fbpx
Connect with us

Turnirji

JBL Quantum EPICENTER Online 2 bo potekal konec februarja in začetek marca

Published

on

E-športi so najhitreje rastoč gledalski šport na svetu, ki jih vsakodnevno spremlja več kot 200 milijonov ljudi, še bistveno več pa se jih vsakodnevno tekmovalno udejstvuje v igranju. Navkljub v primerjavi majhnemu številu prebivalcev, je Slovenija z dvema milijonoma ena sil na svetovnem zemljevidu e-športnih talentov. Vsi nadebudni profesionalni igralci videoiger pa bodo prišli na svoj račun 27. in 28. ter 6. in 7. marca 2021 na EPICENTER Online 2.

EPICENTER je največji in najdlje aktiven slovenski gaming dogodek, ki ga neprofitno organizirajo navdušenci nad e-športi, da bi podprli in spodbujali rasti lokalne skupnosti. Poleg šestih organiziranih e-športnih turnirjev, bodo organizatorji na treh sočasnih prenosih v živo pripravili tudi predavanja in delavnice na teme spletne varnosti, usklajevanja iger z drugimi življenjskimi dejavnostmi, tehničnih vsebin na temo upravljanja prenosov v živo, razoja iger/programov in zaposlitve v gamingu ter mnogo več.

Najboljšim igralcem bodo izplačane denarne nagrade v skupni vrednosti več kot 2000€ – po drugi strani pa bo sodelovanje popolnoma brezplačno! Pridruži se dogajanju tudi ti in sodeluj na JBL Quantum EPICENTER Online 2 s prijavo tukaj – www.epicenter.si!

Končna časovnica bo objavljena 20. februarja, do takrat pa je na voljo že sledeč razpored:

WEEK 1 

 • 27. februar 2021 @ 11.00 – Skupinski del T-2 CS:GO turnirja
 • 27. februar 2021 @ 11.00 – Skupinski del paysafecard LoL turnirja
 • 27. februar 2021 @ 11.00 – Pričetek FIFA 21 turnirja
 • 28. februar 2021 @ 11.00 – Pričetek Fortnite turnirja
 • 28. februar 2021 @ 11.00 – Končnica T-2 CS:GO turnirja
 • 28. februar 2021 @ 11.00 – Končnica paysafecard LoL turnirja

WEEK 2

 • 6. marec 2021 @ 11.00 – Pričetek Lenovo Legion Rocket League turnirja
 • 7. marec 2021 @ 11.00 – Pričetek Valorant turnirja

LAN party brez druženja ni pravi LAN party. Pripravljajo se zabavni turnirji za vse ki morajo “flexati” pred prijatelji ter seveda “gaming and chill” večeri.

Antgrip Community Nights  

 • 6. februar 2021 @ 11.00: League of Legends Mundo Dodge Ball Tournament (Nagrada 1x Antgrip za podprt model)
 • 7. februar 2021 @ 11.00: CS:GO 1v1 Aim Tournament (Nagrada 1x Antgrip za podprt model)
 • 13. februar 2021 @ 11.00: League of Legends ARAM Tournament (Nagrada 5x Antgrip za podprt model)
 • 14. februar 2021 @ 11.00: CS:GO 2v2 Aim Tournament (Nagrada 2x Antgrip za podprt model)
 • 26. februar 2021 @ 17.00: Among Us
 • 26. februar 2021 @ 19.30: Skupinsko igranje Keep Talking and Nobody Explodes
 • 5. marec 2021 @ 17.00: Skupinsko igranje The Jackbox Party Pack 6 – Push The Button
 • 5. marec 2021 @ 19.30: Dungeons & Dragons

Vse aktivnosti v okviru Antgrip Community Nights bodo potekale na Discord kanalu #communitynights znotraj spid.si strežnika, ki se mu lahko pridružite tukaj.


Vroča ponudba za gamerje

PLAYSTATION PS4 500GB + FIFA 2021 igralna konzola

369,99 €

E-športi

Poročilo prvih kvalifikacij Game Gang FIFA 22 Lige

Published

on

Posnetek finalnega obračuna med Žigo Veselom in Florijanom Umekom v okviru prvih kvalifikacij Game Gang FIFA 22 Lige, ki so potekale v soboto, 23. oktobra 2021 v Game Gang Areni, tj. v ljubljanskem Big Bang Mega BTC.

Oba igralca sta za svojo ekipo izbrala francoski Paris Saint-Germain, a kljub enaki izbiri je Žiga Vesel že zadel gol v tretji minuti. Po polčasu je takoj sledil še en gol s strani Vesela, a Umek se ni predal. V 76. minuti je zadel svoj prvi gol, a žal to ni bilo dovolj. Do konca prve igre Umek ni mogel več prebiti Veselove obrambe, zato je končni rezultat ostal na 1:2.

V drugi igri je bilo dogajanje napeto, saj sta bili obe strani močno izenačeni. Rezultat je ostal 0:0 vse do 90. minute, ko so se začeli sodnikovi podaljški. Nato se je sreča ali spretnost prevesila na stran Vesela, ki je svoj prvi gol zadel v 96. minuti, nato pa, kljub nekaterim dobrim poskusom Umeka, zmagal v 111. minuti z 2:0 in si prisvojil best of 3 kvalifikacijski dvoboj.

Posnetek spopada je objavljen na YouTube kanalu Game Gang, za krajši vtis celotnega dogajanja na prvih kvalifikacijah pa lahko pregledate spodnje slike.

Med 38 prijavljenimi igralci smo dobili prvih 8 finalistov velikega finala in prvega zmagovalca, ki je zmagal še Redragon ICON H502 slušalke. Prijavi se in brezplačno sodeluj na preostalih kvalifikacij naslednje tri sobote – bodisi 30. oktobra v Mariboru, 6. novembra v Murski Soboti ali 13. novembra v Celju! Zmagovalec celotne lige prejme konzolo PlayStation 5!

Več informacij najdeš na uradni spletni strani – www.gamegang.si/game-gang-fifa-22-liga

Turnirska lestvica

Galerija slik dogodka


FIFA 22 igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

E-športi

Slovenski del Red Bull Solo Q se pričenja

Published

on

Le še nekaj dni nas loči do pričetka dogajanja slovenskega dela najprestižnejšega svetovnega tekmovanja v formatu ena na ena v League of Legends, Red Bull Solo Q.

Po nekajmesečnem premoru vseh resnejših turnirjev v najpopularnejši MOBA igri na svetu in po prepričljivi zmagi Roka “Darkness” Tekavca na lanskoletnem nacionalnem finalu, so pri Red Bullu sklenili skupnost ogreti s štirimi zabavnimi tematskimi turnirji. Ti bodo igralcem postavili unikatne izzive in jih nagraditi z zanimivimi nagradnimi skladi – tako se bo iskalo najboljšega metalca sekire v Baron pitu, najbolj navdušenega sledilca slovenskega igralca v G2 Esports, Mihaela “Mikyx” Mehleja in ultimativnega mind game eksperta, med drugimi.

1. Red vs Blue Challenge

 • Datum: Ponedeljek, 13. september 2021 ob 19.00.
 • Kratka pravila: Sistem enojnega izločanja v Best-of-3. Igralcema se naključno določi bodisi rdeča bodisi modra barva. Nato morata za igro izbrati championa, ki ima določeno barvo abilityjev (npr. rdeča Caitlyn in modra Ahri).
 • Nagradni sklad: Najboljših 8 igralcev prejme darilno pakiranje 2 pločevink Red Bull Red Editiona ali Red Bull Blue Editiona.
 • Povezava do prijave na turnir (klik).

2. Doctor Mundo Challenge

 • Datum: Torek, 14. september 2021 ob 19.00.
 • Kratka pravila: Sistem dvojnega izločanja v Best-of-1. Igralca se takoj po začetku igre odpravita v Baron pit, kjer se pomerita v metanju sekir, oba s championom Dr. Mundo – v naslednjo rundo se uvrsti tisti, ki prvi premaga nasprotnika.
 • Nagradni sklad: Najboljši prejme dres Red Bull Solo Q 2021. Igralci, uvrščeni na 2. – 4. mesto prejmejo darilno pakiranje 2 pločevink Red Bulla.
 • Povezava do prijave na turnir (klik).

3. Mikyx Picks

 • Datum: Sreda, 15. september 2021 ob 19.00.
 • Kratka pravila: Sistem enojnega izločanja v Best-of-3. Igralca v Blind Pick načinu izbirata samo med championi, ki jih je Mikyx igral v letošnjih Spring in Summer splitih (Braum, Tresh, Gragas, Rakan, Leona, Rell, Tahm Kench, Pantheon, Poppy, Nautilus, Alistar, Blitzcrank, Sion in Veigar).
 • Nagradni sklad: Najboljši prejme uradni dres G2 Esports. Igralci, uvrščeni na 2. – 4. mesto prejmejo darilno pakiranje 2 pločevink Red Bulla.
 • Povezava do prijave na turnir (klik).

4. Mirror Matchup Challenge

 • Datum: Četrtek, 16. september 2021 ob 19.00.
 • Kratka pravila: Sistem enojnega izločanja v Best-of-3. Igralca v predhodni komunikaciji določita champione – za prvi game določi igralec višje na turnirski lestvici, za drug game drug igralec, tretjo igro je champion naključno določen s strani administratorja z randomizatorjem.
 • Nagradni sklad: Najboljših 8 igralcev prejme darilno pakiranje 2 pločevink Red Bulla.
 • Povezava do prijave na turnir.

Uradne kvalifikacije

No, seveda je vse zgoraj napisano le uvodno dejanje pred pričetkom uradnega dela, tj. enega dveh spletnih kvalifikacijskih dvodobojev, ki bodo po najboljšim 16 igralcem (tj. skupno dvaintrideseterici) zagotovili mesto na slovenskem finalu Red Bull Solo Q, ki bo potekal 2. oktobra 2021 na doslej še neznani, a sodeč po preteklih letih, zagotovo epski lokaciji.

Prijave so že odprte na:

Continue Reading

E-športi

EPICENTER Light se vrača decembra

Published

on

Kdo je rekel, da v trenutnih časih ne moremo več imeti starih dobrih lanpartyjev? Stara šola ga je poznala z imenom CHILLAN, nove generacije pa ga bojo izkusile kot EPICENTER Light. A čemur geekanje pravimo, zabavno bi prav tako bilo z imenom drugim.

24. in 25. julija 2021 so prostori GGHQ Studia zažareli v snopu velecenjenih RGB lučk. Za pičlih 15 evrov so si obiskovalci prvega EPICENTER Light priskrbeli jedačo, pijačo, stolček za mizo in jasno vikend nabit z zabavo.

Pester program je pomagal tistim, ki večera morda niso imeli splaniranega. Prijavili so se lahko na 1on1 e-športni in ping pong turnir z nagradami, stopili nazaj ali naprej v čas s pomočjo retro in next-gen kotička ter svoje igričarske mišice sprostili ob ogledu večernega filma.

Si zamudil akcijo? Pridruži se nam na EPICENTER Light 2, 4. in 5. decembra 2021, znova v GGHQ Studiu v Mariboru.

Prijave so že odprte na https://epicenter.si/light2!


Elden Ring – Launch Edition

62,99 €

Continue Reading

E-športi

ELEMENT FORTNITE LIGA – oglejte si finale

Published

on

Trenutno lahko na Game Gang YouTube kanalu v živo spremljate zaključek Element Fortnite Lige. Danes se bo 1000 eur podelilo najboljšim slovenskim igralcem.

Element Fortnite liga se izvaja le enkrat letno in želi okronati najboljšo slovensko Fortnite ekipo. Po šestih kvalifikacijskih turnirjih, ki so začeli 26. junija in so potekali po sistemu dvojnega izločanja, se danes 16 najboljših ekip spopada v velikem finalu, kjer se ponovno tekmuje v sistemu dvojnega izločanja. 

Za konstantno energijo v studiu skrbijo komentatorji Domzzzi, Mravla, Jack on the Box, SniperMartin in Matej Rimanič. Ekipe, ki se uvrstijo na prva štiri mesta pa čakajo tudi denarne nagrade.

Denarni nagradni sklad

1. mesto – 600€ denarnega nagradnega sklada

2. mesto – 225€ denarnega nagradnega sklada

3. mesto – 120€ denarnega nagradnega sklada

4. mesto – 55€ denarnega nagradnega sklada

Trenitno se je v veliki finale že priborila ekipa Doktori, nasprotnika pa bodo dobili iz skupine poražencev. Finale lahko v živo spremljate na Game Gang YouTube kanalu.

Elden Ring – Launch Edition

62,99 €

Continue Reading

E-športi

Poletje ni poletje brez lanpartyja

Published

on

Omejitve se sproščajo, cepiva so na voljo in čas je, da prilezemo iz svojih sob. Vračajo se dogodki v živo v tujini in tudi doma. Kje? V Mariboru.

LEC je nedavno potrdil, da se igralci vračajo na berlinski oder, mi pa naznanjamo, da se v Slovenijo vračajo lanpartyji. Ob zaključku šole in “uradnem” začetku poletja si privoščite oddih in druženje s spletnimi prijatelji v živo.

CHILLAN se je preimenoval v EPICENTER Light. Ime je morda drugačno a vsebina ostaja ista. Dogodek bo potekal 24. – 25. julija 2021 v GGHQ Studio prostorih v Mariboru. 50 mest je na voljo za igralce s PCT potrdili.

Pričakujete lahko 1on1 e-športne turnirčke in ping pong borbe z nagradami. Pripravljena bosta tudi retro gaming in next-gen kotička, za poslastico pa si lahko zbvečer privoščite še movie night.

Prijavnina šteje slabih 15€ z DDV, v ceno pa je vključen tudi izbor hladnih prigrizkov in brezalkoholna pijača. Igralci mlajši od 16 let potrebujejo dovoljenje staršev, zaradi varnosti opreme in udeležencev vstop zunanjim obiskovalcem ni mogoč.

Pravo poletje se ne začne brez lanpartyja. Prijave potekajo tukaj.


NAMCO BANDAI TALES OF ARISE – COLLECTORS EDITION PC

199,99 €

Continue Reading

Turnirji

Si se prijavil na Element Fortnite ligo?

Published

on

Fortnite je še vedno med top igrami, ki se igrajo v Sloveniji. Izmed dvomilijonske populacije smo uspelo sproducirati kar nekaj igralcev, ki so se vzpostavili na evropskem in svetovnem nivoju. Kako pa je pri nas?

Če misliš, da si boljši od svojih znancev in povprečnega youtubarja ali Game Gang vplivnežev se vključi v Element Fortnite ligo. Liga se izvaja le enkrat letno, zato ne zamudi priložnosti, da se izkažeš.

Prvi izmed šestih kvalifikacijskih turnirjev se bo odvil že jutri, 26. junija 2021! Spletne kvalifikacije v Trio vs Trio Realistic Fight Tournament načinu se začnejo ob 17.00, prenašal pa jih bo influencer in Fortnite igralec Aljažek.

Poleg častnega naslova zmagovalca si lahko ekipe priborijo tudi denarne nagrade.

1. mesto – 600€ denarnega nagradnega sklada

2. mesto – 225€ denarnega nagradnega sklada

3. mesto – 120€ denarnega nagradnega sklada

4. mesto – 55€ denarnega nagradnega sklada

Spremljajte dogajanje z začetkom 26. junija, 3., ki se nadaljuje 10., 17., 24. in 31. julija in zaključi s finalom 7. avgusta. Več v uradnih pravilih.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno