fbpx
Connect with us

Vodič

Vodič: PS5 – Prvi vpis v nov ali obstoječ PSN

Žiga Kmetec

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Pozdravljeni, danes vam bom pokazal kje in kako se vpisati s PlayStation računom in kako ustvariti nov račun.

Na vašem kontrolerju stisnete Playstation tipko in prispete do vpisne točke. Tukaj lahko vidite moj račun. Za prvi vpis ali ustvarjanje računa izberemo “Add user” s plus znakom in nato nadaljujemo z “Get started”. Prikaže vam pogoje za uporabo, v kolikor se z njimi strinjate odkljukate “I agree” in pritisnete “Confirm”. Če imamo obstoječ račun na levi strani vpišemo mail in geslo, če pa imate PlayStation aplikacijo na telefonu lahko poskenirate QR kodo in vpisalo vas bo avtomatsko. Za nove naročnike pa izberemo “Create an account” spodaj levo.

Izpolniti je potrebno  vaše rojstne podatke, državo in jezik v katerem bo vaš PlayStation deloval. V naslednjem meniju vpišete vaš email in geslo, vpišete vaše ime, priimek, izberete ali naj PlayStation zbira podatke o uporabi, da vam izboljša uporabniško izkušnjo in nazadnje vpišete še mesto občino in poštno številko. Kasneje si izberete profilno sliko, kjer imate veliko izbiro različnih avatarjev iz iger, ob igranju se bodo odklepale nove in jih boste lahko zamenjali. 

Za na konec pa izberemo naš “ID” ali “Nickname” po katerem nas lahko prijatelji in drugi igralci prepoznajo. Še zadnjih nekaj klikov in smo gotovi. Pri “Privacy settings” lahko izberete nastavitve računa, kaj vse lahko vaši prijatelji ali neznanci na spletu vidijo oz. ne vidijo o vas. Vsako izbiro lahko kasneje spremenite tako da ni nič narobe če po pomoti izberete kaj napačnega. Potrdite vašo izbiro nastavitev in strinjanja pogojev uporabe in ste končali. Za zadnje okence vas PlayStation opozori, da ste dobili email sporočilo s katerim je potrebno potrditi vaš račun in pritisnete na desni gumb “Already verified”.

Tako vas PlayStation vpiše in vas postavi na glavni meni. To bi bilo iz moje strani vse, upam da vam je bil video v pomoč.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


JBL Quantum 200 Black žične slušalke

59,99 €

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Vodič

Vodič: PS5 – Kako spremeniti prikazno ime konzole

Žiga Kmetec

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Dobrodošli v videu, kjer vam bom pokazal, kako spremeniti prikazno ime vaše PlayStation 5 konzole. V nastavitvah odpremo menu “System” kjer izberemo “System Software” in na vrhu izberemo “Console Information“. Takoj nas pričaka okence kjer piše “Name” in ime vaše PS5 konzole. Okence odprete napišete ime katerega bodo videli ljudje, ki se bodo povezali na vaš PS5 preko console sharinga ali pod kakšnim imenom ga zazna televizijski sprejemnik. Tako ste uspešno spremenili ime vaše konzole.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


PLAYSTATION PS4 PRO 1TB + The Last of Us Part II igralna konzola

449,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Backup ali povrnitev v predhodno posodobitev sistema

Žiga Kmetec

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Ustvarjanje varnostne kopije vedno vzamemo zlahka dokler se nekaj ne zalomi in izgubimo kakšnih podatkov. Zato vam imamo za vas video, kjer vam bomo pokazali, kje ustvariti varnostno kopijo in kje povrniti vaš PlayStation 5 na čas pred napako. V nastavitvah se odpravimo v “Menu System” kjer na vrhu izberemo “System Software”.

Tukaj izberemo podmeni “Back up and Restore” kjer se nahaja vse razen zunanjega diska ali USB ključka, ki je bil predhodno formatiran na format FAT32. Prva opcija je za ustvarjanje varnostne kopije, druga za povrnitev na kopijo v primeru napake, tretja pa za izbris kopije v kolikor bomo ustvarili novejšo verzijo ali je ne potrebujemo več.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


Resident Evil Village igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Kako konzolo izklopiti ali dati v spanje

Žiga Kmetec

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Če ste kliknili na ta video predvidevamo, da ste frustrirani, zato ne bom ovinkaril in pridem kar k stvari. Samo stisnete na PlayStation gumb na vašem kontrolerju in pokaže se vam hiter meni, kjer je povsem na desni strani “Power” ikona. Tukaj imamo opcije spanje, ugasni konzolo in ponovni zagon. Verjamem, da si boste za vedno zapomnili.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.

Continue Reading

Vodič

Vodič: Kako deluje integracija JBL Quantum headsetov s programom Discord

Samo Zavašnik

Published

on

V zadnjih letih je Discord postal glavna platforma za vse gamerje za glasovno komunikacijo v igrah. Celotna serija izdelkov JBL Quantum – od cenovno ugodnega modela 100 do flagshipa ONE, ima certifikat za kompatibilnost in še več – izkušnja je optimizirana ter izboljšana tako, da zagotovi še boljšo igralno izkušnjo.

Kako pa deluje? Vsi modeli kvalitetno reproducirajo zvok tako, da je komunikacija s soigralci kristalno jasna. Dodatno se modeli 400, 600, 800 in ONE ponašajo z dvema ločenima zvočnima karticama – ena za zvoke iz igre in ena za govor vaše ekipe. Nato na namenskem gumbu, bodisi na slušalki, bodisi na namenski konzoli, lahko prilagodite glasnost zvoka soigralcev v primerjavi z glasnostjo igre, brez da zapustite igro in prilagajate jakost vsakega posebej

Del certifikata, ki ga imajo vse izdaje v liniji izdelkov JBL Quantum, je pa zagotovo tudi kvaliteten mikrofon – ta je usmerjen in ne zajema zvoka iz okolice, istočasno pa je prilagojen za razločno in zanesljivo glasovno komunikacijo. Dober zajem nadgradi še programska oprema JBL Quantum Engine, v kateri si lahko po lastnih željah prilagodite izenačevanje šuma, zmanjševanje odmeva in nastavite občutljivost mikrofona. 

Seveda, pa so JBL Quantum headseti kompatibilni tudi z vsemi drugimi programi za glasovno komunikacijo – najsi so to gamerski, kot TeamSpeak, Ventrilo, ali Skype oz. Viber, pa tudi pri šolskih obveznostih ali sestankih na Teamsih ali Zoomu se bodo gaming headseti JBL Quantum brezhibno odrezali.


JBL Quantum 400 Black žične slušalke

99,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Interakcija z novim menijem

Žiga Kmetec

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Danes vam bomo predstavili PlayStation 5 meni.  Na voljo imate povsem nov vmesnik. Na vrhu boste videli je razdeljen na Games in Media. Začnimo kar na Games kjer so vse vaše igre in Playstation Store, kjer si jih lahko kupite.

Na vrhu imate 4 kategorije:

  • Collection,
  • Latest,
  • Subscription in
  • Browse.

V Latest vam PlayStation predstavi najnovejše in najbolj igrane igre. Pod Collection vam predstavi njihovo kolekcijo iger katere bi lahko bile za vas. Pod Subscription pa vam PlayStation predstavi njihov PS Plus, ki ga lahko kupite za 1 mesec, 3 mesece ali 1 leto in odklenete njihove ekskluzivne igre kot mesečno dobivate zastonj 2-3 igre v vrednosti 60 €. Za na konec pa imamo še Browse menu kjer lahko iščete med vsemi igrami in programi.

Pod Games meni vidite vse programe in igre, ki so naložene na PlayStationu. V meniju je najpomembnejši Game Library, saj v kolikor še nimate naložene nobene igre boste tukaj našli vse programe in igre ki so vam na razpolago.  Pod meni Installed boste videli kaj imate naloženo, pri PlayStation Plus pa lahko vidite kaj vse vam ta naročnina ponuja.

Podajmo se v menu Media. Tukaj imamo na voljo gledanje serij YouTube, Netflix, v glavnem vse aplikacije za predvajanje vaših najljubših serij, filmov, videoposnetkov, streamov in posnetkov z virtualno resničnostjo, če slučajno imate VR očala. 

V zgornjem desnem kotu imamo lupo, preko katere lahko brskamo po celotnem Playstationu. Iščemo lahko posnetke, igre ali igralce. Zraven lupe je Settings meni, kjer si lahko personaliziramo svoj PlayStation. Ne smemo pa pozabiti na našo ikono/profile, kjer lahko spremenimo svoj online status, pogledamo dosežke in pokale, se izpišemo iz računa ali menjamo menjamo med računi.

To bi bilo  iz naše strani vse, kar se tiče PlayStation 5 menija.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


MARVEL’S AVENGERS PS5

69,99 €


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Preizkušamo

Vodič: Kaj je QuantumSphere360 in kako izboljša izkušnjo igranja

Samo Zavašnik

Published

on

JBL Quantum ONE je izdelek visokega razreda, ki navduši s kvaliteto izdelave, naprednim izenačevanjem šuma, svetlobnimi efekti in seveda, kot se za JBL spodobi, vrhunskim zvokom. Je nedvoumno eden najboljših gaming headsetov na voljo danes. Dodatno ima eno unikatno lastnost, ki ga postavi na ločeno stopničko v primerjavi z drugimi konkurenti na trgu – to je napredna tehnologija prostorskega zvoka QuantumSphere360.

Ta na začetku za zagotavljanje optimalne izkušnje omogoča, da kalibrirate telesno višino in obseg glave. Dodatno v uho pri kalibraciji vstavite poseben čep za uho, s katerim program prilagodi reprodukcijo zvoka obliki vašega ušesnega kanala. Celoten proces traja le nekaj minut in skupaj z zaznavanjem premikov glave trajno optimizira zvok.

Za tem bo ob vsakem premiku glave tudi prostorski zvok prilagojen, ter tako naš položaj v virtualnem svetu do popolnosti realističen. Koraki nasprotnikov nad nami se bodo slišali fizično višje ter jih boste lahko bistveno bolje prostorsko opredelili že samo z zvokom – kar bo vsakemu tekmovalnemu igralcu pred nasprotniki dalo ključno prednost pri igranju.

Za več informacij o JBL Quantum izdelkih, obiščite jbl.com.


JBL Quantum ONE Black žične gaming slušalke

249,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno