Poveži se z nami

Igre

Igrali smo Genshin Impact – Recenzija

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Genshin Impact je open-world igra, ki spominja na Breath of ohe Wild z dodatkom gacha mehanik (japonska verzija lootboxov). Igra prihaja izpod rok razvijalcev miHoYo, kateri so do sedaj bili najbolj znani po njihovi mobilni igri Hokai Impact.

Genshin Impact je postavljen v svet poln čarovnije in bogov, kjer igrate enega od dveh angelskih dvojčkov, katera sta na začetku igre ločena pri spopadu s sovražnikom. Po izbiri glavnega lika se zbudite v novem mestu imenovanem Monstadt skupaj z novo partnerko Paimon, ki spominja na vilo. Nato pričnete z iskanjem svojega izgubljenega družinskega člana, a kar hitro ugotovite, da imajo tamkajšnji prebivalci obilo drugih problemov, kot so zmaji in podzemne tolpe.

Genshin Impact - Free Open-World Action Role-Playing Game - AllKeyShop.com

Mojo pozornost v igri sta obdržali dobra zgodba in zanimiva kultura igralskega sveta, poleg tega tudi zelo dobri karakterji in njihovi odlično posneti glasovi tako v angleškem kakor tudi v japonskem jeziku. K temu je celoten čas prispeval seveda anime dizajn, ki igri doda še odličen izgled. Morda pogrešam dialog glavnega lika, saj ob izbiri odgovora, kateri so lahko na trenutke prav smešni, preprosto vidimo samo napis, ne slišimo pa njegovega glasu.

How to Make the Most Out of the Free Characters in Genshin Impact

Poleg svojega glavnega karakterja, ki ga izberete v začetku igre, vam igra nato ponudi še dodatne tri, ki sestavljajo vašo ekipo in jih lahko poljubno menjate med potovanjem in dvoboji. Vsak karakter ima različne sposobnosti, ki pomagajo pri reševanju ugank in premagovanju sovražnikov.

Seveda pa gre za gacha igro, kar pomeni, da lahko z denarjem poskusite srečo tudi z lootboxi in tako pridobite nove karakterje ali orožja. Po več urah igranja, še nisem prišel do stopnje, kjer bi igra želela oziroma me prisilila v nakup lootboxa in tako lahko brez problema nadaljujem zgodbo s karakterji, ki so na voljo brez vloženega denarja. Med nekaterimi nalogami lahko preizkusite karakterje, katerih ne prejmete brezplačno in na teh točkah vas lahko zasrbijo prsti po morebitnem denarnem vložku. Prav tako lahko prejmete ob končanih nalogah tudi tako imenovane “Wishes” – želje, ki vam ponudijo možnost brezplačnega lootboxa, kjer, če imate dovolj sreče, lahko prejmete enega od karakterjev.

Ogromna mapa v Genshin Impact te nikoli ne pusti brez dela in poleg rednih nalog na poti srečate ogromno zakladov, katere varujejo sovražniki. Na poti lahko nabirate tudi sestavine za hrano, ki jo lahko kuhate in razne kamnine, ki vam bodo služile pri nadgradnji orožja. Razvijalci pa obljubljajo še razširitev mape, kar bo dodalo še več deset ur igranja.

🎶 Ezereal 🎶 on Twitter: "Genshin Impact will be a massive game, a bit  like Breath of the Wild was. The map you see here represents half of the  world of #GenshinImpact

Do sedaj je bojevanje izgledalo precej zadovoljivo. Dober izgled in občutek navadnih napadov z mečem naredijo vsak spopad prijeten. K temu prispevajo tudi sposobnosti, ki potrebujejo nekaj časa preden jih lahko uporabimo in se pri vsakem karakterju razlikujejo. Za razliko od Zelde, tukaj ni potrebno skrbeti, da bi vaš najljubši meč izginil ali se razbil, kar je odlično, saj lahko vsako orožje nadgradite in ne skrbite, da bi ga izgubili.

Kot sem že omenil se elementi in sposobnosti pri karakterjih spreminjajo. Posledično smo nekje primorani uporabiti na primer gorečo puščico, drugje pa moč vetra ali katerega drugega elementa. Elemente lahko med dvobojem tudi združujemo. V primeru, da nasprotnika podžgemo z ognjem, to lahko združimo nato še z močjo vetra in dobimo ognjeni tornado.

Ena slabših stvari bojevanje je včasih kamera, ki je lahko zakrita v določenih situacijah z visoko travo zaradi česar nimamo popolnega pogleda. Druga stvar, ki je pri bojevanju nadležna, so primeri, kjer močnejšega nasprotnika porinemo iz prepada ali ga premaknemo predaleč od njegove začetne točke. V tem trenutku namreč sovražnik preprosto pridobi nazaj vse svoje prvotne življenjske točke in naenkrat smo primorani spopad ponoviti. Slednje se ni zgodilo prevečkrat, tako da s tem ne bi smeli imeti preveč težav.

Po približno 15 urah igranja igra omogoča tudi co-op način, kjer lahko prijatelje povabite v svoj svet ali se pridružite njihovemu. Ko se vam pridružijo prijatelji v igri so vse naloge povezane z glavno zgodbo zaklenjene in tako ostaneta na voljo le raziskovanje mape in spopad z močnejšimi nasprotniki. Co-op omogoča hkratno igranje štirih igralcev, četudi so na različnih napravah. Pomembno je le, da igrate na istem regionalnem strežniku. Odlične kontrole omogočajo nemoteno igranje tudi na telefonu in na manjšem ekranu svet vseeno izgleda izjemno.

Sam videz igre je verjetno še lepši kot Breath of the Wild, kar doprinese tudi izjemna glasbena podpora. Vsaka regija, okolica in spopadi v teh regijah imajo drugačno glasbeno podporo.

MiHoYo je tako vzel Breath of the Wild kot nekakšno oporo pri izdelavi svoje igre in jo nadgradil z gacha mehaniko, da so igro lahko ponudil igralcem brezplačno. Odličen RPG in dobra co-op izkušnja po več kot 20 urah igranja dajeta res občutek, kakor da se je igra šele dobro začela in tako skriva še kar nekaj skrivnosti. Kot rečeno ne smemo pozabiti, da bodo prišli novi karakterji, kakor tudi razširitev mape. Tedaj bo dodanih kar nekaj novih ur za raziskovanje.

Genshin Impact tako sodi med ene najboljših iger kar sem jih igral. Trenutno je brezplačno na voljo na PC, Android, iOS in PS4. Igro lahko naložite na povezavi tukaj.


Vroča ponudba za gamerje

NACON PS4 REVOLUTION PRO KONTROLER V3, ČRN

109,99 

Nadaljuj z branjem
Klikni za komentiranje

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Igre

The Dark Pictures Anthology: Little Hope dobil nov napovednik

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Supermassive je izdal nov napovednik za The Dark Pictures Anthology: Little Hope, ki nadaljuje zgodbo iz njihove lanske igre Man of Medan.

Napovednik prikazuje nekatere odločitve, ki jih boste morali sprejeti med igranjem Little Hope, in kako te odločitve vplivajo na izid zgodbe. V enem prizoru vidite, kako igralec izbere smer v katero se bo obrnil in to odločitev nato takoj obžaluje, ker v tej smeri mrgoli pošasti.

Druga scena prikazuje igralca, ki noče rešiti svojega partnerja in ga raje pusti, da ga pokonča nevidna pošast. Podobno situacije torej kot v Man of Medan, kjer na primer en igralec vidi nekakšno prikazen ali halucinacijo, kar povzroči, da naredi napačno odločitev z groznimi posledicami.

Man of Medan je prinesel edinstven pristop do večigralstva grozljivih iger in Little Hope gradi na tej formuli dalje. Igra igralce prisili v trenutke, kjer pričnejo dvomiti sami vase in videnemu več ne verjamejo. Sliši se, kot da je Supermassive močno poslušal povratne informacije skupnosti in sedaj že nestrpno pričakujemo nadaljevanje grozljive zgodbe, ki jo Little Hope prinaša danes 30. oktobra.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/681416/4718017463416-1_5f8e6237cef27.jpeg

ASUS LCD ROG STRIX XG279Q 68,47cm (27”) 2560×1440

799,99 €

Nadaljuj z branjem

Igre

Xbox Series X igre prihajajo tudi na računalnik

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Nov intervju z vodjo Xboxa Philom Spencerjem prinaša dobre novice za PC igralce. Spencer je neposredno pojasnil, da ob prihodu naslednje generacije konzole, vse njihove igre prihajajo tudi na računalnike.

Vsaka nova generacija konzol s seboj prinese velike spremembe. Zdaj, ko je Xbox v zadnjih fazah pred nakupom ZeniMax Media, je tako na dan prišlo kar nekaj novih vprašanj.

Ali bodo prihodnje igre Bethesde igrane na vseh platformah? Ali bodo uporabniki PS5 ostali brez naslednje Elder Scrolls igre? Kaj pa Nintendo Switch? V poskusu zmanjšanja zmede je Spencer dejal, da njegovemu podjetju ni potrebno izdajati iger na nobeni drugi platformi, razen na svoji.

Velika množica PC igralcev je novico zadovoljno sprejela. Xbox pa ne obljublja svojih iger le na računalniški platformi preko svoje storitve, ampak tudi na Steamu.

Za konec je Spencer povedal “Uspešnost dela naše ekipe merimo s podatkom koliko ljudi igra na Xboxu. Ko rečemo “igranje na Xboxu”, to ne pomeni nujno na Xbox konzoli. Tukaj štejemo vsakogar, ki se prijavi in igra v našem ekosistemu. Lahko na telefonu, lahko na Switchu, lahko na računalniku. Tako razmišljamo o tem.”

Kot kaže Microsoft s to generacijo res spreminja svoj model poslovanja od prodaje strojne opreme Xbox konzolo do prodaje iger kot servisa (podobno kot mesečna naročnina za Netflix). Spencer je vseeno povedal, da lahko ekskluzivnost določenim naslovom še vedno dodajo s časovno omejitvijo. PC igralci bi v tem primeru dostop do igre dobili kasneje kot igralci na konzoli, podobno kot je to naredil PlayStation z Horizon: Zero Dawn.


Vroča ponudba za gamerje

XBOX ONE KONTROLER PHANTOM WHITE

74,99 

Nadaljuj z branjem

Igre

DiRT Rally 2.0 dosegel 9 milijonov igralcev

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Codemasters je razkril, da je DiRT Rally 2.0 odigralo že več kot 9 milijonov igralcev. Vrhunsko rally simulacijo vožnje na asfaltu, snegu, ledu in makadamu je uživalo več igralcev kot kadar koli prej.

Ob tej priložnosti je CodeMasters razkril nekaj statističnih podatkov, kaj so igralci do sedaj skupaj v igri dosegli.

Dokončanih je bilo kar 196 milijonov dirk, skupaj s Time Trials in Rallycross načinom igranja. Do sedaj so igralci prevozili več kot 1,5 milijarde kilometrov. To je enakovredno enemu potovanju od Sonca do Saturna ali približno desetim potovanjem od Sonca do Zemlje.

V igri je na voljo več kot 50 različnih avtomobilov, ki zajemajo celotno zgodovino rally šport. Med njimi so so igralci najraje vozili MINI Cooper S in seveda Volkswagen Polo GTI R5. Še en Volkswagen, Gold GTI 16V, je prišel na tretje mesto pred legendarnim SUBARU Imprezo 1995, ki je tako prišla šele na četrto mesto.

V čast nam je, da je z nami vozilo toliko igralcev, ne glede na to, ali so začeli z MINI Cooper S, mimo Škotske s Ford Fiesta R5 MKII ali sodelovali pri Timmyju Hansenu na svetovnem prvenstvu v FIA World Rallycross Championship. V imenu ekipe vas prosim za nadaljnjo podporo,” je povedal DiRT Rally 2.0 Game Director Ross Gowing.


Vroča ponudba za gamerje

Volan Logitech G923 USB, za Xbox One in PC

399,99 

Nadaljuj z branjem

Igre

Call of Duty: Black Ops Cold War dobil nov napovednik

Rok Gumzej

Objavljeno

v

Avtor

Call of Duty: Black Ops Cold War, šesta igra v Black Ops seriji, je tik pred izidom dobil nov napovednik. Poglejte kaj lahko v pričakujemo v sedemnajstem CoD naslovu.

Akcijski napovednik z glasbeno podlago ikonične pesmi Blue Monday predstavi delčke zgodbe, ki jo v novem CoD-u lahko pričakujemo. Teorije zarote, sovjetski računalniki, skrivni sestanki, Alex Mason in odlična imitacija ameriškega predsednika Ronalda Reagana kažejo na zgodbo polno zanimivih karakterjev, akcijskih scen in nepričakovanih obratov.

Igra prihaja že 13. novembra in glede na zamik igre Cyberpunk 2077, ki bi naj prvotno prišla le 6 dni kasneje, si razvijalec Treyarch lahko malo oddahne, saj bo njihov CoD v soju luči sedaj zagotovo dlje časa (vsaj do 10. decembra). Pozornost bo zdaj na igri še toliko večja, saj bo to prvi CoD od leta 2005, ki na trg prihaja 2 leti po svojem predhodniku. Od leta 2005 do 2018 je namreč vsako leto izšel nov CoD naslov, če ne štejemo igralnega free-to-play načina Warzone.

Do izida nas loči še 16 dni, zadeva pa prihaja na vse večje platforme. Naš prvi vtis odprte bete si pa lahko pogledate tukaj.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/679779/call-of-duty-black-ops-cold-war-ps4-box-45771_5f51fc24ced0c.jpg

CALL OF DUTY: BLACK OPS – COLD WAR PS4

69,99 €

Nadaljuj z branjem

Igre

Epic Games ponuja 4 brezplačne grozljive igre

Rok Gumzej

Objavljeno

v

Avtor

Epic Games spletna trgovina vsakič ponuja nove igre, ki jih imetniki Epic računa lahko prevzamejo zastonj. V pričakovanju letošnjega Halloweena sedaj ponujajo 4 brezplačne grozljive igre.

Do četrtka lahko prevzamete Costume Quest 2 in Layers of Fear 2. Costume Quest 2, igra razvijalca Double Fine, ponuja zabavno pustolovščino, kjer sorojenca Wren in Reynold s pomočjo svojih prijateljev poskušata rešiti Halloween. Pričakujte potovanje skozi čas, raziskovanje strašljivih lokacij in borbe s pošastmi. V glavnem, igra za sproščene in zabavne večere.

Save 75% on Costume Quest 2 on Steam

Na drugi strani pa Layers of Fear 2 predstavlja veliko bolj grozno in temačno igro, ki pa bo vaše večere naredila vse drugo kot sproščene. LoF2 je prvoosebni psihološki triler, ki daje poudarek na atmosfero in strah. Njen recept za uspeh je kombinacija dobrih “jump scareov” (nepričakovanega strašenja) in temnega vzdušja, ki v igralcu konstantno vzbuja nelagodje. Ravno prav za Halloween 2020.

Layers of Fear 2 Game | PS4 - PlayStation

Po 29. oktobru se igri zamenjata in na voljo bosta prvoosebna Blair Witch, za vse, ki imate radi meglene gozdove, in Ghostbusters The Video Game Remastered, posodobljena verzija igre iz leta 2009, kjer znana ekipa lovcev na duhove poskuša rešiti svet pred bitji iz onostranstva. Vsekakor grozljive vsebine torej. Slednji dve bosta na voljo do 5. novembra.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/671377/thrustmaster-tracing-scuderia-ferrari-edition-gami_5e5de4cdf340d.jpg

THRUSTMASTER T.RACING SCU DERIA FERRARI EDITION GAMING HEADSET MULTIFORMAT

99,99 €

Nadaljuj z branjem

Igre

Cyberpunk 2077 že tretjič zamaknjen

Rok Gumzej

Objavljeno

v

Avtor

Cyberpunk 2077, težko pričakovani naslov razvijalca CD Projekt Red, je ponovno zamaknjen. Na prodajne police prihaja (vsaj po novih napovedih) 21 dni kasneje, torej 10. decembra.

Uradni CDPR Twitter račun je ponovno objavil svojo tradicionalno rumeno objavo, kjer naznanijo, da je izid njihove igre zamaknjen. To je že tretji zamik igre, ki bi naj luč sveta ogledala že davnega 16. aprila letos, potem drugič 17. septembra in tretjič 19. novembra. Sedaj imamo 4. datum, 10. december. Vsaj razmiki med datumi se počasi zmanjšujejo.

CDPR prinaša novico dan po tem, ko so na svojem twitter računu obljubili, da je njihov 19. november absolutno potrjen. Veliko igralec je na družbenih omrežjih naznanilo, da so si te dni celo uredili dopuste od dela, da lahko igro v miru igrajo že prvi dan. Kot izgleda, bodo morali dopuste ponovno prestavljati.

Po besedah CDPR-ja razlog za tokratni zamik predstavljajo različne platforme na katerih igra izide. CP2077 namreč prihaja na 9 različnih naprav – PC, Xbox One, XBox One X, Xbox Series X, XBox Series S, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PlayStation 5 in Stadia. Lahko ugibamo, da je težava predvsem v optimizaciji za starejše konzole.

Xbox One in PS4 sta namreč konzoli stari 7 let, CP2077 pa obljublja vrhunsko grafiko z živim svetom polnim dogajanja in detajlov. Kako na 7 let stari platformi zagotoviti stabilnih 30 sličic na sekund in pri tem vseeno prikazati vizualno lepo igro, je izziv s katerim se bo verjetno CDPR boril v tem dobrem mesecu.

Odštevalnik do izida se torej še tretjič ponastavi. Od 23 dni do izida smo nazaj na 44 dni. Zmagovalec vsega tega pa je zagotovo Ubisoft, ki bo sedaj lahko svoj novi Assassins Creed: Valhalla 17. novembra izdal veliko bolj sproščeno.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/623762/cp-ce-en-red-pc_5ef5e4324b18c.jpg

CYBERPUNK 2077 COLLECTOR’S EDITION PC

252,99 €

Nadaljuj z branjem

Priljubljeno