fbpx
Connect with us

Prva igra

Preizkušamo kooperativno pustolovščino It Takes Two

Žiga Kmetec

Published

on

Pred leti smo bili deležni fantastične kooperativne igre A Way Out. V kateri sta bila soigralca odvisna od drug drugega, za napredovanje v zgodbi. Tako je podjetju Hazelight Studios uspelo izdati še eno kooperativno uspešnico, ki nosi ime It Takes Two. V njej imamo izbiro igrati kot oče Cody ali mama May.

Najprej nekaj o zgodbi

Zgodba nam hitro predstavi težavo s katero se moramo spoprijeti že na začetku – starša se neprestano prepirata. Oče je doma zadolžen za vsa hišna opravila, ki niso nikoli narejena tako, kot bi si želela May. Ona neprestano dela in nikoli ni doma, da bi čas lahko preživljala z možem ali hčerko Rose. Tako se oba odločita, da se bosta ločila, a prepir je slišala tudi njuna hčerka. Rose ima drugačne načrte saj kot vsak otrok, si želi da bi starša ostala skupaj. Tako naprosi knjigo ljubezni, da bi njena starša spet postala prijatelja in se ne bi ločila. Potoči nekaj solz, ki s pomočjo magične knjige spremenijo mami in očeta v dve figuri, ki ju je držala takrat v rokah. Tako se začne naša zgodba sodelovanja in krpanja njunega zakona. Skozi celotno igro nas popelje mehiška knjiga ljubezni Dr. Hakim, ta povezuje zakonca, ki si samo želita normalnega življenja.

Potrebna sta dva

Način igranja je podoben kot pri A Way Out, a so ustvarjalci uspešno izpilili določene pomanjkljivosti in nam ponudijo bolj zabavno izkušnjo. Čeprav igra na prvi pogled izgleda otroško, vam lahko zagotovim da temu ni tako. Grafika okolja po katerem se sprehajamo je prečudovita in prav takšna je zgodba. Igra vsebuje tudi različna mesta in sezone, kjer lahko izboljšujemo svojo raziskovalno žilico in poiščemo vse skrite dosežke. Na določenih mestih se lahko pogovarjamo z meščani in odkrivamo nove mini igre. Če si igralca tekom igre pomagata, se lahko v mini igrah spopadeta druga z drugim. Na vsaki ravni sta vsaj dve skriti mini igri, ki ju lahko poiščete, če sledite zvoku tamburina. Ena izmed prvih in mojih najbolj priljubljenih se imenuje Whack-a-Cody, kjer lahko May Codyja udarja s kladivom. Vsaka raven je nekaj posebnega in vsakič omogoča drugačne mehanike igranja.

Ljubezenski zdravnik

Cody in May imata različne sposobnosti in predmete s katerimi potujeta in si pomagata. Nekatere izmed njih so kladivo in žebelj, med in vžigalice, magneti, hoja po stropih in še več. Kontrolke so enostavne in hitro se lahko navadite na njih. Vsi dvojni skoki in air-dashi so gladki, natančni in izjemno odzivni. Eden izmed najbolj zoprnih likov pa je Dr. Hakim saj vsakič, ko sem ga videl sem se lahko samo nasmejal, ker je govoril osladne nasvete. Ampak to je tudi pomenilo, da nama bo spremenil način igranja.

It Takes Two – Dr. Hakim

Zaključne misli

Igra nikoli ne postane dolgočasna. Na voljo je devet poglavij, kjer lahko najdemo ogromno mini iger in raziskujemo različna okolja ter odklepamo dosežke. Imamo več vrst igranja, kjer se lahko preizkusimo v različnih vlogah. Ponuja vam vsaj šestnajst ur zabave in smeha. Skupaj z partnerko sva se kepala sredi mesta namesto, da bi nadaljevala v naslednjo raven. Bil sem očaran kako sta se May in Cody počasi ponovno spoznavala in celotna zgodba me je pritegnila. It takes Two bi toplo priporočil vsem oboževalcem kooperativnih iger, saj je ena izmed redkih, ki ponuja split screen local co-op in ki ima tako dobre kontrolke. Omogoča tudi online co-op in je na voljo za računalnike, Playstation 4 in 5, Xbox One in serije X/S. Igri bi dal Game Gang oceno 10/10.

It Takes Two ponuja vam vsaj šestnajst ur zabave in smeha.

IT TAKES TWO PS4 igra

39,99 €

Igre

Prva igra: Call Of Duty: Black Ops Cold War

Samo Zavašnik

Published

on

Novo leto, nov Call of Duty. Z lanskoletnim, izjemno uspešnim igralnim modusom Warzone, ki ga še zdaj igra ogromno ljudi, pri Activisionu spet vidijo potrebo, da plačajo delničarjem in posledično prihaja Call of Duty: Black Ops Cold War. To je sedaj šesta izdaja v Black Ops zgodbi in prva po letu 2018 za Black Ops 4. Kaj bo novega, če sploh kaj, se vprašate?

Call of Duty je verjetno ena najbolj prepoznavnih igričarskih oz. gaming franšiz sploh. Na začetku se je ukvarjala z drugo svetovno vojno, natančneje v Call of Duty 1, 2 in 3 na Xbox 360 in PlayStationu, ter nato s četrtim, tj. Modern Warfare, presedlala v moderni čas. Živo se še spomnim hypea, ko je bila izdana prva Call of Duty: Black Ops – a gre tudi v peto?

Sedaj naj bi se s Cold War selili nazaj v svet takoj po originalnem – tako bo igra postavljena v začetek 80. let prejšnjega tisočletja in vrnilo naj bi se kar nekaj znanih imen, med njimi Frank Woods, Alex Mason in Jason Hudson, kot karakterji, ki jih lahko igramo in so vključeni v kampanjski način.

Mehanika igranja, perki in celotna izkušnja je izjemno podobna preteklim Call of Duty naslovom in je milo rečeno dodelana do te točke, da bi sam gameplay lahko izdali kar jutri, pa se ne bi videlo, da je zadeva še v razvoju. A konec koncev je to tudi posledica tega, da se bolj malo spremeni iz ene v drugo izdajo – nekaj grafik, nekaj tekstur, malce prilagodijo animacije in imajo novo igro.

Glavne novosti, ki bi nas naj čakale so:

  1. Nadaljuje se Warzone in bo ostal kot ločen gameplay mode, a znotraj Black Ops Cold War. Igralcem bo ponujen DLC in dodanih bo nekaj novih mehanik, a na koncu bo ostal kot ločen produkt, kar je izjemno dobra novica za vse tiste, ki igrate Warzone. Ne bo tako, kot je bilo v Black Ops 4 z Blackoutom, ki je bil in ga nato naenkrat več ni bilo.
  2. Še ena novica, ki je bila pogosto zahtevana in v nekem obsegu že implementirana v zadnjem Modern Warfare, je crossplay. Na enem strežniku bodo lahko igrali PC, Xbox in PlayStation gamerji – kar dostikrat ni pošteno za t.i. konzolaše, a vseeno lahko igrate s prijatelji, tudi če ti nimajo iste konzole ali računalnika kot vi.
  3. Že v Open Beti je bilo opaziti hitrejši gameplay, ki več ne bo podpiral animacij montiranja orožij ali počasnega preverjanja kotov pri prehajanju skozi vrata. S tem mislijo poenostaviti izkušnjo ter jo bistveno pohitriti – z več šprintanja in manj počasnega gledanja okoli vogalov, lahko pričakujete manj kemperjev in več akcijske igre, ki je od Call of Duty tudi pričakujemo.
  4. Vrača se Gunsmith, ki je sedaj nadgrajen z do 54 nadgradnji za orožja, kar omogoča igralcem, da si poosebijo orožje do potankosti. Istočasno se vračajo tudi WildCardi, ki bodo omogočili do osem dodatkov na posamezno orožje. Nas prav zanima, kakšne kombinacije bomo videli v prihodnosti na strežnikih.
  5. Zadnja sprememba, a tudi tista, ki bo za kampanjske navdušence tudi najpomembnejša, je vključitev več možnih zaključkov kampanjskega dela v sam enoigralski mode. Igro želijo razvijalci narediti manj premočrtno in linearno ter jo bolj odpreti igralčevim odločitvam in izbiram. Nekaj, kar še ni bilo preizkušeno nikoli prej. Vedno si šel skozi iste korake, iste misije, streljal na iste nasprotnike. Sedaj se to konkretno spreminja. Mislim, da bo ta sprememba ključna za uspeh novega Call of Duty: Black Ops Cold War.

Na portalu Game Gang lahko pričakujete poglobljeno, in-depth recenzijo, ko igra enkrat izide sredi novembra.


Vroča ponudba za gamerje

CALL OF DUTY: BLACK OPS COLD WAR PS5

84,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno