Connect with us

Aktualno

Raziskava ugotavlja, da igričarji živijo “dvojno življenje”

Published

on

Lenovo je delil nedavno raziskavo o dvojnem življenju igričarjev v resničnem svetu in na spletu.

Nedavna raziskava, ki je potekala septembra 2022 po večjih evropskih državah, je pokazala, da se več kot polovica (52 %) igralcev videoiger bolj identificira s svojim spletnim alter egom kot s svojo identiteto v resničnem življenju.

Vir: Lenovo

Povezave naj bi obstajale tudi med poklici, ki jih igričarji opravljajo in žanri, s katerimi najraje pozabijo na realnost. Lenovo ugotavlja, da naj bi se na primer uradniki (44 %), medicinski in zdravstveni delavci (42 %), finančni strokovnjaki (38 %) in znanstveniki (40 %) počutili najbolj “pristno” (karkoli naj bi to že pomenilo), ko igrajo strateške igre. Računalničarji (45 %) in ustvarjalci (40 %) pa naj bi se najbolj poistovetili z glavnim likom v RPG igrah. Skeptik v nas pravi, da so take trditve vedno “sus”, a glede na to, da smo po teh kriteriji pristali v “pravi” kategoriji, bo morda nekaj celo na tem.

Z idejo o dvojnem življenju v mislih je Lenovo Legion sodeloval s španskim striparjem in razvijalcem iger Salvo Espínom (Deadpool, She-Hulk, X-Men in Wolverine) in ustvaril serijo nalepk Second Skin.

Espín je o nalepkah povedal: “Zelo sem užival v celotnem ustvarjalnem procesu, ko sem tesno sodeloval z ekipo Lenovo pri oblikovanju petih nalepk, ki najbolje ponazarjajo rezultate ankete.

Svoj računalnik Lenovo Legion 7 sem že prilagodil z nalepko, ki predstavlja dvojnost med mojim profesionalnim jazom in mojim igralskim alter egom, in komaj čakam, da vidim, kako bodo ti dizajni postali del prenosnikov tisočih ljudi.” 

Vir: Lenovo

Nalepke naj bi bile namenjene spodbujanju igričarjev, da sprejmejo svoje alter ege, bodisi pri delu bodisi sredi epske igričarske bitke.

Christian Dotzauer, vodja trženja v regiji EMEA v podjetju AMD, pa je dodal: “Ta raziskava kaže na pomembno resnico o vlogi igričarskih izkušenj v življenju mnogih ljudi, ki so vir zabave, bogatih družabnih stikov in resničnega izražanja samega sebe.”

Vsi, ki bi radi svetu pokazali svojo umetniško žilico lahko sodelujejo pri ustvarjanju zadnje Second Skin nalepke. Sliko svojega alter ega lahko pošljete do 26. januarja 2023. Za več informacij o sodelovanju preverite forum objavo na gaming.lenovo.com in sledite @salva_espin_art.

Vir: Lenovo

LENOVO Legion 5 Pro AMD Ryzen 7 5800H 16inch WQXGA 16GB 1TB RTX 3060 W11H prenosni računalnik

1.799,99 €

Continue Reading

Aktualno

Nove Tesle morda ne bodo podpirale platforme Steam

Published

on

Igranje iger v avtomobilu morda ni tako priljubljeno, kot smo mislili, saj se je Tesla odločila, da bo iz novejših avtomobilov odstranila platformo Steam.

Tesla bo morda ukinila podporo za platformo Steam iz nekaterih novih modelov X. Uporabnik Reddita, ki pričakuje dobavo električne različice SUV modela, je nedavno delil sporočilo podjetja, ki se glasi:

“Tesla posodablja igralni računalnik v vašem modelu X, zato vaše vozilo ne more več poganjati iger Steam,” je Tesla zapisala v kratki izjavi, poslani strankam, ki čakajo na dostavo svojih modelov S in X. “Vse ostale funkcije zabave in aplikacij ostajajo nedotaknjene.”

Trenutno ni znano, ali bodo prizadeti tudi drugi modeli Tesle, a zdi se, da obstoječi lastniki avtomobilov ne bodo oškodovani. Enako pa najbrž ne bo veljalo za nove nakupe. Vemo, da Steam ni na voljo v lanskem vozilu Cybertruck ali v Teslinih najbolje prodajanih vozilih Model Y in Model 3, čeprav imajo novejši modeli teh avtomobilov izboljšane procesorje AMD Ryzen. 

Zakaj je bila funkcionalnost opuščena, ni bilo potrjeno. Vseeno pa lahko sklepamo, da funkcija pri uporabnikih ni dovolj priljubljena, zlasti zdaj, ko je na trgu nova generacija ročnih igralnih naprav.

Vir.

Continue Reading

Aktualno

Epic kaznovan z globo 1,1 milijona evrov zaradi uporabe nepoštenih poslovnih praks

Published

on

Fortnite, ena najbolj priljubljenih iger desetletja, je bila znova pod drobnogledom zaradi uporabe manipulativnih tržnih taktik, namenjenih otrokom.

Nizozemski organ za potrošnike in trge je podjetju Epic Games naložil globo v višini 1.125.000 EUR, ker je z izkoriščevalskimi tržnimi pristopi v svoji trgovini znotraj igre uporabljalo nepoštene poslovne prakse. Fraze, kot je “kupite zdaj” naj bi bile posebno problematične, zato je bila razvijalcu za to kršitev naložena globa v višini 562.500 EUR.

Druga sumljiva praksa je uporaba odštevalnikov za ustvarjanje občutka nujnosti in potrebe po predmetih, ki v trgovini ostajajo na voljo tudi po koncu odštevanja. Za to kršitev je bila podjetju Epic izrečena še ena globa v višini 562.500 EUR.

ACM v svojem poročilu navaja, da:

“Podjetje Epic je dejansko izkoriščalo te vrste ranljivosti [pri otrocih]. Kot tak ni upoštevalo zahtevane skrbnosti, ki jo je mogoče razumno pričakovati od trgovcev, ko imajo opravka z otroki.”

Rok za odpravo teh kršitev naj bi bil do 10. junija 2024, a nekatere spremembe so že začele veljati kmalu po objavi poročila. Podjetje Epic je že začelo z odstranjevanjem časovnikov za odštevanje po vsem svetu in dodalo čas, ki označuje, kdaj bo trgovina osvežena, ter datum ob predmetih, ki igralce obvešča, kdaj bo predmet odstranjen iz trgovine.

Vir.

Continue Reading

Aktualno

Xbox zapira štiri studie družbe Bethesda

Published

on

Microsoft se je odločil zapreti studie Arkane Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog in Roundhouse, potem ko jih je prevzel leta 2020.

Včeraj je IGN delil obsežen prispevek o stanju v igričarskih studiih Bethesda in odpuščanju kadra. Na seznamu ukinjenih razvijalcev so Arkane Austin, ki nam je lani serviral obupni Redfall, Tango Gameworks, studio, ki stoji za nagrajeno igro Hi-Fi Rush, ter manj znana Alpha Dog Games in Roundhouse Games.

IGN je v svojem prispevku delil vsebino elektronskega sporočila, ki ga je vodja Xbox Game Studios Matt Booty poslal svojim zaposlenim. Zdi se, da se je Xbox odločil zapreti manj uspešne studie ekip Bethesda in ZeniMax ter odpustiti ali premestiti določene posameznike ali celotne ekipe.

“Ta prerazporeditev naslovov in virov pomeni, da bo nekaj ekip prerazporejenih v druge in da nas bodo nekateri kolegi zapustili,” je zapisal Booty.

Xbox namerava nekatere delavce ekipe Arkane Austin premestiti v druge studie Bethesde, medtem ko bo celotna ekipa Roundhousa postala del studia Zenimax Online Studios, ki dela na igri The Elder Scrolls online.

Poudariti je treba tudi, da se Arkane Austin zapira, kljub neizpolnjenim obljubam igralcem. Tisti, ki so kupili posebno izdajo igre Redfall, bi namreč morali brezplačno dobiti še dva dodatna heroja, ki jih pa ni bilo.

“Prejšnja posodobitev igre Redfall bo njena zadnja, saj bomo končali razvoj igre,” pojasnjuje Bootyjevo elektronsko sporočilo. “Igra in njeni strežniki bodo ostali na spletu, kjer bodo igralci lahko uživali, igralcem, ki so kupili dodatek Hero DLC, pa bomo zagotovili poplačilo.” 

Ni jasno, v kakšni obliki bo prišlo to “poplačilo”, vendar se zdi očitno, da igralci ne bodo dobili vračila denarja.

Continue Reading

Aktualno

Oboževalci igre Helldivers 2 popravljajo svoje negativne ocene

Published

on

Zdi se, da je drame okoli igre Helldivers 2 končno konec. Po uspešni kampanji proti Sonyju za igro Helldivers 2 v resničnem življenju, igričarji pospravljajo za sabo.

Ta vikend je na spletu divjala težka bitka med Sonyjem in skupnostjo Helldivers 2. Sony Interactive Entertainment si je prizadeval, da bi se vsi igralci igre Helldivers 2 za igranje igre morali prijaviti z računom PSN, kar je povzročilo velik odpor skupnosti kooperativne streljačine.

Z usklajenimi prizadevanji in s pomočjo forumske platforme Reddit so igralci igre Helldivers 2 protestirali proti Sonyjevi potezi z negativnimi ocenami na platformi Steam – teh je bilo več tisoč. To je tako močno poslabšalo oceno igre na Steamu, da se je Sony na koncu odločil opustiti svoj načrt in priznati poraz.

Še bolj presenetljivo je, da se je skupnost po uspešni “operaciji” odločila pospraviti svoj nered in popraviti oceno igre. Ocene igre Helldivers 2 na platformi Steam so se iz “mešanih” s skoraj 50-50 delitvijo pozitivnih in negativnih ocen spremenile v veliko bolj zaslužene “večinoma pozitivne”. V času pisanja tega članka je 70 % od 606.000 uporabniških ocen igre na Steamu pozitivnih, pri čemer se komentarji sklicujejo na nedavna prizadevanja igralcev, kot npr:

“Ta igra je tako dobra, da smo imeli celo misijo v resničnem življenju.

ZA LJUBEZEN DO SVOBODE <3

10/10″

in

“GLAVNI UKAZ JE DOKONČAN

IGRAMO SKUPAJ ALI PA SPLOH NE”

Slika: Steam

Slednji komentar se nanaša na dejstvo, da brez tega prizadevanja igre Helldivers 2 ne bi bilo mogoče igrati v 177 državah, ki ne podpirajo omrežja PSN.

Continue Reading

Aktualno

Black Lotus je ponovno postal najdražja karta igre MTG

Published

on

Po kratkem obdobju vladavine prstana The One Ring je najdražja karta v igri Magic: The Gathering spet Black Lotus.

Trgovec z igrami in zbirateljskimi karticami Dave & Adam’s je delil novico o nedavni prodaji, ki naj bi potekala med Adamom Caijem iz podjetja Pristine Collectibles in nerazkritim kupcem. Kopija zloglasne karte iz kompleta alfa naj bi bila prodana za 3 milijone dolarjev (2,8 milijona evrov).

Po ocenah naj bi obstajalo le približno 1.100 izvodov prvega natisa kartice MTG Black Lotus. Čeprav je karta vedno veljala za najdražjo na trgu rabljenih kart MTG, si je ta naziv za približno eno leto prislužila enkratna kopija karte The One Ring, ki jo je raper Post Malone leta 2023 kupil za 2 milijona dolarjev.

Pred tem je najdražji prodani Black Lotus prav tako kupil Post Malone, ki je zanj leta 2021 odštel 800.000 dolarjev. Čeprav je bil njegov izvod podpisan s strani ilustratorja, je bila podobna podpisana različica kartice istega leta na dražbi prodana za 540.000 dolarjev.

Še vedno ni jasno, zakaj je bil ta novo prodani Black Lotus toliko dražji od prejšnjih izvodov. Čeprav je kartica prejela oceno “Pristine 10” od družbe Certified Guaranty Company, se to ni zgodilo prvič. 

Uporabnik Instagrama Benjamin.be.13, ki bi lahko bil kupec tega Black Lotusa, je pred kratkim delil sliko svojega na novo pridobljenega Črnega lotosa, ki bi lahko bil tisti, o katerem sta Dave & Adam’s spregovorila v ponedeljek.

V objavi na Instagramu je bilo zapisano: “To je edina karta Alpha Lotus, ki jo je CGC ocenil z oceno Pristine 10, in ena od samo dveh kart Pristine 10, ki so jih ocenila vsa večja podjetja za ocenjevanje.”

Continue Reading

Aktualno

Na Japonskem poteka Golden Week, na Steamu pa popusti

Published

on

V sodelovanju s številnimi izjemnimi partnerji založnik iger KOMODO ponovno organizira obsežen dogodek na platformi Steam, da bi z dogodkom Golden Week Japanese Game Fest proslavil japonske praznike, ki so znani kot zlati teden!

Številne japonske igre bodo od 25. aprila ob 19.00 do 6. maja ob 19.00 po srednjeevropskem času na platformi Steam znižane. Na seznamu je več kot 600 odličnih iger in še več DLC vsebine, ki podpirajo japonščino, od 30 različnih založnikov, vključno s priljubljenimi naslovi, kot so Pocket Mirror ~ GoldenerTraum, Street Fighter 6, Persona 3 Reload in FINAL FANTASY VII REMAKE INTERGRADE.

Poleg razdelka za razprodajo z do 90-odstotnimi prihranki so na voljo tudi razdelki za prihajajoče izdaje in igre, ki jih podpira Steam Deck.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno