fbpx
Connect with us

Igre

Resident Evil 2, 3 in 7 prihajajo na PlayStation 5 in Xbox Series X/S

Published

on

Capcom uspešnice Resident Evil 2, 3 in 7 prihajajo na PlayStation 5 in Xbox Series X/S proti koncu leta. Vse tri igre bodo dobile nadgradnjo, vključno s sledenjem žarkov, visoko hitrostjo sličic in 3D zvokom. Igralci PlayStation 5 bodo doživeli tudi haptične povratne informacije s ploščkom DualSense.

Nadgradnja iger za konzole naslednje generacije je za razvijalce navadno manj intenziven proces, kot ustvarjanje nove igre. S tem “ponovnim izidom” lahko obstoječi igri vlijejo novo življenje in potencialno dosežejo nove igralce in oboževalce.

Vsi, ki že imajo v lasti Resident Evil igre na prejšnjih konzolah, bodo sedaj lahko brezplačno nadgradili svoje verzije v izdajo za nove generacije, torej iz PS4 na digitalni PS5 ali Xbox Smart Delivery. Tudi uporabniki osebnih računalnikov bodo lahko prenesli brezplačen popravek za nadgradnjo.

Predelavi Resident Evil 2 in 3 sta narejeni na podlagi večkrat kritično hvaljenih klasik prvega PlayStationa. Obe zgodbi sledita priljubljenima likoma v seriji Leonu Kennedyju in Jill Valentine – tokrat s pogledom čez ramo. Resident Evil 7, ki je izšel leta 2017, je predstavljal nov začetek za serijo, zaradi svoje prvoosebne perspektive in vrnitve h koreninam grozljivk.


JINX CYBERPUNK 2077 BIGGEST FAN ZIP-UP HOODIE ČRNA M

59,99 €

Continue Reading

Igre

5 najboljših videoiger, ki bodo na voljo decembra 2022

Published

on

Praznična sezona je tu in z njo cel seznam težko pričakovanih iger. Ta mesec je med njimi tudi fizična izdaja igre Cuphead za sisteme PS4, Switch in Xbox. Vključevala bo vse posodobitve in DLC The Delicious Last Course. Druga častna omemba je igra The Witcher 3, ki bo dobila brezplačno nadgrajeno različico za plaftorme PC, PS5 in Xbox Series.

Kar zadeva večje izdaje, so tri izšle že danes, preostali dve igri pa prihajata v prvi polovici meseca.

Need for Speed: Unbound – 2. december

Petindvajseta igra v franšizi Need for Speed se ponaša z zabavnim umetniškim slogom in veliko značaja. V najnovejši igri NFS dirkajte s časom, prelisičite policiste in se pomerite v tedenskih kvalifikacijah, da bi dosegli The Grand, največji izziv uličnega dirkanja v Lakeshoreju.

The Callisto Protocol – 2. december

To je nova intelektualna lastnina, ki jo je režiral eden izmed soustvarjalcev izvirne igre Dead Space. Ta tretjeosebna preživetvena grozljivka se dogaja v vesoljskem zaporu, imenovanem Black Iron, domnevno v istem svetu kot PUBG. Videti je neverjetno, zato upajmo, da se bo tudi igrala neverjetno.

Marvel’s Midnight Sons – 2. december

Marvel’s Midnight Suns je taktična RPG igra ustvarjalcev igre XCOM, ki se posveča temnejši, nadnaravni plati vesolja Marvel. Kot Hunter, legendarni ubijalec demonov s skrivnostno preteklostjo, boste vodili ekipo znanih Marvelovih junakov, ki bodo poskušali preprečiti materi demonov, da izpolni starodavno prerokbo in prikliče svojega zlobnega gospodarja Chthona.

Dragon Quest Treasures – 9. december

Igro Dragon Quest Treasures je razvilo podjetje Tose, ki je odgovorno za serijo Dragon Quest Heroes and Monsters. Podrobnosti o igranju so redke, vendar naj bi igra bila bolj podobna akcijskemu JRPG-ju kot pa poteznemu. Zgodba je postavljena v fantastični svet Drakonije in se osredotoča na iskanje zakladov, dobrohotne pošasti, ki jih je mogoče rekrutirati, in igralčevo domačo bazo.

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion – 13. december

Gre za predelavo ekskluzivne igre za PSP in predzgodbo igre Final Fantasy VII, ki razkriva ogromno podrobnosti o najzanimivejših dogodkih v zgodbi z retrospektivo. Tako kot pri Final Fantasy VII Remake pričakujte nepričakovano, saj lahko dogodki odstopajo od prvotne zgodbe. Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion bo na voljo za vse sodobne platforme.


CRISIS CORE – FINAL FANTASY VII – REUNION igra za PLAYSTATION 5

59,99 €

Continue Reading

Igre

Prebavljiv le za resne navdušence nad mački – Preizkusili smo Garfield Lasagna Party

Published

on

Garfield je večen. Ikoničen maček se je prvič pojavil že davnega 1976 in od takrat vztrajno ostal del naše popkulture. Od njegovih začetkov v stripih, filmih, serijah, celo oddajah, pa se je v zadnjih desetletjih preselil tudi v svet video iger. Najnovejši kotiček kamor se je leni maček naselil, je nova igra Garfield Lasagna Party, katero pa žal niti Garfieldova podoba ne zmore privleči do zadovoljive igralne izkušnje.

Virtualni Človek ne jezi

Garfield Lasagna Party je igralna izkušnja, ki jo najbolje opišemo s tem, da rečemo, da je poenostavljena verzija igre Mario Party. To ne pomeni, da je igra bolj intuitivna ali bolj prijazna za učenje novih igralcev, to zgolj pomeni, da ima manj vsebine. Celo zelo občutno manj vsebine, ki včasih deluje, kot da je bila narejena v zadnjem trenutku in dodana v igro zgolj zato, da igra na papirju deluje večja. A preden se lotim kritiziranja tega kar igra ni, je dobro, da vzpostavimo, kaj Lasagna Party sploh je.

Lasagna Party je zabavna “party” igra, kjer nadziramo enega izmed štirih znanih likov iz Garfield vesolja – Garfielda, pes Odie, maček Nermal in Garfieldova punca Arlene. Liki se znajdejo na ogromni igralni plošči, kjer se z metov kock določa za koliko se bodo v dani rundi po plošči prestavili. Igralna plošča ponuja unikatna polja, ki igralcu koristijo ali škodijo. Na določenih poljih je možen tudi nakup predmetov, ki jih med igro lahko uporabimo sebi v prid ali drugim v škodo (na primer bananin olupek, ki igralcu zmanjša število polj za napredovanje). Cilj igre je zbrati največje število lazanj v danih rundah.

Igramo lahko sami – v tem primeru ostale like nadzira igra – ali s prijatelji, ampak zgolj v živo. Prva velika pomanjkljivost igre je namreč odsotnost možnosti igranja preko spleta. Čeprav sem sam velik podpornik igre, ki promovirajo skupno igranje na domačem kavču, je vseeno dobrodošlo, da igra ponudi opcijo večigralstva tudi na daljavo. Kadar bi si namreč zaželel hitre Garfield dogodivšine in ob sebi nimam soigralca, sem primoran gledali kako izgubljam proti umetni inteligenci Nermala. Občutek zmage potem enostavno ni isti, ko vemo, da na drugi strani ni prave osebe, ki bi doživela poraz.

Vsak dan je ponedeljek

Lasagna party je tudi igra, ki si želi biti Mario Party, ampak na več področjih ustreli mimo. Poglejmo podobnosti. Obe igri imata za sabo ikonični lik popkulture, obe igri sta mišljeni kot igri, ki jih igramo s prijatelji za čisto zabavo, obe igri vsebujeta kup mini iger in posebno igralno ploščo, ki je do igralcev lahko izjemno krivična, a posledično tudi zabavna. Podobno, ne? Podobno, a žal niti približno enako. Vse kar Lasagna poskuša narediti je Mario v preteklosti že naredil bolje.

Vzemimo na primer mini igre. Mini igre potekajo po zaključku vsake runde, ko vsi igralci odigrajo svoje poteze na plošči. V igri je 32 različnih mini iger, a njihova številčnost žal ni znak za veselje, ker pomeni, da bo verjetnost, da dobimo specifično mini igro, ki jo dejansko želimo igrati, sedaj še manjša. Res je, da se te igre dogajajo na ikoničnih Garfield lokacijah (picerija, Jonova hiša, veterinarska klinika…), kar bo oboževalce Garfielda zagotovo razveselilo, a vsebina je pogosto prazna. Mini iger so sicer preproste za začetnike – po navadi potrebuješ za igranje največ 2 tipki – a hitro postanejo monotone in predolge.

Pri tem je potrebno izpostavit, da sta se razvijalca VetaSoft in Balio Studio potrudila in v igro dodala par 3D mini iger, kjer se lahko prosto gibljemo naokrog in streljamo (na primer snežne kepe), katere dajo noto originalnosti in unikatnosti k Garfieldovi igričarski lazanji, a to noto sem pogrešal tudi na drugih aspektih igre.

Natakar, moja lazanja nima okusa

Kreativnost se sicer kaže na glavni igralni plošči, a kaj hitro ugotoviš, da je to edina igralna plošča, ki jo boš v tej igri videl. Med igranjem sem večkrat pregledal glavni meni in nastavitve, če sem mogoče kje kaj zgrešil, saj se mi je zdelo izredno samoumevno, da bi tovrstna igra imela še kakšno mapo več. Ali pa kakšnega lika več. Ali pa kakšno preobleko za like. Karkoli. Mogoče smo igralci v tej dobi že razvajeni in pričakujemo neko mero izbire ali pa vsaj možnost odklenitve novih vsebin, ampak pri Garfieldu me je pa ta odsotnost rahlo razočarala. Niti Jona nisem mogel igrati.

Garfield Lasagna Party deluje, ker je v njej Garfield. Odstrani Garfielda in ostane zgolj igra, ki jo bomo najverjetneje preizkusili en večer, potem pa šli nazaj igrat Mario Party. Za mnoge igralce je že leni maček sam po sebi dovolj velik razlog za igranje naslova, v kolikor pa je vaš fokus bolj osredotočen na igralno izkušnjo, pa se s prijatelji mogoče raje lotite kakšnega drugega “party” naslova, ki jih dandanes ne manjka.

Garfield Lasagna Party dobi oceno 5 od 10.


GARFIELD: LASAGNA PARTY igra za PLAYSTATION 5

39,99 €

Continue Reading

Igre

Sony z več kot 150 zaposlenimi pomagal pri produkciji igre The Callisto Protocol

Published

on

Že vemo, da je Sony prispeval k razvoju igre The Callisto Protocol, vendar vas bo obseg njihove podpore morda presenetil. Slike odjavne špice – objavljene na portalu ResetEra – razkrivajo, da je razvijalcu Striking Distance Studios pri projektu pomagalo približno 150 zaposlenih iz skupine Visual Arts Services Group in malezijske ekipe lastnika platforme.

Slika: resetera

PlayStation pogosto podpira ustvarjanje naslovov tretjih oseb tako, da posodi svoje najsodobnejše studie za zajemanje gibanja (motion capture) in pomaga pri stvareh, kot sta mešanje zvoka in kinematografija. Vendar pa je to ena največjih nalog, ki jih je ekipa opravljala za drugi studio, saj je k naslovu prispevalo 150 zaposlenih.

Sony ima tržne pravice za izdajo, vendar za igro ni zahteval časovno ekskluzivo, tako da bo igra na večini platform izšla konec tega tedna.


THE CALLISTO PROTOCOL – DAY ONE EDITION igra za PLAYSTATION 5

69,99 €

Continue Reading

Igre

PlayStation je začel izvajati PS5 turnirje

Published

on

V zadnjih treh mesecih je PlayStation testiral novo tekmovalno izkušnjo na PS5 konzoli, imenovano PlayStation Tournaments.

Nova izkušnja poenostavlja tekmovalno igranje s krajšim časom turnirjev, brezhibno prijavo na konzoli, enostavnim odkrivanjem turnirjev, novim uporabniškim vmesnikom, posodobitvami tekem v realnem času in drugimi izboljšavami, ki odpravljajo običajne ovire pri spletnem tekmovalnem igranju.

Slika: PlayStation

Na prvem uradnem turnirju PlayStation za PS5 bodo za tekmovanje na voljo igre, kot so Guilty Gear -Strive, NBA 2K23 in FIFA 23. Igralci bodo lahko igrali in se potegovali za nagrade v številnih posebnih dogodkih, izzivih, tekmovanjih na lestvici in še več.

Med 1. decembrom in 31. januarjem se lahko udeležite turnirjev na konzolah PS5 in PS4. Uspeh na katerem koli turnirju, ki izpolnjuje pogoje za Win-A-Thon, se bo upošteval pri vaši skupni uvrstitvi na regionalni lestvici.

Slika: PlayStation

Ko bodo konec januarja rezultati sešteti, bodo vsi igralci z največ točkami domov odnesli dodatke, kot so novi brezžični plošček DualSense Edge ali brezžične slušalke Pulse 3D, lastniki konzole PS4 pa lahko osvojijo konzole PS5.


GUILTY GEAR -STRIVE- PS5 igra

39,99 €

Continue Reading

Igre

Drugi napovednik filma The Super Mario Bros Movie je tu

Published

on

Družbi Nintendo in Illumination sta premierno predstavili drugi napovednik za film The Super Mario Bros. Novi napovednik je bil prikazan včeraj med posebnim programom Nintendo Direct.

Zdi se, da novi posnetek vsebuje veliko referenc na nekatere najbolj kultne franšize podjetja Nintendo. Videoposnetek se začne z Mariovim bojem z Donkey Kongom v najverjetneje Smash areni. Videti je tudi sekvenco treninga, navdihnjeno s klasičnimi Marijevimi 2D platformami, in obvezno dirko z gokarti na mavričnem mostu.

Prvič slišimo glasova Peach (Anya Taylor-Joy) in Luigija (Charlie Day), ob tem pa opazimo tudi veliko šal in obilico fizične komedije.

Chris Meledandri, izvršni direktor podjetja Illumination, je ob predstavitvi napovednika v oddaji Nintendo Direct o Taylor-Joy povedal: “Pomembno nam je bilo, da smo sodelovali z izvajalci, ki so se lahko vživeli v širok razpon čustev in se tako povezali z občinstvom na velikem platnu.

“Anya v ta lik vnese novo dimenzijo, ne glede na to, ali vodi svoje Toade ali se spopada s kraljem Koopov.”

Pred predvajanjem napovednika je Nintendo delil tudi sporočilo Setha Rogena, ki v filmu igra Donkey Konga.

“Že vse življenje sem oboževalec svetov, ki jih je ustvaril Miyamoto-san,” je dejal. “Pravzaprav je mojemu psu ime Zelda.

“Že ko sem kot otrok igral PlayChoice-10, se spomnim, da sem gledal Mario Bros in si mislil: ‘Če bodo kdaj posneli film o tem, je bolje, da v njem nastopim.’ In z veseljem lahko rečem, da so se mi sanje uresničile. Zahvaljujem se vam, Zelda pa tudi.”


GARFIELD: LASAGNA PARTY igra za PLAYSTATION 5

39,99 €

Continue Reading

Igre

CD Projekt Red potrjuje, da bo predelava igre The Witcher imela odprt svet

Published

on

V nedavnem poročilu vlagateljem je založnik povedal, da bo sodobna predelava RPG izvirnika zastavljena v odprtem svetu.

V izvirnem Witcherju (2007) je Geralt doživljal pustolovščine po temerijski prestolnici Vizima, ki je bila razdeljena na nekaj večjih map s kriptami in jamami, vendar ni imela celovitega odprtega sveta kot ga ima Witcher 3. Studio namiguje, da bo v predelavi igre The Witcher odprta celotna Vizima, njeno obrobje in še kaj.

O predelavi, ki je bila napovedana oktobra, ni bilo povedanega veliko. Razvoj vodi podjetje Fool’s Theory, ki je ustvarilo nedavno RPG igro Seven: The Days Long Gone. 

“Sodelovanje pri projektu s studiem Fool’s Theory je prav tako vznemirljivo, saj so nekateri tamkajšnji ljudje že prej sodelovali pri igrah Witcher,” je ob napovedi predelave dejal vodja studia CD Projekt Red Adam Badowski.

“Dobro poznajo izvorno gradivo, vedo, kako zelo so se igralci veselili predelave, in vedo, kako narediti neverjetne in ambiciozne igre. In čeprav bo trajalo nekaj časa, preden bomo pripravljeni deliti več o igri, vem, da bo vredno čakanja.”


SPLATOON 3 NINTENDO SWITCH

61,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno