fbpx
Connect with us

Aktualno

Evropska komisija proti prevzemu Microsoft-Activision

Published

on

Evropska komisija (EK) domnevno pripravlja protimonopolno opozorilo proti Microsoftovemu prevzemnemu poslu z Activisionom. Opozorilo, ki naj bi bilo posredovano v obliki izjave o nasprotovanju, bo vsebovalo pomisleke organizacije v zvezi s poslom.

Po nedavnem poročilu agencije Reuters trditve o tem, da naj bi EK pripravila omenjeno izjavo, prihajajo od ljudi, ki naj bi bili seznanjeni s poslom. Evropska komisija zadeve ni želela komentirati.

Medtem pa je Microsoft povedal naslednje: “Še naprej sodelujemo z Evropsko komisijo, da bi odpravili vse pomisleke glede trga. Naš cilj je omogočiti več iger več ljudem in ta posel bo ta cilj še pospešil.”

To niso prvi pomisleki glede posla zunaj Zvezne komisije za trgovino (FTC). Tudi podjetji Nvidia in Google sta izrazili svoje pomisleke v zvezi s tem, saj bi nakup podjetja Activision še dodatno okrepil Microsoftove mobilne igre in naročniške igričarske storitve.


Playstation PS4 igra The Last of Us Part II

39,99 €

Continue Reading

Aktualno

Hekerji od razvijalca Riot Games zahtevajo 10 milijonov dolarjev

Published

on

Hekerji so ukradli izvorno kodo igre League of Legends in zdaj od razvijalca Riot Games zahtevajo 10 milijonov dolarjev.

Kot poroča Motherboard, so hekerji pridobili dostop do Riotove izvorne kode proti goljufanju in celotne kode igre League of Legends in njenih orodij ter Packmana, Riotovega sistema proti goljufanju v uporabniškem načinu.

Vir: Riot Games/Instagram

Kot dokaz so hekerji podjetju Riot Games predložili dva velika dokumenta PDF, ki naj bi dokazovala, da imajo dostop do Packmana in kode. Hekerji so ob plačilu obljubili, da bodo kodo odstranili s svojih strežnikov ter zagotovili vpogled v to, kako je prišlo do vdora, in ponudili nasvete za preprečevanje prihodnjih vdorov.

“Ne želimo škodovati vašemu ugledu ali povzročati slabega glasu v javnosti. Naša edina motivacija je finančna korist,” je pisalo v odkupnini. Rok za oddajo odkupnine naj bi bil 12 ur. “Če tega ne boste storili, bo vdor objavljen in obseg kršitve bo znan večjemu številu posameznikov.”

Podjetje Riot tega najnovejšega dogajanja še ni komentiralo, v prejšnjem sporočilu na Twitterju pa je svojim oboževalcem zagotovilo, da ne namerava plačati odkupnine.


HOGWARTS LEGACY igra za PLAYSTATION 5

74,99 €

Continue Reading

Aktualno

Na Gospodarsko razstavišče prihaja gaming spektakel leta

Published

on

Čez vikend je Big Bang najavil prihajajoči igričarski festival Game Gang Show, največje tovrstno druženje in tekmovanje v Sloveniji doslej. Na Gospodarsko razstavišče so vabljeni vsi ljubitelji gaming kulture, da v živo spoznajo svoje najljubše vplivneže in cosplayerje, preizkusijo najnovejšo opremo za prikaz navidezne resničnosti, dirkajo na simulatorjih in uživajo v EXPO območju z več kot 50 razvijalcev videoiger.

Vrhunec dogajanja predstavljajo e-športna tekmovanja, ki bodo potekala v mesecih pred dogodkom in se zaključila na glavnem odru Game Gang Showa. Nadobudni igričarji se lahko prijavijo na skupno šest turnirjev v najpopularnejših e-športnih naslovih na svetu in si poskušajo priboriti bogate denarne nagrade. 

League of Legends, Counter Strike: Global Offensive in Valorant kvalifikacije na dogodek bodo potekale na spletu s finalom na velikem odru dogodka. Za konzolaše bosta organizirana turnirja v FIFA 23 in NBA 2K23, s kvalifikacijami, ki se bodo odigrale v živo na prizorišču ter finalom na velikem odru. Poskrbljeno bo tudi za ljubitelje mobilnih iger, ki se bodo lahko kar na prizorišču borili za naslov najboljšega Brawl Stars igralca.

Med vplivneži, ki sodelujejo s festivalom sta tudi ScorpLZ (levo) in Wortex (desno).
Slika: Big Bang

Na petkovi novinarski konferenci so vsebino festivala predstavili Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor družbe Big Bang, ter Tomaž Ambrožič in Gašper Kovač, oba iz agencije Sport Media Focus, ki skrbi za splošno organizacijo Game Gang Showa.

“Danes je e-šport najhitreje rastoča športna kategorija na svetu, turnirje v video igrah pa spremlja več ljudi kot marsikateri tradicionalni šport,” je o zadnjih trendih v igričarski industriji povedal Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor družbe Big Bang.

“Število posameznikov, ki redno ali občasno spremljajo e-šport, se bo po napovedih do leta 2024 povzpelo na kar 577 milijonov, največji e-športni turnirji pa beležijo več kot 5 milijonov gledalcev.”

Slika: Big Bang

Več o samem dogodku je komentiral Tomaž Ambrožič, direktor agencije Sport Media Focus:

“Na 4.300 kvadratnih metrov igralnih površin bo na voljo prek sto igralnih sistemov za obiskovalce, nagradni sklad pa presega 10 tisoč evrov. Za slovensko ‘gaming’ skupnost bo to odlična priložnost za promocijo, dokazovanje in spletanje novih vezi.”

Game Gang Show bo morda prva velika priložnost za tekmovalce, ki želijo premagati svojo tremo. Kot je povedal Gašper Kovač, organizator festivala pri Sport Media Focus bodo:

“Vsi imeli možnost nastopiti na velikem odru ter zablesteti pod žarometi.”

Game Gang Show lahko obiščete med 31. marcem in 2. aprilom 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Prodaja vstopnic se začne 1. februarja. Za prijavo na turnirje obiščite uradno spletno stran festivala.


THE WITCHER 3: WILD HUNT – COMPLETE EDITION igra za Playstation 5

39,99 €

Continue Reading

Aktualno

Gledanost storitev YouTube Gaminga se je decembra povečala za 25 %

Published

on

Tako platforme za ustvarjalce vsebin kot družbeni mediji se trudijo, da bi postali priljubljeno mesto za pretakanje. Zdi se, da Twitch poskuša prehiteti še ena platforma, a razlika v gledanosti je neprimerljiva.

Po uspešnem novembru za platformo Twitch je gledanost decembra 2022 dosegla 1,6 milijarde ur, kar je razvidno iz mesečnega poročila StreamElements in Rainmaker.gg State of the Stream. A žal platforma za pretakanje ni mogla doseči dveh milijard ur gledanosti skozi vse leto, kot je to storila januarja 2022.

Igre na Facebooku so decembra zabeležile 2-odstotni upad, saj so dosegle le 405 milijonov ur gledanja.

Po drugi strani je bila platforma YouTube Gaming edina platforma za pretakanje, ki je decembra zabeležila rast. Njena gledanost se je povečala za 25 %, saj je dosegla 305 milijonov ur v mesecu.

Najbolj gledane igre decembra so bile: Grand Theft Auto V, World of Warcraft in League of Legends. Igra Escape From Tarkov je zabeležila 455-odstotni skok, saj je dosegla 39 milijonov ogledov. Do povečanja je najverjetneje prišlo zaradi “pre-wipe” dogodka in novoletnih dropov.

Najbolj gledane igre na Twitchu:

  • Grand Theft Auto V – 95 milijonov ur
  • World of Warcraft – 74 milijonov ur
  • League of Legends – 68 milijonov ur
  • Valorant – 60 milijonov ur
  • Call of Duty: Warzone – 49 milijonov ur
  • Fortnite: 42 milijonov ur
  • Overwatch 2: 41 milijonov ur
  • Escape from Tarkov: 39 milijonov ur
  • Minecraft: 32 milijonov ur

“Če primerjamo številke Twitcha pred pandemijo s sedanjimi številkami gledanih ur, ni dvoma, da je platforma močno zrasla, čeprav so se njene napihnjene številke iz obdobja pandemije zmanjšale,” je dejal Gil Hirsch, izvršni direktor podjetja StreamElements.

“Čeprav Twitch ostaja dominanten na področju iger v živo, je še prezgodaj vedeti, ali bo ponovno pridobil zagon ali na njegovo rast vplivajo druge platforme, kot je TikTok.”


TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: THE COWABUNGA COLLECTION igra za PS5

39,99 €

Continue Reading

Aktualno

Režiser filma John Wick podpisal pogodbo za film Rainbow Six

Published

on

Hollywood Reporter je potrdil, da je režiser filmov o Johnu Wicku Chad Stahelski podpisal pogodbo za režijo prihajajočega Paramountovega filma.

Že leta 2018 je bilo potrjeno, da Paramount pripravlja dva filma po vesolju Toma Clancyja. Prvi od teh, Brez obžalovanja (Without Remorse), je bil aprila 2021 predvajan pri pretočnem velikanu Amazon Prime Video.

Brez obžalovanja je veljal za izvorno zgodbo lika Johna Clarka, ki ga je v filmu odigral Michael B. Jordan. Film Rainbow Six bo torej nekakšno nadaljevanje, v katerem bo Jordan ponovno upodobil vlogo Johna Clarka.

Kaskader, ki je postal filmski ustvarjalec, Chad Stahelski, je leta 2014 s filmom John Wick debitiral kot neverjetni režiser in nato odvodil vse naslednje dele franšize. Stahelski trenutno pripravlja več projektov, med drugim tudi predelavo filma Highlander, v katerem bo igral Henry Cavill.


TOM CLANCY’S RAINBOW SIX: EXTRACTION – DELUXE EDITION igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

Aktualno

Serijo The Last of Us si je ogledalo 4,7 milijona gledalcev

Published

on

Prvo epizodo televizijske nadaljevanke The Last of Us, ki jo lahko najdemo pri ponudnikih Sky in HBO, si je v ZDA ogledalo 4,7 milijona gledalcev. Po podatkih agencije Nielsen ratings in Warner Bros. Discovery je serija, po številu gledalcev prve epizode, trenutno na drugem mestu za Igro prestolov: Hiša zmajev, ki jo je lani poleti spremljalo skoraj 10 milijonov oboževalcev.

“Navdušeni smo nad tem, da bodo tako ljubitelji tako serije kot igre to kultno zgodbo doživeli na nov način, in se jim zahvaljujemo, ker so pripomogli k uspehu,” je dejal izvršni direktor HBO in vsebin HBO Max Casey Bloys.

“Osredotočili smo se preprosto na to, da naredimo najboljšo možno adaptacijo te priljubljene zgodbe za čim večje občinstvo,” sta dodala izvršna producenta Craig Mazin in Neil Druckmann. 

“Presrečna sva, ko vidiva, koliko oboževalcev, tako starih kot novih, je serijo The Last of Us sprejelo v svoje domove in srca.”

Z otvoritvijo serije so PS Plus Premium uporabniki dobili tudi možnost, da za dve uri brezplačno preizkusijo The Last of Us Part 1.


HOGWARTS LEGACY igra za PLAYSTATION 5

74,99 €

Continue Reading

Aktualno

Največje uhajanje v zgodovini družbe Valve vključuje skoraj vse iz iger Half-Life 2, Portal in Team Fortress 2

Published

on

Družba Valve je doživela največje uhajanje materiala v svoji zgodovini, potem ko je bila na spletu objavljena vrsta sredstev za igre Portal, Counter Strike: Source, Day of Defeat: Source, Half Life 2: Episodes 1 & 2, Half-Life 2 multiplayer in Team Fortress 2.

Zdi se, da uhajanje izhaja iz računa, ki se imenuje WandererLeaker, in da je bilo sprva razširjeno prek storitve Discord. V pogovoru na Discordu je leaker zapisal:

“Ni mi več mar. Nekaj let sem se igral z vsebino, nisem je objavljal, ker so mi vsakič grozili […] Resnična sramota. Do teh datotek nimam nobene pravne obveze. Nič več”.

Kasneje je dodal še: “Te datoteke hranim od leta 2016”.

Pri uhajanju gre za 61 GB velik paket skoraj vseh sredstev, ki jih imajo igre. Javnost se je seveda najprej lotila TF2 vsebine, saj ima igra največjo in najbolj aktivno skupnost.

“Na tone še nikoli videnih poligonov, modelov, PSD-jev in VMF-jev, vse,” piše ustvarjalec vsebin za TF2 Richter Overtime. “Ko bo skupnost končala s prebavo tega (61 GB paketa), ne bo več o čem govoriti. To je zadnja uradna vsebina TF2, ki jo boste vi ali jaz še videli.”

Richter Overtime je o tem posnel podroben videoposnetek, bistvo pa je, da sredstva izvirajo iz leta 2016 in vključujejo neizdano vsebino, vsebino, ki je bila objavljena v drugačni obliki, ter sredstva, ki so bila iz kakršnega koli razloga opuščena. Na voljo so osnove za predlagani način Raid, druge različice poligonov in povsem nove mape, različni 3D modeli, neuporabljene animacije, več učnih načinov, različice orožja, model za čarovnico, ki je temeljila na starejši različici gospe Pauling, in celo neka slika kokosovega oreha.

Dataminerji in modderji so še vedno zakopani v delo in glede na to, da je samo igre TF2 61 GB, lahko pričakujemo, da bo v naslednjih nekaj tednih na dan prišlo še več stvari tudi o drugih igrah.


HADES igra za PS5

19,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno