fbpx
Connect with us

Preizkušamo

Preizkušamo kuharski kaos Overcooked! All You Can Eat

Nataša Ujlaki

Published

on

Vsi, ki ste kadarkoli slišali za Overcooked veste, da je izjemno priljubljena kooperativna igra na Switchu. Po prejšnjih igrah Overcooked 1 in 2 so tokrat razvijalci Ghost Town Games ustvarili še novo verzijo Overcooked! All You Can Eat. Da ne bo pomote, to ni Overcooked 3, ampak je samo združitev že dveh prejšnjih iger. Mi smo jo preizkusili na Playstation 4 je pa na voljo še za Playstation 5, PC, Switch in Xbox One ter Series S in X.

Če še prejšnjih iger niste igrali je tukaj hiter povzetek. Skupaj s soigralci igrate v kuhinji, kjer poskušate kar se da hitro servirati čim več jedi preden se čas izteče. V novi verziji so izboljšali čas nalaganja, meni in kontrolke, ki so veliko bolj odzivne ter gladke. Igra ima hkrati izboljšan izgled, več levelov in ogromno novih igralnih karakterjev. All You Can Eat hkrati prinaša sedem ekskluzivnih levelov in razne druge dodatke kot so Night of the Hangry Horde. Edino, kar me res moti je to, da se kamera preveč maje pri določenih levelih. Je pa veliko lažje priti do treh zvezdic v levelu, če sta samo dva igralca, čeprav se še vedno morate izjemno potruditi in se perfektno skoordinirati s svojimi soigralci. Stopnja težavnosti je veliko bolj naravna, ampak še vselej nisem mogla pridobiti vseh treh zvezdic.

Druge kuharje poiščite lokalno ali preko spleta

Prvič v celotni franšizi pa so omogočili ne samo local co-op, ampak tudi online co-op. Cross platform omogoča, da igrate z igralci, ki so na različnih konzolah. Tako si lahko še hitreje poiščete skupino za igranje in uživate v časovnem pritisku.

Na voljo pa imate različne načine igranje kot so campaign, survival, practice in čisto novi assist mode. Campaign mode je čisto navaden, saj imate omejen čas in morate narediti čim več jedi. Na koncu je samo odvisno kako dober rezultat boste imeli. Več jedi pomeni več denarja, kar pa pomeni boljši rezultat in hkrati se razvija zgodba. Survival pa je nekaj čisto drugačnega, saj kot je opisano v imenu, morate preživeti čim dlje. Več serviranih jedi pomeni, več pridobljenega časa. Practice mode pa je za vse nove igralce Overcooked, ki se sprva želijo navaditi na igro ali pa za kakšne veterane, ki imajo željo izpiliti spretnosti. Imate neomejeno časa, kjer lahko servirate jedi in praktično ne morete izgubiti. Assist mode pa ponuja številne možnosti, ki omogočajo manj podivjano igro, vključno s počasnejšo časovno omejitvijo recepta, več časa za napravljanje jedi in možnostjo preskakovanja ravni.

Overcooked! All You Can Eat

Igra, v kateri izgubite mnogo ur in živcev

Overcooked mi je prinesel tako obilo zabave kot frustracije, saj ima hiter tempo, zaradi česar pride hitro do nepotrebnih napak. Deluje na način »potoni ali plavaj«, hitro morate obvladati tehniko in se dogovoriti s svojimi soigralci. Morate se veliko pogovarjati in si pravilno določiti vloge, hkrati pa si ne smete biti v napoto. Za vse, ki ste že igrali Overcooked 1 in 2 vam lahko povem, da se za sedem novih levelov in lepšo grafiko ne splača kupiti te edicije. Bi rekla, da je verzija Overcooked! All You Can Eat bolj priročna za nove igralce, ki so mogoče izpustili prejšnje verzije in dodatke ter si želijo to zdaj nadoknaditi. Je pa igra precej zabavna in v njej lahko izgubite mnogo ur in živcev.


OVERCOOKED ALL YOU CAN EAT XBOX SERIES X

49,99 €

Igre

Preizkušamo akcijsko pustolovščino Judgement za PS5

Nataša Ujlaki

Published

on

Od razvijalcev Ryu Ga Gotoku Studio, ki so ustvarili Yakuzo, je prišla še ena uspešnica imenovana Judgement. Zgodba govori o odvetniku, ki postane detektiv in išče pravico v korumpiranem svetu. Izšla je v letu 2019 za Playstation 4, tokrat pa je na voljo še za Playstation 5, Xbox serije X/S in Stadio. 

Igrate kot Yagami, nekdanji odvetnik s temno preteklostjo. Nad njim visi oblak krivde, saj je v svojih odvetniških časih, spustil napačnega človeka na prostost. Takoj, ko sem vstopila v igro, sem spoznala kako je Yagamijeva preteklost vplivala na to, kje je zdaj. Spoznala sem nekaj glavnih karakterjev v igri in že sem začela z zgodbo in tutorial. Začela sem kar z sledenjem nekega detektiva od katerega sem morala pobrati denar, ker je bil dolžan. Prvo kar sem se naučila, je kako se pretepati. Kontrolke niso pretirano komplicirane, imate pa kar nekaj norih potez na voljo. Pri pretepanju lahko uporabljate v svojo prid tudi okolje, kot so avti in stene ter naključne predmete v bližini. Lahko se izogibate napadom in se branite, imate pa na voljo razne EX Actions, ki so dejansko finišerji. Yagami obvlada dva stila pretepanja, prvega za boje ena na ena (Tiger), drugega pa za večje skupine (Crane). 

Ko sem opravila s skupino ljudi, ki me je napadla, sem odšla naprej. Tako sem si lahko ogledovala prelepo mesto. Grafika na Playstation 5 je res prelepa in mesto je polno ljudi, zgradb, luči in reklamnih napisov. Dobite pravi pridih Kamurocho mesta, kjer se vse dogaja in je na voljo tudi v Yakuza seriji. Razvijalci imajo odličen občutek za podrobnosti. Dobite pravi izgled temnega japonskega mesta, kjer se dogajajo razni zločini in zabave. Raziskujete lahko vse ulice tega mesta in celo vstopate v določene zgradbe. Najbolj sem bila presenečena nad tem, da lahko ne samo vstopam v zgradbe, ampak tudi v posamezna nadstropja. V igri imate ogromno za raziskati že samo v tem mestu.

Najbolj sem se veselila detektivskega dela igre. Ko sem sledila detektivu, je ta zašel in moj pomočnik mu ni mogel več slediti, ker bi se izdal. Takrat sem prvič spoznala Tailing search mode. Dobila sem sliko osebe, ki jo iščemo in sem morala res podrobno gledati obraze ljudi. Ko sem ga našla pa sem mu dejansko morala slediti in se skrivati, če je slučajno postal sumičav. Na vrhu ekrana je bil merilec sumičavosti, ki se ni smel napolniti, če se je, je bilo konec misije. In to je samo ena izmed mnogih mehanik v tej igri. Ko sem ugotovila kam gre detektiv sem ga lahko pretepla in vzela denar. To je bilo konec prve misije in dobila sem uvodno špico Judgementa. Tukaj je šele začetek igre.

Bolj kot sem napredovala v igri, več stvari sem odklepala in vedno več mehanik, kar me je malo zmedlo in sem včasih pozabila katera kontrolka je uporabljena za kaj. Ugotovila sem, da lahko vozim dron, si nadgrajujem razne spretnosti, spoznavam nove ljudi in jim delam usluge in tako dobim pomoč pri katerih misijah. Lahko sem si dekorirala stanovanje, iskala novo glasbo za poslušati in celo zbirala mačke. Celotna izkušnja je bila nekaj posebnega.

Zaključne misli

Zgodba je ekstremno dolga, saj po skoraj petih urah igranja in raziskovanja nisem vsega raziskala in sem prišla komaj do drugega poglavja igre. Kar naprej se je zgodba zapletala in postajala vedno bolj zanimiva. Malo me je spominjala tudi na Final Fantasy, saj tudi tam uporabljajo različne mehanike. Igra je res vredna svojega denarja, na voljo imate več ur igranja, odlično zgodbo, skorajda ni kar igra ne bi imela. Tako dobro implemenitrane mehanike in zgodbe še nisem srečala. Igra je pustila dober prvi vtis in z veseljem jo bom odigrala do konca. Toplo priporočam čisto vsem igralcem, saj negativnih stvari o igri skorajda ni.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Preizkušamo

Preizkusili smo dirkaško simulacijo MotoGP 21

Blaž Cilenšek

Published

on

Kaj so razvijalci spremenili od lanskoletne izdaje dvokolesne simulacije dirkanja, ki kliče na ime MotoGP 21? Na prvi pogled veliko!

Sprva si oglejmo, kako se MotoGP 21 razlikuje od svojega predhodnika. Takoj ko boste prvič zagnali igro boste opazili prvo a zelo dobrodošlo spremembo. Razvijalci so letošnjem izvodu igre dodali tutorial, kjer se naučite osnov vodenja motorja in naprednejših funkcij. To dvigne vrednost igre, ker jo naredi dostopnejšo igralcem, ki se morda prvič srečujejo z MotoGP igro. Ne pozabite, MotoGP 21 je racing simulator. Kar pomeni, da je igra zahtevna in dokler ne osvojite osnovnih mehanik, bo tudi terjala svoj dolg in nekaj živcev. Je pa poleg tutoriala igra v veliki meri ista kot MotoGP 20. Izboljšali so vzmetenje, da se bolj realno občuti tresenje motorja in izboljšali so občutek teže motorja pri zaviranju.

Imamo seveda t. i. career mode, kjer začnemo z ničle. Career mode bo zelo zanimiv vsakomur, saj nas popelje po zelo detajlni poti profesionalnega dirkača. Vse od izbire managerjev, sponzorjev, do treningov, kvalifikacij in seveda samih dirk. MotoGP 21 ima odlično globino kar se tiče kustomizacije. Skozi kariero tudi izboljšujemo naš motor s točkami, ki jih dobivamo za uspešnost. Našemu motorju lahko urejamo praktično vse, vzmetenje, menjalnik, zavore, gume, resnično vse. Vsaka dodatna funkcija, ki jo lahko spreminjamo nam daje dodatno plast k igranju. Izredno mi je všeč, da je tudi indikator za vročino zavor. Če so premrzle ali prevroče zavore ne delujejo pravilno. Kar je pa res potem pohvale vredno, je to, da se vsaka majhna sprememba tudi občuti pri vožnji. Te možnosti testiranja z motorjem niso tam “samo da so”, ampak igrajo glavno vlogo pri izkušnji, ki je motogp21.

No sedaj pa še glavni del igre. Dirkanje! Težo motorja se odlično čuti in lahko menjamo kakšen pogled imamo na dirkalnik. Občutek hitrosti je z uporabo motion blura dobro predstavljen in res imam občutek, da se peljem hitreje po ravnini kot skozi ovinke. Je pa ne glede na to vodljivost motorja še vedno precej toga. Pričakoval sem, da bodo izboljšali agilnost motorjev predvsem ko se spustimo v ovinek. Moti me, da ko se enkrat odločim za linijo jo moram odpeljati. Majhne popravke je praktično nemogoče opravljati, ker je odzivnost motorja glede na vnos na kontrolerju malce počasen.

Nesreče v MotoGP 21 so spektakularne. Garantiram, da če pride do takšne nesreče v pravem svetu, ne bi dolgo dopustili tovrstno dirkanje. Tukaj so razvijalci dodali mehaniko, ki mi je sprva bila všeč. Ko pademo, prevzamemo kontrolo nad dirkačem in se moramo nato sprehoditi do našega motorja. Nekaj kar se sprva zdi dobra ideja me je hitro začelo jeziti, kajti našim nasprotnikom to ni potrebno. Ko pade eden izmed AI dirkačev, se njegov motor takoj postavi nazaj na stezo in se že pelje. Dostikrat se mi je tudi zgodilo, da je motor bil po padcu nevozen. Jaz sem pa vseeno bil prisiljen teči do njega in gledati potem kratek posnetek kako se dirkač jezi. Majhna sitnost, a vseeno bi rajši bil brez.

Je pa tukaj prvi znak, kako dober kos opreme je pravzaprav novi DualSense kontroler. Vsak nalet na cesti se skozi vibracije odlično občuti.

Zaključne misli

MotoGP 21 je igra, ki prinaša veliko finese, zabave in tu pa tam tudi jeze. Odličen občutek je na progo se podati z imenom svojega najljubšega dirkača, urejati motor po svojih željah in se počutiti kot pravi dirkač MotoGP. Ima pa igra res veliko območij za izboljšave. Veseli me, da je za nove igralce veliko bolj prijazna izkušnja kot njen predhodnik. Določeni popravki so izboljšali občutek vožnje. So pa z dodajanjem nekaterih mehanik bili površni in šli v napačno smer. Igra je definitivno najboljši MotoGP simulator na trgu in iskreno se veselim, kam lahko EA in razvijalec Milestone povzdigneta to serijo v prihodnosti.


MOTOGP 21 PS5

69,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Kako spremeniti prikazno ime konzole

Žiga Kmetec

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Dobrodošli v videu, kjer vam bom pokazal, kako spremeniti prikazno ime vaše PlayStation 5 konzole. V nastavitvah odpremo menu “System” kjer izberemo “System Software” in na vrhu izberemo “Console Information“. Takoj nas pričaka okence kjer piše “Name” in ime vaše PS5 konzole. Okence odprete napišete ime katerega bodo videli ljudje, ki se bodo povezali na vaš PS5 preko console sharinga ali pod kakšnim imenom ga zazna televizijski sprejemnik. Tako ste uspešno spremenili ime vaše konzole.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


PLAYSTATION PS4 PRO 1TB + The Last of Us Part II igralna konzola

449,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Backup ali povrnitev v predhodno posodobitev sistema

Žiga Kmetec

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Ustvarjanje varnostne kopije vedno vzamemo zlahka dokler se nekaj ne zalomi in izgubimo kakšnih podatkov. Zato vam imamo za vas video, kjer vam bomo pokazali, kje ustvariti varnostno kopijo in kje povrniti vaš PlayStation 5 na čas pred napako. V nastavitvah se odpravimo v “Menu System” kjer na vrhu izberemo “System Software”.

Tukaj izberemo podmeni “Back up and Restore” kjer se nahaja vse razen zunanjega diska ali USB ključka, ki je bil predhodno formatiran na format FAT32. Prva opcija je za ustvarjanje varnostne kopije, druga za povrnitev na kopijo v primeru napake, tretja pa za izbris kopije v kolikor bomo ustvarili novejšo verzijo ali je ne potrebujemo več.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


Resident Evil Village igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Prvi vpis v nov ali obstoječ PSN

Žiga Kmetec

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Pozdravljeni, danes vam bom pokazal kje in kako se vpisati s PlayStation računom in kako ustvariti nov račun.

Na vašem kontrolerju stisnete Playstation tipko in prispete do vpisne točke. Tukaj lahko vidite moj račun. Za prvi vpis ali ustvarjanje računa izberemo “Add user” s plus znakom in nato nadaljujemo z “Get started”. Prikaže vam pogoje za uporabo, v kolikor se z njimi strinjate odkljukate “I agree” in pritisnete “Confirm”. Če imamo obstoječ račun na levi strani vpišemo mail in geslo, če pa imate PlayStation aplikacijo na telefonu lahko poskenirate QR kodo in vpisalo vas bo avtomatsko. Za nove naročnike pa izberemo “Create an account” spodaj levo.

Izpolniti je potrebno  vaše rojstne podatke, državo in jezik v katerem bo vaš PlayStation deloval. V naslednjem meniju vpišete vaš email in geslo, vpišete vaše ime, priimek, izberete ali naj PlayStation zbira podatke o uporabi, da vam izboljša uporabniško izkušnjo in nazadnje vpišete še mesto občino in poštno številko. Kasneje si izberete profilno sliko, kjer imate veliko izbiro različnih avatarjev iz iger, ob igranju se bodo odklepale nove in jih boste lahko zamenjali. 

Za na konec pa izberemo naš “ID” ali “Nickname” po katerem nas lahko prijatelji in drugi igralci prepoznajo. Še zadnjih nekaj klikov in smo gotovi. Pri “Privacy settings” lahko izberete nastavitve računa, kaj vse lahko vaši prijatelji ali neznanci na spletu vidijo oz. ne vidijo o vas. Vsako izbiro lahko kasneje spremenite tako da ni nič narobe če po pomoti izberete kaj napačnega. Potrdite vašo izbiro nastavitev in strinjanja pogojev uporabe in ste končali. Za zadnje okence vas PlayStation opozori, da ste dobili email sporočilo s katerim je potrebno potrditi vaš račun in pritisnete na desni gumb “Already verified”.

Tako vas PlayStation vpiše in vas postavi na glavni meni. To bi bilo iz moje strani vse, upam da vam je bil video v pomoč.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


JBL Quantum 200 Black žične slušalke

59,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Kako konzolo izklopiti ali dati v spanje

Žiga Kmetec

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Če ste kliknili na ta video predvidevamo, da ste frustrirani, zato ne bom ovinkaril in pridem kar k stvari. Samo stisnete na PlayStation gumb na vašem kontrolerju in pokaže se vam hiter meni, kjer je povsem na desni strani “Power” ikona. Tukaj imamo opcije spanje, ugasni konzolo in ponovni zagon. Verjamem, da si boste za vedno zapomnili.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno