fbpx
Connect with us

Igraj kot PRO

Igraj Rengarja kot Luka “King” Kralj

Published

on

Rengar je eden od zabavnejših herojev za igranje v jungli, že vse odkar je prišel na Summoner’s Rift, predvsem zaradi odličnega Duel/Assasin kit-a in 1 v 1 spopada z  nasprotnikovim junglerjem ter možnosti hitro počistiti svojo junglo. Težko se ga boste naveličali, saj ponuja veliko možnosti z različnimi načini igranja in raznolikimi item-i.

Prednosti:

 • Carry potential
 • Oneshot potential
 • High outplay potential

Slabosti:

 • Težko ga je popolnoma usvojiti
 • Squishy
 • Težki matchupi
 • Težko carryati v visokih rankih
 • Slab proti tankom
 • Slabi ganki pred levelom 6

Runes:

Electrocute na Rengarju je odličen takrat, ko ima enemy 3+ squishy heroje. Z Electrocute imate več damage-a v začetku, ampak manj sustaina v nadaljevanju igre.

Conqueror na Rengarju je ena najboljših izbir, saj mu omogoča dober scaling, dodaten attack speed/life steal v runah (self preference) ter povečan sustain + damage kasneje v igri zaradi AD/LS, ki ga dobi od conquerorja.

– Flash in smite sta standardni izbiri za Rengarja v jungli.

Items:

Starting items:

1st back: Long Sword-i / Tiamat, če imate 1325 golda

Rush: Duskblade 

Core Build: Tiamat + Duskblade + Youmuu’s / Edge of Night (če imajo nasprotniki način, kako ustaviti vaš jump)

Late game: Last Whisper / Phantom Dancer (odvisno če imajo armor ali ne), če nimajo armorja LW preskočite in izberete Infinity Edge (seveda pa se prvo kupi Phantom Dancer)

Ostale možnosti: Black Cleaver + Deaths Dance 

Skills

– Passive (Unseen Predator): Ko se Rengar nahaja v bushu, lahko skoči proti nasprotniku. Ko ubije nasprotnika dobi dodaten AD. Vsakič, ko uporabi skill, dobi 1 Ferocity – ko jih nabere 4, je njegov naslednji skill empowered.

– Q (Savagery): Rengar pridobi bonus physical damage. Ferocity effect: naredi nasprotniku več physical damage in Rengar pridobi attack speed.

– W (Battle Roar): Naredi magic damage nasprotnikom in heal-a Rengarja za damage, ki ga je prejel v zadnji 1.5 sekundi. Ferocity effect: Rengar odstrani celoten crowd control na njemu.

– E (Bola Strike): Rengar vrže bolo proti nasprotniku in mu naredi physical damage ter ga upočasni. Ferocity effect: Root nasprotnika.

– R (Thrill of the hunt): Rengar pridobi camouflage ter movement speed in lahko skoči na nasprotnika. Ko skoči na nasprotnika, naredi physical damage in zmanjša armor.

Jungle poti:

Reactive: Red -> Krugs -> Chickens -> Wolves -> Iščete možnosti za gank/scuttle -> Blue -> Gromp
Alpha: Red -> Krugs -> Chickens -> Enemy Blue, če veste, da je začel na nasprotni strani
Buff to buff: Blue -> Gromp -> Red -> Level 3  gank/invade ali red -> Blue -> Gromp -> Level 3 gank/invade
Fullclear: Red -> Krugs -> Chickens -> Wolves -> Blue -> Scuttle -> Gromp 

Triki

 • Uporabite empowered Q za movement speed, da lahko skočite dlje iz busha.
 • Ko stopite iz busha, imate dodatnih 0,25 sekund, da skočite na nasprotnika, kar poviša range.
 • Uporabljajte plant jumps.
 • Blast cone jump na Red buffu ob 1:23 za dodatni passive stack.
 • Ganki top/bot iz lane bushov.
 • Triple Q burst: potrebujete 4 passive stacke, uporabite ult + empowered Q + navaden Q. in passive se spet nastacka, tako lahko spet uporabite empowered Q.
 • Bodite potrpežljivi – včasih ni vse samo za DMG, ampak lahko empowered ability Battle roar (W) uporabite, da preživite ali se izognete CC-ju.
 • Vedno glejte za flank position z ultom, ker večina pričakuje, da jih boste napadli direktno. 
 • Uporabite E v zraku, ko skočite na nasprotnika, da ne izgubljate časa z animacijo.
 • Naučite se bush jumps: Wolves, Krugs, Blue, Red.
 • Naučite se dobiti 2 stacka na blue blast cone plant-u.
 • Baron steal je zelo lahek, saj ga lahko burstaste s full combo + empowered Q + Smite.
 • Naučite se, kako se premikati po jungli in tako izgubiti najmanj HP.
 • Rengar ima unikaten stil igranja in če želite v SoloQ napredovati, morate razumeti svoje omejitve ter igrati agresivno, ampak ne brezglavo. Prednost želite pridobiti na začetku igre ter ne postaviti sebe in ekipe v slabši položaj.
 • Naučite se, kako slediti junglerju nasprotne ekipe, da vas ne invade-a, ampak vi invadati njega in tako dobite prednost v 1v1.
 • Če ne zberete 4 stackov na svojem passive v 1. rotaciji skillov, boste veliko šibkejši, kot bi morali biti.

Guide napisal Luka “King” Kralj

https://www.twitch.tv/king_euw

https://euw.op.gg/summoner/userName=kingggggg

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in JureTršanBlondom: Shifty je nazaj

Published

on

“Začel sem kot tekstopisec v krznarstvu, pri izkušenem tekstopiscu, Grku Teddyju. Rekel mi je, da je najpomembnejša zamisel v oglaševanju novost, ki ustvari hrepenenje, tvoj izdelek pa ga poteši. Najpomembnejša zamisel v oglaševanju novost, ki ustvari hrepenenje, tvoj izdelek pa ga poteši.

Govorila sva tudi o globlji navezanosti na izdelek. Nostalgiji. Ta je občutljiva, a močna. Ljubica. Teddy je rekel, da nostalgija v grščini pomeni bolečina stare rane. Je zbadanje v srcu, veliko močnejše od spomina samega.”

To so besede Dona Draperja iz prve sezone serije Oglaševalci. Besede, ki še danes opisujejo sodobno oglaševanje izdelkov. Fortnite kraljuje gaming sceni že četrto leto, kar se za svet izven video iger zdi solidna številka, za vse znotraj gaminga pa cela večnost.

Igre kakršna je Fortnite se morajo večno in venomer prilagajati igralcem, slediti trendom in ostajati v koraku s časom, skratka, ponujati nekaj novega, da bi le bile relevantne. A, da igra ne odtuji veterane, s tem ko si pridobiva nove, ubere klasično zgoraj omenjeno marketinško potezo in se začne sklicevati na igralčeva čustva, predvsem pa nostalgijo.

Jure “JureTršanBlond” Tršan v tokratnem #IgrajkotPRO posnetku premišljuje o tem, da, prav tako kakor Fortnite, tudi druge igre izrabljajo navezanost igralcev na izvirno in izvorno vsebino v igri, da bi ohranile interes svojih privržencev. A kakor se je to zgodilo z World of Warcraft Classic, rožnata očala nostalgije ne pomagajo dolgo.

Nasvete podaja JureTršanBlond (JTB)

Slovenski ustvarjalec vsebin na YouTubu, livestreamer in raper, Jure “JureTršanBlond” Tršan, 20, ima več kot 30.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno 10,2 milijona ogledov in več kot 15.000 sledilcev na Instagramu. S tem zagotovo sodi v vrh slovenskih ustvarjalcev na področju gaminga.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in ScorpLZ: Top 5 solo lokacij na Chapter 3 mapi

Published

on

Nabiranje materialov je ključnega pomena v igri Fortnite in poteka skozi celo igro. Materiali so to, kar določi, kdo se bo prebil v zadnjo cono in so ključni faktor ki prispeva h končni zmagi.

Ob pristanku na otok morajo igralci, v pravem duhu battle royale iger, poiskati surovine, s katerimi se lahko obranijo pred nasprotniki. Kamen, les in kovina so trije primarni viri, ki jih je mogoče zelo enostavno najti. A kdor si želi v čim krajšem času zagotoviti vse surovine za preživetje, mora pristati na pravo mesto.

Žiga “ScorpLZ” Lah med Fortnite igralci velja za zanesljiv vir, kadar gre za določanje začetne taktike v igri. V tokratnem #IgrajkotPRO posnetku predstavljarazlične začetne lokacije na Fortnite Chapter 3 mapi, s katerimi si lahko igralci zagotovijo določeno mero prednosti pred konkurenco.

Poglejte si nove pozicije različnih skrinj na mapi, floor spawne in lokacije, kjer lahko najdete lamo. Scorp zelo natančno predstavi tudi najbolj verjetne premike in poteze vaših nasprotnikov ter dogodkov vezanih na igro.

Nasvete podaja ScorpLZ

Slovenski livestreamer in ustvarjalec vsebin na YouTubu, Žiga “ScorpLZ” Lah, 24, ima več kot 32.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno skoraj 13 milijoni ogledov, več kot 13.000 sledilcev na Instagramu in 650 na Twitterju. S tem je med največjimi gamerji v Sloveniji.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Dejlo: Odkrivanje mape

Published

on

“Mapa” je beseda, ki se pogosto pojavlja v igričarski govorici. Mapa je prenesena beseda oziroma natančneje kalk angleške besede map, ki se v igričarskem svetu navezuje tako na zemljevid, kot fizični prostor v katerem se gibljejo igralci.

Zaradi kopice pomenov, ki jih map nosi v video igrah, se izraz s težavo prevede le z eno besedo. Navadno se map v slovenščino prenese razlagalno ali kontekstualno kot zemljevid ali lokacija. Ta dvojni pomen se kaže predvsem v FPS igrah in ostalih streljačinah, kot je na primer Fortnite, kjer morajo igralci vsako sezono na novo odkriti lokacije v igri. Istočasno se jim med raziskovanjem odklepa tudi prekrita “minimapa” ali po slovensko zemljevid.

Otok Battle Royale je sestavljen iz različno poimenovanih zemljišč in manjših zanimivosti. Vsako sezono se uvedejo ali odstranijo nove lokacije ali območja na zemljevidu, igralci pa jih morajo ponovno odkriti.

Dejla Pašić v svojem zadnjem #IgrajkotPRO posnetku letos raziskuje predele Fortnite mape, ki so za njo ostali neodkriti. Med iskanjem nove vsebine se zagleda in navduši nad različne dodatke ali spremembe, kot je na primer predel poln drv.

“Uuu! Kok drv clouk!” je dejala in se zamislila. “Zakaj sm bla vesela za drva?”

Poglejte si tokratni posnetek na Dejlinem kanalu.

Nasvete podaja Dejla

Vedno nasmejana in pripravljena na igro, Dejla Pašić preko platforme YouTube v živo prenaša svoje podvige, spodrsljaje in zabavne momente v igrah Fortnite, World of Warcraft in Paladins. A na njenem kanalu najdete veliko več kot samo prenose iger. Poleg streamanja, ocenjevanja naprav ter gaming in zabavne vsebine Dejla rada posname tudi kakšne vloge. Na Instagramu je nedavno dosegla 1.130 sledilcev v povprečju pa njeni posnetki dobivajo okoli 1000 ogledov. Po letu dni od svojega nastopa na spletu pa je ustvarjalka vsebine uspela nabrati že 2.440 naročnikov.

 • Naroči se na njen YouTube kanal tukaj.
 • Sledi ji na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Lejico: Fortnite CHAPTER 3

Published

on

“Alright. Game face, ON” – Overwatch D.Va

Če še niste slišali za izraz “game face” ali pa ga morda še niste doživeli v živo, nam slovarček urbanih besed Urban Dictionary pojav razloži takole:

Izraz intenzivne koncentracije, ki se pogosto pojavlja na obrazu nekoga, ki se popolnoma osredotoči na igranje videoigre, najpogosteje prvoosebne streljačine.” Primer rabe: “Ne sliši te. Poglej njegov gamerski izraz.”

V tokratnem #IgrajKotPRO posnetku lahko preveriš, kakšen je game face Leje “Lejice” Leskovar. Za svoj najnovejši posnetek si je zadala nalogo, da pomaga soustvarjalki igričarskih vsebin Delji do zmage v tretjem poglavju igre Fortnite.

Igranje s kolegi je dvorezni meč, predvsem, kadar gre za kompetitivne tipe iger. In da, tudi take, v katerih s prijatelji skupaj igraš proti nasprotnikom. Konflikti nastanejo najpogosteje zaradi različnih pričakovanj v igri. Nekateri igrajo za zabavo, spet drugi najbolj uživajo v tem, da popolnoma nadvladajo nasprotnika.

Kakšen tip igralk sta Dejla in Lejica lahko preverite v posnetku [SLO]❤️ Prva zmaga v Fortnite CHAPTER 3! w @Dejla.

Nasvete podaja Lejica

Ena izmed najbolj spretnih igralk strelskih iger pri nas, Leja “Lejica” Leskovar redno prenaša svoje igre v živo. Ima več kot 13.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno 500.000 ogledov, pohvali se lahko tudi s skoraj 5.100 sledilci na Instagramu. Lejica sodi v sam vrh slovenskih ženskih ustvarjalk na področju gaminga.

 • Naroči se na njen YouTube kanal tukaj.
 • Sledi ji na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in JureTršanBlondom: Fortnite s punco

Published

on

Naj živi ljubezen.

Za študijo, objavljeno v Journal of Leisure Research, so raziskovalci anketirali 349 poročenih igralcev video iger. 217 izmed sodelujočih je povedalo, da oba partnerja v zvezi igrata video igre, izmed ostalih 132 anketiranih pa je igrala le ena oseba, ki je bila v 84 % primerih mož. Tudi ustvarjalec vsebin JureTršanBlond želi svoj hobi deliti s svojo punco Hano.

V tokratnem #IgrajkotPRO posnetku skuša Jure vpeljati Hano v svet spletne streljačine Fortnite, a njena perspektiva na igro je bistveno drugačna od njegove. “Jaz pa nisem zdej padla dol z avtobusa. Mene so verjetno vrgl, k nism mela karte,” je komentirala Hana.

Igranje s osebo, ki se ne spozna na video igre ali pa morda samo ne pozna igre, ki jim jo želimo predstaviti, pogosto vzbuja mešane občutke. Po eni strani smo veseli, ker želimo predstaviti svoj hobi ali neko vsebino, ki nam je pri srcu. Po drugi strani pa smo lahko hitro razočarani, če druga oseba ne deli našega navdušenja.

V tem primeru Hane in Jureta se je vse lepo izšlo. Med igranjem sta se zabavala, Hana pa sedaj nekoliko bolj razume kako in zakaj Jure porabi večino svojega dneva pred računalnikom.

Nasvete podaja JureTršanBlond (JTB)

Slovenski ustvarjalec vsebin na YouTubu, livestreamer in raper, Jure “JureTršanBlond” Tršan, 20, ima več kot 30.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno 10,2 milijona ogledov in več kot 15.000 sledilcev na Instagramu. S tem zagotovo sodi v vrh slovenskih ustvarjalcev na področju gaminga.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in ScorpLZ: Reakcija na SypherPK video

Published

on

Leaks. V svetu spletnih iger in video iger nasploh si težko predstavljamo napoved katerega koli večjega gaming naslova brez novic, ki so “ušle” pred uradno najavo. Žvižgači so tako postali del igričarskega ekosistema, ki vestno ustvarja hype tedne in celo mesece pred izidom igre ali razširitve za igro.

Žiga “ScorpLZ” Lah redno spremlja uradne in neuradne Fortnite novice, da bi svojim sledilcem vedno ponujal aktualno vsebino. V tokratnem #IgrajkotPRO posnetku je analiziral video znanega komentatorja SypherPK, ki analizira vse informacije o Fortnite Chapter 3, ki so bile do sedaj na voljo.

Če želiš ostati na vrhu v kompetitivni igri ni dovolj le tvoja sposobnost, potrebno je tudi znanje. ScorpLZ poleg svojih refleksov slovi predvsem po znanju, ki ga ima o igri. S tem znanjem lahko bolj taktično razmišlja znotraj igre ter hitreje odreagira na težke a nepredvidene odločitve.

Nasvete podaja ScorpLZ

Slovenski livestreamer in ustvarjalec vsebin na YouTubu, Žiga “ScorpLZ” Lah, 24, ima več kot 32.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno skoraj 13 milijoni ogledov, več kot 13.000 sledilcev na Instagramu in 650 na Twitterju. S tem je med največjimi gamerji v Sloveniji.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno