fbpx
Connect with us

Igraj kot PRO

Igraj Rengarja kot Luka “King” Kralj

Published

on

Rengar je eden od zabavnejših herojev za igranje v jungli, že vse odkar je prišel na Summoner’s Rift, predvsem zaradi odličnega Duel/Assasin kit-a in 1 v 1 spopada z  nasprotnikovim junglerjem ter možnosti hitro počistiti svojo junglo. Težko se ga boste naveličali, saj ponuja veliko možnosti z različnimi načini igranja in raznolikimi item-i.

Prednosti:

 • Carry potential
 • Oneshot potential
 • High outplay potential

Slabosti:

 • Težko ga je popolnoma usvojiti
 • Squishy
 • Težki matchupi
 • Težko carryati v visokih rankih
 • Slab proti tankom
 • Slabi ganki pred levelom 6

Runes:

Electrocute na Rengarju je odličen takrat, ko ima enemy 3+ squishy heroje. Z Electrocute imate več damage-a v začetku, ampak manj sustaina v nadaljevanju igre.

Conqueror na Rengarju je ena najboljših izbir, saj mu omogoča dober scaling, dodaten attack speed/life steal v runah (self preference) ter povečan sustain + damage kasneje v igri zaradi AD/LS, ki ga dobi od conquerorja.

– Flash in smite sta standardni izbiri za Rengarja v jungli.

Items:

Starting items:

1st back: Long Sword-i / Tiamat, če imate 1325 golda

Rush: Duskblade 

Core Build: Tiamat + Duskblade + Youmuu’s / Edge of Night (če imajo nasprotniki način, kako ustaviti vaš jump)

Late game: Last Whisper / Phantom Dancer (odvisno če imajo armor ali ne), če nimajo armorja LW preskočite in izberete Infinity Edge (seveda pa se prvo kupi Phantom Dancer)

Ostale možnosti: Black Cleaver + Deaths Dance 

Skills

– Passive (Unseen Predator): Ko se Rengar nahaja v bushu, lahko skoči proti nasprotniku. Ko ubije nasprotnika dobi dodaten AD. Vsakič, ko uporabi skill, dobi 1 Ferocity – ko jih nabere 4, je njegov naslednji skill empowered.

– Q (Savagery): Rengar pridobi bonus physical damage. Ferocity effect: naredi nasprotniku več physical damage in Rengar pridobi attack speed.

– W (Battle Roar): Naredi magic damage nasprotnikom in heal-a Rengarja za damage, ki ga je prejel v zadnji 1.5 sekundi. Ferocity effect: Rengar odstrani celoten crowd control na njemu.

– E (Bola Strike): Rengar vrže bolo proti nasprotniku in mu naredi physical damage ter ga upočasni. Ferocity effect: Root nasprotnika.

– R (Thrill of the hunt): Rengar pridobi camouflage ter movement speed in lahko skoči na nasprotnika. Ko skoči na nasprotnika, naredi physical damage in zmanjša armor.

Jungle poti:

Reactive: Red -> Krugs -> Chickens -> Wolves -> Iščete možnosti za gank/scuttle -> Blue -> Gromp
Alpha: Red -> Krugs -> Chickens -> Enemy Blue, če veste, da je začel na nasprotni strani
Buff to buff: Blue -> Gromp -> Red -> Level 3  gank/invade ali red -> Blue -> Gromp -> Level 3 gank/invade
Fullclear: Red -> Krugs -> Chickens -> Wolves -> Blue -> Scuttle -> Gromp 

Triki

 • Uporabite empowered Q za movement speed, da lahko skočite dlje iz busha.
 • Ko stopite iz busha, imate dodatnih 0,25 sekund, da skočite na nasprotnika, kar poviša range.
 • Uporabljajte plant jumps.
 • Blast cone jump na Red buffu ob 1:23 za dodatni passive stack.
 • Ganki top/bot iz lane bushov.
 • Triple Q burst: potrebujete 4 passive stacke, uporabite ult + empowered Q + navaden Q. in passive se spet nastacka, tako lahko spet uporabite empowered Q.
 • Bodite potrpežljivi – včasih ni vse samo za DMG, ampak lahko empowered ability Battle roar (W) uporabite, da preživite ali se izognete CC-ju.
 • Vedno glejte za flank position z ultom, ker večina pričakuje, da jih boste napadli direktno. 
 • Uporabite E v zraku, ko skočite na nasprotnika, da ne izgubljate časa z animacijo.
 • Naučite se bush jumps: Wolves, Krugs, Blue, Red.
 • Naučite se dobiti 2 stacka na blue blast cone plant-u.
 • Baron steal je zelo lahek, saj ga lahko burstaste s full combo + empowered Q + Smite.
 • Naučite se, kako se premikati po jungli in tako izgubiti najmanj HP.
 • Rengar ima unikaten stil igranja in če želite v SoloQ napredovati, morate razumeti svoje omejitve ter igrati agresivno, ampak ne brezglavo. Prednost želite pridobiti na začetku igre ter ne postaviti sebe in ekipe v slabši položaj.
 • Naučite se, kako slediti junglerju nasprotne ekipe, da vas ne invade-a, ampak vi invadati njega in tako dobite prednost v 1v1.
 • Če ne zberete 4 stackov na svojem passive v 1. rotaciji skillov, boste veliko šibkejši, kot bi morali biti.

Guide napisal Luka “King” Kralj

https://www.twitch.tv/king_euw

https://euw.op.gg/summoner/userName=kingggggg

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Aljažkom: Napad slonov v Minecraftu

Published

on

Minecraft je v svojih desetih letih obstoja korenito spremenil gaming svet. Že takoj po izgledu je 8-bitni izgled in odprt svet z neomejenimi možnostmi obnorel igralce po vsem svetu, no doslej že več kot 126 milijonov ljudi.

Med temi je pa najti tudi mnogo tematskih skupnosti, ki spreminjajo lastnosti igre, ji dodajajo funkcije, odvzemajo nepotrebne in jo skratka skušajo prilagoditi njihovim ciljem. Tako je najti modifikacije za vse – spremembe igralnega vmesnika, nalaganje HD tekstur ali v primeru igranja na toasterju Fastcraft poenostavljenih grafik, orodij za olajšanje raziskovanja kot so Not Enough Items, Journeymap in WAILA, kot tudi cel spekter kreativnih modov, ki nadgrajujejo število materialov in orodij, dodajajo izzive in mnogo več.

Ta svet je Aljaž “Aljažek” Radovan sklenil bolje raziskati in tako bo naslednjih nekaj mesecev v seriji videov #IgrajKotPRO predstavljal daljše posnetke igranja v teh virtualnih svetovih ter spoznaval Minecraft, kot ga ni še nikoli prej.

Oglej si njegov video in se zabavaj ob njegovem paničnem pobegu pred sloni, spoznavanje podzemlja in mnogo več v tem, večl kot 19 minut dolgem igralnem posnetku.

Nasvete podaja Aljažek

Eden najmlajših slovenskih livestreamerjev in ustvarjalcev gaming vsebin na YouTubu, Aljaž “Aljažek” Radovan, 16, ima več kot 15.200 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno več kot 1 miljonom ogledov, kot tudi se lahko pohvali s 5800 sledilci na Instagramu. Te številke so še posebej obetavne, saj je videoposnetke na svoj kanal začel redno nalagati šele pred dobrim letom dni.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Lejico ter JureTršanBlondom: Zmaga z le enim chestom

Published

on

Po pristanku na igralno polje v Fortnite imamo v rokah le eno stvar, in sicer kramp – a za dosego končne zmage je nujno potrebno na mapi najti boljšo opremo in oborožitev. Ta se skriva večidel v hišah, natančneje v zabojih. Zadevo naredi malce bolj zahtevno dejstvo, da pred odprtjem ne vemo, kaj se skriva v posameznem zaboju in pogosto je za polno opremo potrebno najti in odpreti več deset njih. Istočasno pa bolj pogosto kot ne, nasprotniki ciljajo na iste cheste, kot vi – tako pride do prvih dvobojev še preden ima kdorkoli opremo, kaj šele polno bojno opravo.

No, glede na izjemno predstavo dvojice Leje “Lejica” Leskovar in Jureta “JureTršanBlond” Tršana v prejšnjem videu, sta tokrat sklenila, da bosta si tokrat popestrila igro tako, da bosta morala celotno igro odigrati s prvim chestom – torej, če bosta imela srečo in dobila shotgun, odlično, a če dobita v prvem ostrostrelsko puško ali le pištolo, bo pa pot do Victory Royale bistveno težja. Jima lahko uspe zmagati?

Oglej si tokratni 6 minut in 24 sekund dolg video.

Nasvete podaja Lejica

Ena redkih predstavnic nežnejšega spola, ki ustvarja vsebine ter prenaša svojo igro na YouTube, Leja “Lejica” Leskovar, 21, ima več kot 12.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno 500.000 ogledov, kot tudi se lahko pohvali s skoraj 4600 sledilci na Instagramu. S tem zagotovo sodi v vrh slovenskih ženskih ustvarjalk na področju gaminga.

 • Naroči se na njen YouTube kanal tukaj.
 • Sledi ji na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in JureTršanBlondom: Trening malih sivih celic

Published

on

Igramo lahko z mnogo različnimi cilji – najsi je to druženje s prijatelji, zmagovanje turnirjev in e-športno udejstvovanje, pobeg iz vsakdana ter prelevitev v srednjeveškega viteza, lahko pa je tudi izboljšanje splošne razgledanosti ali bildanje malih sivih celic.

Točno s tem razlogom se je v tokratnem #IgrajKotPRO videu Jure “JureTršanBlond” Tršan sklenil preizkusiti “The Higher Lower Game“, v kateri je cilj ugotoviti katera izmed dveh opcij, podanih na ekranu, je bolj popularna (vsaj glede na število mesečnih iskanj na Googlu). Medtem, ko so prve možnosti dokaj jasne, pa je hitro potrebno potrebno – če že ne narediti vpogleda o stvari na ekranu pa – vsaj tehtno premisliti.

Tako je to zanimiva misija za Jureta, sicer interdisciplinarnega ustvarjalca,, ki so ga izkušnje na področju prenašanja gaming vsebin v živo, snemanja lifestyle videov in ustvarjanja avtorske glasbe, pripeljale do skupno več kot 40.000 aktivnih sledilcev na družbenih omrežjih.

Do koliko pravilnih zaporednih odgovorov menite, da mu je uspelo priti? Napišite nam v komentarjih!

Nasvete podaja JureTršanBlond (JTB)

Slovenski ustvarjalec vsebin na YouTubu, livestreamer in raper, Jurij “JureTršanBlond” Tršan, 19, ima skoraj 30.200 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno več kot 10 milijonov ogledov in več kot 14.900 sledilcev na Instagramu. S tem zagotovo sodi v vrh slovenskih ustvarjalcev na področju gaminga.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Lauro Petrinec: Igranje le z modro opremo v Fortnite

Published

on

Ko skočite iz magičnega, na balonih lebdečega avtobusa, vas čaka nekaj pomembnih odločitev – od lokacij dropov, o katerih je govoril ScorpLZ, do strategije napadalnosti in lootanja. A za končno zmago je v vsakem primeru nujno potrebno varno pristati ter nabrati dovolj surovin in pomembneje, oborožitve ter opreme, ki bo omogočila konkurenčno bitko z nasprotniki. Ni hujšega od občutka nemoči, ko na vas streljajo od daleč, v rokah pa imate za odgovor le šibrovko, ki ustreli le do prvega ovinka.

Dobra oprema je temelj – in Laura Petrinec, ena največjih slovenskih vplivnic, ki je pred nekaj tedni pričela tudi z rednim streamanjem in objavljanjem gaming vsebin, si je v tokratnem #IgrajKotPRO videu postavila za potek igre bistveno omejitev, tj. da lahko uporablja in igra le z izdelki, ki so modre barve. Če vam je Fortnite domač, vam je izziv pred njo jasen, a če niste tako vešči – v igri se nabira izdelke, ki so naključno porazdeljeni po igralnem polju, med vsem t.i. lootom pa je najti tu in tam tudi bistveno boljše izdelke, ki pa so temu primerno redki. Od bele, sive in zelene, ki so najpogostejši, do redkih modrih, Epic vijolične, Legendary oranžne in Mitične zlate, ki jih boste videli v večini iger – jih je pa nato še cela kopica, ki so tematski in nekaj izjemno močnih, ki se jih lahko kupi v igri z gorami zlata.

Skratka, misija pred Lauro ni nemogoča, je pa bistveno otežena – a ji bo uspelo doseči Victory Royale? Oglej si video.

Nasvete podaja Laura Petrinec

Lauro Petrinec mediji radi opišejo kot interdisciplinarno ustvarjalko, aktivno na področju glasbe in mode, ki je v zadnjih mesecih vstopila tudi v virtualni svet videoiger. Skozi več let aktivnosti je dosegla 39.000 sledilcev na Instagramu, 172.000 na TikToku ter 9.500 na YouTube ter je s tem ena največjih slovenskih vplivnic.

 • Naroči se na njen YouTube kanal tukaj.
 • Sledi ji na Instagramu tukaj.
 • Spremljaj njene videe na TikToku tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Aljažkom: Victory Royale z zaprtimi očmi

Published

on

Imaš občutek, da je igranje Fortnite, najpopularnejše videoigre na svetu, proti nasprotnikom na računalniku postalo prelahko? Bi si rad življenje bistveno otežil? No, v tem primeru se v gaming svetu pogosto kot faktor za povečanje težavnosti izklopi zvok. A v tokratnem #IgrajKotPRO videu je Aljaž “Aljažek” Radovan ta izziv dvignil na popolnoma drug nivo, saj se je odločil zmagati z zaprtimi očmi – oziroma bolje rečeno, s prevezo čez oči.

Vas zanima, kako je šlo Aljažku in kolikokrat mu je moral pomagati kakšen soigralcev, da ni namesto v nasprotnike streljal v oblake? Oglejte si ta video in se zabavaj ob izjemnih mehanikah ter intenzivnem poslušanju zvočnih signalov znotraj igre!

Nasvete podaja Aljažek

Eden najmlajših slovenskih livestreamerjev in ustvarjalcev gaming vsebin na YouTubu, Aljaž “Aljažek” Radovan, 16, ima več kot 15.200 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno več kot 1 miljonom ogledov, kot tudi se lahko pohvali s 5800 sledilci na Instagramu. Te številke so še posebej obetavne, saj je videoposnetke na svoj kanal začel redno nalagati šele pred dobrim letom dni.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Lejico ter Dejlo: Prva zmaga v novi sezoni

Published

on

Fortnite je zagotovo najpopularnejša Battle Royale igra zadnjih nekaj let. Ta je s svojimi animacijami, skini ter dogodki znotraj nje najvidneje vplivala na celotno popularno kulturo. Razlogov za uspeh je zagotovo več, eden njih pa redno posodabljanje in vpeljevanje vsebinskih ter mehanskih novosti s strani razvijalca igre, Epic Games. Te spremembe so razdeljene v sezone ter poglavja in pred le nekaj tedni je bil izdan eden večjih kompletov le-teh.

Tako se v tokratnem #IgrajKotPRO videu Leja “Lejica” Leskovar in Dejla borita, da osvojita prvo zmago v novi sezoni, ter skupaj s tem takoimenovan “victory umbrella” ali zmagovalnega dežnika, s katerim si običajno sicer po skoku na igralno polje upočasnimo padec.

Če bi si radi ogledali zabave in smeha polno, več iger dolgo bitko slovenskih gamerk do končne zmage v Fortnite, bo ta video kot nalašč za vas.

Nasvete podaja Lejica

Ena redkih predstavnic nežnejšega spola, ki ustvarja vsebine ter prenaša svojo igro na YouTube, Leja “Lejica” Leskovar, 21, ima več kot 12.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno 500.000 ogledov, kot tudi se lahko pohvali s skoraj 4600 sledilci na Instagramu. S tem zagotovo sodi v vrh slovenskih ženskih ustvarjalk na področju gaminga.

 • Naroči se na njen YouTube kanal tukaj.
 • Sledi ji na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno