fbpx
Connect with us

Aktualno

Nova PlayStation Plus naročnina bo na voljo junija z več kot 700 igrami

Published

on

PlayStation Plus in PlayStation Now se združita; igralci lahko izbirajo med tremi prilagodljivimi možnostmi.

Letos junija se bosta PlayStation Plus in PlayStation Now združila v povsem novi naročniški storitvi PlayStation Plus, ki strankam na treh ravneh članstva po vsem svetu ponuja več izbire.

PlayStation si želi zagotoviti visoko kakovostne, izbrane vsebine z raznolikim portfeljem iger, ki pa se lahko razlikuje glede na trg. PlayStation Plus je stalna naročnina, ki se samodejno obračunava do preklica storitev.

PlayStation Plus še vedno ponuja dve mesečni prenosljivi igri, popuste, shranjevanje v oblaku, dostop do spletnega večigralskega načina in, glede na tip naročnine, tudi dostop do kataloga PlayStation, PS2, PSP in PS4 iger ter časovno omejeno preizkušanje iger.

PlayStaton CEO Jim Ryan

Ko bo na voljo nova storitev PlayStation Plus, bo PlayStation Now prešel v novo ponudbo PlayStation Plus in ne bo več na voljo kot samostojna storitev. Stranke PlayStation Now bodo prešle na PlayStation Plus Premium brez povišanja trenutnih naročnin ob uvedbi.

A poleg vsega naštetega zgoraj, v nasprotju s svojim glavnim konkurentom, PlayStation Plus ne bo vključeval dostop do novih PS ekskluzivnih iger, na dan, ko pridejo v prodajo.

“Počutimo se, kot da smo v dobrem ciklu s studii,” pojasnjuje izvršni direktor PlayStation Jim Ryan, “kjer naložba prinaša uspeh, kar omogoča še več naložb, kar prinaša še več uspeha. Ta cikel nam je všeč in mislimo, da tudi našim igralcem.”

“Način, na katerega trenutno deluje naš model založništva [izdaja novih iger naravnost v PS Plus], nima nobenega smisla. Toda stvari se lahko v tej industriji zelo hitro spremenijo.”

Več o novih naročninah si lahko preberete v objavi na PlayStation blogu.


UBISOFT Riders Republic – Freeride Edition

65,99 €

Continue Reading

Aktualno

Oboževalci sestavljajo zemljevid GTA 6 na podlagi uhajanj

Published

on

Ker je Rockstar ta teden končal na naslovnicah zaradi največjega uhajanja podatkov o kateri koli igri letos, so se oboževalci GTA 6 na podlagi zgodnjih posnetkov jasno že lotili sestavljanja svojih teorij o igri. Kot poroča Kotaku, so med njimi tudi številna prizadevanja za risanje zemljevid, pri čemer igralci s pomočjo razkritih posnetkov sestavljajo zgodnjo oceno ogromnega odprtega sveta igre GTA 6.

Projekt spominja na zemljevid GTA V, ki so ga ustvarili uporabniki foruma GTA, ki so s pomočjo promocijskih posnetkov igre in zaslonskih slik pridobili zgodnji pogled na Los Santos.

Ker je večina posnetkov, ki so ušli, prikazovala koordinate v igri, so oboževalci ustvarili gole zemljevide, ki prikazujejo, kje se posamezna lokacija nahaja glede na ostale. Delo poteka počasi, saj večina glavnih razprav na forumih GTA poskuša najnatančneje kartirati ušlo vsebino, ne da bi vključila slike, ki jih ni mogoče objaviti v skupnosti.

Pri drugih projektih zunaj forumov se pripravljajo popolnejši zemljevidi, ki vključujejo tudi segmente mini mapa, vključenega v posnetke. Zemljevid, ki ga je objavila organizacija Church of GTA, vključuje nekaj ugibanj o cestah in mejah ter konkretnejše podrobnosti iz uhajanja podatkov.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Aktualno

Nintendo prihodnji mesec objavlja prvi napovednik za film o Mariu

Published

on

Nintendo in animacijski studio Illumination bosta 6. oktobra na newyorškem Comic Conu predstavila prvi napovednik za prihajajoči film o Mariu.

Film, katerega premiera je bila s konca leta 2022 prestavljena na 7. april 2023, ima povsem divjo igralsko zasedbo. Poleg Pratta so v njej še:

  • Anya Taylor-Joy kot Peach
  • Charlie Day kot Luigi
  • Jack Black kot Bowser
  • Keegan-Michael Key kot Toad
  • Seth Rogen kot Donkey Kong
  • Kevin Michael Richardson kot Kamek
  • Fred Armisen kot Cranky Kong
  • Sebastian Maniscalco kot Spike

Charles Martinet, ki je v številnih igrah z Mariom podelil glas italijanskemu vodovodarju in drugim likom, pa bo v filmu nastopal kot del “presenečenja“.

Ker je Nintendo pred kratkim napovedal, da si želi namerava kupiti podjetje za računalniško produkcijo, film o Mariu morda ne bo edina animirana priredba, ki jo lahko pričakujemo.


Lost Sphear (Switch)

49,99 €

Continue Reading

Aktualno

YouTuber Dunkey ustanovil založnika neodvisnih iger Bigmode

Published

on

YouTuber Jason Yevgeniy Gastrow, bolj znan kot Videogamedunkey ali preprosto Dunkey, je napovedal ustanovitev neodvisnega založniškega podjetja Bigmode.

Gastrow je YouTuber že več kot desetletje, njegov kanal pa ima trenutno sedem milijonov naročnikov in več milijard ogledov. V videoposnetku, v katerem je napovedal Bigmode, je pojasnil, da zaradi svojih izkušenj iz YouTuba dobro razume, kakšne igre si želijo igralci, založniška hiša pa si prizadeva biti čim bolj prijazna do razvijalcev.

“Na YouTubu sem že 11 let in ena od osrednjih tem mojega kanala je bila vedno lučanje brezdušnih iger v smeti ter povzdigovanje in hvaljenje resnično navdihnjenih umetniških del v tem mediju,” je dejal Gastrow. “Leta in leta sem vedno iskal najboljše neodvisne igre in jih skušal narediti pravične, tako da sem na milijone ljudi opozoril na igre, ki si dejansko zaslužijo pozornost.”

Dodal je, da bo Bigmode, ki ga ustanavlja skupaj z ženo, YouTuberko Leah “Leahbee” Gastrow, harmonično nadaljevanje njegovega kanala.

“Z Leah nisva le obraz tega podjetja, ampak sva podjetje,” je nadaljeval. “To je najina vizija in najina naloga št. 1 je izdajati najboljše igre.”

Gastrow je dodal, da prek podjetja Bigmode ne želi imeti ustvarjalnega nadzora, želi pa sodelovati pri razvoju.

Slika: videogamedunkey

“Razumem, katere ideje vedno delujejo, katere nikoli, katere ideje so sveže ali se morajo vrniti, in katere so že izredno izrabljene,” je dodal.

“Veliko truda smo vložili v to, da bi bile pogodbe čim bolj prijazne do razvijalcev. Mislim, da bomo prinesli noro vrednost, bistvo pa je: pomagati dobrim igram, da uspejo in da bodo uspešne tudi v prihodnosti.”

Razvijalci lahko že stopijo v stik in predložijo svoje igre, pri čemer Bigmode pojasnjuje, da ne sprejema iger, ki uporabljajo NFT, kriptovalute ali veriženje blokov.


GUILTY GEAR -STRIVE- PS5 igra

51,99 €

Continue Reading

Aktualno

Urad za domovinsko varnost ZDA financira raziskave o ekstremizmu v videoigrah

Published

on

Urad za domovinsko varnost (Department of Homeland Security – DHS) je dodelilo skoraj 700.000 dolarjev nepovratnih sredstev za raziskave in preprečevanje ekstremizma v videoigrah.

Kot poroča Motherboard, bodo sredstva namenjena programu, ki bo ustvaril vire za spremljanje, ocenjevanje in preprečevanje ekstremističnih dejavnosti v igričarskih prostorih.

“Razvijalci iger na splošno – od majhnih neodvisnih studiev do milijardnih mednarodnih korporacij – zaostajajo pri zavedanju, kako lahko ekstremisti poskušajo izkoristiti njihove igre in kako so lahko njihove skupnosti tarča radikalizacije,” je dejal DHS.

Dotacija bo namenjena skupnemu projektu, ki vključuje Middleburyjev center o terorizmu, ekstremizmu in protiterorizmu, neprofitno organizacijo za duševno zdravje Take This in zasebno podjetje Logically, ki vladam ponuja tehnologijo na podlagi umetne inteligence, za katero trdi, da lahko prepozna in obravnava zlonamerna spletna dejanja, od dezinformacij do prevar.

Preiskave in poročila o radikalizaciji v igralnih skupnostih v ZDA postajajo vse bolj običajni.

Maja je, na primer, newyorška generalna državna tožilka Letitia James začela preiskavo Discorda in Twitcha zaradi njune domnevne vloge pri streljanju, ki se je zgodilo v pretežno črnski četrti Buffala.


GOW Ragnarok Collectors Edition PS4/PS5

219,99 €

Continue Reading

Aktualno

Red Bull Campus Clutch te pelje v Brazilijo

Published

on

Če ste med študentskimi počitnicami grindali VALORANT imate zdej idealno priložnost, da se izkažete. Red Bull Campus Clutch med seboj pomerja študentske ekipe s ciljem, da okrona najboljšo in podeli 20.000 EUR nagradnega sklada.

Red Bull Campus Clutch je svetovni dogodek, v katerem sodeluje več kot 50 držav, med njimi tudi Slovenija! Sestavi sanjsko ekipo petih igralcev in se prijavi na spletne kvalifikacije, ki bodo potekale 13. 10. 2022 preko FaceIT-a. Naj opozorimo, da je prijavnina za turnir brezplačna.

Med ekipami, ki bodo sodelovale v kvalifikacijah, se bodo 18. 10. 2022 med seboj pomerile 4 najuspešnejše. Zmagovalce čaka v celoti plačano sodelovanje na Red Bull Campus Clutch finalu, ki se bo odvijal v Braziliji!

Priložnost je res neverjetna. Predstavniki vsake izmed sodelujočih držav bodo odpotovale v Brazilijo, kjer se bodo pomerile za naziv najboljše peterice.

Slika: Red Bull

Prijavite se lahko na spletni strani dogodka. Kvalifikacije bodo potekale 13. 10. 2022.


CALL OF DUTY: MODERN WARFARE II

80,99 €

Continue Reading

Aktualno

Kriptovaluta opušča rudarjenje – trg je preplavljen z grafičnimi karticami

Published

on

Ethereum, ena izmed najbolj znanih valut, je popolnoma ukinila rudarjenje z grafičnimi procesorji. In rezultati so vidni po vsem spletu.

Ta teden je Ethereum prešel na algoritem “Proof of Stake“. Na kratko to pomeni, da ga ni več mogoče pridobivati z uporabo grafičnih kartic, kar, med drugim, zmanjša porabo energije valute za 99,95 %.

Za igralce je to še posebej dobra novica. Spomnimo se na dogodke lani ko so rudarji kriptovalut pokupili vse razpoložljive grafične kartice, kar je prispevalo k svetovnemu pomanjkanju in na splošno spodbudilo špekulacijo cen. Kartice so se pogosto prodajale po dvakratni prodajni ceni, zaradi česar so jih le redki lahko našli, še manj igričarjev pa si jih je lahko privoščilo.

Od takrat pa se je trg grafičnih procesorjev obrnil in povzročil presežno ponudbo, saj so rudarji začeli opuščati svoje kartice. Odločitev, ki jo je sprejel Ether, je očitno prav tako imela takojšen učinek. Hitro iskanje na eBayu pokaže, da se številne kartice RTX 3090 zdaj prodajajo za 800 dolarjev, kar je približno polovica njihove prvotne cene.

“Za rudarsko skupnost se je končalo eno obdobje. Ethereum je bil valuta številka ena, odporen na ASIC, ki ga je od leta 2014 rudarila večina rudarjev na grafičnih procesorjih,” je v četrtek dejal NiceHash, ponudnik programske opreme za rudarjenje.

Ob vsem tem bi vas radi pozvali k previdnosti, preden skočite na Bolho in si privoščite novo igračko. Dolgotrajno rudarjenje kriptovalut lahko resno vpliva na zmogljivost grafične kartice. Če rudarska platforma deluje 24 ur na dan, 7 dni v tednu pri visokih temperaturah, torej nad 80 do 90 stopinj, lahko grafični procesor utrpi poškodbe, ki znatno skrajšajo njegovo življenjsko dobo.


CALL OF DUTY: MODERN WARFARE II

80,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno