fbpx
Connect with us

Preizkušamo

Testirali smo NBA 2K21

Published

on

V igričarskem svetu je zelo malo iger, ki dobijo letno nove izide. Med te spada NBA 2K, igra, ki je vsako leto v osnovi enaka različici iz prejšnjega leta, z nekaj dodatki in mnogo več mikro transakcijami.

Seveda to, da igra ne prinaša večjih igralnih novosti, ni nujno slaba stvar, saj igralcem takoj ob prijemu za kontroler poda že znan občutek košarkarskega parketa, katerega so vajeni že iz prejšnjih let. Znanje in veščine iz prejšnjih let igranja lahko brez težav prenesemo v novo.

NBA 2K21 Review - Is It Really An Upgrade Over 2K20? | The Nerd Stash

Ko se pa odmaknemo od dogajanja na parketu, nas pričaka, kakor smo že navajeni pri EA naslovih, poplava mikro transakcij, ki igro hitro spremenijo v “pay2win” igralni način. Prav tako igralni način MyCareer, kjer igramo v vlogi sina pokojnega superzvezdnika, ni najbolj navdušil. Junior igralec, ki ga opravljamo med šolsko ligo vse do NBA, žal nima nobene zanimive zgodbe, tako da več ali manj gledamo kako se podi za svojim dekletom. Na srečo je možno celotno zgodbo preskočiti in vstopiti takoj v NBA Draft.

NBA 2K21 Reveals New MyCareer Story

Kakor izgleda, če igralni način ne vsebuje mikrotransakcij, potem tudi ni prejel sprememb. Med njimi je predvsem MyLeague, kateri ima veliko možnosti za nadgradnjo. Smo pa prvič dobili tudi celotno žensko ligo WNBA, katero lahko igramo v celoti.

NBA 2K21 – 10 Features You Need To Know

Največja sprememba, ki jo pa lahko opazimo v igranju igre, je met s pomočjo analog tipke. Tokrat ne gre samo za to, da bomo žogo pravočasno izpustili iz rok, ampak moramo svoj met tudi pravilno nameriti. Nov analog met veteranskim igralcem NBA 2K igre torej vseeno predstavlja novost in lahko v začetku zahteva kar dolgo uvajanje. Ko pa enkrat zagledate povsem zelen prikazatelj meta, ki mu sledi popoln koš, se celoten trud poplača.

Za konec smo pustili še CPU (računalniško vodena nasprotna ekipa), katera občasno še vedno ostaja precej zmedena. Najbolj lahko to opazimo v protinapadih, kjer se nasprotniki iz hitrega teka preprosto upočasnijo v počasno hojo. Prepogosto CPU želi priti tudi do dvojnega pokrivanja vašega igralca in posledično pri metu vedno pusti odprtega soigralca.

Kot izgleda ima morda EA pri CPU še kaj za popraviti, so pa vseeno dobro delo opravili pri reakcijah vaših soigralcev. Računalniško vodeni AI soigralci iščejo več prostora za met in pomagajo pri blokadah, kar je zagotovo plus.

Za zaključek igra ostaja še kar odlična simulacija košarke in trenutno tudi najboljša na trgu. Na žalost pa EA porabi preveč časa izven igrišča, kjer nam želi izprazniti denarnice, namesto, da bi izboljšal zabavno igranje na parketu.


Vroča ponudba za gamerje

NBA 2K21 MAMBA FOREVER EDITION PS4

99,99 €

Oprema

Preizkusili smo gaming miško UVI Gear Lust

Published

on

Danes smo na preizkus dobili gaming miško slovenskega proizvajalca UVI Gear Lust. Po specifikacijah in tudi po ceni je izdelek postavljen v najvišji cenovni razred v kategoriji ultralahkih, žičnih mišk. Pa upraviči zasoljeno ceno? No, pa preverimo.

Sprva vsebina škatle. Poleg miške prejmemo v embalaži še dodatne gumijaste stranske gripe, kot tudi rezervne teflonske nogice, v primeru, da se vam prvi par obrabi. Poleg tega papirologija in nalepke v slovenščini povedo, da res delamo z lokalno znamko.

Na trgu je le nekaj mišk, ki imajo skupno maso nižjo od Lusta – med njimi so Glorious Model O minus, FinalMouse Ultralight 2 Cape Town, Cooler Master MM710 in G-Wolves Hati HT-M. Večidel slednjih, z izjemo Cooler Masterja, so v tem premium cenovnem razredu, v katerem pričakujemo le najboljše.

V notranjosti UVI Geare Lusta tako najdemo PIXART PMW 3389 optični senzor, ki je eden t.i. perfektnih senzorjev, brez vsakega pospeška in inherentnih napak, ki zaznava do 10 metrov podlage na sekundo pri pospešku do 50G. Sicer je hitrost zaznave nižja kot pri flagshipih od Razerja in Logitecha, ki imata 50% višjo hitrost zaznave, a verjamemo, da v primeru, da niste igralec svetovnega kalibra v hitrih strelskih igrah tipa CS:GO ali Valorant ali Quake, pač ne bo ta številka imela negativnega vpliva na vašo izkušnjo. Srce miške pošilja preko 1,85m dolgega najlonskega, pletenega USB kabla podatke računalniku do 1000-krat na sekundo in ki ima t.i. “lift-off distance” tretjine milimetra, kar je oboje super.

Ampak bolj kot specifikacije, je pomembna dejanska izkušnja uporabe – in tu miška, ki si je obliko vzela po izjemno popularni Zowiejevi seriji EC ne more zgrešiti. Za igralce, ki miško primete s celotno dlanjo, se bo čutila kot podaljšek vaše roke, za kar je zaslužna tudi lahkost. O tej lahko povemo le, da korenito spremeni način igranja, saj več nimamo v roki orodja s katerim upravljamo ter klikamo na glave nasprotnikov, marveč postane miška podaljšek roke same.

Istočasno je potrebno izpostaviti izgled. Marsikomu design t.i. strgalnika za sir s šestoglatimi luknjami po celotni miški ne bo povšeči. Nam pa v povezavi s subtilno, a iz pravega pogleda vedno prisotno RGB osvetlitvijo na spodnjem robu izdelka, več kot deluje.

Tu pa pridemo do glavne težave pri naši izkušnji, vsaj če redno uporabljate t.i. scroll wheel. Sredinski kolešček ni imel zadovoljive rotacije, dodatno so bili sredinski kliki res nerodni, saj smo jih pogosto zgrešili in tudi stranske tipke so bile preveč spužvaste zame. Seveda bo morebiti vam izkušnja popolnoma zadovoljiva – zato, kot vedno, priporočamo, da pred nakupom izdelek preizkusite v najbližjem Big Bangu.

Zagotovo pomembna prednost, ki jo je potrebno izpostaviti, je slovensko poreklo izdelka. Morebiti je res izdelano na Kitajskem, a tam proizvajajo izdelke tudi vse druge miške v prodaji pri nas – od nižjecenovnikov tipa Redragon, do Razerja in nenavsezadnje tudi Logitecha. Skratka, če imate kakršnokoli vprašanje in v primeru tovarniške napake greste skozi proces reklamacije, pa sta dokumentacija in prodajna ekipa v Sloveniji ter tako vam ne bo treba klicati v Anglijo ali na Kitajsko, marveč se boste lahko pogovorili v slovenščini.

Pod črto UVI Gear Lust, kot izdelek za zelo zahtevne uporabnike, na marsikaterem področju navduši – najsi so to odlična oblika, izjemna lahkost ali okusno izvedena RGB osvetlitev. Najdejo se modeli, ki so še lažji, ki imajo še več RGB lučk ali so še bolj popularni v rokah profesionalnih e-športnikov in vplivnežev – a verjamemo, da boste ob nakupu zagotovo d zadovoljni. No, dokler ne bodo proizvajalci našli načina, kako narediti miške z negativno maso.


Vroča ponudba za gamerje

UVI GEAR Lust RGB Black žična gaming miška

64,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Uporaba novega hitrega menija

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

PlayStation je za nas uporabnike naredil nov Quick Menu ali hiter meni. Danes vam bom povedal kaj vse se v njem nahaja. Prej nas je s pritiskom na PlayStation gumb na našem ploščku napotilo na začetni meni.

Sedaj pa za dostop do tega menija moramo gumb držati, v kolikor pa ga samo stisnemo, se nam v spodnjem delu ekrana odpre nov Quick Menu ali hiter meni. V njem imamo gumbe za “Home”, “Switcher”, ki nam dovoli preklapljat med igrami in aplikacijami, brez da bi se te zaprle, obvestila, party, glasbo, mikrofon, dodatke, profil in “Power”. Nov meni pa ima tudi možnost, da ga prilagodimo, a več o tem v drugem posnetku.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


LOGITECH G502 Hero žična gaming miška

89,99 €

Continue Reading

Oprema

Preizkusili smo Bytezone Thunder gaming stol

Published

on

Te dni je težko narediti recenzijo gaming stola – predvsem zato, ker je pogosto težko sploh najti kakšne razlike med modeli, ki so v prodaji pod različnimi blagovnimi znamkami, a istočasno izgledajo identično. Vseeno je v poplavi različnih – a zelo podobnih si – opcij potrebno biti pozoren na razlikovalne točke.

Morebiti stol zgleda enako, a polnilo je lahko slabše ter postane uporaba po nekaj urah sedenja neudobna, lahko je material izjemno tanek in občutljiv na madeže, koleščki so lahko ceneni in se slabo vrtijo, stol je lahko premajhen in tako neudoben za večje telesne konstitucije – in zagotovo je treba paziti tudi na podporo uporabniku, v primeru da gre kaj narobe in seveda v račun vzeti tudi ceno.

No, na ta trg vstopa nova slovenska znamka gaming stolov in miz, Bytezone, ki cilja slovenskim navušencem nad videoigrami ponuditi vizualno atraktivne in cenovno ugodne rešitve, ki bodo nadgradile vsak igričarski kotiček. Danes tako preizkušamo stol Bytezone Thunder – pa ta navduši, ali je le še en izmed skoraj 150 različnih modelov, ki jih lahko kupite pri Big Bangu?

Kvaliteta izdelave in osnovne funkcije

Prvo osnove – v notranjosti se skriva kovinski okvir, ki je nasajen na t.i. “class 4” plinsko vzmet, ki naj bi skupaj zdržala gorilo, težko 185 kilogramov. No, za razliko od mojega obsotječega gaming stola konkurenčnega proizvajalca, zagotovo ni slišati nobenega škripanja in ne daje nobenega vtisa, da bi kadarkoli popustil pod pritiskom – a morebiti je to le posledica dejstva, da je stol še nov.

Nastavljivost je še ena super lastnost Bytezonovega Thunderja, saj lahko višino prilagajamo za 10 centimetrov, kot sedalnega dela pa prilagodimo tako, da skoraj ležimo. Ob tem naj izpostavim, da tudi v najbolj iztegnjenem položaju le-ta ne daje vtisa, da smo tik pred tem, da se zvrnemo po tleh.

Prvi gaming stoli so imeli čisto osnovne stranske naslonjala za roke in lepo je videti napredek na tem področju, saj t.i. 3D modeli, ki omogočajo nastavljanje gor, dol, levo, desno, naprej in nazaj s kvalitetnimi kovinskimi ročkami, zagotovijo udobno nastavitev.

Udobje in aktivno sedenje

Kar se tiče udobja sedenja moram izpostaviti, da sam nikakor ne prenašam teh ledvenih opor, ki so vse po vrsti pretrde in previsoke ter s tem želijo nenaravno pritiskati na hrbtenico – poleg tega, da se pač zaradi načina pritrditve premika gor in dol ter tako bolj malo pomaga pri ergonomiji. No, tudi sicer je potrebno izpostaviti, da medtem, ko gaming “dirkaški” stoli zagotovo zagotovijo oporo hrbtu, a tu cilj ni aktivno ergonomsko sedenje – ki je dostikrat res naporno – marveč udobje. Tu se potem pridruži zgodbi vključevanje dinamike s stoječo uporabo gaming setupa z eno dvižnih miz iz ponudbe Bytezone in zadeva funkcionira.

No, začel sem z udobjem in pisal zadnji odstavek le o ergonomiji… Torej, kar se tiče udobja, je le-to je na mestu, saj je pena nekoliko trša ter bolj kompaktna in s tem zagotavlja kontinuirano udobje tudi na najdaljših igralskih maratonih. Stranski “flapi” za rame, ki originalno v dirkaških avtomobilih pomagajo pri tem, da nas ne vrže iz ovinka, niso tako agresivno usmerjeni v nas ter ne ovirajo pri običajni rabi ter igranju.

LED osvetlitev

Tu pa končno pridemo do ene glavnih prodajnih lastnosti izdelka, in sicer je to LED osvetlitev. Stol ima tako po celotnem robu v mesh vgrajen LED trak, ki se ga priklopi na battery bank in lahko z daljincem nastavljamo barvo osvetlitve. Zadeva se sliši super kul in bo zagotovo marsikaterega kupca v trgovini prepričala z atraktivnostjo, a glede na to, da se battery banki izpraznijo, boste v praksi stvar napolnili dva cikla, za tem pa Bytezone Thunderja uporabljali brez osvetlitve – kar niti malo ne vpliva na siceršnjo uporabno vrednost. No, boste pa imeli možnost, da ko se vrnejo lokalni gaming dogodki in lanpartyji, baterijo (ki sicer ni priložena in jo je potrebno kupiti ločeno) napolnite ter s svojim RGB ledicami flexate na vse druge igralce na eventu.

Ocena pod črto

Bytezone Thunder je tako sestavljen iz dobrih, kvalitetnih materialov in pridoma uporablja in integrira napredke pri razvoju gaming stolov ter je poleg vsega na voljo po atraktivni ceni – ne pozabite pa preveriti, če tudi vam ustreza velikost ter možnosti v najbližji Big Bangovi poslovalnici.


Nintendo Switch Lite Coral Animal Crossing + 3 mesečna brezplačna naročnina na Nintendo Online

289,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Vklop ali izklop zbiranja podatkov

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Ste naveličani reklam za igre ali reklame ki vas ne zanimajo? Žal jih povsem ne gre vgasnit dokler imate povezavo z internetom, a lahko dovolite svojemu PlayStationu, da spremlja vaša zanimanja za igre in vsebine katere spremljate.

Tako lahko v aplikaciji PlayStation Store z enostavnim klikom na opcije “More” in “Personalization Settings”, aktivirate ali po želji deaktivirate zbiranje podatkov vaših gledanih in igranih vsebin. Tako si lahko omogočite lažje in manj vsiljivo uporabo vaše konzole.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


Playstation PS4 igra God of War HITS

19,99 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Upravljanje nastavitev za barvno slepe

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

Dobrodošli v posnetku, kjer vam bom predstavil kje lahko vključite ali izključite opcijo za barvno slepoto. Podamo se v nastavitve kjer izberemo meni “Accessibility” ali dostopnost, kjer takoj pri prvi opciji “Display” opazimo možnosti za spreminjanje barve in pisave.

V podmeniju “Colour Correction” omogočimo opcije barvnega filtra tako, da nam PlayStation ponudi izbiro treh opcij za različne tipe barvne slepote. Izberete vam potrebne nastavitve in odtenki barv, ki jih ne ločite, bodo zamenjani s takimi, ki jih lahko prepoznate.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


MINECRAFT ADVENTURE GOLD SHEEP PLIŠ – LIMITED EDITION

24,95 €

Continue Reading

Vodič

Vodič: PS5 – Personalizacija hitrega menija

Published

on

Tutorial za PlayStation 5 v slovenščini

V današnjem posnetku vam bom pokazal, kje najdete nastavitve, ki omogočajo delno delovanje PlayStation naprave, kadar je ta v spanju. Podamo se v nastavitve kjer odpremo menu “System” in poiščemo podmeni “Power Saving”.

Tukaj imamo na razpolago 3 opcije, kjer izberemo sredinsko v kateri najdemo to kar iščemo. Na voljo ni veliko ampak si s prvo opcijo si lahko nastavimo, kako dolgo bo konzola v spanju polnila naš plošček. Druga opcija nam ponudi kako dolgo bo PlayStation povezan na internet, kjer se nam odpre manjši podmeni, in ponudi opcijo vklopa našega PlayStationa preko PlayStation aplikacije na vašem mobiliku.

V kolikor bi si želeli, da konzola med spanjem namesti dodatke, igre, ali posodobitve pa lahko v glavnih nastavitvah poiščete menu “Saved Data” and “Game Settings” kjer lahko v podmeniju “Automatic Updates” odkljukate obe zadani opciji.

Hvala vam za ogled in lep dan še naprej.


SAINTS ROW: THE THIRD – REMASTERED XBOX ONE

39,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno