fbpx
Connect with us

Aktualno

Naročniki PlayStation Plus se jezijo zaradi pomanjkanja retro iger

Published

on

Sony svojim naročnikom PlayStation Plus še vedno ponuja pakete brezplačnih iger vsak mesec in večinoma so bile te ponudbe julija in avgusta precej dobro sprejete. Medtem ko je to vse lepo in prav za naročnike PlayStation Plus Essential, so se tisti, ki so naročeni na Premium raven storitve, spraševali, kje so vse retro in klasične igre.

Za tiste, ki jim nove stopnje niso bile preveč mar, ko so te začele delovati junija, naj bi stopnja PlayStation Plus Premium vključevala knjižnico klasičnih iger iz obdobij PlayStation 1, PlayStation 2 in PlayStation 3 ter tudi nekatere igre PlayStation Portable.

Julijski dodatki za PlayStation Plus Premium vključujejo Echoshift, No Heroes Allowed! in LocoRoco Midnight Carnival iz obdobja PlayStation Portable, vendar avgustovski seznam iger ni vključeval nobenih naslovov, ki so ekskluzivni za nivo Premium.

Potem ko so prejeli samo tri klasične igre, od prehoda na nov tip naročnine junija, se zdi, da so naročniki PlayStation Plus Premium vse bolj nestrpni.

“Zakaj plačujem za Premium?” se sprašuje eden izmed naročnikov na Twitterju. V čem je težavaza tak zaostanek še ni jasno. PlayStation se na komentarje še ni odzval.


GHOSTWIRE: TOKYO igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

Aktualno

Netflix je razkril prve slike iz anime priredbe franšize Onimusha

Published

on

Oddajo ustvarjata Takaši Miike in Šinja Sugai iz podjetja Sublimation (Dragon’s Dogma), Musaši Mijamoto pa je oblikovan po Toširu Mifuneju, pokojnem japonskem igralcu, znanem po številnih vlogah samurajev.

Datum izida ni bil naveden, Netflix pa je že zagotovil kratek povzetek serije:

“Na začetku obdobja Edo Musaši ni več mladenič. Z legendarno rokavico Oni se odpravi na pot, da bi premagal Genmo. Liki v 3D tehniki CGI in ročno narisana ozadja ustvarjajo fenomenalno vizualno podobo. Onimusha ponovno oživlja z uporabo sodobne animacijske tehnologije.”

Serijo Onimusha je razvil Capcom, prva igra v seriji, Onimusha: Warlords, pa je izšla leta 2001. V zgodnjih 2000-ih je serija doživljala stalne izdaje, vendar je v zadnjih letih razen predelave prve igre leta 2019 precej mirovala.

Serija akcijskih pustolovščin Onimusha sledi osebnostim in bitkam iz japonske zgodovine, pri čemer zgodnje igre večinoma temeljijo na obdobju Sengoku.


NINTENDO SWITCH Oled Model bela igralna konzola

449,99 €

Continue Reading

Aktualno

Oboževalci sestavljajo zemljevid GTA 6 na podlagi uhajanj

Published

on

Ker je Rockstar ta teden končal na naslovnicah zaradi največjega uhajanja podatkov o kateri koli igri letos, so se oboževalci GTA 6 na podlagi zgodnjih posnetkov jasno že lotili sestavljanja svojih teorij o igri. Kot poroča Kotaku, so med njimi tudi številna prizadevanja za risanje zemljevid, pri čemer igralci s pomočjo razkritih posnetkov sestavljajo zgodnjo oceno ogromnega odprtega sveta igre GTA 6.

Projekt spominja na zemljevid GTA V, ki so ga ustvarili uporabniki foruma GTA, ki so s pomočjo promocijskih posnetkov igre in zaslonskih slik pridobili zgodnji pogled na Los Santos.

Ker je večina posnetkov, ki so ušli, prikazovala koordinate v igri, so oboževalci ustvarili gole zemljevide, ki prikazujejo, kje se posamezna lokacija nahaja glede na ostale. Delo poteka počasi, saj večina glavnih razprav na forumih GTA poskuša najnatančneje kartirati ušlo vsebino, ne da bi vključila slike, ki jih ni mogoče objaviti v skupnosti.

Pri drugih projektih zunaj forumov se pripravljajo popolnejši zemljevidi, ki vključujejo tudi segmente mini mapa, vključenega v posnetke. Zemljevid, ki ga je objavila organizacija Church of GTA, vključuje nekaj ugibanj o cestah in mejah ter konkretnejše podrobnosti iz uhajanja podatkov.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Aktualno

Nintendo prihodnji mesec objavlja prvi napovednik za film o Mariu

Published

on

Nintendo in animacijski studio Illumination bosta 6. oktobra na newyorškem Comic Conu predstavila prvi napovednik za prihajajoči film o Mariu.

Film, katerega premiera je bila s konca leta 2022 prestavljena na 7. april 2023, ima povsem divjo igralsko zasedbo. Poleg Pratta so v njej še:

  • Anya Taylor-Joy kot Peach
  • Charlie Day kot Luigi
  • Jack Black kot Bowser
  • Keegan-Michael Key kot Toad
  • Seth Rogen kot Donkey Kong
  • Kevin Michael Richardson kot Kamek
  • Fred Armisen kot Cranky Kong
  • Sebastian Maniscalco kot Spike

Charles Martinet, ki je v številnih igrah z Mariom podelil glas italijanskemu vodovodarju in drugim likom, pa bo v filmu nastopal kot del “presenečenja“.

Ker je Nintendo pred kratkim napovedal, da si želi namerava kupiti podjetje za računalniško produkcijo, film o Mariu morda ne bo edina animirana priredba, ki jo lahko pričakujemo.


Lost Sphear (Switch)

49,99 €

Continue Reading

Aktualno

YouTuber Dunkey ustanovil založnika neodvisnih iger Bigmode

Published

on

YouTuber Jason Yevgeniy Gastrow, bolj znan kot Videogamedunkey ali preprosto Dunkey, je napovedal ustanovitev neodvisnega založniškega podjetja Bigmode.

Gastrow je YouTuber že več kot desetletje, njegov kanal pa ima trenutno sedem milijonov naročnikov in več milijard ogledov. V videoposnetku, v katerem je napovedal Bigmode, je pojasnil, da zaradi svojih izkušenj iz YouTuba dobro razume, kakšne igre si želijo igralci, založniška hiša pa si prizadeva biti čim bolj prijazna do razvijalcev.

“Na YouTubu sem že 11 let in ena od osrednjih tem mojega kanala je bila vedno lučanje brezdušnih iger v smeti ter povzdigovanje in hvaljenje resnično navdihnjenih umetniških del v tem mediju,” je dejal Gastrow. “Leta in leta sem vedno iskal najboljše neodvisne igre in jih skušal narediti pravične, tako da sem na milijone ljudi opozoril na igre, ki si dejansko zaslužijo pozornost.”

Dodal je, da bo Bigmode, ki ga ustanavlja skupaj z ženo, YouTuberko Leah “Leahbee” Gastrow, harmonično nadaljevanje njegovega kanala.

“Z Leah nisva le obraz tega podjetja, ampak sva podjetje,” je nadaljeval. “To je najina vizija in najina naloga št. 1 je izdajati najboljše igre.”

Gastrow je dodal, da prek podjetja Bigmode ne želi imeti ustvarjalnega nadzora, želi pa sodelovati pri razvoju.

Slika: videogamedunkey

“Razumem, katere ideje vedno delujejo, katere nikoli, katere ideje so sveže ali se morajo vrniti, in katere so že izredno izrabljene,” je dodal.

“Veliko truda smo vložili v to, da bi bile pogodbe čim bolj prijazne do razvijalcev. Mislim, da bomo prinesli noro vrednost, bistvo pa je: pomagati dobrim igram, da uspejo in da bodo uspešne tudi v prihodnosti.”

Razvijalci lahko že stopijo v stik in predložijo svoje igre, pri čemer Bigmode pojasnjuje, da ne sprejema iger, ki uporabljajo NFT, kriptovalute ali veriženje blokov.


GUILTY GEAR -STRIVE- PS5 igra

51,99 €

Continue Reading

Aktualno

Urad za domovinsko varnost ZDA financira raziskave o ekstremizmu v videoigrah

Published

on

Urad za domovinsko varnost (Department of Homeland Security – DHS) je dodelilo skoraj 700.000 dolarjev nepovratnih sredstev za raziskave in preprečevanje ekstremizma v videoigrah.

Kot poroča Motherboard, bodo sredstva namenjena programu, ki bo ustvaril vire za spremljanje, ocenjevanje in preprečevanje ekstremističnih dejavnosti v igričarskih prostorih.

“Razvijalci iger na splošno – od majhnih neodvisnih studiev do milijardnih mednarodnih korporacij – zaostajajo pri zavedanju, kako lahko ekstremisti poskušajo izkoristiti njihove igre in kako so lahko njihove skupnosti tarča radikalizacije,” je dejal DHS.

Dotacija bo namenjena skupnemu projektu, ki vključuje Middleburyjev center o terorizmu, ekstremizmu in protiterorizmu, neprofitno organizacijo za duševno zdravje Take This in zasebno podjetje Logically, ki vladam ponuja tehnologijo na podlagi umetne inteligence, za katero trdi, da lahko prepozna in obravnava zlonamerna spletna dejanja, od dezinformacij do prevar.

Preiskave in poročila o radikalizaciji v igralnih skupnostih v ZDA postajajo vse bolj običajni.

Maja je, na primer, newyorška generalna državna tožilka Letitia James začela preiskavo Discorda in Twitcha zaradi njune domnevne vloge pri streljanju, ki se je zgodilo v pretežno črnski četrti Buffala.


GOW Ragnarok Collectors Edition PS4/PS5

219,99 €

Continue Reading

Aktualno

Red Bull Campus Clutch te pelje v Brazilijo

Published

on

Če ste med študentskimi počitnicami grindali VALORANT imate zdej idealno priložnost, da se izkažete. Red Bull Campus Clutch med seboj pomerja študentske ekipe s ciljem, da okrona najboljšo in podeli 20.000 EUR nagradnega sklada.

Red Bull Campus Clutch je svetovni dogodek, v katerem sodeluje več kot 50 držav, med njimi tudi Slovenija! Sestavi sanjsko ekipo petih igralcev in se prijavi na spletne kvalifikacije, ki bodo potekale 13. 10. 2022 preko FaceIT-a. Naj opozorimo, da je prijavnina za turnir brezplačna.

Med ekipami, ki bodo sodelovale v kvalifikacijah, se bodo 18. 10. 2022 med seboj pomerile 4 najuspešnejše. Zmagovalce čaka v celoti plačano sodelovanje na Red Bull Campus Clutch finalu, ki se bo odvijal v Braziliji!

Priložnost je res neverjetna. Predstavniki vsake izmed sodelujočih držav bodo odpotovale v Brazilijo, kjer se bodo pomerile za naziv najboljše peterice.

Slika: Red Bull

Prijavite se lahko na spletni strani dogodka. Kvalifikacije bodo potekale 13. 10. 2022.


CALL OF DUTY: MODERN WARFARE II

80,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno