fbpx
Connect with us

Igre

Preizkušamo Windbound

Published

on

Windbound nas je odpihnil

5 Lives Studios je skupina petih veteranov igralske industrije. Sprva so skupaj delali v Krome studiu, ki je baziran v Avstraliji. Sčasoma pa je studio zaradi globalne krize zaprl svoja vrata. Tako so začeli svojo lastno zgodbo leta 2015 z igro Satellite Reign, v letu 2020 pa so nas presenetili z Windbound

Preden začnete novo igro lahko izbirate med Storyteller in Survivalist težavnostjo. Igrala sem na Storyteller, ker sem se hotela osredotočiti bolj na zgodbo, kot pa lastno preživetje. Razlika med težavnostjo je ta, da kadar umreš v Storyteller načinu, ne izgubiš čolna in predmetov. Pri Survivalistu pa vsakič začnete od čisto prvega poglavja.

Igro začnete na samotnem otoku, kjer je vaš edini prijatelj majhen nožek. Vaša naloga je, da čim več raziskujete in nabirate materiale za različne recepte. Izdelujete si lahko orožja in različne pripomočke za vaš čoln. Nimate veliko prostora za shranjevanje materialov, tako da morate dobro razmisliti kaj nabrati in izdelati.

Največji del igre pa je jadranje. Od tod tudi ime igre, saj ste dobesedno odvisni od vetra. Ko si izdelate prvi čoln, morate na žalost veslati, kar zna biti počasno. S pridobivanjem drugih receptov, pa si lahko izdelate jadro. Mehanika jadranja je zelo dobro narejena. Gledati morate kako piha veter in se prilagoditi z zategovanjem ali odtegovanjem jadra. Osebno, mi je bilo zelo všeč, ampak je kar trajalo, da sem se navadila. Jadranje pa ni nič kaj dolgočasno, saj ima igra prelepo grafiko in lahko občudujete sončni zahod ali zvezdnato nebo. Celotna igra po izgledu in estetiki zelo spominja na Zeldo: Breath of the Wild.

Na otokih se sčasoma srečate z živalmi, ki so lahko agresivne. Tako sem se prvič srečala z bojevanjem. Mehanika bojevanja zna biti frustrirajoča, saj brez uporabe avtomatskega merjenja na tarčo ne zadenete ničesar. To je težava, kadar se srečujete z več nasprotniki naenkrat, saj lahko avtomatsko merjenje uporabljate samo na enem. Seveda, pa ne smete pozabiti na hrano, saj je od nje odvisna vaša vzdržljivost. Hrano lahko naberete v grmovjih,  ulovite v vodi ali na kopnem. Tako kot v pravem življenju je potrebno hrano potem tudi speči, da se ne zastrupite. Ogenj lahko naredite kar na vašem čolnu, tako da je vedno na voljo.

Zgodba je razdeljena na pet poglavij. V vsakem poglavju se srečujete z novimi izzivi, nasprotniki in otoki. Cilj vsakega poglavja je isti, poiskati stolpe in jih aktivirati. Z aktivacijo pridobite drobce, ki jih lahko porabite za darove od pradavnih bogov. Darovi so lahko v obliki starodavnega orožja ali »powerup« moči, ki vam igro naredi manj frustrirajočo. V vsakem poglavju lahko uporabite en dar. Po aktivaciji vseh stolpov, morate poiskati še portal, kateri vas odpelje v naslednje poglavje. Na koncu vsakega poglavja se odpre en del zgodbe. Glavna ideja je, da karakter Kara išče svoje pleme in se uči o svoji preteklosti.

Da povzamem, igra je estetsko privlačna in zanimiva. Če imate radi igre kot je Zelda, potem boste v Windboundu uživali. Zgodba je kratka in jedrnata. Na začetku je igra zahtevna in ima svoje napake, a glede na to, da igra prejema redne posodobitve, jih bodo razvijalci s časom tudi odpravili. Še posebej je bilo frustrirajoče bojevanje z nožem, saj je z njegovim majhnim dosegom tarčo zelo težko zadeti. Sprostitev proti tej frustraciji sem našla pri jadranju in nabiranju materialov. Pri tem vam priporočam, da igro za vsak slučaj večkrat sami shranite, saj vam bo to prihranilo veliko časa in živcev. Eden izmed »bugov« je bil namreč ta, da me samodejno shranjevanje ni vrnilo na točko shranitve, ampak sem morala začeti poglavje od začetka. K sreči so mi ostale vse stvari, tako da sem morala samo poiskati vse stolpe in jih ponovno aktivirati. 

Upam, da je med branjem igra še koga navdušila, da jo preizkusi in podpre razvijalce, saj ima Windbound veliko potenciala. V prihodnje lahko od tega podjetja pričakujemo še kaj več. Sama pa se bom zagotovo še vrnila v čudovit svet Windbounda, v upanju, da postanem Survivalist.

Igre

Napovedane igre, ki bodo zasedle največ prostora na vaši napravi

Published

on

E3 se je zaključil. Tekom tega tedna je bilo napovedanih ogromno novih iger, predelav in ponovnih izdaj. Med njimi so tudi taki, ki zahtevajo bistveno več prostora na trdem disku, od povprečnih iger.

S.T.A.L.K.E.R 2 je ena najbolj vizualno kompleksnih iger, ki je bila razkrita na med Xbox & Bethesda predstavitvijo. Znana je tudi že velikost datoteke na Xboxu, ki je kar impresivna. Igra bo namreč zasedla kaj 150 GB. Uradna stran igre delno razkriva razloge za tako velikost, saj na bi igra podpirala sledenje žarkom, shranjevanje v oblaku, 4K resolucijo, 60 sličic na sekundo in še več.

Naslednja na seznamu iger s presenetljivo velikostjo datotek je Life is Strange Remastered Collection, ki v trgovine prihaja 30. septembra. Sodeč po vpisu v trgovino Microsoft Store bo zbirka zavzela 80 GB prostora na trdem disku. To je skoraj 8-krat več od datotek potrebnih za Life is Strange True Colors, ki je povsem nova igra v seriji. Najbolj nas zanima, kako bo igra izgledala z izboljšano animacijo likov, h katerim je bila dodana tudi mokap obrazna animacija.

Zadnji na seznamu gromozanskih iger je še Microsoft Flight Simulator. Medtem ko je prvotna različica igre za računalnik zahtevala približno 170 GB prostora, je posodobljena različica zdaj manjša od 100 GB. Kar zadeva velikost datoteke za Xbox različico, kaže, da znaša 93 GB

Microsoft Flight Simulator obljublja več kot 2 milijonoma mest, 1,5 milijarde stavb, realistično prikazane gore, ceste, drevesa, reklamne plakate, živali, promet in še več. Tudi vreme se bo spreminjalo v realnem času, vključno z natančno hitrostjo in smerjo vetra, temperature, vlage, dežja in svetlobe.


MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR 2020 PC

73,99 €

Continue Reading

Igre

Nintendo Direct predstavitev na E3 2021

Published

on

Predzadnji dan največjega gaming dogodka leta je bil v celoti posvečen največjemu razvijalcu video iger – Nintendu.

In kaj je za nas pripravil japonski velikan? V očeh svojih navdušencev “nič preveč”. Med večjimi imeni je treba izpostaviti Metroid Dread, narejen v klasičnem Metro side scroller stilu, a v 2,5 dimenzijah in z občasnimi 3D sekvencami. Igra naj bi originalno nastala za Game Boy Advance, da ni bila nikoli izdana.

Podoben sladko-kisel okus v ustih nam je pustil tudi dražilnik za nadaljevanje The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Uradnega imena in datuma izida še vedno ni, okvirno pa lahko igro pričakujemo naslednje leto. Dodatno so bile napovedane še ostale Zelda novosti – retro prenosni sistem Game & Watch: The Legend of Zeld, novo orožje in like za Hyrule Warriors: Age of Calamity ter HD verzijo igre The Legend of Zelda: Skyward Sword HD.

Med ostalimi napovedmi se skrivajo še razne manjše novičke. Kazuya se pridružuje Super Smash Bros. Ultimate! seznamu, po mainstream uspehu Persona 5 prihaja še Shin Megami Tensei V, napovedana sta bila ponovno tudi Mario + Rabbids Sparks of Hope ter Mario Party Superstars in kopica iger, ki bodo izdane na vseh sodobnih platformah, vključno s Switchem. Osebno pa se najbolj veselimo konca avgusta in nadaljevanje kultne serije o Travisu Touchdownu No More Heroes 3.


Nintendo Switch Lite Turqouise Animal Crossing + 3 mesečna brezplačna naročnina na Nintendo Online

289,99 €

Continue Reading

Igre

Ratchet & Clank: Rift Apart je najbolj prodajana PS5 igra v Združenem kraljestvu

Published

on

Akcijski platformer se je letos prodal s podobnimi rezultati kot druge ekskluzivne izdaje kot na primer Nintendo Switch igri New Pokémon Snap in Monster Hunter: Rise. Bolj uspešna je bila samo še igra Spider-Man: Miles Morales, ki jo je tudi razvil Insomniac, takoj za Ratchet & Clank: Rift Apart pa pristaja Assassin’s Creed Valhalla.

Pomagajte medgalaktičnima herojema Ratchetu in Clanku, ki se spopadata s težavami v več dimenzijah. Skačite med vzporednimi svetovi in divjimi planeti v visoki ločljivosti in osupljivi podobi, ki jo omogoča konzola PlayStation 5. Dogajanje v igri oživi tudi v vaših rokah prek brezžičnega igralnega ploščka DualSense, ki simulira resnično trdoto sprožilca, vas opozarja na nevarnosti in dodaja k zvočni kulisi.

Igro in novi PlayStation 5 so preizkusili tudi domači igričarji, ki so pripravili prenose v živo.

Jack on the Box

Laura Petrinec


Ratchet & Clank: Rift Apart igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

Igre

E3 se nadaljuje – v ospredju Xbox & Bethesda in PC igre

Published

on

Peti dan E3 virtualnega dogodka je bil namenjen PC igram, indie igram, Xboxu, Bethesdi in Square Enix. Napovedi je bilo res veliko, zato bomo izpostavili le tiste, ki so nas najbolj pritegnile. Celoten seznam vseh napovedanih iger lahko najdete tukaj.

Xbox & Bethesda Showcase

Seveda sta bili največji novici za ljubitelje streljačin napovednik Battlefield 2042, ki serijo ponovno vrača v moderno dobo in predstavitev Stalker 2: Heart of Chernobyl, nadaljevanje ukrajinske grozljive uspešnice. A najpomembnejši napovednik večera za vse Tim Schafer oboževalce je bil nedvomno Psychonauts 2, ki v fizične in spletne trgovine prihaja že 25. avgusta.

NAPOVEDNIKI:

Starfield Teaser Trailer

Stalker 2: Heart of Chernobyl – Gameplay Trailer

Back 4 Blood E3 Trailer

Sea of Thieves: A Pirate’s Life – Announcement Trailer

Contraband – Official Announce Trailer

Yakuza: Like A Dragon on Game Pass

Battlefield 2042 Gameplay Trailer

Twelve Minutes Trailer

Psychonauts 2 Trailer

Fallout 76: Steel Reign Reveal

Fallout 76: Expeditions – The Pitt Trailer

Elder Scrolls Online Enhanced Launch Trailer

Party Animals – Official Console Announce Trailer

Hades Coming to XBOX Game Pass

Somerville E3 2021 Trailer

Halo Infinite: Multiplayer Reveal

Diablo ® II Resurrected ™ Street Date Trailer

A Plague Tale: Requiem Trailer

Slime Rancher 2 Trailer

Far Cry 6 Gameplay Trailer

Atomic Heart Trailer

REPLACED | Announce Trailer

Grounded – The Shroom & Doom Update

Among Us 15 Player Lobbies

The Ascent Trailer

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes Announcement Trailer

Age of Empires IV Gameplay Trailer

The Outer Worlds 2 Announcement

Flight Simulator Trailer

Forza Horizon 5 Official Announce Trailer

Redfall

Square Enix Showcase

Square Enix seznam predstavljenih iger je bistveno krajši, tudi pokazal nam ni nič novega z izjemo Guardians of the Galaxy igre, ki nas ni preveč navdušila. Final Fantasy igre I-VI bodo dobile remaster. Nier navdušence bo morda pritegnil Babylon’s Fall, ki odgovarja na vprašanje kaj bi se zgodilo, če bi Dark Souls bila kooperativna igra.

NAPOVEDNIKI:

Guardians of the Galaxy Debut Trailer

Guardians of the Galaxy – Deep Dive

Guardians of the Galaxy – Gameplay

Final Fantasy Pixel Remaster Teaser

War for Wakanda: Avengers Expansion Trailer

Hitman Sniper Premiere Trailer

Babylon’s Fall Trailer

Babylon’s Fall Developer Interviews

Life is Strange Remastered Collection Trailer

Life is Strange: True Colors | Power and Consequence

PC Gaming Show

Iz seznama nekoliko manjših razvijalcev imamo največ upanja za Orcs Must Die 3, predvsem zato, ker je po desetih letih prvi del igre še vedno na seznamu najboljših v Tower Defense žanru. Najmanj pričakujemo od Vampire: The Masquerade Swansong, sodeč po minimalni količini truda, ki ga World of Darkness vlaga v vse svoje sodobne projekte.

NAPOVEDNIKI:

Naraka Bladepoint

Dodgeball Academia

Chivalry 2 Developer Segment

Rawmen Trailer

Dying Light 2 Trailer

Humankind Trailer

They Always Run Trailer

Orcs Must Die 3 Developer Segment

Vampire: The Masquerade Swansong

GIGABASH Trailer

Lemnis Gate Developer Segment

Next Space Rebels

WarTales Trailer

Ixion Exclusive Reveal Trailer

Far: Changing Tides Trailer

Lakeburg Legacies Trailer

Killing Room Floor 2 Trailer

Mech Warrior 5 Developer Segment

Silt Trailer

Hello Neighbor 2 Trailer

Future Games Show

Nazadnje si poglejte še dogodek Future Games Show, kjer je bilo predstavljenih več kot 40 iger različnih formatov, intervjuji z razvijalci in svetovnih premier SEGA, Private Division, Team17 ter XSEED Games iger.


Battlefield 2042 igra za PC

59,99 €

Continue Reading

Igre

Napovedan Battlefield 2042, ki prihaja oktobra letos

Published

on

Čas je za digitalne dogodke in z njimi napovednike iger. Med večjimi novicami je zagotovo EA najava Battlefield 2042, ki naj bi izšel oktobra 2021.

Battlefield 2042 je prvoosebna strelska igra, ki zaznamuje vrnitev k ikonski vsesplošni vojni in širokim bojiščem, ki odlikujejo franšizo. Prilagodite se in premagajte ovire. Battlefield 2042 se dogaja v bližnji, a nekoliko drugačni prihodnosti. Pridružite se ekipi in se pomerite na dinamičnih bojiščih, ki podpirajo 128 sočasnih igralcev.

V uradnem napovedniku vidimo helikopterje, tanke in vojake v letalskih oblekah. Ponovno smo priča modernim lokacijam in mestom, ki se vračajo s sodobno tematiko igre. Pričakujemo lahko bitke v hladnih regijah, velemestih, puščavskih območjih, h kaosu pa bomo zgleda prispevali tudi naravni pojavi.

Nekaj komentarjev je sicer bilo napisanih o nerealistični sceni v zraku, a gre v tem primeru najverjetneje za poklon Jet Swap podvigu v Battlefield 3.


Battlefield 2042 igra za PC

59,99 €

Continue Reading

Igre

Devolver Direct, Gearbox Showcase in Ubisoft Forward – vse novosti na kupu

Published

on

E3 se je dodobra začel. Svoje napovednike sta že predstavila velikana Gearbox in Ubisoft in vedno bolj priljubljeni indie razvijalec Devolver Digital. Predstavitve so presenetljivo dolge, če ste jih zamudili si je posnetke vseeno možno ogledati na YouTube. Poglejmo nekaj glavnih novosti.

Razvijalec iger Loop Hero, Fall Guys: Ultimate Knockout in Hotline Miami je predstavil lepo zbirko dungeon-crawl, roguelike iger in pustolovskih iger. Med njimi nas je najbolj navdušila kooperativna igra Wizard with a Gun, v kateri se skupaj s soigralci odpravimo na čarobno potovanje v divjino, da zberemo, izdelamo in prilagodimo svojega čarovnika za pustolovščino v neznano. A pri ustvarjanju bodite previdni, saj lahko vaša magija hitro postane premočna, da bi jo lahko nadzorovali.

Trek to Yomi – Coming 2022

Wizard with a Gun – Reveal Trailer

Inscryption – Reveal Trailer

Devolver Tumble Time

Demon Throttle

Death’s Door | Opens July 20

Phantom Abyss – Steam Early Access June 22

Shadow Warrior 3 – Gameplay

Devolver MaxPass+ Showcase | Monetization as a Service

Gearbox Software, skupina, ki je razvila Borderlands serijo je predstavila nekaj svojih manjših projektov. Najverjetneje vse svoje moči vlagajo v izdelavo Borderlands filma.

Godfall prihaja na PS4, napovedan DLC Fire and Darkness

Komentar razvijalcev o Tribes of Midgard

Homeworld 3 je v nastajanju

Kratek povzetek stanja Tiny Tina’s Wonderlands

Pogled v zakulisje Borderlands filma

Daleč največji program danes je seveda imel Ubisoft, ki je predstavil novosti za svoje dolgoletne franšize kot so Watch Dogs, Rainbow Six, Ghost Recon, Assassin’s Creed in Far Cry.

Watch Dogs: Legion – Bloodline Announce Trailer

Rainbow Six Extraction: Cinematic Reveal Trailer

Rocksmith+ Announce Trailer

Rocksmith+ Studio Interview

Riders Republic Official Deep Dive Trailer

Rainbow Six Siege: North Star Story Trailer

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint: 20th Anniversary Trailer

Just Dance 2022: Todrick Hall Announce Trailer

Assassin’s Creed Valhalla: Upcoming Content Recap

Far Cry 6: Meet the Villain: Antón Cinematic

Far Cry 6: Season Pass Trailer | Become The Villain

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Celotni E3 program po evropskem času lahko preučite tukaj.


FAR CRY 6 ULTIMATE EDITION XB1

119,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno