, da je na igralni palici dodatna dušilka, kar nam omogoča, da to igralno palico uporabljamo popolnoma samostojno. Ta ima velik razpon in se premika gladko, kar dodatno potrjuje kvaliteto igralne palice.

Mach 2 ponuja 29 programsko nastavljenih dejanj, kar doseže z uporabo Mode in Shift gumbov. To pomeni da lahko imajo nekateri gumbi nastavljenih kar 4 različnih kontrol. Prav tako ima gumbe ki so vnaprej označeni, in se bodo najverjetneje uporabljali za predpostavljen namen. To so gumbi označeni z “flaps”, “starter” in “eject”. Na vrhu sta dva gumba, pripravljena za strelske simulatorje, zgornji je lahko prekrit z loputo, da se izognemo streljanju ponesreči. Ko to loputo obrnemo nazaj, služi kot petelin za drugi gumb. Vse te konfiguracije so vodene preko 32-bitnega ARM procesorja, v kombinaciji z internim spominom nastavljenih gumbov.

V kontrast normalnim axis kontrolam, Raptor Mach 2 vključuje tudi “rudder” kontrolo, ki je zelo uporabna pri simuliranju letenja s helikopterji, in je zelo dobra nadomestitev pedalov za le-to kontrolo. Ima pa kljub temu spredaj dva vhoda, označena “pedals” in “SYS”. Po tem sklepamo, da ima FR TEC v proizvodnji tudi kakšne druge produkte, ki ji boste lahko povezali s to igralno palico.

Letenje z Raptor Mach 2 krmilno palico je udobno in sproščujoče zaradi svojega dobro premišljenega dizajna, robustne in hkrati kompaktne oblike palice, ki nam dovoljuje da opravljamo z različnimi letali brez kakršnih koli naporov. Na tipke smo se navadili dokaj hitro, pri čem nam je pomagal zelo analogen trik – Funkcionalnosti tipk smo si napisali na list papirja!

Naše mnenje

Kar najbolj razlikuje te dve igralni palici od ostalih na trgu, je uporaba Hall Effect senzorjev, namesto uporabe potenciometrov, kar pomeni da ne uporablja analognih komponent, ki bi se lahko čez čas pokvarile.

Ti kompleti morda ne bodo navdušili tistih najbolj entuziastičnih ampak gleda na njihovo ceno menimo, da to nikoli ni bil njihov namen.

Čeprav menimo da se ti krmilni palici bolj nagibata k simuliranju letenja bojnih letal, menimo da je izkušnja letenja rekreativnih in potniških letal prav tako prijetna, saj ponujajo vse kaj potrebujemo in še več.

Če razmišljate da bi kupili HOTAS komplet normalnega cenovnega razreda, definitivno priporočamo da ta komplet date na listo kandidatov. Glede na to, da se cena nakupa kompleta FR-Tec Raptor mach 1 HOTAS igralne palice in dušilke (okoli 180€) od cene Mach 2 igralne palice in dušilke posebej (skupaj okoli 200€) razlikuje le za slabih 20€, toplo priporočamo, da posežete po slednjem. 

Za tiste, ki želite izkušnjo letenja samo poizkusiti in niste prepričani ali je le ta vredna okoli 200€ pa toplo priporočamo samostojen nakup FR-TEC RAPTOR MACH 2 igralne palice, saj vam le ta zraven popolnega pripomočka za letenje omogoča tudi kasnejšo nadgradnjo z dušilko in ostalimi razširitvami.

Hvala za ogled tega posnetka na portalu Game Gang. Če želite videti več novic iz sveta e-športa, turnirjev, preizkusov iger in opreme ter podobnih vsebin se naročite na naš YouTube kanal ali obiščite www.gamegang.si.

Avtor: Žan Fridau


FR-TEC RAPTOR THROTTLE + MACH 1 igralna palica

182,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno