fbpx
Connect with us

Igre

Preizkušamo dirkačino Need for Speed Hot Pursuit Remastered

Published

on

Novo leto, nov Need for Speed. Čeprav za Hot Pursuit Remastered niti to ne moremo trditi. Letos nam je EA namenil Remastered verzijo uspešnega Hot Pursuita iz leta 2010. 

Prva stvar, ki sem jo opazil je, da so zaradi izboljšave tekstur, senc in drugih efektov avtomobili opazno lepši in bolj dodelani kot pa v 2010 verziji. Sem pa pričakoval malce več poudarka tudi na okolju. Drevesa, gore in ostalo okolje so pustili popolnoma enake kot so bili 10 let nazaj.

Opciji dirkača in policaja

Za Hot Pursuit lahko rečemo, da je fokus striktno na dirkanju. Igra nam predstavi mapo, kjer lahko izbiramo med izzivi. Lahko izbiramo ali samo dirkamo ali pa stopimo v vlogo policaja. Vsaka opcija ponuja svoje načine vznemirjenja. Dirkači in Policisti imajo svoja orodja, s katerimi onesposobijo druge – bodice, EMP, cestne zapore in še druge. Igra dobro pelje srednjo linijo med hiper-realističnimi dirkalnimi in arkadnimi igrami. Ponuja nekaj iz obeh svetov, kar pomeni, da je ustvarjena za vse oboževalce dirkalnih iger.

Dodan je tudi t.i Drift to turn, način, kjer pred ovinkom pritisnemo na zavoro, se spustimo v drift ter potem pritisnemo na plin. Ni moj najljubši način, ampak je vseeno značilnost razvijalca Criterion in izveden je zelo dobro. Driftanje je gladko in avto je skozi ovinke možno zelo dobro kontrolirati. A tukaj sem naletel na težavo, kajti, če želimo ovinek speljati normalno brez driftanja ali pa samo hitro reagirati, da se odmaknemo nasprotnim vozilom, imam občutek, da je avtomobil neroden kot nekakšna letalonosilka.

Avtomobile odklepamo z igranjem in nabiranjem bountya. To je korak vstran od standardnih Need for Speedov, kjer z dirkanjem služimo denar in si tako lahko kupimo boljše avtomobile, jih tudi nadgrajujemo in vizualno prirejamo po svojem okusu. Slednjega v Hot Pursuitu ni. Odklenemo avtomobil s tem, ko zmagujemo dirke in vse, kar lahko izberemo je barvo avta. V primerjavi z originalnim Hot Pursuitom je v remastered verziji sicer večja izbira, ampak to je pa to. 

Kustomizacija na zadnji klopi

Sprva sem se nad tem malce pritoževal, ker moj najljubši Need for Speed je Underground 2, za njim mu pa sledi Most Wanted, kjer vemo, da je predelava avtomobilov bila zelo poudarjena. Ampak po nekaj urah sem ugotovil, da sem to opcijo vse manj pogrešal. Izbereš avtomobil, ki ti je všeč in greš na progo. To je to, nič kompliciranja kakšna platišča bom izbral, kakšne barve bo izpuh nitra in podobno. Kot sem že rekel, poudarek je na dirkanju in spoznal sem, da je to zelo dobra stvar. 

Če že govorimo o avtomobilih naj poudarim, da so zvoke izpuhov izboljšali in z njimi bi lahko napisal simfonijo. Kot ljubitelj avtomobilov sem pri Need for Speed igrah nad zvokom izpuhov vedno razočaran, ker se zdijo vsi približno enaki. V remastered verziji pa lahko prepoznam, kateri avtomobil se mi približuje samo po zvoku izpuha. 

Kar je že leta 2010 bilo zelo navdušujoče so bile vmesne mini scene, ki se pojavijo, ko se zaletimo, uničimo policijsko avto ali pa smo mi tisti, ki uničimo voznika dirke. Vsakič, ko se zaletimo v policista ali voznike imamo občutek, kot da smo res naredili nekaj škode. V remastered verziji je na desni strani označeno koliko škode je naš avto že prejel in koliko še lahko. Tukaj je v primerjavi z originalnim Hot Pursuitom dosti bolj transparentno, kako se nam avto slabša. Vsakič ko se, kam zaletimo ali pa smo žrtev kakšnega orodja, se to pozna.

Pomanjkljiva glasbena podlaga

Kjer igri primanjkuje je v soundtracku. Ko dirkam želim imeti v ozadju pesem zaradi katere dobim željo, da še močneje pritisnem na plin. Vsi oboževalci boste poznali že sedaj kultne pesmi Underground dvojke. Tega občutka tukaj žal nisem dobil v isti meri. 

Navdušen sem tudi nad online igranjem, ki je pa lahko precej brutalno. Prvih par dirk so me izkušenejši igralci uničili v parih kilometrih in z njimi sem se težko kosal. Navdušeni boste nad dejstvom, da obstaja crossplay, kar pomeni, da bo baza igralcev velika. Nikjer nisem zasledil ali obstaja skill based matchmaking, a po mojih izkušnjah lahko rečem, da ne. To je definitivno update, ki bi si ga najbolj želel, kajti trenutno je dobra tretjina iger zelo enostranskih.

Povzetek

Hot Pursuit Remastered ni popolna igra. Je pa igra, ki je že leta 2010 navduševala in velja za enega izmed boljših Need for Speedov, teh je mimogrede že 25. Še sam sem bil malce presenečen nad končno oceno, ki sem jo podal, ampak igra je resnično zabavna. Adrenalinska vožnja, policijski pregoni in brutalna online izkušnja sta Need for Speed Hot Pursuit prinesla oceno 8/10 in jo priporočam vsem ljubiteljem dirkalnih iger. 


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/681115/need-for-speed-hot-pursuit-remastered-ps4-box-4618_5f7fe0c55f5be.jpg

NEED FOR SPEED: HOT PURSUIT – REMASTERED PS4

39,99 €

Igre

World of Warcraft igralci protestirali

Published

on

Zvezna država Kalifornija je tožila Activision Blizzard, zaradi razširjenega seksizma in spolnega nadlegovanja med uslužbenci.

Eno izmed največjih imen v gamingu Activision Blizzard se spopada s tožbo. Med uslužbenci naj bi namreč prevladovala “frat boy” kultura, v kateri so ženske stalno izpostavljene spolnemu nadlegovanju, neenakemu plačilu in drugim posledicam.

Dveletna preiskava državne agencije je pokazala, da je družba diskriminirala ženske glede na pogoje zaposlitve, vključno z odškodninami, dodelitvijo dela, napredovanjem in odpovedjo. Vodstvo podjetja naj bi sicer vedelo za težavo, a kljub temu ni sprejelo ukrepov za preprečevanje diskriminacije in nadlegovanja.

Delavke zatrjujejo, da ne morejo napredovati, če obstaja možnost da bi zanosile. Pravijo tudi, da jim sodelavci očitajo, če gredo iz službe po otroke. V enem izmed skrajnejših primerov naj bi moški sodelavko iz dobe za dojenje, ker so potrebovali prostor za sestanek.

Tožba opozarja tudi na žensko uslužbenko Activisiona, ki si je vzela življenje na službenem potovanju s svojim moškim nadzornikom. V pritožbi piše, da je bila uslužbenka pred smrtjo izpostavljena močnemu spolnemu nadlegovanju, ter grožnji, da bodo njene gole fotografije zaokrožile med službeno zabavo.

Kot odgovor na tožbo in obtožbe, je bil v igri World of Warcraft organiziran protest. Pobudo za protest je dala skupina Fence Macabre, role-play guild, ki na strežnikih Wyrmrest Accord in Moon Guard vodi zgodbe o nevtralnih frakcijah. Skupina je tudi zbirala sredstva za dobrodelno organizacijo Black Girls Code, neprofitno organizacijo, namenjeno poučevanju deklet, starih od 7 do 17 let, o računalniškem programiranju in digitalni tehnologiji.

“Nikoli ni lahka odločitev, da za seboj pustimo tako veliko čustveno naložbo,” je o protestih povedal_a Hinahina Gray, namestnik_ca v guildu Fence Macabre. Večina ljudi tukaj je preklicala vojo naročnino. Želeli smo organizirati protest v igri, saj igralcem iz vsepovsod omogočamo, da se nam pridružijo. Ker imamo še čas do poteka naročnine, lahko poskusimo tudi kaj storiti z njim.”

Na družbenih omrežjih je na ducate nekdanjih zaposlenih izrazilo podporo zgodbam, navedenim v tožbi, in v nekaterih primerih tudi potrdili določene podrobnosti. Zdaj je več kot 20 sedanjih uslužbencev Activision Blizzard izrazilo javno nestrinjanje z odzivom Activision Blizzard na tožbo, na desetine drugih pa jih je podprlo protest z repostanjem Tweetov svojih sodelavcev.

Image

JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Igre

Max Payne praznuje 20. obletnico nastanka

Published

on

Danes je 20. obletnica prve Max Payne igre razvijalca Remedy Entertainment. Kultna franšiza, ki je zaslovela z mehaniko “bullet time”, se je zaključila kot trilogija, o policijskemu detektivu pa je bil posnet tudi film.

V intervjuju za IGN iz leta 2003 je Petri Järvilehto, takrat glavni game designer studia Remedy, povedala, da: “Že v zgodnjih prototipih igre smo razmišljali, da bi moral biti slow-motion sestavni element igranja, saj je bilo preprosto tako kul teči po hodniku z dvema baretkama, ki streljata v počasnem posnetku.”

ikonično podobo detektiva, ki ima dovolj vsega, je populariziral Remedy Entertainment  v igrah Max Payne and Max Payne 2. Od tod tudi izvira Maxova podoba, ki mu jo je posodil Sam Lake, zdaj kreativni direktor Remedyja. Sam Lake in Maxov sinhronizator James McCaffrey sta za privržence igre pripravila presenečenje. Max je za svoj 20. rojstni dan gledalcem poklonil še zadnji notranji monolog.

Tretji del serije je leta 2012 izdal Rockstar Studios ter tako zaključil zgodbo detektiva, ki bolečino preganja z tabletami. Če bi vas zamikalo preizkusiti ikonični bullet time obiščite Steam, kjer trenutno poteka akcija na vse Max Payne igre, ki jih lahko dobite do -70% ceneje.


GTA V Premium Online Edition igra za ps4

29,99 €

Continue Reading

Igre

Ukrajinsko skladišče polno PS4 konzol v resnici FIFA Ultimate Team bot farma

Published

on

Prejšnji teden je ukrajinska varnostna služba (SBU) objavila, da je odkrila obrat za rudarjenje kriptovalut, ki naj bi štel neverjetnih 3800 igralnih konzol. A slike skladišča prikazujejo PS4 Slim enot, ki pa niso idealna strojna oprema za rudarjenje.

Izkazalo se je, da so konzole uporabljali za grindanje igre FIFA Ultimate Team. Sodeč po preiskavi naj bi goljufi s konzolami želeli priigrati valuto v igri in nato povezane račune prodati na črnem trgu.

EA Sports se že leta bori proti preprodajalcem kovancev FUT, saj obstaja ogromno spletnih mest, na katerih lahko kupujete paketke in FUT kovance ter prodajate svoje kovance in celo račune. Črni trg FIFA Ultimate Team je ogromen, kljub temu, da se je EA v preteklih letih močno boril proti njemu.


Electronic Arts FIFA 22 igra za XBOX SERIES X

79,99 €

Continue Reading

Igre

Netflix bo kmalu ponujal tudi igre

Published

on

Velikan pretočne vsebine je v poročilu delničarjem potrdil, da bo svojo ponudbo v prihodnosti razširil v video igre, za katere ne bo dodatno zaračunaval.

Netflix je dejal, da namerava graditi na prejšnjih prizadevanjih podjetja glede interaktivnosti. Ponudba naslovov, ki jih Netflix dodaja k svoji novi storitvi, bo v prihodnosti brez dodatnih stroškov sprva na voljo le za mobilne uporabnike.

“Še vedno smo navdušeni nad ponudbo svojih filmov in televizijskih serij in pričakujemo povečanje naložb in rast v vseh naših obstoječih kategorijah vsebine, a po skoraj desetletju obstoja, menimo, da pravi je čas, da izvemo več o tem, koliko naši uporabniki cenijo igre,” so poročali iz podjetja.

Podjetju video igre niso tuje. Spomnimo se prejšnjih interaktivnih poskusov kot so Black Mirror: Bandersnatch serija in razne Stranger Things igre. Netflix je ustvaril veliko originalnih serij na podlagi priljubljenih video iger serijo in je pred kratkim celo organiziral prvi WitcherCon, na katerem so napovedali razvoj novih oddaj znotraj franšize.


GTA V Premium Online Edition igra za ps4

29,99 €

Continue Reading

Igre

Psychonauts 2 obljublja psihadelično zabavo

Published

on

Prihajajoče nadaljevanje Double Fine izvirnega akcijskega platformerja iz leta 2005 je večje in boljše. Novinarji so že dobili v vpogled testno verzijo Tim Schaferjeve igre. Reakcije so take, kot smo jih pričakovali.

Razputin “Raz” Aquato, izurjeni akrobat in močan mladi jasnovidec, je uresničil svoje vseživljenjske sanje o pridružitvi mednarodni nadnaravni vohunski organizaciji, imenovani Psychonauts! Toda ti super vohuni so v težavah. Njihov vodja se po svoji ugrabitvi obnaša še bolj neobičajno kot ponavadi. A veliko huje pa je, da se v vohunskem štabu skriva dvojni agent.

Kritiki, ki so igro vsaj delno že izkusili so navdušeni. Psychonauts 2, ki združuje domiselne misije in skrivnostne zarote, je platformska-pustolovska igra s kinematografskim slogom in na tone prilagodljivih psihičnih moči. Psychonauts 2 v enaki meri streže nevarnost, navdušenje in smeh, ko igralci vodijo Raza na potovanje skozi misli prijateljev in sovražnikov, da bi premagali morilskega super zlobneža.

Psychonauts 2 izide 25. avgusta 2021.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Igre

Kitajski velikan Tencent kupil britanskega razvijalca Sumo

Published

on

Tencent je odkupil britanskega razvijalca video iger Sumo za 1,3 milijarde dolarjev. Kitajski internetni velikan bo tako k svojem arsenalu, ki vključuje uspešnice kot je mobilna različica Call of Duty dodal še Sumojeve dirkalne in snooker igre.

Tencent je po prihodkih drugo največje gaming podjetje na svetu, takoj po Sonyju in si lasti deleže v visoko prepoznavnih igričarskih podjetjih, med drugim takih ki razvijajo Fortnite in League of Legends.

“Kitajski dogovori lahko pomenijo večje regulativno tveganje, vendar ne vidimo nobenega verjetnega odpora ali protiutež,” so povedali analitiki Jefferies, ameriške skupine vlagateljev.

Sumo, ki kot svoje stranke in partnerje šteje Microsoftove Xbox, Amazon Game Studios, Apple, Google in BBC, že od leta 2017.

“Odbor Sumo trdno verjame, da bo podjetje koristilo širokemu Tencentovemu ekosistemu video igre, in dokazalo, da strokovnemu znanju in strateškim virom,” je dejal neizvršni predsednik Ian Livingstone.


SUBNAUTICA & SUBNAUTICA: BELOW ZERO NINTENDO SWITCH

59,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno