fbpx
Poveži se z nami

Igre

Preizkušamo Windbound

Nataša Ujlaki

Objavljeno

v

Windbound nas je odpihnil

5 Lives Studios je skupina petih veteranov igralske industrije. Sprva so skupaj delali v Krome studiu, ki je baziran v Avstraliji. Sčasoma pa je studio zaradi globalne krize zaprl svoja vrata. Tako so začeli svojo lastno zgodbo leta 2015 z igro Satellite Reign, v letu 2020 pa so nas presenetili z Windbound

Preden začnete novo igro lahko izbirate med Storyteller in Survivalist težavnostjo. Igrala sem na Storyteller, ker sem se hotela osredotočiti bolj na zgodbo, kot pa lastno preživetje. Razlika med težavnostjo je ta, da kadar umreš v Storyteller načinu, ne izgubiš čolna in predmetov. Pri Survivalistu pa vsakič začnete od čisto prvega poglavja.

Igro začnete na samotnem otoku, kjer je vaš edini prijatelj majhen nožek. Vaša naloga je, da čim več raziskujete in nabirate materiale za različne recepte. Izdelujete si lahko orožja in različne pripomočke za vaš čoln. Nimate veliko prostora za shranjevanje materialov, tako da morate dobro razmisliti kaj nabrati in izdelati.

Največji del igre pa je jadranje. Od tod tudi ime igre, saj ste dobesedno odvisni od vetra. Ko si izdelate prvi čoln, morate na žalost veslati, kar zna biti počasno. S pridobivanjem drugih receptov, pa si lahko izdelate jadro. Mehanika jadranja je zelo dobro narejena. Gledati morate kako piha veter in se prilagoditi z zategovanjem ali odtegovanjem jadra. Osebno, mi je bilo zelo všeč, ampak je kar trajalo, da sem se navadila. Jadranje pa ni nič kaj dolgočasno, saj ima igra prelepo grafiko in lahko občudujete sončni zahod ali zvezdnato nebo. Celotna igra po izgledu in estetiki zelo spominja na Zeldo: Breath of the Wild.

Na otokih se sčasoma srečate z živalmi, ki so lahko agresivne. Tako sem se prvič srečala z bojevanjem. Mehanika bojevanja zna biti frustrirajoča, saj brez uporabe avtomatskega merjenja na tarčo ne zadenete ničesar. To je težava, kadar se srečujete z več nasprotniki naenkrat, saj lahko avtomatsko merjenje uporabljate samo na enem. Seveda, pa ne smete pozabiti na hrano, saj je od nje odvisna vaša vzdržljivost. Hrano lahko naberete v grmovjih,  ulovite v vodi ali na kopnem. Tako kot v pravem življenju je potrebno hrano potem tudi speči, da se ne zastrupite. Ogenj lahko naredite kar na vašem čolnu, tako da je vedno na voljo.

Zgodba je razdeljena na pet poglavij. V vsakem poglavju se srečujete z novimi izzivi, nasprotniki in otoki. Cilj vsakega poglavja je isti, poiskati stolpe in jih aktivirati. Z aktivacijo pridobite drobce, ki jih lahko porabite za darove od pradavnih bogov. Darovi so lahko v obliki starodavnega orožja ali »powerup« moči, ki vam igro naredi manj frustrirajočo. V vsakem poglavju lahko uporabite en dar. Po aktivaciji vseh stolpov, morate poiskati še portal, kateri vas odpelje v naslednje poglavje. Na koncu vsakega poglavja se odpre en del zgodbe. Glavna ideja je, da karakter Kara išče svoje pleme in se uči o svoji preteklosti.

Da povzamem, igra je estetsko privlačna in zanimiva. Če imate radi igre kot je Zelda, potem boste v Windboundu uživali. Zgodba je kratka in jedrnata. Na začetku je igra zahtevna in ima svoje napake, a glede na to, da igra prejema redne posodobitve, jih bodo razvijalci s časom tudi odpravili. Še posebej je bilo frustrirajoče bojevanje z nožem, saj je z njegovim majhnim dosegom tarčo zelo težko zadeti. Sprostitev proti tej frustraciji sem našla pri jadranju in nabiranju materialov. Pri tem vam priporočam, da igro za vsak slučaj večkrat sami shranite, saj vam bo to prihranilo veliko časa in živcev. Eden izmed »bugov« je bil namreč ta, da me samodejno shranjevanje ni vrnilo na točko shranitve, ampak sem morala začeti poglavje od začetka. K sreči so mi ostale vse stvari, tako da sem morala samo poiskati vse stolpe in jih ponovno aktivirati. 

Upam, da je med branjem igra še koga navdušila, da jo preizkusi in podpre razvijalce, saj ima Windbound veliko potenciala. V prihodnje lahko od tega podjetja pričakujemo še kaj več. Sama pa se bom zagotovo še vrnila v čudovit svet Windbounda, v upanju, da postanem Survivalist.


Vroča ponudba za gamerje

PLAYSTATION PS5 igralna konzola

499,99 €

Igre

Napovedan Neo: The World Ends With You

Rok Gumzej

Objavljeno

v

Avtor

Square Enix je napovedal, da prihaja nadaljevanje njihove uspešnice The World Ends With You (TWEWY) iz leta 2007.

TWEWY je 13 let nazaj prišla na Nintendo DS in takrat navdušila kritike s svojo grafično podobo, glasbeno podlago in zanimivimi igralskimi mehanikami. Sedaj, več kot desetletje kasneje, pa se razvijalec Square Enix vrača v Shibuyo, trgovsko četrt Japonskega Tokia.

Neo: TWEWY nadaljuje tam, kjer je njegov predhodnik zaključil. Shibuyo četrt prihaja v novi vizualni podobi v bolj stripovskem stilu. V prihajajočem naslovu bomo igrali kot Rindo in razkrivali skrivnost misterioznih iger po imenu Reapers’ Game – borb za smrt in življenje.

Igra ima zaenkrat le kratek dražilnik, ki pa že pokaže, da bo Neo sedaj v celoti 3D. Ob dražilniku pa je prišla tudi najava, da lahko v začetku naslednjega leta pričakujemo posebno anime serijo, ki bo obnovila dogodke prve igre. Neo: The World Ends With You je napovedana za Nintendo Switch in PlayStation 4 enkrat v letu 2021.


Vroča ponudba za gamerje

PLAYSTATION PS5 igralna konzola

499,99 €

Nadaljuj z branjem

Igre

Preizkusite Star Citizen brezplačno

Rok Gumzej

Objavljeno

v

Avtor

Star Citizen, ambiciozen igralski projekt, ki je po sedmih letih še vedno v fazah razvoja lahko te dni preizkusite brezplačno.

Star Citizen je masovna večigralska simulacija, kjer v vesolju trgujemo z drugimi igralci in NPC-ji ter se po potrebi z njimi tudi borimo. Zadeva je prvotno zaživela preko Kickstarter kampanje in od tedaj za svoj razvoj zbrala že več kot 322 milijonov dolarjev, kar jo uvršča na prvo mesto seznama najdražjih iger v zgodovini.

Zaradi visokih stroškov razvoja je igra pogosto kritizirana in obtožena izkoriščanja finančnih sredstev, ki so večinoma pridobljena iz igralčevih donacij. A razvijalec Cloud Imperium Games vztraja, in tako je pred dvema letoma napovedal tudi prihajajočo enoigralsko kampanjo Squadron 42, v kateri je predstavil kup znanih Hollywoodskih obrazov kot je na primer Mark Hamill, bolj znan kot Luke Skywalker.

Te dni pa lahko večigralsko igro preizkusite brezplačno. Če se odpravite na njihovo spletno stran in ustvarite svoj profil, lahko igro zastonj igrate do 2. decembra. Promocijski dogodek se odvija v okviru njihove Intergalactic Aerospace Exo razstave, kjer znotraj igre letno predstavijo nove vesoljska plovila in igralcem ponudijo možnost, da jih brezplačno testirajo.

Kdaj bo igra uradno izšla zaenkrat še ni znano.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/671370/thrustmaster-hotas-warthog-joystick-pc-box-43973_5e5de4cc378cd.jpg

THRUSTMASTER HOTAS Warthog (PC) Joystick

469,99 €

Nadaljuj z branjem

Igre

Gwent dobiva nov set kart – Way of the Witcher

Rok Gumzej

Objavljeno

v

Avtor

Gwent, samostojna igra razvijalca CD Projekt Red, ki je svoje začetke dobila kot mini-igra v priznanem The Witcher: Wild Hunt, dobiva novo posodobitev Way of the Witcher.

Gwent: The Witcher Card Game je igra zbiranja in grajenja kupčkov kart s katerimi se preko spleta borimo z nasprotniki. Igra je dosegljiva 3 leta, svoj uradni izid pa je doživela 2018. Od tedaj se je v igri marsikaj spremenilo, med drugim je bilo dodanih kar nekaj razširitev.

Naslednja med njimi pa prihaja The Way of the Witcher. Razširitev prinaša kar 70 novih kart10 za vsako kategorijo (Monsters, Skellige itd.) in 10 nevtralnih, ki bodo v igro končno vnesli več že dolgo pričakovanih Witcherjev različnih Witcher šol. Prihajajoče karte tudi počasi razkrivajo na svoji spletni strani.

Če ste že veteranski Gwent igralec ali samo radovedni Witcher navdušenec, ki išče dobro digitalno igro s kartami z zelo prijaznim free-to-play modelom in odličnim vizualnim stilom, bo Way of the Witcher zagotovo zadovoljila vaše potrebe. Razširitev prihaja 8. decembra.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/623302/623302-623302-1_5da871b787ed1.jpg

THE WITCHER 3 EREDIN HAT KAPA STRETCH FIT JINX

19,99 €

Nadaljuj z branjem

Igre

Among Us bo dobil novo mapo

Rok Gumzej

Objavljeno

v

Avtor

Among Us, dve leti stara igra, ki je letos dosegla nepričakovan uspeh, ima že napovedano novo mapo, za katero so že pokazali tudi majhen predogled.

Among Us je letošnjo poletje dominiral streamersko sceno in s svojim uspehom pomagal tudi do povečane uporabe Discorda. Čeprav je igra dosegla svetovni uspeh, pa je šele pred kratkim zagnala svoj uradni Twitter račun, kjer so nam sedaj pokazali, kaj lahko v igri pregovarjanja v prihodnosti pričakujemo.

Slika prikazuje novo mapo, ki bo že četrta v igri. Po izgledu sodeč prikazuje most leteče ladje, kaj več pa razvijalec innerSloth še ni razkril. Posodobitev je del njihovega načrta, da Among Us razvijejo dalje, namesto, da svojo pozornost preusmerijo v naslednika Among Us 2, katerega razvoj je bil preklican.

Več informacij obljubljajo po 10. decembru, torej pa podelitvi The Game Awards nagrad, kjer ima Among Us tudi dve nominaciji. Za nagrado se poteguje v kategorijah Najboljša večigralska igra in Najboljša mobilna igra. V primeru zmage ali ne, je vseeno dobro videti, da ima InnerSloth namen igro razvijati dalje.


Vroča ponudba za gamerje

PLAYSTATION PS5 igralna konzola

499,99 €

Nadaljuj z branjem

Igre

Preizkušamo NHL 21

Blaž Cilenšek

Objavljeno

v

Simulacija hokeja izpod rok Electronic Artsa v novi preobleki

NHL 21 je ena izmed letnih izvodov, ki ga izda EA. Na žalost sem mnenja, da NHL naslovom skozi leta namenjajo najmanj pozornosti. Navadili smo se že, da velikih novosti ni, a tudi tiste, ki so, zgrešijo svoj želeni cilj.

Glaven problem, na katerega naletim vsako leto, ko preiskusim nov NHL je ta, da nikoli nimam občutka, da zares igram hokej. Igra še vedno sledi isti formuli kot prejšnji izvodi – podajaj dobro, pridi do gola in zadani. Zelo malo je driblingov in zapletenejših akcij. Igra je zelo eno dimenzionalna in nam ne ponuja veliko svobode, če želimo biti uspešni. Ena izmed izboljšav, ki jo bomo pa vsi veseli so vratarji, ki letos nedvomno bolje sledijo igri kot v prejšnjih NHL naslovih.

Po lanskem izvodu so oboževalci hokeja močno želeli kompleksnejših driblingov in potez, ki bi jih lahko izvedli. Vsi, ki spremljate hokej po televiziji dobro veste kaj vse lahko počne profesionalec. EA je sicer res uvedel določene poteze in driblinge, ampak v mojih izkušnjah ti skorajda nikoli ne pridejo v poštev.

“Postani Profesionalec”

Pozitivna stran igre je “Be a Pro” način. Poleg dialogov, kateri se včasih zdijo nepotrebni, je zelo zanimivo kreirati svojega igralca in mu dodeljevati atribute, ki ustrezajo našemu načinu igranja. Kjer igra tudi blesti pa je po mojem mnenju v online izkušnji., kjer se spopadamo z drugimi igralci.

Najpopularnejši način je HUT, kjer sestavimo svojo ekipo. Imamo pa tudi bolj posebne načine, če nam igranje konvencionalnega hokeja postane dolgočasno. Tako imenovani “Free for all”, 3v3, 6v6 in še več različnih načinov.

Če ste oboževalci hokeja potem boste z NHL 21 vseeno bolj zadovoljni kot ste bili z NHL 20. To je potrebno priznati in še vedno je NHL 21 najboljša igra, ki vas lahko popelje v svet hokeja. Sprašujem pa se, če niste oboževalec hokeja, a je to potem igra za vas? Primanjkuje mi občutka, da res drsam na tistem letu in se borim za pak. Udarci nimajo prave teže in vsaka akcija je ista.

Z Game Ganga igri NHL 21 podarjamo oceno 5 od 10. Igra bo navdušila marsikaterega oboževalca hokeja, a če niste prepričani, vam raje svetujemo, da si pogledate kakšno drugo recenzijo in najdete nekaj za vas!


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/679783/vpuh3gkq_5f897089c7098.jpeg

NHL 21 PS4

65,99 €

Nadaljuj z branjem

Igre

Na spletu so se znašli neuradni Cyberpunk 2077 igralni posnetki

Rok Gumzej

Objavljeno

v

Avtor

Nekaterim neučakanim igralcem se je uspelo dokopati do kopij težko pričakovane igre Cyberpunk 2077. Na internetu so se že začele pojavljati neuradne slike in videi iz prihajajočega naslova.

Cyberpunk ima za sabo že tri zamike in kot zgleda je tretji bil tudi zadnji, saj nas do uradnega izida loči manj kot 20 dni. V teh dneh pa je razvijalec CD Projekt Red začel razpošiljati tudi uradni promocijski material in določenim skladiščem celo kopije igre.

V različnih skladiščih so delavci začeli opažati rumene CD škatle prihajajočega naslova in očitno so nekateri igro tudi preizkusili. Na spletu so se namreč začeli pojavljati screenshoti igranja na PlayStation 4, ki pa sicer ne razkrivajo kaj precej nove vsebine.

Pojavili so se že tudi igralni posnetki, kateri pa so bili seveda hitro odstranjeni. En izmed njih je na primer prikazoval prvih 20 minut igranja, katere velik del smo že videli skozi različne promocijske posnetke. Karj je zanimivo je to, da so ti leaked videi bili prvi posnetki delovanja igre na PS4 sistemu.

https://s2.n4g.com/blogi/518048_0.jpg

S pošiljanjem CD škatel igre, se je CDPR sedaj dokončno zarekel, da bo datum njihovega izida zagotovo 10. december. Njihova promocija igre je v teh dneh tudi v hitrem pogonu, saj izdajajo kup novih videov in informacij. Še slabe tri tedne in igro bomo lahko “že” igrali.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/680286/cyberpunk-2077-pc-box-45448_5f5c484564ef7.jpg

CYBERPUNK 2077 PC

59,99 €

Nadaljuj z branjem

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno