fbpx
Connect with us

Aktualno

Activision Blizzard poravnal tožbo zaradi spolnega nadlegovanja za 18 milijonov dolarjev

Published

on

Ameriška okrožna sodnica Dale Fischer je v torek s Komisijo za enake možnosti zaposlovanja (Equal Employment Opportunity Commission) odobrila poravnavo za 18 milijonov dolarjev finančne pomoči. Activision Blizzard se je prvotno dogovori za poravnavo z EEOC 27. septembra 2021, vendar se poravnava komaj zdaj podpisuje, potem ko so kalifornijski državni organi poskušali posredovati.

Activision Blizzard je bil pod intenzivnim nadzorom, odkar je kalifornijski Oddelek za pošteno zaposlovanje in bivanje (DFEH) julija vložil tožbo zaradi nadlegovanja, v kateri je trdil, da je podjetje spodbujalo kulturo “nenehnega spolnega nadlegovanja”.

Women's History Month - Nikki Crenshaw, Senior UX Researcher: "I got into games user research because of my own experiences forming life-long friendships with people I met in World of Warcraft and wanting to help others have those same kinds of amazing experiences. Now, working at Blizzard, I really get to embody our core value "Every Voice Matters" by making sure we include underrepresented voices from our player communities to provide feedback and participate in research opportunities. We talk about making the most epic experiences ever, but I want to make sure we make the most epic experiences for EVERYONE."
Vir: Blizzard

Kot del odloka o soglasju bo Activision Blizzard ustanovil poravnalni sklad v višini 18 milijonov dolarjev, ki bo namenjen za odškodnino žrtvam nadlegovanja in diskriminacije. Zaposleni, ki so v podjetju delali med 1. septembrom 2016 in 29. marcem 2022, lahko vložijo tožbo za »spolno nadlegovanje, diskriminacijo med nosečnostjo ali s tem povezano maščevanje«.

Poleg tega bo Activision Blizzard od vseh “nadzornih zaposlenih” zahteval, da se udeležijo usposabljanj o nadlegovanju in diskriminaciji, ter razširil vire namenjene duševnemu zdravju, ki so na voljo zaposlenim.

Odlok, ki ga je v torek potrdila sodnica Dale S. Fischer, bo ostal v veljavi tri leta. Celoten dokument si lahko preberete tukaj.

“Dogovor, ki smo ga sklenili z EEOC lani, odraža našo neomajno zavezanost zagotavljanju varnega in pravičnega delovnega okolja za vse zaposlene,” je v sporočilu za javnost dejal izvršni direktor Activision Blizzard Bobby Kotick.


Saints Row – Day One Edition igra za PS5

69,99 €

Aktualno

Riot Games praznuje mesec ponosa z umetniki iz svoje skupnosti

Published

on

Začel se je mesec ponosa in kot običajno razvijalci videoiger izražajo svojo podporo s predmeti v igrah ali prilagojenimi slikami na družabnih omrežjih.

Med dejavnejšimi podjetji v tem obdobju je vedno tudi Riot Games, ki letos praznuje z umetniki skupnosti LGBTQIA+ na temo “Ponosni in močni” (Proud and Fierce).

Vse igre Riot Games so dobile novo edinstveno vsebino ob mesecu ponosa. Na voljo je več novih emotikonov, ikon in nazivov ter na tone vsebin iz prejšnjih let, ki so igralcem na voljo brezplačno.

Slika: Riot Games

Igralci igre Valorant bodo našli lanskoletne kartice skupaj s povsem novim naslovom “Proud and Fierce”. Igra League of Legends je dobila dva nova čustvenčka, ki sta se pridružila tistim iz prejšnjih let. Na voljo so tudi barvne sledi, ki se pokažejo za igralci v bazi in so na voljo za 1 modro esenco.

Riot izpostavlja tudi nekaj izjemno nadarjenih umetnikov skupnosti LGBTQIA+ z vsega sveta, ki so ustvarili umetnine na podlagi ključne besede “Fierce”. Njihova dela bodo ves mesec predstavljena na kanalih Riotovih družbenih medijev.


Playstation PS5 C Chassis + PS5 Dualsense White

609,99 €

Continue Reading

Aktualno

Blizzard obtožen ustvarjanja lažnih računov za Q&A posnetek za Diablo 4

Published

on

Twitch streamer Quin69 sumi, da so bila vsa vprašanja, zastavljena med videoposnetkom vprašanj in odgovorov o igri Diablo 4, ki ga je izvedla ekipa Future Game Show, lažna.

Pomočnik direktorja igre Diablo 4 Joseph Piepiora in umetniški direktor John Mueller sta odgovarjala na vprašanja o igri, ki naj bi jih postavili uporabniki Reddita in Twitterja. Intervju je za svojo stran na YouTubu opravila skupina Future Game Show (FGS), vendar se zdi, da nobeno od vprašanj v videoposnetku ni pristno.

Na videoposnetek se je odzval tudi Twitch streamer Quin69, ki je opozoril, da so se mu uporabniška imena in sama vprašanja zdela sumljiva, zato jih je začel preverjati. Nobeno od omenjenih uporabniških imen ni bilo pristno in ni obstajalo ne na Redditu ne na Twitterju.

Zaradi tega so nekateri gledalci ugibali, da bi lahko ekipa FGS vprašanja ponaredila, še posebej zato, ker tvit, ki so ga objavili v okviru priprav na intervju in v katerem so prosili za predloge vprašanj, ni prejel nobenih komentarjev. To bi lahko prisililo ekipo, da si je vprašanja izmislil.

Ne glede na to, kdo si je vprašanja v resnici zmislil, je Blizzard znova pristal v vroči vodi, le nekaj dni po tem, ko je razvijalec odpovedal veliko večino PvE vsebine za igro Overwatch 2.

Vir.


Playstation PS5 C Chassis + PS5 Dualsense White

609,99 €

Continue Reading

Aktualno

Prenos predstavitve PlayStation Showcase bo potekal v živo to sredo

Published

on

Za PS5 in PS VR2 pričakujemo veliko novih iger in novih IP-jev.

Predstavitev PlayStation Showcase bo v živo na sporedu to sredo, 24. maja, ob 22.00 po srednjeevropskem času.

“Oddaja bo trajala nekaj več kot eno uro in bo osredotočena na igre za PS5 in PS VR2, ki jih razvijajo vrhunski studii z vsega sveta. Pričakujte vpogled v nekaj novih stvaritev studiev PlayStation Studios, pa tudi v očarljive igre naših partnerjev in neodvisnih ustvarjalcev,” je v nedavni objavi na blogu PlayStation.Blog pojasnil Sid Shuman, višji direktor za komunikacijo vsebin SIE.

Oboževalci PlayStationa so navdušeni, saj pričakujejo novice o igrah Marvel’s Spider-Man 2, Marvel’s Wolverine, Death Stranding 2, predelavi igre Metal Gear Solid 3: Snake Eater in morda tudi o predelavi igre Bloodborne.


LET’S GET FIT – ACCESSORY BUNDLE NINTENDO SWITCH

35,99 €

Continue Reading

Aktualno

Uradni napovednik filma Five Nights at Freddy’s je zunaj

Published

on

Po tem, ko je v začetku meseca v javnost neuradno pricurljal dražilnik, je danes kultna franšiza igričarskih grozljivk Five Nights at Freddy’s objavila svoj prvi uradni napovednik za film.

Zdi se, da je film neverjetno zvest izvirnemu gradivu, ki spremlja nočnega varnostnika pri delu v piceriji Freddy Fazbear’s Pizza. Ko preživi prvo noč v službi, ugotovi, da je z restavracijo nekaj hudi narobe.

Načrti za adaptacijo zdaj že deset let stare franšize segajo v leto 2015, vendar je projekt zamrl dve leti pozneje, ko je ustvarjalec serije Scott Cawthorn februarja 2017 objavil obvestilo na platformi Steam:

“Dejstvo je, da se je film FNaF lani soočil z več zamudami in ovirami, pri čemer so nekatere vključevale težave v celotni filmski industriji. Zaradi tega je film zdaj spet na začetku.

Vendar to, odvisno od vašega stališča, ni nujno slabo. Slabo je, ker je film spet v zgodnji fazi priprav, dobro pa je, ker želim zagotoviti, da bo nastal dober film, in stvari so trenutno na pravi poti, da se to zgodi.

Poleg tega bom tokrat pri filmu sodeloval od prvega dne, kar je zame nekaj izjemno pomembnega. Želim si, da bi bil ta film nekaj, česar se veselijo vsi oboževalci.”

V filmu Five Nights at Freddy’s igra Josh Hutcherson (Igre lakote) kot varnostnik Mike Schmidt, nastopila pa bosta tudi Matthew Lillard in Mary Stuart Masterson. Film bo v kinematografih na sporedu 27. oktobra.

Vir.


RESIDENT EVIL 4: REMAKE PLAYSTATION 5

69,99 €

Continue Reading

Aktualno

Nova Netflixova serija nabrala oceno 1 % na Rotten Tomatoes

Published

on

Queen Cleopatra, nova Netflixova serija in drugi del franšize o Afriških kraljicah, ki jo je producirala Jada Pinkett Smith, ima na Rotten Tomatoes trenutno 1 % oceno zadovoljstva.

Na spletni strani Rotten Tomatoes je serija Queen Cleopatra dobila slabo oceno kritikov in občinstva, saj so jo kritiki in oboževalci zavrnili. V času pisanja tega članka je imel film Kraljica Kleopatra na Rotten Tomatoes le 11 % oceno kritikov in šokantni 1 % oceno občinstva.

V Netflixovi seriji Kleopatro upodablja temnopolta Adele James, kar je razburilo prebivalstvo Egipta in ponovno sprožilo razpravo o etnični pripadnosti resnične zgodovinske osebnosti.

Vendar pa zasedba Kleopatre ni edini razlog, zakaj je serija tako močno pogrnila. Serijo Queen Cleopatra so kritizirali, da je “srednja žalost”, s pomanjkljivimi nastopi in zgodovinsko netočna na številnih ravneh, pri čemer so mnogi menili, da je sploh ne bi smeli oglaševati kot dokumetarni film.

Vir: rottentomatoes.com

Egiptovski odvetnik Mahmoud al-Semary je pri državnem tožilstvu vložil tožbo za zaprtje platforme Netflix v Egiptu in zahteval, da se proti odgovornim za snemanje dokumentarca uvede resen pravni postopek. Za sodelovanje pri “tem zločinu” je obtožil Netflixovo vodstvo, saj verjame, da je oddaja žaljiva za Egipčane.


HADES igra za PS5

19,99 €

Continue Reading

Aktualno

MrBeast kupil celotno sosesko, v kateri bodo živeli njegovi zaposleni

Published

on

MrBeast naj bi investiral v celo sosesko hiš, v katerih lahko živijo njegovi zaposleni, poroča The New York Post. Zadevna soseska se nahaja v jugovzhodnem predmestju mesta Greenville v Severni Karolini. Zelo blizu kraja, kjer je MrBeast odraščal.

Namen je, da bi dobršen del njegovih zaposlenih živel v neposredni bližini, če bi se tako odločili. Trenutno, naj bi MrBeast odkupil le pet skromnih in ločenih hiš z dodatki, ki vključujejo zastekljeno zadnjo verando, teraso, košarkarsko igrišče in ločeno stavbo za shranjevanje. To ni nepričakovana poteza, saj je ustvarjalec vsebin znan po tem, da nič hudega slutečim posameznikom podarja letala, avtomobile in druge drage predmete. 

Potezo je za New York Post komentiral tudi Aaron Bowden, nekranji prebivalec ulice, ki naj bi lani svojo nepremičnino prodal MrBeastu. Bowden je priznal, da je bil sprva zaskrbljen zaradi prodaje, kakor tudi drugi prebivalci ulice.

“Pogajala sva se in moralo se mi je splačati. In on je ne bi kupil, če ne bi bila vredna njegovega časa … Nekateri ljudje so tam že nekaj časa. Nekateri, kot na primer eden od sosedov, so bili tam morda le eno leto,” je dejal Bowden. 

Bowden je vendarle privolil, ko mu je MrBeast razložil, da namerava v vsako od hiš preseliti svoje zaposlene in družino.


THE LEGEND OF ZELDA: TEARS OF THE KINGDOM NINTENDO Switch igra

69,99 €


Vir.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno