fbpx
Connect with us

Turnirji

VALORANT Regional Leagues 2022 East: Surge Stage 2 se začne danes

Published

on

Danes se začenja VALORANT Regional Leagues 2022 East: Surge Stage 2. V spletnem prvenstvu, ki bo trajalo do 3. julija, se bo osem ekip iz Vzhodne Evrope pomerilo za nagradni sklad 20.000 € ter mesto v VALORANT Regional Leagues 2022: Finals.

Tekmovanje se bo začelo s skupinskim delom, ki bo potekal po sistemu “round robin”. Udeleženci bodo odigrali sedem tekem v formatu “best of three” (BO3). Prve štiri ekipe v skupinskem delu se bodo uvrstile v polfinale, preostali udeleženci pa bodo prvenstvo zapustili. Vse tekme končnice bodo odigrane v formatu BO3, razen velikega finala, ki bo best of five.

Ekipe in igralci, ki se bodo udeležili prvenstva:

 • Anonymo Esports (Kamisseq, kvmilhvh, nokocu, nyczu, vilczek).
 • Enterprise Esports (Cantzer, Elysium, MaFiN, Minny, alexiiik).
 • Anorthosis Esports (eXampL, KhA, TheoW, bzt, benzki).
 • NOM eSports (almo, Freyy, Hitch, kamo, matti).
 • Entropiq (Pjotr, Nemam vlasy, SH0UTy, ROUSIK, marteen).
 • TENSTAR (YouBreak, Buld, kacpi, maniek, Stix).
 • Zero Tenacity (Ayke, jas, kenobi, qxv, xiTsha).
 • Diamant Esports (Grmekista, Patix, Prti, tatzuki, bmblbe).

VALORANT Regional Leagues 2022 East: Surge Stage 2 si bo mogoče ogledati na spletu od 11. maja do 3. julija.

Prvo srečanje se začne že danes ob 16.40 med srbsko ekipo Zero Tenacity in slovenskim Diamant Esports. Prenosu lahko sledite na kanalu VALORANT Regional League East: Surge.

Program:

17:00 Diamant Esports vs Zero Tenacity

18:00 Enterprise Esports vs TENSTAR.GG

19:00 Entropiq vs NOM Esports

20:00 Anonymo Mentos vs Anorthosis Famagusta


LOGITECH G903 brezžična gaming miška

184,99 €

Turnirji

5. sezona Slovenske F1 Lige – prijave so odprte

Published

on

Tekmovanja v simulacijskih igrah so v letu dni doživela konkreten bum in profesionalno podporo Sloveniji. Najavljena je že 5. sezona Slovenske F1 Lige (PC), ki z vsako iteracijo postaja bolj in bolj poznana med dirkaškimi navdušenci.

Prijave za sodelovanje v 5. sezoni Slovenske F1 Lige bodo odprte vse do 7. 5. 2022. Tekmovalo se bo v verziji igre F1 2021 za osebne računalnike. Kdor bi želel sodelovati mora poleg prijave oddati tudi svoj čas v “Time Trial” načinu na dirkališču v Monzi (Italija) in na Bahrainu. Ponovno bodo tekmovalci organizirani v dve diviziji.

Prenos v živo, vključno z analizo in komentarji dogajanja, bo mogoče spremljati preko YouTube kanala Slovenska F1 Liga PC, kjer si lahko že ogledate posnetke prejšnjih dirk, utrinke in napovednike.

5. sezona se začenja. | Slike: Slovenska F1 Liga.

Datumi za vse dirke v sezoni so že znani. Od maja do julija nas skupno čaka osem napetih srečanj. To bo zadnja sezona lige v F1 2021, pred prihodom nove igre F1 22, ki bo izšla 1. julija. 

Za VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE se pridružite organizatorjem na uradnem Discord strežniku turnirja Slovenska F1 Liga.


F1 2021 igra za PS4

69,99 €

Continue Reading

E-športi

CEE Champions prvenstvo v CS:GO vrača v letu 2022

Published

on

Neverjetni fragi in najboljši CS:GO igralci v državi bodo zagotovljeni na letošnjem CEE Champions prvenstvu.

Na največje regijsko prvenstvo v CS:GO se bodo znova uvrstili najboljši 2 slovenski ekipi, ki se bosta borili za 30.000 USD! Kolegi igričarskega portala in organizatorja ešportnih turnirjev Esport1 ponovno pripravljajo najbolj navdihujoče tekmovanje v igri Counter-Strike: Global Offensive v regiji.

ESPORT1.SI gostuje letošnje nacionalne kvalifikacije regijske CEE Champions CS:GO lige in zagotavlja slovenskim igralcem odskočno desko na poti do uspeha – od lokalnega turnirja do svetovnega odra.

Spodaj si lahko pogledate nekaj najboljših trenutkov lanskega leta.

Kdo bo zastopal Slovenijo?

Če razmišljate o prijavi, najprej preverite, ali vaša ekipa ustreza pogojem za udeležbo na v celoti spletnem tekmovanju. Vsaj trije igralci ekipe, ki sodeluje v tekmovanju, morajo biti državljani Republike Slovenije. Status igralca bo morda potrebno tudi dokazati, so v pravilniku zapisali organizatorji.

Ekipe se bodo v odprtih kvalifikacijah pomerile v sistemu dvojnega izločanja v formatu best-of-one. Najboljše 4 ekipe se bodo tako priborile mesto v zaprtih kvalifikacijah. Najboljši dve ekipi nacionalnega finala bosta napredovali na CEE regijski turnir, kjer se bodo igralci borili za 30.000 USD denarnega nagradnega sklada. Več informacij je na voljo v uradnih pravilih.

Nagrade tudi za lokalne dosežke

Za slovenski del turnirja je Esport1 zagotovil denarni nagradni sklad v višini 500 EUR, ki bo razdeljen med prvimi tremi mesti na slovenskih kvalifikacijah.

🥇300 EUR bruto

🥈 150 EUR bruto

🥉 50 EUR bruto


Prve odprte kvalifikacije bodo potekale v soboto, 16. 4. 2022. Druge odprte kvalifikacije pa v nedeljo, 24. 4. 2022. Oba prenosa, skupaj s profenionalnimi komentatorskimi vložki, si bo mogoče ogledati preko YouTube in Facebook strani Esport1.si.

Prijave potekajo tukaj.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

E-športi

Bitstamp EPICENTER Online 3: Zaključil se je največji spletni e-športni dogodek leta

Published

on

Bitstamp EPICENTER Online 3 je brez težav bil največji spletni e-športni dogodek leta v okviru katerega je potekala prva slovenska e-športna konferenca, 8 e-športnih turnirjev in 30-urni spremljevalni casual program.

Spletni večtedenski dogodek je skupno potekal tri zaporedne vikende. V dogajanje sta nas najprej vpeljala prva slovenska e-športna konferenca, ki jo je EPICENTER ekipa izvedla v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije.

V skupno sedmih urah programa so se predstavili strokovnjaki slovenskega in mednarodnega e-športnega sveta, kakor so organizacije Diamant Esports, Spike Esports Agency, NK Olimpija eSports, Sneaky Foxes, Cyber Wolves Esports, Arena Esport Slovenija, Relog Slovenija, Pbyte in seveda E-športna zveza Slovenije.

Svoje mnenje in znanje so predstavili tudi uspešni posamezniki, ki svoje sposobnosti koriščajo tako doma kot v tujini. Predstavili so se MOBA igralec Matic “Zarmony” Mikec, virtualni dirkač Kevin Siggy, video ustvarjalec Oskar “Sodiac” Dimec, predsednik E-športne zveze Slovenije Gašper “Cali” Bakač in eden izmed prvih organizatorjev lanpartyjev Jernej Kozole.

Vzporedno s konferenco je potekal tudi zabavni program v obliki 30-urnega maratonskega prenosa v živo. Game Gang skupnost je v dveh dneh pokrila aktualne in zimzelene igričarske vsebine, ki so jih dodatno popestrili tudi posebni gostje. Pridružil se jim je slovenski komik Marko Žerjal, ki je preizkusil igro Lost Ark, razvijalci iger One Button Bosses in NecroBouncer so v indie segmentu predstavili svoje trdo delo, strokovnjak Žan Vidrih je spregovodil o industriji NFT, ostala ekipa pa je preizkusila nove igre kot so Rainbow 6: Extraction in Dying Light 2: Stay Human.

K programu so prispevali tudi slovenski veliki in mali ustvarjalci vsebin. Videli smo na Epicentru znane obraze kot so Slovenskobudalol, JureTršanBlond in ScorpLZ ter take, ki so prišli prvič kot so AntonTheOne, Jerry_X_Gamer in PodganaDomzzy.

Seveda so glavni del katerega koli e-športnega dogodka tekmovanja. V dveh zaporednih vikendih je v osmih različnih igrah skupaj tekmovalo več kot 700 igralcev. Daleč najbolj popularen Valorant turnir s 40 prijavljenimi ekipami, sledili so mu po vrsti Fortnite, CS:GO in League of Legends turnirji. 

Zmagovalci Bitstamp EPICENTER Online 3

paysafecard CS:GO

🥇 traxemfans

🥈 Agregat10

🥉 Mrshyjecute

Bitstamp League of Legends

🥇 Cyber Wolves

🥈 Flex Queue

🥉 CWE – Rainbow Division

Axe Valorant

🥇 Diuamant Esports

🥈 Cyber Wolves Pro

🥉 Sneaky Foxes

Marvo Rocket League Trios

🥇 Cyber Wolves – Esports

🥈 SUIIIIIIIII

🥉 Koze igranje

Fortnite Duos

🥇 šing šing

🥈 Cyber Wolves

🥉 Wolf Pack

Teamfight Tactics

🥇 ionstone

🥈 exstyled

🥉 3staryassuooo

Lenovo F1 2021

Divizija 1

🥇 Jernej Dovžan

🥈 Nik Krajnc

🥉 Aljoša Miklavžina

Divizija 2

🥇 Žiga Špiljak

🥈 Taj Vadnjal

🥉 Domen Vreš

FIFA 22 PS4

🥇 TTV_Janicgaj

🥈 xborxx5

🥉 Veltacigo
Prenose vseh turnirjev in podrobne informacije o tekmovalcih li lahko ogledate tukaj.


MARVO CM370 SET 4IN1

35,99 €

Continue Reading

E-športi

Povratek na več kot en način na stopničkah 1. Divizije Velike Nagrade Avstrije

Published

on

20. februarja 2022 je potekal Bitstamp EPICENTER ONLINE 3 turnir v igri F1 2021. Nagrada za prvo mesto je bila 50 evrov, s 25 evri za drugouvrščenega.

Dirka se je zaključila z Jernejem Dovžanom na 1. mestu, Nikom Krajncem na 2. mestu ter Aljošo Miklavžino na 3. mestu.

KVALIFIKACIJE

Kvalifikacije je na progi začel Red Bull Roberta Dovžana na medium pnevmatiki. Za njim so se na prvih krogih pokazale različne strategije.

Prva četrtina je terjala prvi predčasni zaključek Alfa Romea Leona Krajačiča. Začetek kvalifikacij je slabo začel tudi prvak Jernej Dovžan z dotikom s steno katera mu na njegovo srečo ni zaključila kvalifikacij.

V prvi polovici je prišel tudi drugi zaključek tokrat z diskvalifikacijo Ferrarija Leona Stvarnika zaradi blokiranja izhoda iz pitov. Najboljsi čas 1:03.057 je postavil Tibor Tibljaš.

Drugo polovico je začel Aljoša Miklavžina z časom 1:03.571, z Dovžanom 1 stotinko za njim na trši pnevmatiki. Tri minute pred koncem kvalifikacij je Nik Krajnc postavil čas za provisional pole 1:03.512 na srednje trdi pnevmatiki z vsemi ostalimi na mehki.

Kranjc na srednje trdi pnevmatiki na začetku štartne črte in s tem so tudi zaključili kvalifikacije.

PozicijaČas
1. Nik Krajnc1:03.512
2. Jernej Kropivnik1:03.514
3. Robert Dovžan1.03.526
Prve tri so v prvi diviziji ločili samo 2 stotinki.

DIRKA

Začetek dirke

Prvi krog je vodil Krajnc za njemu Red Bull Roberta Dovžana ter Alpha Tauri Jerneja Koprivnika. V prvem ovinku je prišlo do manjših kontakov vendar je štart potekal brez večjih nesreč. V petem ovinku prvega kroga je napaka Koprivnika stala osprednjih mest in je padel nazaj. Krajnc vodi iz prvega kroga.

V 3 krogu je v dirko prišel virtualni varnostni avto zaradni zaključka Haasa Domena Bevca. Restart po VSC je prinesel drive through penalty za Alpha Taurija Roka Judniča za pospeševanje pod VSC.

Prehitevanje

Po reštartu v 5 krogu je s pomočjo DRS Robert Dovžan videl prostor za prehitevanje Krajnca vendar je isto imel v mislih Mitja Murks na Dovžana ter sta posledično oba morala zapustit poskus in je tako Krajnc ostal v prednosti.

V četrtem ovinku je Dovžanu poteza uspela in je prišel na prvo mesto. V 6 krogu ga je Krajnc napadel in prevzel nazaj prvo mesto.

Prvih pet, Alpine Nika Krajnca, Red Bull Roberta Dovžana, Williams Mitja Murksa, McLaren Aljoše Miklavžine ter Red Bull Jerneja Dovžana, se je odrezalo od ostalih in so se bojevali za stopničke.

Po konstantem menjanju prvega in drugega mesta je v 13 krogu na prvo mesto prišel prvak Jernej Dovžan in tako nasomestil vsa mesta, ki jih je izgubil na kvalifikacijah.

21 krog je pomenil pit stop za Jerneja in je tako Krajnc zopet prevzel vodstvo vendar na kar starejši pnevmatiki v nasprotju z Jernejevimi novimi, svežimi pnevmatikami.

V 18 krogu je prislo do druge upokojitve in tokrat je to bil Ferrari Lana Cirmana posledično se je sprozil drugi VSC v katerem v pite odšel Krajnc. V 21 krogu je po novo pnevmatiko odšel tudi Jernej da mu lahko nasprotuje za boj za prvo mesto.

V 30 krogu je nastopil tretji DNF Aston Martina Miha Kumarja.

Borba za prvo mesto med Jernejem in Nikom je trajala vse do konca 33 kroga ko je Jernej prevzel prednost in si s tem priboril peto zaporedno zmago v sedajšni sezoni.

Zaključek dirke nam je prinesel prve tri, ki so stali na stopničkah: Jernej Dovžan 1. mesto, Nik Krajnc 2. mesto, Aljoša Miklavžina 3. mesto.

33 krog prehitevanja

F1 2021 igra za PS5

29,99 €

Continue Reading

E-športi

Najavljena tretja izdaja EPICENTER Online

Published

on

Društvo za elektronske športe – spid.si, dolgoletni slovenski organizator gaming dogodkov in lanpartyjev, je pravkar najavil že tretjo različico “digitalne izdaje največjega slovenskega gaming dogodka”, organizirano od poletja 2020 kot alternativa fizičnim dogodkom v času COVID-19 epidemije ter povezanih omejitev združevanja.

Prvič se kot sponzor dogodkom, organiziranim od leta 2013 naprej, pridružuje partner iz sveta kriptovalut, in sicer je v čevlje generalnega sponzorja dogodka stopil Bitstamp, verjetno najstarejša svetovna trgovalna borza, sicer bazirana v Sloveniji.

Izvajali bodo 10 e-športnih turnirjev, s skupno skoraj 3.000 evrov denarnih nagradnih skladov – seznam iger pa vključuje vse najpopularnejše naslove, npr. Counter Strike, League of Legends, Fortnite in druge. Prvič bodo organizatorji poizkusili aktivirati tudi svet mobilnih videoiger in sicer bo izvedeno prvo tekmovanje v PUBG Mobile.

Poln seznam organiziranih turnirjev je tako:

 • Counter Strike: Global Offensive
 • League of Legends
 • Valorant
 • Rocket League Trios
 • CoD: Warzone Trios
 • Fortnite Duos
 • Teamfight Tactics
 • F1 2021
 • PUBG Mobile
 • FIFA 22 PS4

E-športnim turnirjem se bodo v studiu pridružili slovenski vplivneži iz sveta industrije videoiger – prisotnost so že potrdila zveneča imena, kot Dani “Slovenskobudalol” Sima, Jure “JureTršanBlond” Tršan, Žiga “ScorpLZ” Lah, Jaka “Jack on the Box” Krčkovnik in drugi.

Poleg turnirjev in influencerjev pa želijo organizatorji pod virtualno streho Epicentra vključiti tudi skupnosti razvijalcev videoiger z enodnevnim Game Dev Industry Showcase prenosom v živo, izvajanim v sodelovanju z društvom Games Slovenia, kjer se bodo predstavljali slovenski Indie razvijalci videoier.

En dan pred tem, 19. februarja 2022, bo pa izvedena prva slovenska e-športna konferenca, v okviru katere se bodo kresala mnenja, predstavljala vizija razvoja in del katere bodo vsi, ki v slovenski e-športni sceni soustvarjajo igralno polje za nadobudne e-športnike, vključno z nedavno ustanovljeno E-športno zvezo Slovenije.

Game Gang 30-urni maraton

V dogajanje se bo pa vključila tudi skupnost Game Gang. Člani Game Gang ekipe se bodo družili in zabavali ob igranju videoiger – s kopico tematskih izzivov, speedrunnov, retro naslovov, konzolami naslednje generacije, preizkusi nove opreme, gostovanji vplivnežev in mnogo več. Vse to v 30-urnem neprestanem igralskem maratonu.

Continue Reading

E-športi

Poročilo prvih kvalifikacij Game Gang FIFA 22 Lige

Published

on

By

Posnetek finalnega obračuna med Žigo Veselom in Florijanom Umekom v okviru prvih kvalifikacij Game Gang FIFA 22 Lige, ki so potekale v soboto, 23. oktobra 2021 v Game Gang Areni, tj. v ljubljanskem Big Bang Mega BTC.

Oba igralca sta za svojo ekipo izbrala francoski Paris Saint-Germain, a kljub enaki izbiri je Žiga Vesel že zadel gol v tretji minuti. Po polčasu je takoj sledil še en gol s strani Vesela, a Umek se ni predal. V 76. minuti je zadel svoj prvi gol, a žal to ni bilo dovolj. Do konca prve igre Umek ni mogel več prebiti Veselove obrambe, zato je končni rezultat ostal na 1:2.

V drugi igri je bilo dogajanje napeto, saj sta bili obe strani močno izenačeni. Rezultat je ostal 0:0 vse do 90. minute, ko so se začeli sodnikovi podaljški. Nato se je sreča ali spretnost prevesila na stran Vesela, ki je svoj prvi gol zadel v 96. minuti, nato pa, kljub nekaterim dobrim poskusom Umeka, zmagal v 111. minuti z 2:0 in si prisvojil best of 3 kvalifikacijski dvoboj.

Posnetek spopada je objavljen na YouTube kanalu Game Gang, za krajši vtis celotnega dogajanja na prvih kvalifikacijah pa lahko pregledate spodnje slike.

Med 38 prijavljenimi igralci smo dobili prvih 8 finalistov velikega finala in prvega zmagovalca, ki je zmagal še Redragon ICON H502 slušalke. Prijavi se in brezplačno sodeluj na preostalih kvalifikacij naslednje tri sobote – bodisi 30. oktobra v Mariboru, 6. novembra v Murski Soboti ali 13. novembra v Celju! Zmagovalec celotne lige prejme konzolo PlayStation 5!

Več informacij najdeš na uradni spletni strani – www.gamegang.si/game-gang-fifa-22-liga

Turnirska lestvica

Galerija slik dogodka


FIFA 22 igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno