fbpx
Connect with us

Vodič

Vodič: PS5 – Interakcija z novim menijem

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Danes vam bomo predstavili PlayStation 5 meni.  Na voljo imate povsem nov vmesnik. Na vrhu boste videli je razdeljen na Games in Media. Začnimo kar na Games kjer so vse vaše igre in Playstation Store, kjer si jih lahko kupite.

Na vrhu imate 4 kategorije:

  • Collection,
  • Latest,
  • Subscription in
  • Browse.

V Latest vam PlayStation predstavi najnovejše in najbolj igrane igre. Pod Collection vam predstavi njihovo kolekcijo iger katere bi lahko bile za vas. Pod Subscription pa vam PlayStation predstavi njihov PS Plus, ki ga lahko kupite za 1 mesec, 3 mesece ali 1 leto in odklenete njihove ekskluzivne igre kot mesečno dobivate zastonj 2-3 igre v vrednosti 60 €. Za na konec pa imamo še Browse menu kjer lahko iščete med vsemi igrami in programi.

Pod Games meni vidite vse programe in igre, ki so naložene na PlayStationu. V meniju je najpomembnejši Game Library, saj v kolikor še nimate naložene nobene igre boste tukaj našli vse programe in igre ki so vam na razpolago.  Pod meni Installed boste videli kaj imate naloženo, pri PlayStation Plus pa lahko vidite kaj vse vam ta naročnina ponuja.

Podajmo se v menu Media. Tukaj imamo na voljo gledanje serij YouTube, Netflix, v glavnem vse aplikacije za predvajanje vaših najljubših serij, filmov, videoposnetkov, streamov in posnetkov z virtualno resničnostjo, če slučajno imate VR očala. 

V zgornjem desnem kotu imamo lupo, preko katere lahko brskamo po celotnem Playstationu. Iščemo lahko posnetke, igre ali igralce. Zraven lupe je Settings meni, kjer si lahko personaliziramo svoj PlayStation. Ne smemo pa pozabiti na našo ikono/profile, kjer lahko spremenimo svoj online status, pogledamo dosežke in pokale, se izpišemo iz računa ali menjamo menjamo med računi.

To bi bilo  iz naše strani vse, kar se tiče PlayStation 5 menija.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


MARVEL’S AVENGERS PS5

69,99 €


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Vodič

Vodič: PS5 – Uporaba novega hitrega menija

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

PlayStation je za nas uporabnike naredil nov Quick Menu ali hiter meni. Danes vam bom povedal kaj vse se v njem nahaja. Prej nas je s pritiskom na PlayStation gumb na našem ploščku napotilo na začetni meni.

Sedaj pa za dostop do tega menija moramo gumb držati, v kolikor pa ga samo stisnemo, se nam v spodnjem delu ekrana odpre nov Quick Menu ali hiter meni. V njem imamo gumbe za “Home”, “Switcher”, ki nam dovoli preklapljat med igrami in aplikacijami, brez da bi se te zaprle, obvestila, party, glasbo, mikrofon, dodatke, profil in “Power”. Nov meni pa ima tudi možnost, da ga prilagodimo, a več o tem v drugem posnetku.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


LOGITECH G502 Hero žična gaming miška

89,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Vklop ali izklop zbiranja podatkov

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Ste naveličani reklam za igre ali reklame ki vas ne zanimajo? Žal jih povsem ne gre vgasnit dokler imate povezavo z internetom, a lahko dovolite svojemu PlayStationu, da spremlja vaša zanimanja za igre in vsebine katere spremljate.

Tako lahko v aplikaciji PlayStation Store z enostavnim klikom na opcije “More” in “Personalization Settings”, aktivirate ali po želji deaktivirate zbiranje podatkov vaših gledanih in igranih vsebin. Tako si lahko omogočite lažje in manj vsiljivo uporabo vaše konzole.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


Playstation PS4 igra God of War HITS

19,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Upravljanje nastavitev za barvno slepe

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Dobrodošli v posnetku, kjer vam bom predstavil kje lahko vključite ali izključite opcijo za barvno slepoto. Podamo se v nastavitve kjer izberemo meni “Accessibility” ali dostopnost, kjer takoj pri prvi opciji “Display” opazimo možnosti za spreminjanje barve in pisave.

V podmeniju “Colour Correction” omogočimo opcije barvnega filtra tako, da nam PlayStation ponudi izbiro treh opcij za različne tipe barvne slepote. Izberete vam potrebne nastavitve in odtenki barv, ki jih ne ločite, bodo zamenjani s takimi, ki jih lahko prepoznate.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


MINECRAFT ADVENTURE GOLD SHEEP PLIŠ – LIMITED EDITION

24,95 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Personalizacija hitrega menija

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

V današnjem posnetku vam bom pokazal, kje najdete nastavitve, ki omogočajo delno delovanje PlayStation naprave, kadar je ta v spanju. Podamo se v nastavitve kjer odpremo menu “System” in poiščemo podmeni “Power Saving”.

Tukaj imamo na razpolago 3 opcije, kjer izberemo sredinsko v kateri najdemo to kar iščemo. Na voljo ni veliko ampak si s prvo opcijo si lahko nastavimo, kako dolgo bo konzola v spanju polnila naš plošček. Druga opcija nam ponudi kako dolgo bo PlayStation povezan na internet, kjer se nam odpre manjši podmeni, in ponudi opcijo vklopa našega PlayStationa preko PlayStation aplikacije na vašem mobiliku.

V kolikor bi si želeli, da konzola med spanjem namesti dodatke, igre, ali posodobitve pa lahko v glavnih nastavitvah poiščete menu “Saved Data” and “Game Settings” kjer lahko v podmeniju “Automatic Updates” odkljukate obe zadani opciji.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


SAINTS ROW: THE THIRD – REMASTERED XBOX ONE

39,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Povezava z internetom preko Wi-Fi ali ethernet kabla

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

V današnjih časih povsod uporabljamo internet, zato vam danes pokažem kako na vašem PlayStationu vzpostaviti povezavo z internetom. V kolikor imate možnost je najlažji način vanj vstaviti internetni kabel in PlayStation ostalo uredi sam.

Za vzpostavitev povezave preko omrežja Wi-Fi se napotimo v nastavitve, izberemo opcijo “Network” in danem podmeniju “Settings” kliknemo na “Set up Internet Connection”. Poiščemo svojo povezavo Wi-Fi vnesemo geslo (v kolikor ga imate) in povezava je vzpostavljena.

Za na konec lahko vašo povezavo še testirate ali deluje pravilno tako da izberete opcijo “Test Internet Connection” kjer vam PlayStation pokaže delovanje in hitrost vaše povezave.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


SAINTS ROW: THE THIRD – REMASTERED XBOX ONE

39,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Dodajanje iger na seznam želja

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

V tem videu vam bom predstavil, kako dodati igre na seznam želja in kje vklopiti obvestila, da vas PlayStation Store obvesti o znižanjih. Odpremo si PlayStation Store kjer v spletni trgovini poiščemo želeno igro pri kateri z klikom na ikono srce kjer piše “Wishlist +”.

Za ogled našega seznama želja se napotimo na vrh PlayStation Store kjer so menuji “Latest, Collections, Deals” in tako dalje. V tej vrstici imamo povsem na desni strani srce za ikono kjer se nahaja naš seznam želja. V kolikor bi radi nastavili kdaj bi radi prejemali obvestila, vem svetujem da se odpravite v “Settings” nato “Notifications”, kjer pod “Wishlist Updates” odkljukamo kdaj vse nas lahko PlayStation obvešča o morebitnem znižanju vašega izdelka z seznama želja.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


TOM CLANCY’S RAINBOW SIX: EXTRACTION – GUARDIAN EDITION igra za XBOX ONE & XBOX SERIES X

69,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno