fbpx
Connect with us

Oprema

Preizkusili smo brezžični headset za mladino Logitech G435 LightSpeed

Published

on

Logitech je predstavil novo serijo naglavnih slušalk v gaming liniji, ki so popolnoma drugačne od pretelih modelov. Danes tako predstavljamo našo izkušnjo uporabe Logitech G435 – cenovno ugodnega, dobro povezljivega modela, ki je istočasno še dober za okolje?

Igralne slušalke Logitech G435 sicer ustrezajo širokemu krogu uporabnikov, a so zasnovane za mlajše igralce, kar je jasno takoj, ko slušalke dobimo v roko. Izdelane iz najmanj 22 % reciklirane plastike so lahke, vzrdžljive, predvsem pa fleksibilne. Poleg LightSpeed dongla za brezžično uporabo, v minimalni papirnati embalaži, najdemo tudi USB-C v USB-A polnilni kabel in nekaj skromne dokumentacije.

Slušalke so na voljo v treh sodobnih barvnih kombinacijah z ušesnimi blazinami iz spominske pene, ki je sicer prijetna na dotik, a ne nudi pretirano veliko izolacije zvoka. Podobno je zasnovan tudi naglavni trak, ki ga prekriva le tanek sloj blaga, skozi katerega je mogoče čutiti plastično ogrodje, a s skupno težo 165 g se slušalke lepo uležejo na ušesa in ne pritiskajo na glavo. Slušalke so razmeroma majhne in ne bojo ustrezale uporabnikom, z večjo glavo.

Logitech G435 so prve slušalke z brezžično povezavo LIGHTSPEED in Bluetooth z nizko zakasnitvijo, ki zagotavljajo več svobode igranja na osebnem računalniku, pametnih telefonih in PlayStation napravah, na oddaljenosti do 10 metrov od naprave. Žal povezava z Xbox konzolami ni podprta. Dodatno je mogoče uporabiti le en način povezave naenkrat – ali brezžično ali preko kabla – kar pomeni, da se istočasno ne moremo povezati, na primer, na telefon in računalnik.

Življenjska doba baterije šteje okoli 18 ur zmerne rabe brez polnjenja, kar je precej, a razumljivo, saj je edina luč na slušalkah tista, ki nas opozarja na spremembe v nastavitvah. In če smo že pri nastavitvah. Slušalke ne uporabljajo Logitechove aplikacije G Hub. Namesto tega vse nastavitve opravljamo s temi gumbi: gumb za izklop mikrofona, gumb za vklop slušalk in gumbi za povečanje in zmanjševanje glasnosti, ki jih lahko najdemo so na zadnji strani leve slušalke. Poleg nadzora naštetih funkcij, različne kombinacije gumbov upravljajo tudi združevanje Bluetooth, preklapljanje med brezžičnimi povezavami Bluetooth in USB ter vklop vgrajene funkcije za omejevanje glasnosti slušalk.

O mikrofonu ni veliko za povedati. Obstaja in deluje, a ni nek presežek, kar je razumljivo za vgrajen mikrofon, ki naj bi sicer zmanševal hrup v ozadju. Glavno vprašanje pa je, ali je tudi kvaliteta zvoka na podobnem nivoju? In odgovor je: niti ne. Kvaliteta zvoka je dejansko solidna. Slušalke zagotavljajo skrbno uravnotežen zvok visoke zvestobe s 40 mm gonilniki. Združljive so z Dolby Atmos, Tempest 3D AudioTech in Windows Sonic tehnologijo ter dosegajo glasnost do 100 dB (z možno omejitvijo na do 85 dB) in frekvenčni razpon od 20 Hz do 20 kHz.

Slušalke Logitech G435 so trdna, preprosta in brezžična izbira za mlade igričarje, ki omogoča dodatno omejevanje glasnosti za mlajše uporabnike. Če iščete solidno izkušnjo povezljivosti, super lahkost ob omejenem budgetu, bodo slušalke izpolnile vsa vaša pričakovanja.Za nekoliko bolj zahtevno, predvsem pa tekmovalno občinstvo pa ta model, nakljub svoji simpatičnosti, ni optimalna izbira.


G435 Wireless Headset LIGHTSPEED; BLACK

79,99 €

Oprema

PlayStation 3 je dobil posodobitev

Published

on

Sony je zadnji dan februarja skrivaj (in nepričakovano) izdal majhno posodobitev 4.90 za sistem PS3, ki ne prinaša nobenih novih funkcij.

Tukaj so opombe o popravkih:

“Posodobitev sistemske programske opreme za PlayStation 3 je bila izdana 28. 2. 2023.

Za prenos posodobitve potrebujete najmanj 200 MB prostega prostora na trdem disku PS3 (posodobitev sistema) ali na izmenljivem pomnilniškem mediju (posodobitev računalnika).

Sistem PS3 vedno posodobite na najnovejšo različico sistemske programske opreme.

S posodobitvijo lahko uživate v dodatnih funkcijah, izboljšani uporabnosti in izboljšani varnosti.

Različica 4.90

 • Ta posodobitev sistemske programske opreme izboljša delovanje sistema.”

Kaj točno posodobitev počne, iz opomb o popravkih ni povsem jasno, vendar skupnost meni, da te posodobitve vdelane programske opreme dodajajo tudi dodatno raven varnosti, ko gre za morebitne zlorabe in podobno.LET’S SING: ABBA – DOUBLE MIC BUNDLE igra za PLAYSTATION 5

59,99 €

Continue Reading

Aktualno

PlayStation Plus ponuja dvojne popuste v trgovini PlayStation Store

Published

on

Gotham Knights, FIFA 23, The Witcher 3: Wild Hunt in druge igre so za omejen čas že znižane.

Zdi se, da ima PlayStation darilo za osamljene igralce. V trgovini PlayStation Store je zdaj aktivna akcija dvojnih popustov PlayStation Plus. Za omejen čas lahko igralci uživajo v različnih igrah po znižanih cenah. Člani programa PlayStation Plus bodo v času trajanja promocije deležni dvojnega odstotka popusta.

Na seznamu so različni naslovi Assassin’s Creed, Assetto Corsa Competizione DLC, igre EA Sports, Let’s Sing, STREET FIGHTER V, franšiza WWE 2K22 in še veliko, veliko drugih. Celoten seznam naslovov si oglejte na uradnem blogu PS.

Akcija Dvojni popusti PlayStation Plus traja od 15. februarja ob 00.00 po lokalnem času do srede 1. marca ob 23.59 po lokalnem času.


THE WITCHER 3: WILD HUNT – COMPLETE EDITION igra za Playstation 5

39,99 €

Continue Reading

Aktualno

Napovedan brezplačen vikend spletnega večigralstva za PS4 in PS5

Published

on

Spletni večigralski načini za igre za PS4 in PS5 bo od 18. do 19. februarja na voljo brez naročnine na PlayStation Plus. Igralci, ki bodo želeli sodelovati v promociji, bodo potrebovali le račun v omrežju PlayStation Network.

Med brezplačnim vikendom bodo igričarji lahko sodelovali tudi na uradnih turnirjih PlayStation Plus FIFA 23, Guilty Gear -Strive- in NBA 2K23, so sporočili iz Sonyja.

Sony je nedavno napovedal tudi, da bo zbirka PlayStation Plus v maju umaknjena iz prodaje. Zbirka, ki je bila predstavljena leta 2020, vključuje 19 iger za sistem PS4, ki jih lahko naročniki PlayStation Plus naložijo in igrajo na sistemu PS5 brez dodatnih stroškov.


HOGWARTS LEGACY igra za PLAYSTATION 5

74,99 €

Continue Reading

Oprema

Nintendo uradno začel računati 69,99 € za igre

Published

on

Nintendo je potrdil, da bodo nove in-house igre razvijalca stale 69,99 evrov, podražitev pa se bo začela z igro Zelda: Tears of the Kingdom.

V nedavnem sporočilu za javnost je Nintendo pojasnil svoje nove cene.

“Poleg standardne različice, ki bo na voljo po predlagani maloprodajni ceni 69,99 USD, bo The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Collector’s Edition izšla na dan začetka prodaje po predlagani maloprodajni ceni 129,99 USD,” piše v sporočilu za javnost.

Ni znano, ali bodo vse nove Nintendove igre stale 69,99 EUR, vendar lahko domnevamo, da bodo veliki naslovi, kot sta Zelda in Mario, od zdaj naprej dražji.

Igralci ugibajo, da bi lahko nova cena vključevala nenapovedane optimizacije in nadgradnje za naslednji sistem Switch, po možnosti v paketu za različne generacije. Teoretično bi bilo to podobno brezplačnim nadgradnjam za PS5, ki so jih založniki priložili dražjim različicam določenih iger.


HOGWARTS LEGACY igra za PLAYSTATION 5

74,99 €

Continue Reading

Oprema

19 brezplačnih iger za PS4 kmalu ne bo več mogoče dobiti

Published

on

Trenutno imajo lastniki konzole PS5, ki so naročeni na PlayStation Plus, še vedno dostop do zbirke PlayStation Plus Collection. Ta vsebuje 19 starejših iger za PS4, ki so na voljo za brezplačen prenos in igranje prek povratne združljivosti konzole. A ne za dolgo. Ta teden je Sony napovedal, da bo maja to ugodnost za naročnike ukinil.

Če ste lastnik PS5, morate do maja prenesti brezplačne igre, ki bodo na vašem računu na voljo, dokler boste naročeni na katero koli izmed plačljivih storitev PlayStation Plus.

Sony je sinoči v sporočilu o prihodkih pojasnil, da lastniki PS5, ki nikoli niso imeli PS4, predstavljajo kar 30 odstotkov mesečno aktivnih uporabnikov PS5, kar naj bi nakazovalo na pridobivanje novih igralcev. Tisti, ki so prešli s PS4 na PS5, pa po Sonyjevih podatkih v povprečju porabijo precej več časa in denarja za novo konzolo.

Sony je sporočil, da ima PlayStation Plus trenutno 46,4 milijona naročnikov na vseh konzolah, kar je število, ki se v zadnjih dveh letih praktično ni spremenilo. K temu najverjetneje prispeva skromen katalog iger in na splošno neugodna ponudba.

Seznam iger iz zbirke PlayStation Plus Collection, ki od maja ne bodo več na voljo (igre, ki so še vedno na voljo na stopnji Extra/Premium, so označene z *):

 • Batman: Arkham Knight*
 • Battlefield 1
 • Bloodborne*
 • Call of Duty: Black Ops 3
 • Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
 • Days Gone*
 • Detroit: Become Human*
 • Fallout 4*
 • Final Fantasy XV*
 • God of War*
 • Infamous Second Son*
 • Monster Hunter World
 • Mortal Kombat X
 • Ratchet and Clank
 • Resident Evil 7: Biohazard
 • The Last Guardian*
 • The Last of Us Remastered
 • Uncharted 4: A Thief’s End*
 • Until Dawn*


FORSPOKEN igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

Aktualno

Raziskava ugotavlja, da igričarji živijo “dvojno življenje”

Published

on

Lenovo je delil nedavno raziskavo o dvojnem življenju igričarjev v resničnem svetu in na spletu.

Nedavna raziskava, ki je potekala septembra 2022 po večjih evropskih državah, je pokazala, da se več kot polovica (52 %) igralcev videoiger bolj identificira s svojim spletnim alter egom kot s svojo identiteto v resničnem življenju.

Vir: Lenovo

Povezave naj bi obstajale tudi med poklici, ki jih igričarji opravljajo in žanri, s katerimi najraje pozabijo na realnost. Lenovo ugotavlja, da naj bi se na primer uradniki (44 %), medicinski in zdravstveni delavci (42 %), finančni strokovnjaki (38 %) in znanstveniki (40 %) počutili najbolj “pristno” (karkoli naj bi to že pomenilo), ko igrajo strateške igre. Računalničarji (45 %) in ustvarjalci (40 %) pa naj bi se najbolj poistovetili z glavnim likom v RPG igrah. Skeptik v nas pravi, da so take trditve vedno “sus”, a glede na to, da smo po teh kriteriji pristali v “pravi” kategoriji, bo morda nekaj celo na tem.

Z idejo o dvojnem življenju v mislih je Lenovo Legion sodeloval s španskim striparjem in razvijalcem iger Salvo Espínom (Deadpool, She-Hulk, X-Men in Wolverine) in ustvaril serijo nalepk Second Skin.

Espín je o nalepkah povedal: “Zelo sem užival v celotnem ustvarjalnem procesu, ko sem tesno sodeloval z ekipo Lenovo pri oblikovanju petih nalepk, ki najbolje ponazarjajo rezultate ankete.

Svoj računalnik Lenovo Legion 7 sem že prilagodil z nalepko, ki predstavlja dvojnost med mojim profesionalnim jazom in mojim igralskim alter egom, in komaj čakam, da vidim, kako bodo ti dizajni postali del prenosnikov tisočih ljudi.” 

Vir: Lenovo

Nalepke naj bi bile namenjene spodbujanju igričarjev, da sprejmejo svoje alter ege, bodisi pri delu bodisi sredi epske igričarske bitke.

Christian Dotzauer, vodja trženja v regiji EMEA v podjetju AMD, pa je dodal: “Ta raziskava kaže na pomembno resnico o vlogi igričarskih izkušenj v življenju mnogih ljudi, ki so vir zabave, bogatih družabnih stikov in resničnega izražanja samega sebe.”

Vsi, ki bi radi svetu pokazali svojo umetniško žilico lahko sodelujejo pri ustvarjanju zadnje Second Skin nalepke. Sliko svojega alter ega lahko pošljete do 26. januarja 2023. Za več informacij o sodelovanju preverite forum objavo na gaming.lenovo.com in sledite @salva_espin_art.

Vir: Lenovo

LENOVO Legion 5 Pro AMD Ryzen 7 5800H 16inch WQXGA 16GB 1TB RTX 3060 W11H prenosni računalnik

1.619,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno