Connect with us

Igre

Preizkušamo The Smurfs: Mission Vileaf

Published

on

V letu, ko sta izšla dva težko pričakovana 3D platformerja Ratchet & Clank in Crash Bandicoot, je Osome Studio Games ustvaril avanturistično dogodivščino The Smurfs – Mission Vileaf. Tako danes preizkušamo Smrkce z misijo rešiti sovaščane pred zlobnim Gargamelom in njegovimi podlimi načrti.

Tako se naša zgodba začne globoko v gozdu v skriti vasici smrkcev. Naloga igralca je jasna, znebiti se moramo strupenih rož, ki so začele zastrupljati gozd, a na našo srečo sta Ata Smrk in Handy (mojster mehanik) zadevi takoj za petami in sta ustvarila plan, kako ozdraviti vse zastrupljene rastline. Handy je ustvaril prenosljivi stroj po imenu The Smurfizer, medtem, ko je Ata Smrk ugotovil katere vse sestavine moramo najti, da nam bo uspelo preprečiti Gargamelove podle načrte. 

Grafično je igra zelo lepa in liki so prikupno animirani, čeprav se na nekatrih mestih pojavijo slabo osvetljeni predmeti, ki so rahlo prekriti z terenom. Samo kontroliranje smrkcev je enostavno. Imamo super obrazložene tutoriale in skozi zgodbo spoznavamo različne mehanike. Glavni cilj naše misije je vedno jasen, najti sestavine potrebne za izdelavo zdravilnega prahu, a vsak predel mape ima še neobvezno nalogo. Najdemo lahko vse skrite predmete in ozdraviti vse zastrupljene rastline v določenem predelu. Vse skupaj se zdi dokaj enostavno, poškropimo zdravilo, se prebijemo skozi mapo in poberemo kak collectible.

Da nebi bilo preveč pusto so dodali tudi manjše pošasti, ki nam dosego cilja otežujejo. A malih zverinic je vedno več. Za osnovne je dovolj, da jih samo poškropimo, večjim pa moramo skočiti na glavo medtem ko ti na nas streljajo. Se pa najdejo tudi nasprotniki v katere se moramo zaletavati, jih morda tudi ustreliti ali prelisičiti z močjo sesanja naše napravice, da se le ti nehajo premikati po tleh. V kolikor naletimo na eno ali morda dve sorti nasprotnika še bitka ni težka, a pozneje v igri nas napade nekoliko več in vsaj dva vsake sorte, se pa kar hitro zgodi da nas ti premagajo.

Seveda ima naš Smurfizer posebne zmožnosti, ki jih odklepamo z napredovanjem skozi igro, ki pa jih lahko dodatno še izboljšamo pri našem mojstru mehaniku, v vasici. Sposobnosti kot so jadranje po zraku, dvojni skok, hitro premikanje, sesanje ovir in sesanje z izstreljevanjem nasprotnikov in njihovih izstrelkov.

Potrebno je izpostaviti tudi, da v The Smurfs: Mission Vileaf dobijo priložnost vsi očetje, bratje, sestre ali fantje, saj lahko pomagajo pri tej dogodivščini. Ta poleg običajnega igralnega načina omogoča tudi t.i. co-op”, a z manjšo spremembo, saj namesto drugega smrkca igramo manjšega robota, ki pa je neuničljiv. Večina platformerjev ali 3D platformerjev je namenjena mlajšemu občinstvu, saj imajo igre starostne omejitve od dvanajst let in manj.

Bila sem deležna ogromno zabave in smeha skozi celotno igro. Dialog je poln smrkastičnih trenutkov, a se v igri žal najdejo trenutki, ki me preprosto frustrirali. Samo platformanje v igri je zabavno, a frustrirajoče, saj moraš za določene podvige biti zelo natančen, drugače vam na marsikatero mesto ne bo uspelo priti. Prav tako se za vse “lovce dosežkov” najde kar nekaj stvari, saj najti vse zbirne predmete in ozdraviti vse bolne rastline ni mali zalogaj in vam bo vzelo kar nekaj časa.

V igri je ogromno vsebine, skozi katero vas bo spremljal lepo zasnovan svet z prikupnimi liki, s katerimi se boste podali v zabavno smrkastično avanturo skozi različnih svetov. Za najmlajše bi igra znala biti na določenih mestih rahlo pretežka, zato pride v poštev tudi zgoraj omenjen co-op mode, kjer se lahko kadarkoli v igri pridružimo in pomagamo skozi težji del. V kolikor želite razveseliti svoje najmlajše ali otroka v sebi je to super igra. 


THE LEGEND OF ZELDA: TEARS OF THE KINGDOM NINTENDO Switch igra

69,99 €

Igre

Slavni tat Arsene Lupin bo nastopil v igri Once a Thief

Published

on

Videoigra Arsene Lupin – Once a Thief je razkrila svoj prvi napovednik!

Pustolovsko večplatformno igro je razvil studio Blazing Griffin, ki že stoji za dvema epizodama detektivske serije Hercule Poirot. Tokrat razvijalci postavljajo igralce v vlogoslavnega vlomilca in tatu.

Arsene Lupin – Once A Thief ponuja poglobljeno potovanje v svet kultnega kavalirja. Potopite se v slavne zgodbe, ki so bile povzete po delu Mauricea Leblanca, in odkrijte, kako se je oblikovala legenda. Igrajte kot Lupin in detektiv Ganimard, njegov neutrudni nasprotnik, v zgodbah, kot sta Aretacija Arsèna Lupina in Herlock Sholmes pride prepozno.

Igra se na prvi pogled zdi podobna seriji Poirot istega razvijalca, a bistveno razliko je opaziti v umetniškem slogu, ki je bil izbran za prihajajočo igro. Medtem ko so igralni modeli v obeh igrah videti podobno, je vizualna estetika zapiskov in menija v Lupinovi igri precej bolj unikatna.

Arsene Lupin – Once a Thief izide konec leta 2024 na platformah PlayStation 5 in Nintendo Switch v fizični in digitalni izdaji ter na PC (Steam, Epic Game Store, GOG), PlayStation 4, Xbox One in Xbox Series X|S v digitalni izdaji. Prednaročila so že na voljo.

Continue Reading

Igre

Farming Simulator 22 brezplačno na Epicu!

Published

on

V trgovini Epic Games Store je na voljo brezplačna kopija priljubljene igre iz leta 2021 Farming Simulator 22 podjetja GIANTS Software.

Bi bili presenečeni, če bi vam povedali, da je serija iger Farming Simulator v Sloveniji zelo priljubljena? Najbrž ne. Veliki stroji, simetrična polja in cel kup zadovoljstva. Zdaj brezplačno samo za omejen čas!

Postavite svojo kmetijo in s proizvodnimi verigami razširite svojo dejavnost v pravi kmetijski imperij. Izbirate lahko med več kot 400 stroji in orodji več kot 100 pravih kmetijskih znamk, kot so Case IH, CLAAS, Fendt, John Deere, Massey Ferguson, New Holland in Valtra. Uživajte v številnih brezplačnih modifikacijah, ki jih je ustvarila skupnost in jih je uradno preizkusil razvijalec GIANTS Software, vključno z mapami, ki v igro dodajo našo ljubljeno Slovenijo. 

V Farming Simulator 22 lahko svojo kmetijo vodite tudi s prijatelji in skupaj uživate v medplatformnem večigralstvu. Popolnoma zakonito. Priznajmo si, da je vaša kopija igre Farming Simulator verjetno piratska in modificirana. A zdaj imate priložnost, da se vkrcate na legalni vlak in prenesete uradno igro, da podprete razvijalca. 

Farming Simulator 22 lahko že zdaj trajno dodate v svojo knjižnico Epic Games Store. Ponudba se konča v četrtek, 30. maja, ob 19.30.

Continue Reading

Igre

Serija KINGDOM HEARTS izide 13. junija na platformi Steam

Published

on

Priljubljena serija KINGDOM HEARTS, ki združuje japonske like z Disneyjevimi risankami, bo 13. junija 2024 izšla na platformi Steam.

Ste že nostalgični? Uporabniki storitve Steam se bodo lahko kmalu pridružili Sori, Racmanu Jaku in Pepeju ter igrali dve zbirki iger KINGDOM HEARTS skupaj z nedavnim KINGDOM HEARTS III + Re Mind (DLC), ki sestavljajo sago Dark Seeker.

“S prenosom serije KINGDOM HEARTS na platformo Steam z veseljem pozdravljamo nove ljubitelje serije, saj je ta dostopnejša kot kdaj koli prej,” je v nedavnem sporočilu za javnost povedal Ichiro Hazama, producent serije KINGDOM HEARTS.

“V imenu celotne ekipe KINGDOM HEARTS bi rad delil naše navdušenje nad tem, da bo toliko novih igralcev odkrilo in uživalo v akciji, čarobnosti in prijateljstvu igre KINGDOM HEARTS prek storitve Steam. Seveda pa smo navdušeni tudi nad tem, da bodo lahko dolgoletni oboževalci ponovno doživeli te klasične igre na nov način.”

Celoten seznam iger KINGDOM HEARTS, ki prihajajo na Steam, je naslednji:

 • KINGDOM HEARTS HD 1.5 + 2.5 ReMIX
  • KINGDOM HEARTS FINAL MIX
  • KINGDOM HEARTS Re:Chain of Memories
  • KINGDOM HEARTS II FINAL MIX
  • KINGDOM HEARTS 358/2 Days (Predelane predposnete scene v HD ločljivosti)
  • KINGDOM HEARTS Birth by Sleep FINAL MIX
  • KINGDOM HEARTS Re:coded (Predposnete scene v HD ločljivosti)
 • KINGDOM HEARTS 2.8 Final Chapter Prologue
  • KINGDOM HEARTS Dream Drop Distance HD
  • KINGDOM HEARTS χ Back Cover (film)
  • KINGDOM HEARTS 0.2 Birth by Sleep – A fragmentary passage –
 • KINGDOM HEARTS III + Re Mind (DLC)
 • KINGDOM HEARTS INTEGRUM MASTERPIECE (vključuje vse zgoraj navedene zbirke)
Slika: Square Enix

Japonska serija iger igranja vlog je nastala v sodelovanju podjetij Disney in Square Enix. Od izida prve igre KINGDOM HEARTS marca 2002 za PlayStation 2 se je serija razširila s številnimi dodatnimi deli in je danes po vsem svetu prodala že več kot 36 milijonih enot.

Zbirka KINGDOM HEARTS bo za Steam na voljo od 13. junija 2024 ob 18.00.

Continue Reading

Igre

Igra Prince of Persia: The Lost Crown je prejela drugo brezplačno posodobitev

Published

on

Ubisoftova najnovejša iteracija igre o perzijskem princu Prince of Persia: The Lost Crown je pravkar prejela drugo od treh brezplačnih posodobitev vsebine. Ta dodaja dva nova načina in nekaj kozmetičnih dodatkov.

Igralci lahko zdaj dostopajo do dveh novih izzivov, v katerih se borijo s šefi. Da začneš novo vsebino se moraš pogovoriti z Artabanom v The Havenu. Prvi izziv Boss Revenge igralcem omogoča, da se ponovno spopadejo s prej premaganimi šefi. Igralci lahko eksperimentirajo z višjo ali nižjo težavnostjo, njihovi najboljši poskusi pa bodo zbrani v prikazu statistike.

Potem je tu način Boss Rush, v katerem igralci poskušajo premagati vseh osem šefov v igri enega za drugim. Med igranjem tega izziva lahko med posameznimi srečanji igralci menjajo amulete in moči Athra.

Posodobitev Lost Crown dodaja tudi nov sistem hitrega potovanja in dva nova Sargonova kostuma, ki ju lahko odklenete v načinu Boss Rush. Eden temelji na prinčevi obleki iz ponovnega zagona igre Prince of Persia iz leta 2008, drugi pa predstavlja pomanjkljivo oblečenega princa.

Posodobitev Boss Attack igre Prince of Persia: The Lost Crown je na voljo na konzolah Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S in PC.

Vir.

Continue Reading

Igre

GTA 6 ne bo izšel še nekaj časa

Published

on

Grand Theft Auto 6 bo izšel jeseni 2025. Oboževalci bodo morali še malo počakati.

Podjetje Take-Two Interactive, založnik iger, ki ima v lasti Rockstar Games, je pred kratkim objavilo sporočilo za javnost, v katerem je podrobno opisalo svoje finančne rezultate in jih kasneje pojasnilo na klicu o dobičku.

Ob taki priložnosti zna marsikateri igričarski studio deliti več informacij o svojih načrtih, a zdi se, da Rockstar Games še ni na tej točki. Čeprav so oboževalci pričakovali novice o GTA 6, jih je Rockstar ekipa namesto tega pozdravila z objavo o igri Red Dead Online (RDO) na omrežju X. Zdi se, da najava povečanja XP za igralce RDO, ni povsem zadovoljila oboževalcev GTA VI, ki so upali na bolj gangstersko usmerjene novice.

“Moje življenje je uničeno,” se je na objavo o RDO odzval eden od računov, osredotočen na igro Grand Theft Auto IV.

Vseeno pa je klic o zaslužkih vsaj približno postavil obdobje, ko lahko pričakujemo naslednji del serije GTA. Na podlagi najnovejših informacij bo Theft Auto 6 izšel jeseni leta 2025. To je čez malo več kot leto dni, a tudi več kot 12 let od prvotnega izida igre GTA 5.

Continue Reading

Igre

Igra Manor Lords prodala že dva milijona izvodov

Published

on

V manj kot treh tednih po začetku prodaje je poljska simulacijska igra Manor Lords po spletnih trgovinah skupno prodala več kot dva milijona izvodov.

Srednjeveška igra grajenja mesta je samo na platformi Steam v otvoritvenem vikendu zbrala več kot 173.000 sočasnih igralcev. Prvi milijon prodanih izvodov je bil dosežen že naslednji dan, od takrat pa je igra zbrala zavidljivo število privržencev. Igro so preizkusili tudi streamerji in modderji, na omrežjih X in TikTok pa se pojavljajo memi in videoposnetki z namigi za igranje.

“Čudovito je, da je toliko igralcev poskusilo igro Manor Lords,” pravi direktor založbe Hooded Horse Tim Bender. “Imeli smo precej optimistična pričakovanja in celo divje upe, vendar je tako hitro doseženih dva milijona izvodov igre Manor Lords preseglo tudi te.”

V času pisanja tega članka ima igra na platformi Steam nekaj manj kot 24.000 sočasnih igralcev. Prav tako velja omeniti, da je igra še vedno v razvoju in da se lahko nekatere funkcije spremenijo ali dodajo pred končno izdajo igre.

Manor Lords je na voljo v zgodnjem dostopu za osebne računalnike prek storitev Steam, GOG, Epic Games Store in Microsoft Store za 39,99 EUR.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno