fbpx
Connect with us

Igre

Preizkusili smo The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

Published

on

Pred skoraj enim letom sem uspela preizkusiti igro Little Hope, ki je del serije iger The Dark Pictures Anthology. Do sedaj so ustvarili tri igre: House of Ashes, Little Hope in Man of Medan. Vsaka z unikatno zgodbo, vse tri pa povezujejo elementi groze in misterioznosti. Na splošno je mehanika podobna – spoznavamo različne karakterje, o katerih nato odločamo, kakšna bo njihova usoda, z izbiranjem med vnaprej ponujenimi opcijami.

Little Hope je govorila o zgodbi štirih študentov in njihovemu profesorju, ki obtičijo v zapuščenem mestu. Ujeti so v skrivnostno meglo v mestu Little Hope in iščejo način kako bi se vrnili nazaj, medtem pa jih preganjajo sence iz preteklosti. Več tukaj.

House of Ashes pa govori o vojaški enoti, ki išče kemično orožje, a odkrijejo nekaj veliko smrtonosnejšega. V ruševinah pokopanega sumerskega templja, globoko pod arabsko puščavo, se prebudi gnezdo divjih in starodavnih pošasti. 

Še preden sem igro začela sem lahko zbirala ali bom igrala sama, tj. “Play Alone” ali co-op, tj. “Don’t Play Alone”. Zgodba poteka preko odločitev in akcij vojakov – vsakega posebej so predstavili z osebnostnimi lastnosti ter tako sem si lahko približno predstavljala, kako bo odreagiral kateri karakter. 

Mehanike so kar preproste, v določenem času moraš stisniti na določen gumb ali pa pravilno nameriti in koga ustreliti. Kadar se mi je pokazal srčni utrip sem morala pritiskati gumbe po taktu – a bolj kot ne večino igre samo opazujemo, kako se odvija zgodba. Izbiramo pogovorne odločitve in hitro pritiskamo na prikazane gumbe.

Skozi zgodbo pa me je vodil pripovedovalec imenovan The Curator. Dajal mi je nasvete polne metafor in zdelo se mi je kot, da gledam film. A takšne so vse igre v tej seriji. Po mojem mnenju se tako lahko veliko bolje osredotočimo na zgodbo.

Zaradi odločitev se lahko v trenutku spremeni situacija. Je pa res, da sem zaradi napak kar hitro bila kaznovana. Že na začetku so mi ustrelili vojaka, ki bi ga mogoče lahko rešila, če bi le pravilno namerila. Včasih pa ne bi smela stisniti gumba, saj sem na ta način npr. zadušila vojaka. Morala sem res pozorno slediti zgodbi, da sem uspela pravi čas, pravilno odreagirati. 

Največji problem sem imela s pozornostjo. Ker se je zgodba odvijala počasi, nisem bila toliko pozorna in hitro sem naredila napako. Zagotovo je skrivnosti za raziskati veliko in včasih lahko najdemo tudi kamnite tablice, ki nam pokažejo možne izide za odvijanje zgodbe v prihodnosti. Na voljo pa imamo tudi petdeset skrivnosti, ki so razdeljene po celotni igri. Skrivnosti so samo listi, knjige ali slike. Govorijo nam o preteklosti, pošastih ali pa spoznamo kaj novega o karakterjih.

Odličen del igre, ki mi je bil všeč tudi v Little Hope je ta, da vse te predmete lahko primemo v roke, preberemo in vidimo vse njihove podrobnosti. Obračamo lahko roko, da predmete vidimo pod različnimi koti. Edina čudna stvar je, da te predmete karakterji vedno odložijo na isto mesto, kjer so jih našli in ga ne vzamejo s seboj kot v drugih igrah. Na splošno sem se v zgodbi težko povezala z vojaki in njihovimi zgodbami, saj se mi niso ni zdel kot dobre oseba in pogosto sem si zaželela, da bi se katerega enostavno “znebila”. 

Kar me je tudi precej zmotilo je to, da sem med iskanjem skrivnosti imela težave z obračanjem, saj se je kamera počasi premikala in težko sem videla kam hodim in če je kaj pred mano. Velikokrat sem se morala prav boriti z kamero, da sem uspela karakterja postaviti pred predmetom, ki sem si ga želela ogledati. Kar me je največkrat zmotilo so bili loading screeni, ki so trajali predolgo ali pa so bili ravno dovolj kratki, da sem mislila, da je kaj narobe z mojim PlayStationom. 

Če povzamem, House of Ashes mi ni bil všeč tako kot Little Hope. Tam sem se lahko vsaj povezala s karakterji in nisem imela toliko težav z ohranjanjem pozornosti. Zdi se mi, da so v igri kar vsi povprek umirali in nisem točno vedela, ali je to zaradi mojih napak, ali se je določena zadeva enostavno morala zgoditi. Igra je imela dober potencial, ampak je bila pretirano obsedena z militarizacijo ter se mi je tako zdela bolj kot propagandni projekt ameriške vojske, kot pa igra o soočanju s pošastmi.


TOM CLANCY’S RAINBOW SIX: EXTRACTION – GUARDIAN EDITION igra za PS4

65,99 €

Igre

Marvel Snap je nova igra s kartami nekdanjih razvijalcev Hearthstone

Published

on

Marvel, založnik Nuverse in razvijalec Second Dinner so v četrtek napovedali novo igro s kartami za mobilne naprave in Windows: Marvel Snap. To je najhitrejša igra s kartami v vseh svetovih. Zberite svojo sanjsko ekipo iz MARVEL vesolja in se s kartami borite 1 proti 1 ali z več igralci.

Razvijalci v prvi vrsti obljubljajo hitro igro, pri čemer ocenjujejo, da bo vsaka bitka trajala približno tri minute, hkrati pa opozarjajo, da bosta oba igralca lahko igrala hkrati, namesto da bi čakala drug na drugega. Igra vključuje tudi številne nove koncepte, kot je mehanika “snap“, ki igralcem omogoča podvojitev stave, če so prepričani v zmago.

Razvojni studio Second Dinner, ki sta ga ustanovila nekdanji direktor igre Hearthstone Ben Brode in nekdanji izvršni producent Hearthstonea Hamilton Chu, ima za sabo kar nekaj uspešnih mobilnih naslovov – in v Chujevem primeru zgodovino, ki vključuje delo kot producent pri zgodnjih igrah Bungie Halo.

Bojišča vključujejo več kot 50 različnih lokacij po vsem Marvelovem vesolju, od katerih ima vsaka svoje ikonične sposobnosti, ki spreminjajo igro. MARVEL SNAP ostaja svež in vznemirljiv z vedno novimi kartami, lokacijami, kozmetiko, sezonskimi vstopnicami, ranked sezonami, izzivi, misijami in seveda dogodki.


Alan Wake Remastered igra za PS5

28,99 €

Continue Reading

Igre

Warner Bros izdaja novo pretepačino MultiVersus

Published

on

MultiVersus zaprta alfa je končno pred nami in oboževalci si želijo vedeti, kako se nekateri njihovi najljubši liki odrežejo na bojišču.

Player First Games se pripravlja na izdajo pretešapke igre za več igralcev MultiVersus, v kateri se lahko proti nasprotnikom borimo z liki iz obsežnega seznama kataloga Warner Bros. MultiVersus se od podobnih iger loči po tem, da se osredotoča na boj v parih. Poleg tega vsak izmed likov pripada eni izmed štirih skupin, ki tvorijo glavno mehaniko igre: brawler (pretepač), assassin (morilec), mage (čarovnik) in tank (tank).

Igre se odvijajo zelo podobno kot pri Smash Bros., kjer je cilj povzročiti čim več škode nasprotniku in ga poslati izven meja v brezno, ki obdaja oder. Vsak lik ima enako nadzorno shemo, sestavljeno iz običajnih in posebnih gumbov za napad, od katerih ima vsaka različne poteze, odvisno od smeri, v katero potegnete analogno palico, gumb za skok in izmikanje.

Trenutno je napovedanih 16 likov iz različnih Warner Bros. vsebin, kot so Batman, Superman, Wonder Woman in Harley Quinn iz DC sveta, Velma in Shaggy iz Scooby-Doo risanke, Garnet in Steven iz Steven Universe, Arya Stark iz serije Igra prestolov in drugi.

Trenutna zaprta alfa bo trajala do 27. maja. Igra gre v odprto beta različico julija, s popolno izdajo nekje v prihodnosti, a točnega datuma še ni.


Lost Sphear (Switch)

49,99 €

Continue Reading

Igre

Borderlands 3 brezplačen v  Epic Games trgovini

Published

on

Najbolj znani shooter-looter je sedaj na voljo brezplačno v trgovini Epic Games Store. Prestrelite svojo pot skozi nove svetove in sovražnike ter rešite svoj dom pred najbolj neusmiljenimi voditelji kultov v galaksiji.

Preprečite fanatičnim dvojčkom Calypso, da združijo razbojniške klane in zavladajo galaksiji. Postanite eden izmed štirih izjemnih lovcev, vsak z edinstvenimi sposobnostmi, slogom igranja, spretnostmi in številnimi možnostmi personalizacije.

Strelka Moze: Ko Moze potrebuje pomoč, uporabi svoj stroj Iron Bear, ki še dodatno zabije nasprotnike.

Sirena Amara: Samozavestna, sposobna bojevnica, ki lahko prikliče eterične pesti, Amara uporablja svoje moči sirene, da razbije sovražnike.

Mojster zveri FL4K: FL4K živi za lov. Najljubši plen njegovih zvestih zveri so nič hudega sluteči razbojniki.

Operativec Zane: Zane je specializiran za bojne pripomočke, ki mu dopustijo, da smukne v boj, ustvari kaos in se izmuzne nazaj, kot da ga nikoli ni bilo.

Z milijoni pušk in pripomočkov je vsak boj priložnost za pridobitev nove opreme. Borderlands 3 je idealna igra za vse, ki želijo izklopiti možgane in rutinsko sortirati, katero orožje je boljše od trenutnega.

V igri lahko srečate tudi Tiny Tino, zvezdnico najnovejše igre v Borderlands svetu Tiny Tina’s Wonderlands. Borderlands 3 si je mogoče brezplačno priskrbeti samo do 26. maja 2022.

Borderlands 3 | Slika: Gearbox Software

Alan Wake Remastered igra za PS5

28,99 €

Continue Reading

Igre

Dead By Daylight razkriva novo poglavje Resident Evil in sodelovanje z Attack On Titan

Published

on

Prenos v živo ob šesti obletnici grozljivke je razkril novico o dveh prihajajočih sodelovanjih za video igro – zbirki Attack on Titan in popolnoma novem poglavju Resident Evil.

Dead By Daylight je lani prvič sodeloval s klasično franšizo grozljivk Resident Evil z dodajanjem preživelih Jill Valentine in Leona S. Kennedyja ter zlobneža Nemesis v večjem poglavju na temo Resident Evil. Zdaj bo Resident Evil prva franšiza, ki se bo v Dead By Daylight pojavila dvakrat, z novim povezovalnim poglavjem z naslovom Resident Evil Chapter: Project W.

Medtem ko razvijalec Behavior Interactive ni potrdil, kateri novi liki bodo predstavljeni kot del projekta W, je dovolj enostavno ugibati, da se naslov poglavja nanaša na zlobnega Alberta Weskerja. Vse, kar je bilo uradno objavljeno, je, da bo novo poglavje predstavilo še več likov iz legendarne franšize grozljivk.

Behavior je napovedal tudi novo zbirko Attack on Titan, prvo anime sodelovanje z Dead by Daylight. Povezava AoT je zgolj estetska, sestavljena je iz 10 različnih preoblek za morilce in preživele, ki bodo obstoječe like preoblikovale v vojake in titane iz Attack on Titan. Celoten seznam še ni razkrit, vendar bo vključeval Dwighta kot Erena, Zarino kot Hange in Onija kot oklepnega Titana.


MONSTER HUNTER RISE NINTENDO SWITCH igra

59,99 €

Continue Reading

Igre

Angry Birds prihaja v Minecraft v novem DLC

Published

on

Najnovejši DLC, ki je zdaj na voljo na Minecraft Marketplace, vključuje Angry Birds vsebino. DLC omogoča uporabnikom, da igrajo Angry Birds v Minecraftu, pri čemer so tako mehanika kot liki prevedeni v blokovski svet švedske uspešnice.

V Angry Birds DLC se bodo igralci podali na različne misije in odklenili nove igralne like, tako da rešijo vedno več ptic pred zlobnimi zelenimi prašički. Igralci bodo lahko igrali Angry Birds v Minecraftu s prijatelji v co-op načinu in bodo imeli na izbiro igranje standardnih misij s klasičnim raziskovanjem v stilu Minecrafta ali v “klasičnem načinu”, ki je bližje izvirnemu igranju v Angry Birds.

Kakor so že poudarili komentarji na spletu, se zdi, da je to konkretno sodelovanje prišlo desetletje prepozno, saj gre za igri, ki sta prevladovali v kulturni krajini od leta 2010. Kljub temu zgleda, da imata obe igri še vedno dovolj privržencev in začetni odzivi na DLC so trenutno izjemno pozitivni.

DLC vsebino je razvil Oreville Studios, studio, ki je specializiran za ustvarjanje vsebine v Minecraftu, v sodelovanju s studiem Angry Birds Rovio Entertainment. Dodatek lahko kupite na Minecraft Marketplaceu za 1340 Minecoinov, kar ustreza nekaj več kot 8 evrov.


Lego Minecraft 21170 Pujsova hiša

54,99 €

Continue Reading

Igre

Fall Guys bo z junijem postal brezplačen

Published

on

Igra Knockout battle royale Fall Guys bo od 21. junija brezplačna, je sporočil razvijalec Mediatonic. Poleg tega bo premik v modelu monetizacije sovpadal z dolgo pričakovano izdajo igre na Switch in Xbox, pa tudi s prihodom nove različice PlayStation 5 in njenim izidom v trgovini Epic Games Store.

Kot del prehoda na brezplačno igranje bo Fall Guys – ki letos praznuje svoj drugi rojstni dan – znova zagnal igro in začel z novo sezono, Season 1: Free For All, ki obeta kup novih izzivov in nagrad.

Da bi Fall Guys olajšal prehod s plačljive igre na brezplačno igranje, bo Mediatonic vsem obstoječim igralcem omogočil dostop do posebnega paketa Legacy Pack, ki bo vključuje različne kozmetične izdelke in brezplačno prvo sezonsko vozovnico.

Potrebno je opozoriti, da bo igra odstranjena iz Steama od 21. junija, čeprav bodo obstoječi uporabniki lahko nadaljevali z igranjem na Valvovi platformi. Novi igralci bodo lahko dostopali do igre samo tako, da prenesejo njen zaganjalnik iz trgovine Epic Games Store.

Obstoječi uporabniki Steama pa ne bodo prisiljeni v spremembo in bodo lahko nadaljevali z igranjem kot prej, pri čemer Mediaonic obljublja, da bo različica za Steam še naprej prejemala vse običajne posodobitve, vključno z novimi sezonami, popravki in funkcijami.


MORTAL KOMBAT 11 NINTENDO SWITCH

39,99

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno