fbpx
Connect with us

Vodič

Vodič: PS5 – Prvi vpis v nov ali obstoječ PSN

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Pozdravljeni, danes vam bom pokazal kje in kako se vpisati s PlayStation računom in kako ustvariti nov račun.

Na vašem kontrolerju stisnete Playstation tipko in prispete do vpisne točke. Tukaj lahko vidite moj račun. Za prvi vpis ali ustvarjanje računa izberemo “Add user” s plus znakom in nato nadaljujemo z “Get started”. Prikaže vam pogoje za uporabo, v kolikor se z njimi strinjate odkljukate “I agree” in pritisnete “Confirm”. Če imamo obstoječ račun na levi strani vpišemo mail in geslo, če pa imate PlayStation aplikacijo na telefonu lahko poskenirate QR kodo in vpisalo vas bo avtomatsko. Za nove naročnike pa izberemo “Create an account” spodaj levo.

Izpolniti je potrebno  vaše rojstne podatke, državo in jezik v katerem bo vaš PlayStation deloval. V naslednjem meniju vpišete vaš email in geslo, vpišete vaše ime, priimek, izberete ali naj PlayStation zbira podatke o uporabi, da vam izboljša uporabniško izkušnjo in nazadnje vpišete še mesto občino in poštno številko. Kasneje si izberete profilno sliko, kjer imate veliko izbiro različnih avatarjev iz iger, ob igranju se bodo odklepale nove in jih boste lahko zamenjali. 

Za na konec pa izberemo naš “ID” ali “Nickname” po katerem nas lahko prijatelji in drugi igralci prepoznajo. Še zadnjih nekaj klikov in smo gotovi. Pri “Privacy settings” lahko izberete nastavitve računa, kaj vse lahko vaši prijatelji ali neznanci na spletu vidijo oz. ne vidijo o vas. Vsako izbiro lahko kasneje spremenite tako da ni nič narobe če po pomoti izberete kaj napačnega. Potrdite vašo izbiro nastavitev in strinjanja pogojev uporabe in ste končali. Za zadnje okence vas PlayStation opozori, da ste dobili email sporočilo s katerim je potrebno potrditi vaš račun in pritisnete na desni gumb “Already verified”.

Tako vas PlayStation vpiše in vas postavi na glavni meni. To bi bilo iz moje strani vse, upam da vam je bil video v pomoč.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


JBL Quantum 200 Black žične slušalke

59,99 €

Continue Reading

Oprema

Vodič: Prilagodi osvetlitev na JBL Quantum headsetih po svojih željah

Published

on

By

Gaming headseti JBL Quantum se ponašajo z verjetno najbolj atraktivno vizualno podobo, ki jo spektakularna LED osvetlitev s 16.7 milijoni barv naredi le še boljšo.

Kot se to spodobi za najvišji razred v svetu slušalk, je barve mogoče prilagajati v programskem orodju QuantumEngine. A nastavite lahko še efekte in programirate svoje, izbirate barvne prelive, nastavljate hitrost posodabljanja in mnogo več.

Seveda, v primeru, da želite prihraniti na bateriji na modelu Quantum 800 ali če poizkuša vaš cimer ali boljša polovica spati v isti sobi – je le-to možno tudi izklopiti.


SIFU – VENGEANCE EDITION PLAYSTATION 5

43,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Vklop in izklop funkcije HDCP

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Bi si želeli streamati kakšno igro preko vašega PlayStationa 5, a vam ta ne prenaša slike. Nič zato ste na pravem mestu. Napotimo se v “Settings”, system in HDMI kjer imamo možnosti “Enable HDMI Device link” in “Enable HDCP”. Enostavno vklopimo opcijo “Device Link” in izklopimo opcijo HDCP, kot prikazano v posnetku. Tako sedaj bi moralo iz smeri vašega PlayStation 5 delovati. V kolikor še vedno ne deluje pa prihaja napaka od kod drugod.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


LET’S SING 2022 – DOUBLE MIC BUNDLE igra za PS4

59,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Spreminjanje nastavitev jezika

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Ste si po pomoti spremenili jazik in ga ne znate spremeniti nazaj? Ni problema, bomo uredili s skupnimi močmi. Zgoraj desno stisnemo na kolešček, kjer izberemo šesti menu, ki se imenuje “System”. Tukaj v tretji vrstici izberemo jezik kjer na vrhu na voljo menu z različnimi jeziki, spodaj pa menu kjer imamo shranjene jezike, ki smo na naši konzoli že uporabljali.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


LET’S SING 2022 – DOUBLE MIC BUNDLE igra za PS4

59,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Spreminjanje nastavitev oddajanja zvoka

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

V videu vam bom predstavil kje spremeniti zvočne nastavitve PlayStationa in kje ugasniti ali vklopiti glasbo v meniju. Podamo se v “Settings” kolešček zgoraj desno, kjer izberemo opcijo sound. Pod opcijo “Audio Output” izberemo “HDMI Device Type” kjer izberemo preko katerih zvočnikov ali katerega sistema se bo predvajal zvok.

V kolikor imate hišni kino ali katerokoli drug zvočni sistem priklopljen v vaš sprejemnik lahko te nastavitve uredite preko samega televizorja. V kolikor pa bi radi to uredilo preko vaše konzole pa v spodnjih nastavitvah “AV Amplifier” izberete število kanalov in nastavite pozicioniranje zvočnikov, da bo zvok slišati čim bolj realističen.

Če imate priklopljene slušalke in bi spreminjali zvok lahko te nastavitve spremenite pod Headphones. Na dnu nam je na voljo menu “General”, kjer lahko pod “Home Screen Music” izklopimo tematsko glasbo iger in menuja. Za izklop efektov ob premikanju po PlayStationu pa samo izklopimo “Sound Effects”.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


SIFU – VENGEANCE EDITION PLAYSTATION 5

43,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Spreminjanje resolucije in kvalitete slike

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Danes vam bom predstavil kje lahko spremenite kvaliteto in resolucijo slike na vašem PS5. Napotimo se v nastavitve, kjer nam je ponujena opcija “Screen and Video”. Na voljo imamo Video Output, Screen in za tiste, ki imate Playstation z BluRay pogonom še DVD.

Pri resolution lahkoizberemo kvaliteto slike od 720p do 2160p ali pustimo na automatsko, da PlayStation sliko optimizira glede na vaš zaslon. Ravno tako vam svetujem, da pustite vse na avtomatsko saj je PlayStation dober pri prepoznavanju na kaj je priklopljen.

V primeru, da imate vse na avtomatsko in vam slika utripa, pa vam svetujem, da v 4K Video Transfer rate iz automatic prestavite na -1 ali -2 saj to zmanjša prenos, tj. bandwidth, in tako teši težavo utripanja. Če se nam na začetku zalomi pri nastavitvi ekrana in nimamo slike čez celoten ekran, oziroma imamo robove črne, pa moramo pod menu screen in “Adjust Display Area”.

Tukaj z guboma gor in dol na ploščku premaknemo sliko na pravo mesto. Upam, da vam je video pomagal rešiti kak problem.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


GHOSTWIRE: TOKYO igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Vklop in izklop zvoka ter osvetlitve na kontrolerju

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Lepo pozdravljeni v tutorialu, kjer vam bom predstavil, kje lahko popravite ali spremenite nastavitve vašega ploščka. Podamo se v “Settings” kjer izberemo menu “Accessories”. Tukaj gremo pod “Controllers” kjer imamo takoj na voljo “Volume”, ki ga lahko pojačamo ali utišamo glede na potrebe.

Tako imamo tudi na voljo moč vibriranja, kako svetle so lučke na našem ploščku in seveda nastavitev upora sprožilnih gumbov pri igranju. Po nadgradnji programske opreme ploščka pa se vam včasih tudi spremeni način komunikacije, ki ga je potrebno pod “Communication Method” spremeniti iz “USB Cable” na “Use Bluetooth”, da lahko spet plošček uporabljate brezžično in ne le žično.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


SIFU – VENGEANCE EDITION PLAYSTATION 5

43,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno