fbpx
Connect with us

E-športi

Igraš nogometne simulacije? Udeleži se UEFA eEURO 2021 v igri PES 2021!

Published

on

Preizkusi se v simulaciji nogometa, premagaj konkurenco in postani uradni e-reprezentant Nogometne zveze Slovenije!

NZS je leta 2019 izbrala prva eReprezentanta, ki sta Slovenijo predstavljala v kvalifikacijah za e-Evropsko prvenstvo v nogometni simulaciji Pro Evolution Soccer 2020. To je lani prvič potekalo v organizaciji Uefe.

Slednja tudi letos organizira e-Evropsko prvenstvo, tokrat v igri Pro Evolution 2021, kvalifikacije pa letos potekajo preko spleta.

  • Kaj: Kvalifikacijsko tekmovanje za 2 uradna člana e-reprezentance Nogometne zveze Slovenije, ki bosta zastopala državo v kvalifikacijah za UEFA eEURO 2021.
  • Kdaj: Kvalifikacije bodo potekale v torek, 5. januarja 2021 od 17. ure naprej, medtem ko bo slovenski finale potekal v četrtek, 28. januarja 2021, od 17. ure naprej, predvidoma do 21. ure. Prijave za kvalifikacije se zapirajo 5. januarja ob 16:30.
  • Kako: Kvalifikacije potekajo v organizaciji Uefe in ESL. Prijavite se na spletni strani (tukaj), za prijavo morate biti stari najmanj 16 let in imeti aktivno PSN naročnino.
  • Format na kratko: V kvalifikacijah sistem enojnega izločanja – najboljši štirje posameznih kvalifikacij se uvrstijo v finale, kjer se igra v formatu Best of 3 s sistemom enojnega izločanja cel turnir.
  • Pravila na kratko: Standardna pravila, ki se jih običajno igra na tovrstnih turnirjih. Igrana izdaja igre je eFootball PES2021 na platformi PlayStation 4.
  • Livestream: Dogodek bo komentiran na Facebook in YouTube profilih Nogometne zveze Slovenije ter Game Gang YouTube in Facebook, kot tudi na Twitch kanalu twitch.tv/spidsi.
  • Nagradni sklad: 1. in 2. mesto – personaliziran dres Nogometne zveze Slovenije, podpis pogodbe o zastopanju ter mesto v e-reprezentanci. Nagradni sklad se bo razširil.

E-športi

North America Last Chance Qualifier bo potekal preko spleta

Published

on

VALORANT Champions Tour 2021: North America Last Chance Qualifier je bil prestvljen za vsaj 12 dni in bo potekal preko spleta.

NA LCQ naj bi do nedavnega potekal v Los Angelesu preko LAN omrežja. A igralci so se močno pritoževali, da je ping na strežniku večji od 30, kar naj bi nakazovalo na dejstvo, da ekipe igrajo na privzetih strežnikih, ne na namenskem LAN strežniku. Pred tekmo med FaZe Clan in Rise sta dva igralca ekipe FaZe pokazala pozitivne teste na COVID-19. Celotna ekipa FaZe naj bi igrala iz hotela, njihov nasprotnik Rise pa je igral z odra.

Riot je izdal uradno izjavo o prekinitvi turnirja, zaradi varnosti igralcev in podporne ekipe. V ta namen bodo LCQ spremenili v spletni dogodek, podoben VCT, da se lahko izbere zadnja ekipa, ki se bo udeležila VALORANT Champions.


HUMANKIND – DAY ONE EDITION WITH STEEL CASE igra za PC

49,99 €

Continue Reading

E-športi

Se bo ustvarila nova G2 League of Legends ekipa?

Published

on

G2 League of Legends ekipa, kot smo jo poznali do sedaj najverjetneje ne bo obstajala naslednje leto. Carlos išče zamenjave za Wunderja, Rekklesa, Mikyxa, Grabbza in Nelsona.

Po tem ko se prvič v zgodovini organizacije G2 League of Legends ekipa ni uvrstila na svetovno prvenstvo v igri, se je G2 Esports odločil, da zamenja določene igralce v ekipi.

Novico je objavil lastnik G2 Esports Carlos “ocelote” Rodríguez Santiago v videoposnetku prek svojega računa na Twitterju, v katerem je povedal, da ekipo najverjetneje zapuščajo top laner Wunder, support Mikyx, bot igralec Rekkles, glavni trener Grabbz in strateški trener Nelson.

“Te spremembe je zelo, zelo težko narediti in verjemite mi, ko rečem, da smo porabili ure … ure in ure notranjega pogovora z igralci, ki ostajajo v organizaciji,” je dejal Rodriguez. “Kot rezultat teh razprav smo se odločili, da bomo iz ekipe umaknili in poskušali prodati Wunderja, Mikyxa, Rekklesa, Grabbza in Nelsona. G2 lstnik je tudi zatrdil, da vse, kar so storili od ustanovitve skupine G2, in vse, kar počnejo zdaj, je namenjeno temu, da zmagajo svetovno prvenstvo v League of Legends.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

E-športi

Najboljši 1 v 1 League of Legends igralec v Sloveniji je Potato Carl

Published

on

2. oktobra je Slovenija dobila svojega Red Bull Solo Q prvaka, ki nas bo zastopal na regijskem tekmovanju v Berlinu.

Od 13. septembra do 2. oktobra 2002 je potekalo slovensko državno tekmovanje v največjem 1 na 1 League of Legends turnirju na svetu Red Bull Solo Q 2021. Turnir poteka v treh stopnjah: državne kvalifikacije in finale, regijski finale in svetovni finale. Vzporedno s tem bodo potekale tudi mednarodne spletne kvalifikacije, ki bodo vodile tudi v svetovni finale. Državni turnirji drugod po svetu potekajo že od marca 2021, regijski finale je predviden novembra, svetovni pa decembra.

Boj ena proti ena je potekal na mapi Summoner’s Rift. Igralci so se odpravili na top lane, kjer so v spopadu lahko uporabili zgornje grmičke, spodnjih “river bushev” pa ne. Kakor je navadno za 1 v 1 spopade je igro mogoče zmagati na tri načine. Podreti moraš nasprotnikov stolp, doseči 100 creep score, ali pokončati nasprotnika in si pridobili first blood.

Boji med slovenskimi igralci so se navadno razvili tako, da je bolj samozavesten izmed igralcev napadel nasprotnika že na level dva ali pa, da sta oba igralca zbirala pogum in čakala na level 6, preden sta se odločila za napad.

V slovenskih kvalifikacijskih turnirjih in v velikem finalu smo videli kar nekaj veteranov, posebej pa so navdušili nekateri novi obrazi. Med njimi je seveda treba izpostaviti trojico na stopničkah.

Tretje mesto si je po uspešnih kvalifikacijah in neverjetnem finalnem dogodku priboril mladi Mitja “Mordox” Rems. V napeti borbi za tretje mesto se je z nasprotnikom spopadel v zadnji igri skupine poražencev in na žalost izgubil z 0:2. Drugo mesto je zasedel Luka “King” Kralj, ki je v finale prišel zaradi svojih odličnih mehanskih sposobnosti in znanja marksman likov.

Slika: © Siniša Kanižaj

Na koncu se je s Kingom za naslov prvaka potegoval Žan “Potato Carl” Gornik, ki je s pomočjo nenavadnih izbir likov in agresivne taktike zmagal veliki finale z rezultatom 3:2.

Vsi udeleženci Red Bull Solo Q velikega finala, so prejeli poimenski dres in seveda paket najbolj priljubljene energijske pijače. Zmagovalec Potato Carl za svoj podvig prejel 500 € nagrade, King si je za za 2. mesto proboril 300 €, Mordox pa si je za 3. mesto prislužil 200 €.

Potato Carl se bo kmalu pomeril skupaj z ostalimi prvaki regije, če pa se bo tudi takrat dovolj visoko uvrsti, bo lahko prišel celo na svetovni oder ter zmagal možnost udeležitve na letošnji League of Legends All-Star dogodek. Srečno Žan!


HUMANKIND – DAY ONE EDITION WITH STEEL CASE igra za PC

49,99 €

Continue Reading

E-športi

Hekerji vdrli v Twitch

Published

on

Hekerji naj bi vrdli v spletno platformo Twitch. Javno naj bi objavili gesla uporabnikov, ključe za pretok, izvorno kodo, pa tudi podatke o plačilih in poročila o zaslužku več sto priljubljenih streamerjev.

Twitch osebje je predvčerajšnjem potrdilo, da je prišlo do vdora.

“Izvedeli smo, da so bili nekateri podatki izpostavljeni internetu zaradi napake pri spremembi konfiguracije strežnika Twitch, do katere je pozneje dostopila zlonamerna tretja oseba. Naše ekipe urgentno delajo na preiskavi incidenta.”

Izjava se nadaljuje: “Ker preiskava še poteka, še vedno skušamo razumeti posledice dogodka. Zavedamo se, da ta situacija vzbuja zaskrbljenost, zato želimo na tej točki odgovoriti na morebitna vprašanja, medtem ko se naša preiskava nadaljuje.”

Twitch je tudi potrdil, da so bile ukradene tudi informacije za prijavo na spletno stran. Poleg tega Twitch ne shranjuje celotnih številk kreditnih kartic, zato te niso bile razkrite.


KINGDOM HEARTS MELODY OF MEMORY PS4

63,99 €

Continue Reading

E-športi

Igralci nezadovoljni s sprejemom na The International 2021

Published

on

Začel se je prvi del The International 2021 (TI), največjega ešportnega tekmovanja v igri Dota 2, ki bo letos najboljšim tekmovalcem skupno podelil več kot 34 milijonov evrov.

Turnir je bil prvotno načrtovan od 18. do 23. avgusta 2020 v Avicii Areni v Stockholmu na Švedskem. Zaradi pandemije COVID-19 je Valve začasno preložil dogodek na leto 2021. Ker se gostovanje na Švedskem na koncu ni izšlo, se bo turnir odvijal od 7. do 17. oktobra v Areni Națională v Bukarešti v Romuniji.

Pred dvema tednoma je prišla novica, da bodo morali vsi udeleženci TI obvezno biti cepljeni, iz TI boot campa pa prihajajo novice o okuženih ekipah in pomanjkanju testov. A preblematična organizacija se ne ustavi tukaj. Po spletu že kroži nekaj zelo zaskrbljujočih novic.

Podatki, za nobeno izmed zgodb niso potrjeni. Tudi uradne izjave s strani organizatorjev še ni. Kljub temu, da Redditu se je zbralo že nekaj komentarjev.

Po besedah predstavnika ekipe Team Spirit naj bi menda, ekipe, ki so dosegle visoko število točk v Valvejevi Dota ligi, dobile boljšo sobo. Ekipe, ki so nižje na lestvici, naj bi dobile najslabše sobe, kjer ni dovolj prostora.


Vampire: The Masquerade – Coteries of New York + Shadows of New York Collectors Edition igra za PS4

84,99 €

S težavo čakamo, ali se bo Valve odločil, da odgovori na obtožbe. Ter, seveda, kako bo na obtožbe sploh odgovoril.

Continue Reading

E-športi

Japonska dobila svojo prvo ekipo starejših občanov

Published

on

Spoznajte ekipo Matagi Snipers, ki jo v celoti sestavljajo japonski občani različnih spolov.

Ekipo Matagi Snipers sestavlja 10 članov, starih od 61 do 73 let, od tega sta dve mesti namenjeni “mladincem” pod 65 leti starosti. Ekipa je poimenovana po lokalni lovski skupini “matagi”. Kakor ime že pove, bodo igralci svoja prizadevanja usmerili v strelske igre. 

Delež celotnega prebivalstva prefekture Akita, starega 65 let in več, presega 38%, kar je znatno višje od državnega povprečja. Med nedavno tiskovno konferenco za lokalne medije je 72-letni igralec z vzdevkom “gospod Kita” dejal: “Dajem vse od sebe in se zabavam vsak dan. Trudil se bom, da bom postal čim boljši profesionalni igralec.”

67-letna Eba, ena od treh ženskih članic ekipe, se je v Akito vrnila pred tremi leti po dolgih letih življenja v Tokiju. Pojasnila je: “Spoznala sem, da mi je všeč moj rodni kraj Akita, in spraševala sem se, kako bi lahko razširila lokalne čare. Matagi Snipers so se ujemali s tem občutkom in želela sem sprejeti izziv.”

Ekipa načrtuje, da bo svoje igre začela predvajati na YouTubu ali platformi Twitch, najpozneje do konca tega meseca. Od aprila prihodnje leto namerava sodelovati tudi na tekmovanjih in ešportnih prireditvah.


KINGDOM HEARTS MELODY OF MEMORY PS4

63,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno