fbpx
Connect with us

Igre

Preizkusili smo akcijsko igro igranja vlog Elden Ring

Published

on

Ta recenzija ne bo spremenila vašega mnenja. Če ste ljubitelji FromSoftware iger imate zdaj že konkretno število ur nabitih v Elden Ringu. In če ste taki, da vas do sedaj Souls žanr še ni pritegnil, vas tudi Hidetaka Miyazaki in George R.R. Martin ne bosta prepričala. Vsi ostali, ki poznate Souls serijo, a čakate na vesolje, da vas postavi na pravo pot, ostanite z mano in presodite, ali je končno čas, da se podate na najtežjo dogodivščino vašega igričarskega življenja.

Moje in marsičigavo prvo srečanje z Elden Ringom lahko povzamemo z eno besedo: “nughhhh”. Če bi “nughhhh” res bila beseda, bi izražala spekter čustev, od frustracije, strahu in zmede, do začudenja, občudovanja in nenazadnje ponosa – kar je konkreten dosežek za eno samo igro, se strinjate? A dajmo moje občutke nekoliko bolje ubesediti.

Težko, a ne nemogoče

Najprej naj vas najprej potolažim, da je bil Elden Ring namensko razvit za manj “hardcore” občinstvo. To nikakor ne pomeni, da je igra lahka, je pa veliko bolj prizanesljiva do neizogibnih smrti. Svet je kar pogosto posejan z “respawn” točkami in kolikor toliko varnimi lokacijami, ki omogočajo hitro vračanje na mesto, kjer ste izgubili svojo lastnino.

Tak sistem je bil drugače tudi nujno potreben, saj je Elden Ring svet konkretno obsežen. V ta namen smo igralci dobili zemljevid, ki ga prejšnje Souls igre niso poznale in daljnogled, s katerim lahko nekoliko od bliže vidimo “wtf je to”. Bližnjice skrite za zaklenjenimi vrati, je zamenjalo bolj ali manj naključno dirjanje s konjem, ki je morda eden izmed najbolj pogostih očitkov igri. Večino časa nam namreč ni točno jasno, kam je treba iti.

Igra sicer ponuja nekakšno navigacijo v obliki zlatih lokov, ki jim lahko sledimo, a ti postanejo dokaj hitro razvejani in nas lahko vodijo v območja, ki so za nas bistveno pretežka. Tako je včasih težko ugibati, ali nas bo novi nasprotnik pokončal v enem zamahu, ali nas komaj požgečkal. No, ta drugo je veliko manj verjetno, zato odvečna previdnost nikoli ne škodi. In že če govorimo o previdnosti, smem priporočati uporabo vodiča?

Če se vam zatakne, uporabite vodič

Vem, tukaj gre za osebno preferenco, za dva tipa igralcev, ali dva tipa Žig, če si lahko privoščim primerjavo. Žiga “WickedLinx” Kmetec ne mara kvarilcev in raje 15-krat umre, da pride do istega mesta, ki ga je Žiga “ScorpLZ” Lah počistil že pred eno uro, ker sledi spletnemu vodiču. 

Pomanjkanje jasnih navodil je drugi izmed žuljev, ki muči nove Elden Ring igralce in veterane, kot je Asmongold. A splet je že preplavilo na stotine priročnikov in YouTube posnetkov, ki nam bodo prihranili 10 minut jeznega vreščanja.

Vodič nam lahko tudi namigne, kako napredovati svoj lik, kje poiskati dobro opremo, kako sestaviti najbolj efektivno kombinacijo sposobnosti in orožja ter seveda s katerim NPC-jem se  moramo nujno pogovarjati.

Igra, za katero potrebuješ vajo

Največji izziv, ki ga Souls žanr predstavlja povprečnim ljubiteljem video iger, je miselni preskok, da je nekatere stvari preprosto treba najprej povaditi. Koncept, da so za uspešen pretep s šefom potrebni učenje in predpriprava, predvsem pa ponovni poskusi, je znan marsikateremu MMORPG zaprisežencu, a tistim, ki pričakujejo minimalno investicijo v igro, ne bo preveč dišal.

Jasno, tudi pri tem velja, da na koncu le zmagaš, če dovolj časa rineš z glavo skozi zid. Ne glede na to, ali raje sledite nasvetom predhodnikov, ali poskušate sami orati ledino, Elden Ring vedno nagradi vztrajnost in raziskovanje.

Kupiti ali ne kupiti?

Igra Elden Ring je veliko bolj naklonjena novim igralcem od svojih predhodnic. Če se za igranje iger poslužujete spletnih vodičev in ste pripravljeni nekaj časa vložiti v predpriprave na boj, vam igra ponuja širok svet čudes, presenečenj, predvsem pa izzivov.

Zabavali se boste tudi tisti, ki igre raje “nagruntate” sami, se nikoli zares ne počutite izgubljeno in vas ne moti, če morate triktat ponoviti vajo. In vi, ki še vedno omahujete, ali čakate na konec “hypa”, se le opogumite. Včasih je treba dobiti kakšen nož v hrbet, vrat, trebuh, vrat ali spet hrbet, da lahko ponosno rečeš: “Premagal sem Souls igro.”

Elden Ring – Launch Edition

69,99 €

Igre

Fall Guys bo z junijem postal brezplačen

Published

on

Igra Knockout battle royale Fall Guys bo od 21. junija brezplačna, je sporočil razvijalec Mediatonic. Poleg tega bo premik v modelu monetizacije sovpadal z dolgo pričakovano izdajo igre na Switch in Xbox, pa tudi s prihodom nove različice PlayStation 5 in njenim izidom v trgovini Epic Games Store.

Kot del prehoda na brezplačno igranje bo Fall Guys – ki letos praznuje svoj drugi rojstni dan – znova zagnal igro in začel z novo sezono, Season 1: Free For All, ki obeta kup novih izzivov in nagrad.

Da bi Fall Guys olajšal prehod s plačljive igre na brezplačno igranje, bo Mediatonic vsem obstoječim igralcem omogočil dostop do posebnega paketa Legacy Pack, ki bo vključuje različne kozmetične izdelke in brezplačno prvo sezonsko vozovnico.

Potrebno je opozoriti, da bo igra odstranjena iz Steama od 21. junija, čeprav bodo obstoječi uporabniki lahko nadaljevali z igranjem na Valvovi platformi. Novi igralci bodo lahko dostopali do igre samo tako, da prenesejo njen zaganjalnik iz trgovine Epic Games Store.

Obstoječi uporabniki Steama pa ne bodo prisiljeni v spremembo in bodo lahko nadaljevali z igranjem kot prej, pri čemer Mediaonic obljublja, da bo različica za Steam še naprej prejemala vse običajne posodobitve, vključno z novimi sezonami, popravki in funkcijami.


MORTAL KOMBAT 11 NINTENDO SWITCH

39,99

Continue Reading

Igre

Age of Empires 3: Definitive Edition’s Knights of the Mediterranean DLC dobil datum izida

Published

on

Naslednja posodobitev vsebine za igro Age of Empires 3: Definitive Edition z imenom Knights of the Mediterranean bo izšla 26. maja 2022.

Ensemble Studios je razkril več o italijanskih in malteških civilizacijah, popolnoma novem načinu igre Tycoon in prvem naboru zgodovinskih zemljevidov, ki naj bi prinesli neskončno ponovljivost z zgodovinskim preobratom. Skupno lahko pričakujemo 30 novih naključnih map, 11 novih civilizacij, osem zgodovinskih map in dva nova načina.

Malteška civilizacija varuje Sredozemlje pred vpadi z edinstvenimi utrdbami, sijočimi oklepi in od daleč obstreljuje nasprotnike s fiksnimi topovi.

Neverjetno bogate trgovske italijanske republike, kraljestva, vojvodine in celo papeštvo prevladujejo trgovske mreže Sredozemlja. Vendar, ko italijanski politiki niso bili vpleteni v konflikte v tujini, so se med seboj skoraj neprenehoma borili, dokler Risorgimento ni povzročil nove Kraljevine Italije.

Poleg dveh novih civilizacij bo na voljo tudi 30 novih naključnih zemljevidov, devet novih manjših civilizacij, osem zgodovinskih zemljevidov in dva nova načina: Diplomacy in Tycoon. Prvi omogoča igralcem, da med igro prisežejo svojo zvestobo drugim v igri, medtem ko je bil način tycoon zasnovan tako, da igralcem omogoči ustvarjanje najmočnejših gospodarstev za svoje imperije, ne da bi jim bilo treba krepiti svoje vojske ali se braniti oblegan.

Knights of the Mediterranean je zdaj mogoče prednaročiti na Steamu in Microsoft Store za 9,99€.


SNIPER ELITE 5 – DELUXE EDITION igra za XBOX SERIES X & XBOX ONE

78,99 €

Continue Reading

Igre

Alan Wake Remastered še ni ustvaril dobička

Published

on

Ko govorimo o kultnih klasičnih igrah, je Alan Wake ena izmed tistih, ki so vedno del pogovora. Igra je prvotno izšla leta 2010 na platformi Xbox 360 in postala velika uspešnica za konzolo. Uvrstila se je na skoraj vsak seznam najboljših 10 iger ob koncu leta in dobila navdušene ocene tako igralcev kot kritikov.

Po tem uspehu je Microsoft leta 2012 izdal še verzijo za osebni računalnik, z Alan Wake Remastered pa je igra postala na voljo tudi na konzolah nove generacije PlayStation, Xbox in Nintendo Switch. Kljub vsem pohvalam, ki jih je prejela izvirna igra, se remaster ni dobro odrezal.

Nedavno poročilo razvijalca igre, Remedy Entertainment, je razkrilo, da Alan Wake Remastered ni uspel povrniti nobenih stroškov razvoja in trženja.

»V prvem četrtletju nismo imeli prihodkov od licenčnin od Alan Wake Remastered, saj Epic Games Publishing še ni povrnil stroškov razvoja in trženja igre,« omenja poročilo.

To je prvič, da je igra izšla na konzolah PlayStation, in to za naslednjo generacijo. Vendar ta izdaja ni bila tako uspešna, kot je Epic Games Publishing upal, da bo, predvsem zaradi dejstva, ker naj bi naslednje leto izšel Alan Wake 2.

Morda se bodo številke izboljšale z verzijo za Nintendo Switch, ki bo predvidoma izdana jeseni 2022, saj je Switch trenutno še vedno med najbolj prodajanimi konzolami na svetu.


Alan Wake Remastered igra za PS5

28,99 €

Continue Reading

Igre

EA se spet spogleduje z Gospodarjem prstanov

Published

on

Electronic Arts se ponovno zanima za video igre iz sveta Gospodarja prstanov – ta teden so napovedali partnerstvo z Middle-earth Enterprises za ustvarjanje novega mobilnega naslova.

EA-jev Capital Games, studio, ki stoji za milijardo dolarjev vredno mobilno igro Star Wars: Galaxy of Heroes, razvija brezplačen naslov, imenovan The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth. Gre za zbirateljsko igro vlog, katere cilj je ponuditi strateško, družbeno-tekmovalno izkušnjo.

Izvršni direktor EA Mobile Malachi Boyle je v izjavi dejal, da bo igra Heroes of Middle-earth vključevala grafiko visoke zvestobe, kinematografske animacije in stiliziran izgled. Igra bo vključevala tudi najbolj priljubljene like iz sveta Gospodarja prstanov in Hobita, čeprav ni še znano katere.

Izvršna direktorica Middle-earth Enterprises Fredrica Drotos je dejala: “Navdušeni smo, da znova sodelujemo z EA, tokrat, da bi predstavili mobilno igro, ki jo navdihuje izključno Srednji svet…”

EA je v preteklosti izdal že lepo število iger o Tolkienovih delih: Lord of the Rings: Conquest, The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth 1 in 2, The Lord of the Rings: Tactics ter The Lord of the Rings: The Third Age.

Heroes of Middle-earth ni edina nova igra v svetu Gospodarja prstanov, ki je v razvoju. Daedalic razvija igro, osredotočeno na Golluma, ki bo izšla letos. Poleg tega je dolgoletni MMO The Lord of the Rings Online pred kratkim dosegel najvišje število igralcev v zadnjih 10 letih, deloma tudi zaradi dogodka ob svoji 15. obletnici. Poleg iger  2. septembra prihaja tudi Amazonova dolgo pričakovana TV-oddaja The Lord of the Rings: The Rings of Power.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Igre

PUBG: Battlegrounds prinaša veliko več dobička, odkar je brezplačen

Published

on

PUBG: Battlegrounds, računalniška in konzolna različica serije battle royale strelskih iger, ustvarja bistveno več zaslužka, po prehodu na brezplačno igranje v januarju.

Glede na zadnje poročilo o zaslužku razvijalca Krafton se je na osebnih računalnikih prodaja povečala za 61 odstotkov v primerjavi z letom prej, skupno 82,3 milijona dolarjev. Na konzoli je bil skok prodaje še večji, saj se je povečal za 124 odstotkov v primerjavi s prejšnjim četrtletjem in za 274 odstotkov v primerjavi z lanskim letom, čeprav Krafton točne vrednosti ni delil. Igra je zabeležila tudi skoraj trojno povečanje povprečnih mesečnih aktivnih uporabnikov od četrtega četrtletja 2021.

PUBG: Battlegrounds je bila prvotno plačljiva igra, ko je izšla na Steamu v zgodnjem dostopu leta 2017, vendar je izjemen finančni uspeh brezplačnih streljačin, kot so Fortnite, Call of Duty: Warzone in Apex Legends, dokazal, da je brezplačen model lahko veliko bolj donosen.

V istem poročilu je Krafton tudi objavil, da je PUBG: Mobile predstavljal 75 % prihodkov podjetja v tem obdobju. Skupni prihodek je dosegel 407 milijonov dolarjev, kar je 13,5 % več kot v enakem obdobju lani. PUBG: Mobile je ustvaril 307 milijonov dolarjev, kar je 5 % več kot lani.

“Število plačljivih uporabnikov se je povečalo za več kot dvakrat in s tem znatno prispevalo k povečani četrtletni prodaji,” je dejal založnik.

Image

ASUS Rog Zephyrus G14 AW SE R9/16GB/1TB/RTX3050Ti/W10Pro prenosni računalnik

1.889,00 €

Continue Reading

Igre

Hogwarts Legacy razkriva grbe čarovniških domov

Published

on

Igra Hogwarts Legacy izpolnjuje dolgoletne želje vseh Harry Potter navdušencev, saj bodo igralci lahko končno doživeli svojo fantazijo v čarovniškem svetu.

Igra dopušča izjemno mero prilagajanja svojega lika, vključno z izbiro čarovniškega doma in ljubljenčka, ki ga želimo prinesti s sabo. Zdi se, da imajo domovi pomembno vlogo v Hogwarts Legacyju, in WB Games Avalanche je pred kratkim delil podrobnosti o novih modelih njihovih grbov v igri.

Slike prikazujejo grbe za štiri ikonične domove, ki ohranjajo izgled originalov iz knjige, a jih hkrati tudi prenavljajo. Grbi so bili oblikovani tudi v našitke, ki jih bo mogoče mogoče prišiti na oblačila študentov in prikazujejo poenostavljene modele z zapletenimi šivi za vsako hišo in njeno povezano barvno paleto ter žival.

Vsaka značka ima podoben, a nekoliko drugačen grb, obarvan tako, da predstavlja svoj dom; Gryfondomova je rdeča, Pihpuffova je rjava, Drznvraanova je modra in Spolzgadova je zelena. Prav tako so prikazane njihove maskote: lev, jazbec, orel in kača. Našitke je že bilo mogoče videti v predstavitvi igranja Hogwarts Legacy, ki je bila objavljena marca.

Poleg tega je WB Games Avalanche objavil, da so ti grbi na voljo kot čustvenčki in imenske značke za oboževalce v Hogwarts Legacy Discord strežniku.


PYRAMID HARRY POTTER HOGWARTS SKODELICA

24,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno