fbpx
Connect with us

Igre

Preizkušamo akcijsko pustolovščino Judgement za PS5

Published

on

Od razvijalcev Ryu Ga Gotoku Studio, ki so ustvarili Yakuzo, je prišla še ena uspešnica imenovana Judgement. Zgodba govori o odvetniku, ki postane detektiv in išče pravico v korumpiranem svetu. Izšla je v letu 2019 za Playstation 4, tokrat pa je na voljo še za Playstation 5, Xbox serije X/S in Stadio. 

Igrate kot Yagami, nekdanji odvetnik s temno preteklostjo. Nad njim visi oblak krivde, saj je v svojih odvetniških časih, spustil napačnega človeka na prostost. Takoj, ko sem vstopila v igro, sem spoznala kako je Yagamijeva preteklost vplivala na to, kje je zdaj. Spoznala sem nekaj glavnih karakterjev v igri in že sem začela z zgodbo in tutorial. Začela sem kar z sledenjem nekega detektiva od katerega sem morala pobrati denar, ker je bil dolžan. Prvo kar sem se naučila, je kako se pretepati. Kontrolke niso pretirano komplicirane, imate pa kar nekaj norih potez na voljo. Pri pretepanju lahko uporabljate v svojo prid tudi okolje, kot so avti in stene ter naključne predmete v bližini. Lahko se izogibate napadom in se branite, imate pa na voljo razne EX Actions, ki so dejansko finišerji. Yagami obvlada dva stila pretepanja, prvega za boje ena na ena (Tiger), drugega pa za večje skupine (Crane). 

Ko sem opravila s skupino ljudi, ki me je napadla, sem odšla naprej. Tako sem si lahko ogledovala prelepo mesto. Grafika na Playstation 5 je res prelepa in mesto je polno ljudi, zgradb, luči in reklamnih napisov. Dobite pravi pridih Kamurocho mesta, kjer se vse dogaja in je na voljo tudi v Yakuza seriji. Razvijalci imajo odličen občutek za podrobnosti. Dobite pravi izgled temnega japonskega mesta, kjer se dogajajo razni zločini in zabave. Raziskujete lahko vse ulice tega mesta in celo vstopate v določene zgradbe. Najbolj sem bila presenečena nad tem, da lahko ne samo vstopam v zgradbe, ampak tudi v posamezna nadstropja. V igri imate ogromno za raziskati že samo v tem mestu.

Najbolj sem se veselila detektivskega dela igre. Ko sem sledila detektivu, je ta zašel in moj pomočnik mu ni mogel več slediti, ker bi se izdal. Takrat sem prvič spoznala Tailing search mode. Dobila sem sliko osebe, ki jo iščemo in sem morala res podrobno gledati obraze ljudi. Ko sem ga našla pa sem mu dejansko morala slediti in se skrivati, če je slučajno postal sumičav. Na vrhu ekrana je bil merilec sumičavosti, ki se ni smel napolniti, če se je, je bilo konec misije. In to je samo ena izmed mnogih mehanik v tej igri. Ko sem ugotovila kam gre detektiv sem ga lahko pretepla in vzela denar. To je bilo konec prve misije in dobila sem uvodno špico Judgementa. Tukaj je šele začetek igre.

Bolj kot sem napredovala v igri, več stvari sem odklepala in vedno več mehanik, kar me je malo zmedlo in sem včasih pozabila katera kontrolka je uporabljena za kaj. Ugotovila sem, da lahko vozim dron, si nadgrajujem razne spretnosti, spoznavam nove ljudi in jim delam usluge in tako dobim pomoč pri katerih misijah. Lahko sem si dekorirala stanovanje, iskala novo glasbo za poslušati in celo zbirala mačke. Celotna izkušnja je bila nekaj posebnega.

Zaključne misli

Zgodba je ekstremno dolga, saj po skoraj petih urah igranja in raziskovanja nisem vsega raziskala in sem prišla komaj do drugega poglavja igre. Kar naprej se je zgodba zapletala in postajala vedno bolj zanimiva. Malo me je spominjala tudi na Final Fantasy, saj tudi tam uporabljajo različne mehanike. Igra je res vredna svojega denarja, na voljo imate več ur igranja, odlično zgodbo, skorajda ni kar igra ne bi imela. Tako dobro implemenitrane mehanike in zgodbe še nisem srečala. Igra je pustila dober prvi vtis in z veseljem jo bom odigrala do konca. Toplo priporočam čisto vsem igralcem, saj negativnih stvari o igri skorajda ni.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Igre

Rainbow Six Esports začel sodelovanje z Aim Lab

Published

on

Aim Lab je zdaj uradna platforma za razvoj igralcev za Rainbow Six Esports. Ocenite svoje osnovne spretnosti v šestih Siege nalogah, tako da preizkusite svojo natančnost, hitrost, reakcijski čas in sledenje. Preizkušnjo sestavljajo znane Siege mape, izzivi, osebne igralne karte, lestvice najboljših in nagrade. Ste pripravljeni na izziv?

Izziv je prilagojen različnim lokacijam v igro kot so Kafe, Oregon in Clubhouse. Naloge vam bodo pomagale ugotoviti, na katerih področjih se lahko izboljšate, da postanete boljši Siege igralec.

Za tiste, ki še ne vedo, je Aim Lab platforma, ki igralcem pomaga preverjati, spremljati in pomagati izboljšati svojo splošno uspešnost. Ponuja vajo skozi personalizirane naloge ter funkcijo ustvarjanja individualnih seznamov vadb.

Prva različica je izšla leta 2018, razvil in objavil jo je Statespace. Lani izdani paket Aim Lab-Elite Supporter in paket Signature Bugha pa sta za razliko od osnovnega paketa plačljiva.


REDRAGON M909 Emperor žična gaming miška

29,99 €

Continue Reading

Igre

Prva igra: Ratchet & Clank: Rift Apart

Published

on

Kaj se zgodi, ko studio, ki je bil skoraj v zatonu, vstopi v dobo konzol nove generacije s polno paro.

Razvijalci Insomniac Games imajo dolgo zgodovino s Sonyjevo konzolo, za katero razvijajo že od leta 1996. Izoblikovali so tudi eno izmed zgodnjih maskot platforme, zmajčka Spyra, ki se je za vedno zapečatil v srca mladih igričarjev. Takoj za njim pa sta v snop žarometov prišla Ratchet & Clank.

Po izidu zadnjega poglavja ikonične frašize Ratchet & Clank: Into the Nexus se je studio nekoliko manj uspešno usmeril v Windows sisteme in celo mobilne naprave. A ponovni uspeh jih je čakal z najnovejšo generacijo japonske konzole.

Insomniac Games so se znova vzpostavili kot strokovnjaki PlayStation sveta z uspešnicama Marvel’s Spider-Man in nadaljevanjem Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, ki je bila ob izidu najbolje prodajana fizična igra za PS5 v Veliki Britaniji. Dosežek, ki sta ga Ratchet & Clank že premagala.

Zadnji naslov franšize o vesoljskemu kosmatincu se vnovič vrača k svojim koreninam, kar je močno opazno v vseh aspektih igre, od podobe do vsebine. Rift Apart namreč ne nadaljuje zgodbe reboota Ratchet & Clank iz leta 2016 (na katerega osebno želimo pozabiti), ampak se vrača na izvirno časovnico – tisto, v kateri so liki in svet imeli celo nekaj osebnosti.

Dogajanje sledi koncu igre Ratchet & Clank: Into the Nexus. Galaktična varuha proslavljata svoje junaške podvige, a njuno parado prekine dr. Nefarious, ki ukrade orožje imenovano Dimensionator. Z njim namerava odpreti portal v svet, v katerem dokončno premaga naša junaka. Njegov plan se hitro zaplete, ko naprava začne nekontrolirano odpirati portale v druge svetove.

Clank in Ratchet sta ločena, a oba kmalu ugotovita, da nista le na drugem planetu, ampak tudi v drugi dimenziji. Clank naleti na Rivet, Lombaxinjo, ki se bori proti tiraničnemu cesarju Nefariousu. Ratchet pa v meniški knjižnici spozna KT-7461, ki močno spominja na Clanka. Skupaj, a vsak na svojem koncu vesolja, se para odločita sestaviti svojo verzijo Dimensionatorja in tako rešiti oba svetova pred obema verzijama Nefariousa.

V primerjavi z Ratchet & Clank rebootom je Rift Apart prava paša za oči. Namesto praznih okolij, ki jih občasno popestrijo le nasprotniki, nas v novi svet nemudoma povabi Nefarious City, kjer ulice pokajo od življenja, NPC-jev in hudomušnih javnih obvestil.

Z odlično izrabo PlayStation 5 tehnologije lahko dogajanje na planetu Corson V dobesedno začutimo. V rokah. Novi DualSense plošček ne nudi samo haptične izkušnje in prilagodljivih sprožilcev. S pomočjo vgrajenega zvočnika nas opozarja na dogajanje v naši okolici, tudi izven kadra. Plošček se oglasi, če se nam iz mrtvega kota približajo nasprotniki, ko poberemo vijake ali se pozdravimo z Nanotechom.

In kakšni so naši prvi vtisi? Z eno besedo: pozitivni.

Prva tretjina igre je silno obetavna. Vrnila sta se stara Ratchet & Clank, vrnil se je igriv humor in vrnilo se je ponovno življenje v skoraj 20 let staro franšizo. Igra ni pretirano dolga. Preobrneš jo lahko v 11 urah, a kakor se za Ratchet & Clank serijo spodobi, tudi Ratchet & Clank: Rift Apart nudi več kot dovolj skritih ugank, izzivov in zlatih vijakov, ki zahtevajo vračanje na že obiskane lokacije. Igra je kratka in jedrnata in brez nepotrebnega balasta. Točno taka, kot si jo želimo.


Ratchet & Clank: Rift Apart igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

Igre

Pokémon MOBA izide naslednji mesec

Published

on

Trenerji, pripravite se na UNITE – novo Pokémon MOBA igro za Nintendo Switch (julija) in mobilne naprave (septembra).

Kmalu prihaja prva strateška ekipna bitka med Pokémoni, Pokémon UNITE! Različica za Nintendo Switch bo izšla prva in sicer že julija letos. Mobilna različica naj bi bila na voljo za prenos od septembra. Načrtovana je možnost skupnega igranja med Nintendo Switch in mobilnimi napravami, ki bo igralcem omogočila, da se bodo borili skupaj in drug proti drugemu.

Če se prijavite z računom Nintendo ali računom Pokémon Trainer Club, boste lahko svoj profil in podatke uporabljali na kateri koli napravi. S to funkcijo boste lahko uživali v igranju doma na televizijskem zaslonu z uporabo različice Nintendo Switch in tudi v preprostem predvajanju z mobilno različico.

Pokémon UNITE bo poleg angleškega jezika na voljo tudi v francoščini, italijanščini, nemščini in španščini pozneje letos.

Pripravite se, da skupaj uživamo v strateških skupinskih bitkah v Pokémon UNITE!


NEW POKEMON SNAP NINTENDO SWITCH igra

59,99 €

Continue Reading

Igre

Napovedane igre, ki bodo zasedle največ prostora na vaši napravi

Published

on

E3 se je zaključil. Tekom tega tedna je bilo napovedanih ogromno novih iger, predelav in ponovnih izdaj. Med njimi so tudi taki, ki zahtevajo bistveno več prostora na trdem disku, od povprečnih iger.

S.T.A.L.K.E.R 2 je ena najbolj vizualno kompleksnih iger, ki je bila razkrita na med Xbox & Bethesda predstavitvijo. Znana je tudi že velikost datoteke na Xboxu, ki je kar impresivna. Igra bo namreč zasedla kaj 150 GB. Uradna stran igre delno razkriva razloge za tako velikost, saj na bi igra podpirala sledenje žarkom, shranjevanje v oblaku, 4K resolucijo, 60 sličic na sekundo in še več.

Naslednja na seznamu iger s presenetljivo velikostjo datotek je Life is Strange Remastered Collection, ki v trgovine prihaja 30. septembra. Sodeč po vpisu v trgovino Microsoft Store bo zbirka zavzela 80 GB prostora na trdem disku. To je skoraj 8-krat več od datotek potrebnih za Life is Strange True Colors, ki je povsem nova igra v seriji. Najbolj nas zanima, kako bo igra izgledala z izboljšano animacijo likov, h katerim je bila dodana tudi mokap obrazna animacija.

Zadnji na seznamu gromozanskih iger je še Microsoft Flight Simulator. Medtem ko je prvotna različica igre za računalnik zahtevala približno 170 GB prostora, je posodobljena različica zdaj manjša od 100 GB. Kar zadeva velikost datoteke za Xbox različico, kaže, da znaša 93 GB

Microsoft Flight Simulator obljublja več kot 2 milijonoma mest, 1,5 milijarde stavb, realistično prikazane gore, ceste, drevesa, reklamne plakate, živali, promet in še več. Tudi vreme se bo spreminjalo v realnem času, vključno z natančno hitrostjo in smerjo vetra, temperature, vlage, dežja in svetlobe.


MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR 2020 PC

73,99 €

Continue Reading

Igre

Nintendo Direct predstavitev na E3 2021

Published

on

Predzadnji dan največjega gaming dogodka leta je bil v celoti posvečen največjemu razvijalcu video iger – Nintendu.

In kaj je za nas pripravil japonski velikan? V očeh svojih navdušencev “nič preveč”. Med večjimi imeni je treba izpostaviti Metroid Dread, narejen v klasičnem Metro side scroller stilu, a v 2,5 dimenzijah in z občasnimi 3D sekvencami. Igra naj bi originalno nastala za Game Boy Advance, da ni bila nikoli izdana.

Podoben sladko-kisel okus v ustih nam je pustil tudi dražilnik za nadaljevanje The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Uradnega imena in datuma izida še vedno ni, okvirno pa lahko igro pričakujemo naslednje leto. Dodatno so bile napovedane še ostale Zelda novosti – retro prenosni sistem Game & Watch: The Legend of Zeld, novo orožje in like za Hyrule Warriors: Age of Calamity ter HD verzijo igre The Legend of Zelda: Skyward Sword HD.

Med ostalimi napovedmi se skrivajo še razne manjše novičke. Kazuya se pridružuje Super Smash Bros. Ultimate! seznamu, po mainstream uspehu Persona 5 prihaja še Shin Megami Tensei V, napovedana sta bila ponovno tudi Mario + Rabbids Sparks of Hope ter Mario Party Superstars in kopica iger, ki bodo izdane na vseh sodobnih platformah, vključno s Switchem. Osebno pa se najbolj veselimo konca avgusta in nadaljevanje kultne serije o Travisu Touchdownu No More Heroes 3.


Nintendo Switch Lite Turqouise Animal Crossing + 3 mesečna brezplačna naročnina na Nintendo Online

289,99 €

Continue Reading

Igre

Ratchet & Clank: Rift Apart je najbolj prodajana PS5 igra v Združenem kraljestvu

Published

on

Akcijski platformer se je letos prodal s podobnimi rezultati kot druge ekskluzivne izdaje kot na primer Nintendo Switch igri New Pokémon Snap in Monster Hunter: Rise. Bolj uspešna je bila samo še igra Spider-Man: Miles Morales, ki jo je tudi razvil Insomniac, takoj za Ratchet & Clank: Rift Apart pa pristaja Assassin’s Creed Valhalla.

Pomagajte medgalaktičnima herojema Ratchetu in Clanku, ki se spopadata s težavami v več dimenzijah. Skačite med vzporednimi svetovi in divjimi planeti v visoki ločljivosti in osupljivi podobi, ki jo omogoča konzola PlayStation 5. Dogajanje v igri oživi tudi v vaših rokah prek brezžičnega igralnega ploščka DualSense, ki simulira resnično trdoto sprožilca, vas opozarja na nevarnosti in dodaja k zvočni kulisi.

Igro in novi PlayStation 5 so preizkusili tudi domači igričarji, ki so pripravili prenose v živo.

Jack on the Box

Laura Petrinec


Ratchet & Clank: Rift Apart igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno