fbpx
Connect with us

Turnirji

Tekme slovenske e-reprezentance na FIFAe Nations Series 2022 so se zaključile

Published

on

FIFAe Nations Series je uradno svetovno prvenstvo v e-športni igri EA SPORTS FIFA 22, organizirano v sodelovanju z nogometnimi zvezami držav članic FIFA. To je najprestižnejša serija e-športnih turnirjev, v okviru katerih se bodo pomerili najboljši svetovni igralci v nogometnih simulacijah, ki bodo zastopali zastave svojih držav.

Slovenijo letos zastopajo trije nosilci in ena rezerva, ki so tekmovali individualno in v 2v2 igralnem modusu na FIFAe Nations Online Qualifiers med 19. in 22. majem. Po odlični uvrstitvi ima Slovenija možnost igrati še na FIFAe Nations Playoffs 2022 med 14. in 19. junijem. Po tem se bo najboljših 24 e-reprezentanc med 18. in 24. julijem pomerilo za naziv svetovnega prvaka na FIFAe Nations Cupu 2022.

Slovenski reprezentanti

 • Leon “Sardinho” Šardi
 • Marko “KotaXiccuG” Kotnik
 • Renato “Gabsi_6” Gabor
 • Tim “qwertz_ee” Horvat

Čez vikend so se zaključile kvalifikacije za FIFAe Nations Series, kjer sta Nogometno zvezo Slovenije zastopata Leon Šardi in Marko Kotnik.

Slovenija je po treh tekmah zasedala 1. mesto v svoji skupini z 2 zmagama in 1 remijem.

 • Slovenija : Ciper 4:2 
 • Slovenija : Češka 2:2 
 • Slovenija : Islandija 5:0
 • Slovenija : Slovaška 1:1
 • Slovenija : Škotska 2:1
 • Slovenija : Poljska 2:2
 • Slovenija : Izrael 0:2

Marko Kotnik in Leon Šardi sta kvalifikacije otvorila z zmago nad Ciprom z 4:2. 2. tekmo sta odigrala proti ereprezentanci Češke in po prvem prejetem zadetku uprizorila preobrat na 1:2, a Čeha sta bila v zaključku spretnejša in prišla do končnega rezultata z 2:2. Na tretji tekmi dneva sta pometla z Islandskima reprezentantoma in prepričljivo zasedala 1. mesto v skupini.

4. tekmo sta Leon in Marko najprej povedla z 1:0, a je Slovaška prišla do izenačenja in končnega rezultata 1:1. Sledil je prvi poraz v skupini, po vodstvu z 0:1 naših dveh fantov, sta Škota prišla do preobrata in zaključila z 2:1.

6. tekma se je igrala proti Poljski, kljub začetnemu razultatu 2:0 sta poljaka prišla do izenačenja in igra se je zaključila z rezultatom 2:2. Tadnjo tekmo dneva sta Marko in Leon odigrala proti favoriziranemu Izraelu in jo izgubila z 0:2, kar je bil 2. poraz v skupinskem delu prvega igralnega dne.

Naslednji dan je sledilo novih 7 tekem proti istim ereprezentancam. Razultati 2. dne:

 • Slovenija : Ciper 0:3 
 • Slovenija : Češka 1:1 
 • Slovenija : Islandija 0:3
 • Slovenija : Slovaška 3:0
 • Slovenija : Škotska 0:3
 • Slovenija : Poljska 1:1
 • Slovenija : Izrael 3:0

Skupno si je Slovenija prislužila 17 točk s štirimi zmagami, petimi remiji, in petimi porazi ter se tako prebila na šesto mesto v svoji skupini in 20 najboljših dvojic v Evropi, kar je ekipi dalo možnost, da se uvrsti na FIFA svetovno prvenstvo na Danskem. 

Marko in Leon in sta svojo pot zaključila včeraj proti Malti, njuni prvi nasprotnici v spodnji skupini. Z dvakratnim rezultatom 2:1 sta izgubila obe odločilni igri in tako izpadla iz turnirja. Kljub temu, ne smemo zanemariti izjemnega dosežka slovenskih predstavnikov in jim zaželeti veliko sreče v nadaljnjih igrah.

Na kanalih Game Gang bo mogoče v prihodnosti videti še več FIFA turnirjev in dogodkov, zato ostanite z nami in nam sledite na družbenih omrežjih.


FIFA 23 igra za PS5

80,99 €

E-športi

Znani so zmagovalci slovenskega dela Red Bull Flick

Published

on

By

Counter-Strike: Global Offensive še vedno velja za vrhunec sodobnih strelskih iger, kjer razliko v zmagi lahko pomeni že en sam piksel – le-ta je odločil tudi pretekli vikend na slovenskem finalu projekta Red Bull Flick, ki je potekal v ljubljanski Cvetličarni.

Na vrhunec Red Bull Flick 2022 dogajanja v Sloveniji je bilo povabljenih 16 ekip, ki so se po dvojnih kvalifikacijah najprej uvrstile v polfinale in kasneje še v finale. Zmagovalna ekipa velikega finala se bo podala na Red Bull Flick Copenhagen Invitational, dogodek, kjer se bodo med seboj pomerili amaterski in profesionalni CS:GO igralci.

Zaključno srečanje je bilo hitro, eksplozivno in izjemno izenačeno. V polfinalu nacionalnega finala so se spopadle štiri najboljše ekipe v državi:

 • Mrshyjecute
 • traxemfans
 • Navadn
 • KromoSoncki

V srečanju med Mrshyjecute in traxemfans smo videli nečloveške mehanike najboljših v državi. Na eni izmed najtežjih map, Sky Platformu, je r0ckxd ekipe traxemfans izvedel neverjeten manever s pomočjo skakalne platforme in v zraku ujel priljubljeno ostrostrelsko puško AWP. Kljub enemu najboljših orožij v igri si tekmovalca nista izborila zmage, Mrshyjecute pa je zakorakal v finale.

Ob vprašanju, kaj pričakujeta od svoje udeležitve na mednarodnem odru je Gregor “Mrshyyy” Farčnik svoje navijače postavil na realna tla: “Konkurenca v Sloveniji je na nizkem nivoju. Realno nimava največjih možnosti, se bova pa definitivno potrudila.”

In tudi, če so njune možnosti za dobro udeležbo majhne, se pustimo presenetiti, saj so lani tri izmed prvih štirih mest Red Bull Flick Helsinki Invitational zasedle amaterske dvojice.

Njihovo pot bomo z veseljem spremljali tudi na portalu Game Gang.

Continue Reading

Aktualno

Slovenski e-športni el clasico z odločnim zmagovalcem, ki potuje na Sigma Cup 2022

Published

on

Včerajšnji veliki slovenski e-športni derbi med Diamant Esports in Cyber Wolves je odločil, katera ekipa potuje kot predstavnik Esports Balkan League, tj. največjega regijskega prvenstva v League of Legends, v Atene na Sigma Cup 2022.

Sigma Cup 2022 združi najboljše ekipe treh različnih regionalnih lig, balkanskega EBL, češkega Hitpoint Masters ter grškega GLL, tj. Greek Legends League.

Druga že določena ekipa na turnirju so predstavniki iz Češke, Dynamo Eclot, ki so v finalu presenetili predstavnike legendarne organizacije eSuba po napetem 3 – 2 rezultatu. Grško mesto še ni določeno, se pa bo današnji finale med PentagonMaze Esports in We Love Gaming odvil danes ob 18:00.

A poglejmo si raje dogajanje, ki je odločilo balkanskega predstavnika.

Diamant Esports vs Cyber Wolves, prvič

Že prvo igro so Cyber Wolves gaming navdušili s top lane pick Lllaoi, herojem, ki ga ne vidimo pogosto. To navdušenje se je stopnjevalo z igro Luka “kingggggg” Kralj na Maokaiu, ki je s prevlado nad diamantovim ADC igralcem Đorđe “Shy Carry” Stišović na Varusu prelil prvo kri dvoboja.

Malo pred deseto minuto pa je napaka Bor “Kektz” Jeršana, ki je napačno ocenil ena na ena situacijo proti Illaoi, razliko odločno povečala na 2 proti 0 v korist CWE. Volkovi so pobrali tudi prvega zmaja, kljub temu pa so Diamanti pridno nabirali cekine ter skrbeli, da je finančna situacija ostajala stabilna.

V petnajsti minuti so Diamanti končno uspeli vrniti milo za drago in so zmagali teamfight v korist dva proti ena, ki jim je priskrbel tudi zmaja. Kmalu za tem je Yusuf “Luka” Gülbak na Sylasu dobil še solo uboj nad Alexandru “Royal” Mihai Pricu in s tem izenačil število ubojev na 3 proti 3.

Po kar nekaj borbe v 21. minuti Cyber Wolves Esports vzamejo še drugega zmaja, vendar vodstvo v zlatu in ubojih ostaja v rokah DIA, in to se skozi preostanek tekme samo še povečuje. V 36 minuti se tekma zaključi, ko Kektz steče mimo inhibitorja, pritsne Olaf Ragnarok in razbije Nexus skoraj lastnoročno.

Diamant Esports vs Cyber Wolves, drugič

Druga tekma prinese presenečenje v obliki Karthusa v rokah Kinga, ki ga popelje v džunglo. Tudi to tekmo King uspešno prelije prvo kri v velikem skupinskem dvoboju, ki se vname kot posledica borbe za Herald. Ko se prah poleže in zahvaljujoč lepemu flashu Andrey “MDB” Yakovleva na Varusa ter zadetemu Piercing Arrow skill shotu, CWE vodijo po ubojih 4 proti 3.

Navkljub dejstvu, da Diamanti dobijo prvega zmaja, ves čas zaostajajo po nabranem zlatu, kar poizkusijo rešiti v 11. minuti z zagotovitvijo tudi drugega zaporednega zmaja, vendar za to drago plačajo z menjavo herojev z dva za ena. Volkovi nato prednost se povečajo na 8 proti 4, a jih hitenje ujame nepripravljene pod nasprotnikovim stolpom, kjer Kektz in LUKA oba dobita po en uboj in še “shut down” za povrh. Ni pa vse enoznačno, saj neprestano Kingov Karthus ultimate Requiem skrbi da CWE ostaja v lepi prednosti. Tako je razlika v goldu sicer naklonjena CWE, a se s časom ne povečuje, Diamanti pa vztrajno čakajo ter se branijo napadov.

V 16. minuti sredi neprestanega izmenjevanja udarcev, volkovom uspe zagotoviti Infernal Drake, a Diamanti dobijo Heralda. Temu sledi globok tower dive, ki omogoči Diamantu uboj na Kingom. Slednji pa tudi po smrti meša štrene oranžnim, saj odlično izkoristi pasivno zmogljivost Death Defied ter zadane Wall of Pain in Lay Waste na ADC ter support igralca Diamanta, nato pa z Requiemom dokončno v sivine spremeni zaslona obeh igralcev.

Na mapi akcija ne pojenja, CWE pa vodi približno 4.000 golda pri rezultatu 13 proti 17. Vseeno pa Diamant odgovarja in kaže, da znajo igrati t.i. wave control in rotacije ter se lepo borijo za vision, ne pustijo se zadušiti in v 27. minuti jim uspe perfekten teamfight. Kektz z Ornnom dobi engage in knockup na Karthusu in ADC igralcu CWE. Sicer je medtem Royal na Akali poizkušal dogajanje flankati ter presenetiti, je bil prepozen in se dvoboj tako konča klavrno za volkove, Diamanti dosežejo ACE. S tem zagonom dobijo še Barona ter hitro zaključijo tekmo ter postavijo rezultat 2-0.

Diamant Esports vs Cyber Wolves, tretjič

Tretja tekma ne nadaljuje trenda first bloodov na strani Cyber Wolves, saj je KING hitro prisiljen priznati premoč igralcu Akali po spodletelem ganku. Se pa nadaljuje trend smrti Kektza v ena na ena spopadih na vrhu, saj spet zatava pregloboko pod nasprotnikov stolp in preda Silverio “Deidara” Masi na Ireliji uboj na svojem Aatroxu.

Dogajanje se nadaljuje v 14. minuti, ko je Diamant uspel zbrati že dva zaporedna zmaja in dominantno nadaljujejo predstavo s 4-1 dvobojem na vrhu ter tako povečajo razliko v ubojih na 5 proti 2.

Volkovi vseeno ne kažejo znakov obupavanja, saj razlika v goldu ni tako velika, in naslednji Herald, uboj ter zmaj gredo vsi k njim. Pokaže se še ena enostavna priložnost in na prvi pogled se zdi, da bo Kektz vnovič storil napako ter overextendal – a to je bila le zvita past Diamantov, saj je LUKA čakal v bližnjem grmovju in vnel se je brutalen skupinski spopad, ki je šel v smer DIA z 5-1.

A CWE nadaljujejo z odlično individualno igro – v 18. minuti najde Irelia izpostavljenega ADC igralca Diamanta, a Shy Carry z dobro defenzivno igro preživi in situacijo dodatno obrne v svojo prid. Zgodba se nadaljuje v 25. minuti s celo vrsto dodatnih smrti na strani Cyber Wolves, Diamanti dobijo še vso prednost zmaganega Barona in volkovom ne uspe obraniti brloga ter Nexus še poslednjič pade.

Diamanti napredujejo, Cyber Wolves imajo še eno priložnost

Vse pa še ni izgubljeno za Cyber Wolves, saj je četrti slot na Sigma Cup 2022 še popolnoma odprt. Mesto na le-tem bo podeljeno v Sigma Cup 2022 Gauntletu, tj. odprtem tekmovanju za drugo in tretjeuvrščene ekipe vseh regij, kar za EBL tako regijo predstavljata Cyber Wolves Esports in Partizan Esports, češko eSuba in Entropiq, Grčijo pa Team Phantasma ter poraženec današnjega grškega finala.

Redni del prvenstva Sigma Cup 2022, na katerem bo pa zagotovo moč videti Diamant Esports, pa bo potekal 19. in 20. novembra in najboljše čaka denarni nagradni sklad v višini 15.000 EUR – tako, da že držimo pesti za naše slovenske predstavnike.

Continue Reading

E-športi

Zaključilo se je slovensko državno prvenstvo v Valorantu

Published

on

Po šestih zaporednih vikendih virtualnih strelskih spopadov se je zaključilo 3. Slovensko državno prvenstvo v igri Valorant. Na stopničkah so se po vrsti uvrstili Diamant Esports na prvem mestu, Sneaky Foxes na drugem, tretje mesto pa je zasedla ekipa 100Tatov.

V boj za naslov državnega prvaka in nagradni sklad 1,000 EUR se je uvrstilo osem ekip, ki so se po skupinskem delu srečale v končnici, v katero so se uvrstile le najboljše štiri med njimi.

Boj za 3. mesto

Ekipi good players and Đeko in 100Tatov sta se dvakrat srečali že v skupinskem delu, kjer si je vsaka izmed njiju izborila eno zmago. Spopad je bil po močeh torej izenačen, a na koncu je prepričljivejša ekipa le pokazala zobe. Tako ekipo good players and Đeko kot 100Tatov sestavljajo individualno močni igralci, ki pa imajo nekoliko več težav pri skupinskemu igranju. Pri obeh ekipah je bilo opazno, da potrebujeta nekoliko več dela na svoji obrambi.

Na prvi mapi Fracture 100Tatov v obrambi preprosto niso mogli ustaviti nasprotnikovih 5-man rushov. Situacija se je obrnila na mapi Breeze, na kateri so se 100Tatov že dokazali v srečanju proti Diamant Esports in ponovili vajo proti good players and Đeko s končnim rezultatom 13:5.

Stopničke si je prislužila ekipa, ki je zmagala Haven. 100Tatov so suvereno vodili celo zadnjo mapo in ponovno zaključili s 13:5. V lepo odigrani obrambi sta se izkazala 637petr z agresivnimi first bloodi in picki ter bor, ki je pokazal, da si tudi controller zasluži frage.

Končni spopad za naslov državnega prvaka

Za finalni spopad so bile, brez velikih presenečenj, izbrane najbolj priljubljene mape v Sloveniji.

Ekipi sta se najprej srečali na Iceboxu, kjer smo dobili potrdilo, da je Grmekista dokončno obupal nad Chamberjem in tokrat izbral Killjoy. Kljub tesnim spopadom se je odločitev le izkazala za pravilno, saj so Diamant Esports dobili prvo mapo z rezultatom 13:8.

Na Breezu je Grmekistov Chamber le naredil razliko in skupaj z dvojnim dimom ekipo Sneaky Foxes uspešno izrinili iz sitov in matcha, iz katerega se niso mogli več pobrati.

Slika: liquipedia.net

Novi državni prvaki so tako spet postali Diamant Esports, ki so suvereno zmagovali celo sezono brez porazov (z izjemo dveh predaj). Klasični dvojici Patiju in Grmekistu sta se pridružila izjemna al1en in runneR, peterico pa je zaokrožil mož iz ozadja Prti, ki je pokazal vse, kar zmore, na tem zadnjem srečanju.

“Kot ena močnejših Valorant ekip v regiji smo v turnir vstopili kot težki favoriti, vendar pa znajo biti prav tej domestic matchupi najtežji. Zelo smo zadovoljni, da smo skozi celotni turnir držali nivo in vsem nasprotnikom pokazali spoštovanje ter v vsako tekmo vstopili pripravljeni in resni,” je za Game Gang povedal Nejc “Saveeey” Mis, menedžer ekipe Diamant Esports.

“Slovenija ima ogromno dobrih igralcev v Valorantu in verjamem, da bodo v prihodnje domača tekmovanja še težja. Sedaj je naš fokus usmerjen v vsa prihajajoča regijska in evropska tekmovanja, želimo pokazati, da je bil uspeh na prejšnjem Valorant East: Surgeu zgolj začetek. Upam da podprete naše igralce tudi vi #godia.”


LOGITECH G903 brezžična gaming miška

184,99 €

Continue Reading

Turnirji

Povzetek dosedanjega dogajanja v BOFX Valorant SDP prvenstvu

Published

on

Ta vikend nas čaka še zadnje srečanje skupinskega dela BOFX Valorant slovenskega državnega prvenstva. Osem ekip se je prebilo skozi kvalifikacije in sedaj tekmuje za naziv najboljših v državi.

Skupni denarni sklad znaša 1.000 evrov, od tega jih bodo prvouvrščeni domov odnesli 500, ekipa na drugem mestu 300, zadnji na stopničkah pa 200. Na državnem lahko letos spremljamo ekipe Diamant Esports, Sneaky Foxes, 100tatov, good players and Đeko, Cyber Wolves – esports, Merjasci Esports, Arctic Foxes ter Heaven&Hell.

Gilen “Grmekista” Grmek | Slika: Spid.si

Na vrhu lestvice po dveh uspešnih vikendih in s skupno 24 točkami kraljujejo Diamant Esports z osmimi zmagami in eno predano igro. Za petami sta jim s sedmimi zmagami in dvema porazoma ekipi Sneaky Foxes in 100tatov, ki so pristali nižje na lestvici zaradi slabše uvrščenih nasprotnikov.

Veliko več težav s konkurenco imata ekipi na dnu lestvice. Arctic Foxes so si uspeli priboriti eno zmago, Heaven&Hell pa zaenkrat še nobene. Čeprav so kakršne koli sanje o stopničkah že pošle, se vseeno pustimo presenetiti. Štiri najuspešnejše ekipe se bodo pomerile na zaključnem turnirju v formatu BO3 po sistemu 1. mesto proti 4. mestu, ter 2. mesto proti 3. mestu.

Med boljšimi strelci in tistimi, ki so vedno zagotovili dobre akcije, se je izkazal Tilen “Grmekista” Grmek.

“Mislim, da kot Diamant Esports na BOFX Slovenskem državnem prvenstvu v Valorantu v izvedbi E-športne zveze Slovenije nimamo konkurence, saj menim, da smo resnično najboljša ekipa,” je Grmekista suvereno komentiral dogajanje.

“Trenutno smo 1. na lestvici in če bomo v nadaljevanju prvenstva pokazali dominantno igro kot do sedaj, nam zmaga ne uide.”

Marko »AMPRR« Sladič | Slika: Spid.si

Med večjimi presenečenji letos je nedvomno Valorant komentator Marko »AMPRR« Sladič, ki se je za spremembo pridružil igralcem na bojišču. Odzval se je na povabilo ekipe SneakyFoxes in se za čas turnirja priključil njihovi novi academy ekipi ArcticFoxes.

“Z ekipo smo se bolj za zabavo zadnjo minuto kvalificirali in trenutno smo na 7. mestu,” je razložil AMPRR.

“Stanje na lestvici je nekako kot pričakovano, a vendar z nekaj posebnostmi. Diamant Esports trenutno kraljuje na vrhu lestvice, kar smo nekako vsi pričakovali saj znova in znova dokazujejo da so najboljša Valorant ekipa v Sloveniji. Tudi SneakyFoxes prikazujejo izjemno igro in so takoj za Diamantom na 2. mestu.”

“So pa malo razočarali ekipa CyberWolves Esports,” nadaljuje AMPRR, “saj sem pričakoval da bodo nekako izenačeni z Diamantom, a so zaradi spleta okoliščin in kombinacij z drugimi tekmovanji, morali igrati s slabšo sestavo. Ta se je sedaj malo nadgradila in že so pokazali, da imajo namen skočiti višje na lestvici. Trenutno so na 5. mestu, vendar ne dvomim da bodo prišli vsaj do 3. in se uvrstili v končnico.”

“Mislim da sami se ne moremo več uvrstiti naprej v končnico, tako da se kmalu vidimo na prenosih v živo kjer bom spet z vami kot komentator, smo se pa le nekaj naučili in mogoče z malo spremenjeno ekipo se vidimo naslednje leto, mogoče malo višje na lestvici.”

Preostanek skupinskega dela, končnico in vse najboljše akcije prvenstva si lahko ogledate na YouTube kanalu Game Gang.

Turnir se nadaljuje 7. oktobra ob 19.00 s spopadom ekip Merjasci Esports in Diamant Esports.


Karaoke zvočni sistem PB1 0DB

389,99 €

Continue Reading

Turnirji

Ste pripravljeni igrati Doto 2 kot še nikoli prej?

Published

on

Ponovno poiščite stare soigralce in prijatelje ter se spomnite neštetih ur “zavrženih” v igri Dota2. Pridobljeno znanje v igri bo še kako uporabno ta vikend v kvalifikacijah za CEE Champions turnir. Zapojte tisto Basshunterjevo pesem in “Let’s get it on!

Največje regionalno prvenstvo v igri Dota 2 bo štelo 18 držav in nagrade v višini 10.000 USD. Za ekipe iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine so na voljo 4 mesta in morda boste prav vi zastopali svojo domovino na mednarodnem odru. Najboljše 4 ekipe na turnirju bodo dobile neposredno mesto na glavnem prvenstvu CEE Champions.

Ekipe, sestavljene iz vsaj treh igralcev iz ene od ciljnih držav (SI, HR, BIH) in največ dveh tujcev, se bodo pomerile v kvalifikacijah v Best-of-1 formatu, ki se bodo začele ob 16.00 in končale do 22.00.

Štiri najboljše ekipe na kvalifikacijah prejmejo mesto na zaključnem jadranskem turnirju, in sicer na zaprtem kvalifikacijskem turnirju 17. septembra. Format si oglejte v uradnem pravilniku.

Za vse, ki vam Valvova MOBA obuja davne spomine, vendar se počutite preveč iz forme, da bi takoj skočili v igro, lahko še vedno navijate za svojo priljubljeno ekipo. Turnir se bo prenašal v angleščini na platformah Esport1 na YouTubu in Facebooku.

Najboljši ekipi jadranskih kvalifikacij in drugouvrščeni ekipi si bodo razdelile 300 EUR nagradnega sklada.

Rezervirajte si datuma:

 • ODPRTE SPLETNE KVALIFIKACIJE 1 – 10. 09. 2022
 • ODPRTE SPLETNE KVALIFIKACIJE 2 – 11. 09. 2022

LENOVO Legion 5 Pro AMD Ryzen 7 5800H 16inch WQXGA 16GB 1TB RTX 3060 W11H prenosni računalnik

1.399,99 €

Continue Reading

Turnirji

Ne zamudi slovenskega državnega prvenstva v Valorantu!

Published

on

Kvalifikacije za SDP 22/23 v Valorantu z denarnim skladom 1.000 EUR so že odprte.

Prvi vikend kvalifikacij za slovensko državno prvenstvo v Valorantu 22/23 se je uspešno zaključil. Na voljo je še termin tretjih in četrtih kvalifikacij, ki bodo potekale ta vikend, 10. in 11. septembra 2022.

Na kvalifikacije se lahko pripravijo novi igralci ali tisti, ki jim je v prvem poskusu spodletelo. Zato nikar ne obupajte! Z uspešnim rezultatom na kvalifikacijah se uvrstite na državno prvenstvo, ki bo potekalo v začetku prihodnjega leta. Nagradni sklad letošnjega prvenstva znaša 1.000 evrov.

Letos za prijavo tudi ni potrebno biti član uradnega društva, prijava in tekmovanje pa sta seveda brezplačana. V ligi lahko igrajo tudi igralci iz tujine, vendar po pravilu 3+2. Torej trije igralci s slovenskim državljanstvom in stalnim prebivališčem v Sloveniji, ter 2 tujca, če njihova zakasnitev (ping) ne presega 120 ms.

V kvalifikacijah se bo med seboj pomerilo 16 ekip v tekmovalnih parih v formatu BO1 (Best-of-one), kar pomeni, da ekipa že z eno zmago napreduje v naslednji krog tekmovanja. V zaključni del turnirja se bodo tako uvrstile štiri ekipe in se pomerile med sabo na način: 1. mesto proti 4. mestu ter 2. mesto proti 3. mestu v formatu BO3.

Točkovanje

 • Zmaga ekipi prinese 3 točke.
 • Poraz ekipi ne prinese točk.
 • V kolikor sta ekipi izenačeni, dobita ekipi po 1 točko.
 • V primeru izenačenega števila točk med več ekipami se bo upoštevala razlika med dobljenimi in izgubljenimi posameznimi rundami. Ekipa, ki je izgubila manj posameznih rund bo uvrščena višje in bo napredovala.

Med izbirami map lahko pričakujete te, ki so trenutno v igri: Bind, Haven, Ascent, Icebox, Breeze, Pearl ter Fracture. V formatu BO1 mapo izbira ekipa, ki ima v paru višjo pozicijo. Ekipa, ki ima v paru nižji pozicijo, izbira stran igranja.

Za dodatna pravila in prijavite obišči uradno spletno stran slovenskega državnega prvenstva v Valorantu.


LOGITECH G903 brezžična gaming miška

184,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno