fbpx
Connect with us

Igre

Preizkušamo dirkačino Need for Speed Hot Pursuit Remastered

Published

on

Novo leto, nov Need for Speed. Čeprav za Hot Pursuit Remastered niti to ne moremo trditi. Letos nam je EA namenil Remastered verzijo uspešnega Hot Pursuita iz leta 2010. 

Prva stvar, ki sem jo opazil je, da so zaradi izboljšave tekstur, senc in drugih efektov avtomobili opazno lepši in bolj dodelani kot pa v 2010 verziji. Sem pa pričakoval malce več poudarka tudi na okolju. Drevesa, gore in ostalo okolje so pustili popolnoma enake kot so bili 10 let nazaj.

Opciji dirkača in policaja

Za Hot Pursuit lahko rečemo, da je fokus striktno na dirkanju. Igra nam predstavi mapo, kjer lahko izbiramo med izzivi. Lahko izbiramo ali samo dirkamo ali pa stopimo v vlogo policaja. Vsaka opcija ponuja svoje načine vznemirjenja. Dirkači in Policisti imajo svoja orodja, s katerimi onesposobijo druge – bodice, EMP, cestne zapore in še druge. Igra dobro pelje srednjo linijo med hiper-realističnimi dirkalnimi in arkadnimi igrami. Ponuja nekaj iz obeh svetov, kar pomeni, da je ustvarjena za vse oboževalce dirkalnih iger.

Dodan je tudi t.i Drift to turn, način, kjer pred ovinkom pritisnemo na zavoro, se spustimo v drift ter potem pritisnemo na plin. Ni moj najljubši način, ampak je vseeno značilnost razvijalca Criterion in izveden je zelo dobro. Driftanje je gladko in avto je skozi ovinke možno zelo dobro kontrolirati. A tukaj sem naletel na težavo, kajti, če želimo ovinek speljati normalno brez driftanja ali pa samo hitro reagirati, da se odmaknemo nasprotnim vozilom, imam občutek, da je avtomobil neroden kot nekakšna letalonosilka.

Avtomobile odklepamo z igranjem in nabiranjem bountya. To je korak vstran od standardnih Need for Speedov, kjer z dirkanjem služimo denar in si tako lahko kupimo boljše avtomobile, jih tudi nadgrajujemo in vizualno prirejamo po svojem okusu. Slednjega v Hot Pursuitu ni. Odklenemo avtomobil s tem, ko zmagujemo dirke in vse, kar lahko izberemo je barvo avta. V primerjavi z originalnim Hot Pursuitom je v remastered verziji sicer večja izbira, ampak to je pa to. 

Kustomizacija na zadnji klopi

Sprva sem se nad tem malce pritoževal, ker moj najljubši Need for Speed je Underground 2, za njim mu pa sledi Most Wanted, kjer vemo, da je predelava avtomobilov bila zelo poudarjena. Ampak po nekaj urah sem ugotovil, da sem to opcijo vse manj pogrešal. Izbereš avtomobil, ki ti je všeč in greš na progo. To je to, nič kompliciranja kakšna platišča bom izbral, kakšne barve bo izpuh nitra in podobno. Kot sem že rekel, poudarek je na dirkanju in spoznal sem, da je to zelo dobra stvar. 

Če že govorimo o avtomobilih naj poudarim, da so zvoke izpuhov izboljšali in z njimi bi lahko napisal simfonijo. Kot ljubitelj avtomobilov sem pri Need for Speed igrah nad zvokom izpuhov vedno razočaran, ker se zdijo vsi približno enaki. V remastered verziji pa lahko prepoznam, kateri avtomobil se mi približuje samo po zvoku izpuha. 

Kar je že leta 2010 bilo zelo navdušujoče so bile vmesne mini scene, ki se pojavijo, ko se zaletimo, uničimo policijsko avto ali pa smo mi tisti, ki uničimo voznika dirke. Vsakič, ko se zaletimo v policista ali voznike imamo občutek, kot da smo res naredili nekaj škode. V remastered verziji je na desni strani označeno koliko škode je naš avto že prejel in koliko še lahko. Tukaj je v primerjavi z originalnim Hot Pursuitom dosti bolj transparentno, kako se nam avto slabša. Vsakič ko se, kam zaletimo ali pa smo žrtev kakšnega orodja, se to pozna.

Pomanjkljiva glasbena podlaga

Kjer igri primanjkuje je v soundtracku. Ko dirkam želim imeti v ozadju pesem zaradi katere dobim željo, da še močneje pritisnem na plin. Vsi oboževalci boste poznali že sedaj kultne pesmi Underground dvojke. Tega občutka tukaj žal nisem dobil v isti meri. 

Navdušen sem tudi nad online igranjem, ki je pa lahko precej brutalno. Prvih par dirk so me izkušenejši igralci uničili v parih kilometrih in z njimi sem se težko kosal. Navdušeni boste nad dejstvom, da obstaja crossplay, kar pomeni, da bo baza igralcev velika. Nikjer nisem zasledil ali obstaja skill based matchmaking, a po mojih izkušnjah lahko rečem, da ne. To je definitivno update, ki bi si ga najbolj želel, kajti trenutno je dobra tretjina iger zelo enostranskih.

Povzetek

Hot Pursuit Remastered ni popolna igra. Je pa igra, ki je že leta 2010 navduševala in velja za enega izmed boljših Need for Speedov, teh je mimogrede že 25. Še sam sem bil malce presenečen nad končno oceno, ki sem jo podal, ampak igra je resnično zabavna. Adrenalinska vožnja, policijski pregoni in brutalna online izkušnja sta Need for Speed Hot Pursuit prinesla oceno 8/10 in jo priporočam vsem ljubiteljem dirkalnih iger. 


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/681115/need-for-speed-hot-pursuit-remastered-ps4-box-4618_5f7fe0c55f5be.jpg

NEED FOR SPEED: HOT PURSUIT – REMASTERED PS4

39,99 €

Igre

Ubisoft napoveduje preizkus za novo sodelovalno streljačino ‘Project U’

Published

on

Podjetje je sporočilo, da Project U raziskuje nov koncept sodelovalne strelske igre, ki temelji na sejah, kjer se številni igralci združijo, da bi premagali posameznikom premočno grožnjo.

Igra je v zgodnji fazi razvoja in bo izvajala prvi zaprti preizkus samo za osebne računalnike v zahodni Evropi.

Čeprav bo igra v celoti v angleščini, bo test na voljo v Franciji, Nemčiji, na Irskem, Norveškem, Švedskem, Finskem, Danskem, Nizozemskem, v Belgiji, Luksemburgu, Avstriji, Švici, na Portugalskem, v Španiji, Italiji in Združenem kraljestvu.

“Z veseljem bi igrali z vami in zbrali vaše dragocene povratne informacije, da bi izboljšali igralno izkušnjo in usmerili razvoj igre v pravo smer,” so sporočili iz Ubisofta. Igralci se lahko prijavijo tukaj in tako dobijo priložnost za sodelovanje v prihajajočem preizkusu.

Medtem je Ubisoftov projekt Skull & Bones, ki se je znašel v težavah, ta teden doživel nov udarec, saj je bila igra odložena za nadaljnje štiri mesece.

Odprta beta za piratsko igro bo zdaj potekala pred izidom 9. marca 2023 za konzole Xbox Series X/S, PS5, Amazon Luna in osebne računalnike.


LOGITECH G29 DrivingForce (PS4, PS3) – igralni volan

299,99 €

Continue Reading

Igre

2. oktober je zadnji dan, ko bomo lahko še igrali Overwatch

Published

on

Kljub prejšnji obljubi, da bosta igri Overwatch in Overwatch 2 sobivali v miru, smo nedavno izvedeli, da temu ne bo tako. In zdaj imamo datum, ko bo prvi Overwatch ugasnil: oktobra.

V intervjuju za Eurogamer je Jon Spector, vodja oglaševanja igre Overwatch, pojasnil, da bo 2. oktobra osnovna igra Overwatch umrla in za približno 24 ur ne bo na voljo za igranje, da bi 4. oktobra naredila prostor za igro Overwatch 2.

“To praktično pomeni, da je 2. oktober res zadnji dan, ko lahko igrate igro Overwatch 1,” je Spector povedal za Eurogamer.

Prihod igre Overwatch 2 prinaša pomembne in trajne spremembe v igri. Ker so do konca ostali še malo manj kot trije dnevi, vam predstavljamo seznam stvari, ki bodo izginile, ko bo staro zamenjano za novo:

  • Način igre assault 
  • Veseljem da je earthshatter zadel šest igralcev
  • Tako imenovani Space Jam (Zarya + Doomfist ult)
  • Razbijanje arkadnih iger, preden se odprejo vrata v Hanamuri
  • Opazovanje igralcev, ki skušajo in ne uspejo preskočiti luknje na Hanamuri in Volskayi

Izkoristite še zadnje sladke, sladke igre v assault načinu, dokler jih še lahko.

Slika: Blizzard

GUILTY GEAR -STRIVE- PS5 igra

51,99 €

Continue Reading

Igre

Genshin Impact 3.0 vključuje ogromno razširitev zemljevida, Dendro in še več

Published

on

V posodobitvi Genshin Impact 3.0 bodo igralci lahko potovali v novo regijo Sumeru. Ta regija je razdeljena na dva glavna bioma, od katerih je prvi gost deževni gozd. V deževnem gozdu bodo igralci našli naselji Sumeru City in Port Ormos ter akademsko ustanovo Akademiya.

Deževni gozd je poln visokih dreves in gob, trt in gostega listja ter nenavadne favne. Kar zadeva puščavsko območje regije Sumeru, bo več informacij objavljenih v prihodnjih napovedih Genshin Impact.

Akademiya ima v prihajajoči posodobitvi ključno vlogo, zlasti kar zadeva njeno zgodovino in tehnologijo. Akademiya je pod vodstvom sedanjega arhonta, plemkinje Dendre Kusanali, ki je trenutni upravni organ regije.

Slika: miHoYo

Potrjeno je, da bosta dva prihajajoča igralna lika v okviru posodobitve 3.0 osredotočena na element Dendro. Ta lika vključujeta raziskovalca s 5 zvezdicami in gozdnega čuvaja Tighnarija ter Tighnarijevo učenko s 4 zvezdicami, Collei. Collei bo na voljo tudi kot brezplačna nagrada za tiste, ki bodo opravili sezonski dogodek Graven Innocence. Tighnari in Collei in Zhongli bo v prvi polovici posodobitve 3.0 mogoče dobiti preko mehanike Event Wishes.

Čeprav ni vezan na Dendro, je tretji napovedan lik podpora, ki vihti elektro. Ime ji je Dori in je opisana kot izmuzljiva trgovka iz Sumeruja. Dori bo na voljo v zadnji polovici posodobitve 3.0, v sistemu Event Wishes pa bo na voljo skupaj z Ganyu in Sangonomiyo Kokomi.


NACON CH-350 PLAYSTATION (BELA/ČRNA) gaming stol

249,99 €

Continue Reading

Igre

Return to Monkey Island je ena najbolje ocenjenih iger letos

Published

on

Igre v slogu “point-and-click” so bile od konca 80. do začetka 90. let prejšnjega stoletja vedno priljubljene na trgu iger. Serija, ki je prevladovala v tem žanru, je franšiza Monkey Island. Skupaj je izšlo šest iger, njihov zadnji del, Return to Monkey Island, pa se je uvrstil med najbolj priljubljene videoigre, ki so izšle letos.

Slika: Terrible Toybox

Return to Monkey Island je prva popolnoma nova igra Monkey Island po igri Tale of Monkey Island iz leta 2009. Zgodba se ponovno osredotoča na pirata Guybrusha, ki s pomočjo sina skuša odkriti skrivnost Opičjega otoka, ki ni bila rešena že 32 let.

Return to Monkey Island je trenutno ena najbolje ocenjenih novih izdaj videoiger leta 2022, saj je povprečna ocena kritikov 90, stopnja priporočil kritikov pa je 100-odstotna. V klubu najboljših iger si zasluge deli še z Elden Ringom in še eno point-and-click pustolocščino NORCO.

Žal naj bi bila igra Return to Monkey Island zadnji del dolgoletne franšize in dolgo pričakovani zaključek zgodbe za nekatere najbolj zveste oboževalce.


LENOVO G32qc-10 32” CURVED/QHD/144Hz/DP/HDMI monitor

371,99

Continue Reading

Igre

Gotham Knights razkriva nov napovednik

Published

on

Datum izida se približuje, DC heroji pa še nikoli niso izgledali bolje.

Warner Bros. Games in DC sta nedavno razkrila nov napovednik za Gotham Knights, ki prikazuje prihajajočo akcijsko RPG igro z odprtim svetom za osebne računalnike.

V posnetku so poudarjene različne visokokakovostne vizualne funkcije, ki jih lahko igralci pričakujejo v različici igre za osebne računalnike, vključno z ločljivostjo 4K, izjemno visoko hitrostjo sličic na sekundo, odsevi s sledenjem žarkov ter tehnologijami Nvidia DLSS 2, AMD FSR 2 in Intel Xe Super Sampling (XeSS) za večjo zmogljivost. Igralci osebnih računalnikov se lahko veselijo tudi obsežnih možnosti prilagajanja ter podpore za ultraširoke zaslone in več monitorjev v igri.

V igri sledimo življenju in bitkam štirih mladih herojev, ki poskušajo zaščititi mesto Gotham po Batmanovi smrti. Preverite predstavitev igranja za Batgirl, Nightwinga, Red Hooda in Robina ter prikaze borb z nekaterimi zlobneži kot je Harley Quinn.

Igra Gotham Knights izide 21. oktobra 2022.


UBISOFT Riders Republic – Freeride Edition

65,99 €

Continue Reading

Igre

Igralci, ki sprožijo Dead Silence v igri Modern Warfare 2 začnejo oddajati opozorilni zvok

Published

on

Call of Duty: Modern Warfare 2 beta vikendi so se zaključili, igralci pa so opazili, da sproženje nadgradnje Dead Silence ni tako tiho, kot bi pričakovali.

Skupaj z efektom nadgradnje se sproži opozorilni zvok, ki ga sovražniki slišijo in jih tako opozori, da je nadgradnja v uporabi. Najbolj bizarno pa je, da igralec, ki sproži Dead Silence, ne dobi nobenega opozorila ali namiga, da ga je mogoče slišati v okolju.

Uporabnik Reddita RealMathematician363 je kot dokaz naložil posnetek.

Kot je razvidno iz zgornjega posnetka, je bil sovražnik, ki se ni zavedal, da nekdo leži za njim, opozorjen na zvok in je celo slišal, od kod prihaja. Morda ta novica Dead Silence uporabnikom pojasnjuje, zakaj njihovi sovražniki naenkrat zaznavajo njihovo lokacijo.

Zdi se, da je razvijalec Infinity Ward prikrito dodal slabost nadgradnji, ki pri ostalih napravah ne obstaja. Če je tako, se zdi, da je to le še en korak studia, s katerim želi igralcem preprečiti, da bi med tekmo preveč hiteli.

Brez rdečih pik na mini mapi, z glasnimi koraki in zdaj še z zvoki Dead Silencea je videti, da je edini “varen” način igranja spletne različice Modern Warfare 2 ta, da se namestite na položaj moči.


CALL OF DUTY: MODERN WARFARE II

80,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno