fbpx
Connect with us

Igre

Preizkušamo The Smurfs: Mission Vileaf

Published

on

V letu, ko sta izšla dva težko pričakovana 3D platformerja Ratchet & Clank in Crash Bandicoot, je Osome Studio Games ustvaril avanturistično dogodivščino The Smurfs – Mission Vileaf. Tako danes preizkušamo Smrkce z misijo rešiti sovaščane pred zlobnim Gargamelom in njegovimi podlimi načrti.

Tako se naša zgodba začne globoko v gozdu v skriti vasici smrkcev. Naloga igralca je jasna, znebiti se moramo strupenih rož, ki so začele zastrupljati gozd, a na našo srečo sta Ata Smrk in Handy (mojster mehanik) zadevi takoj za petami in sta ustvarila plan, kako ozdraviti vse zastrupljene rastline. Handy je ustvaril prenosljivi stroj po imenu The Smurfizer, medtem, ko je Ata Smrk ugotovil katere vse sestavine moramo najti, da nam bo uspelo preprečiti Gargamelove podle načrte. 

Grafično je igra zelo lepa in liki so prikupno animirani, čeprav se na nekatrih mestih pojavijo slabo osvetljeni predmeti, ki so rahlo prekriti z terenom. Samo kontroliranje smrkcev je enostavno. Imamo super obrazložene tutoriale in skozi zgodbo spoznavamo različne mehanike. Glavni cilj naše misije je vedno jasen, najti sestavine potrebne za izdelavo zdravilnega prahu, a vsak predel mape ima še neobvezno nalogo. Najdemo lahko vse skrite predmete in ozdraviti vse zastrupljene rastline v določenem predelu. Vse skupaj se zdi dokaj enostavno, poškropimo zdravilo, se prebijemo skozi mapo in poberemo kak collectible.

Da nebi bilo preveč pusto so dodali tudi manjše pošasti, ki nam dosego cilja otežujejo. A malih zverinic je vedno več. Za osnovne je dovolj, da jih samo poškropimo, večjim pa moramo skočiti na glavo medtem ko ti na nas streljajo. Se pa najdejo tudi nasprotniki v katere se moramo zaletavati, jih morda tudi ustreliti ali prelisičiti z močjo sesanja naše napravice, da se le ti nehajo premikati po tleh. V kolikor naletimo na eno ali morda dve sorti nasprotnika še bitka ni težka, a pozneje v igri nas napade nekoliko več in vsaj dva vsake sorte, se pa kar hitro zgodi da nas ti premagajo.

Seveda ima naš Smurfizer posebne zmožnosti, ki jih odklepamo z napredovanjem skozi igro, ki pa jih lahko dodatno še izboljšamo pri našem mojstru mehaniku, v vasici. Sposobnosti kot so jadranje po zraku, dvojni skok, hitro premikanje, sesanje ovir in sesanje z izstreljevanjem nasprotnikov in njihovih izstrelkov.

Potrebno je izpostaviti tudi, da v The Smurfs: Mission Vileaf dobijo priložnost vsi očetje, bratje, sestre ali fantje, saj lahko pomagajo pri tej dogodivščini. Ta poleg običajnega igralnega načina omogoča tudi t.i. co-op”, a z manjšo spremembo, saj namesto drugega smrkca igramo manjšega robota, ki pa je neuničljiv. Večina platformerjev ali 3D platformerjev je namenjena mlajšemu občinstvu, saj imajo igre starostne omejitve od dvanajst let in manj.

Bila sem deležna ogromno zabave in smeha skozi celotno igro. Dialog je poln smrkastičnih trenutkov, a se v igri žal najdejo trenutki, ki me preprosto frustrirali. Samo platformanje v igri je zabavno, a frustrirajoče, saj moraš za določene podvige biti zelo natančen, drugače vam na marsikatero mesto ne bo uspelo priti. Prav tako se za vse “lovce dosežkov” najde kar nekaj stvari, saj najti vse zbirne predmete in ozdraviti vse bolne rastline ni mali zalogaj in vam bo vzelo kar nekaj časa.

V igri je ogromno vsebine, skozi katero vas bo spremljal lepo zasnovan svet z prikupnimi liki, s katerimi se boste podali v zabavno smrkastično avanturo skozi različnih svetov. Za najmlajše bi igra znala biti na določenih mestih rahlo pretežka, zato pride v poštev tudi zgoraj omenjen co-op mode, kjer se lahko kadarkoli v igri pridružimo in pomagamo skozi težji del. V kolikor želite razveseliti svoje najmlajše ali otroka v sebi je to super igra. 


LET’S SING 2022 – DOUBLE MIC BUNDLE igra za PS4

59,99 €

Igre

Marvel Snap je nova igra s kartami nekdanjih razvijalcev Hearthstone

Published

on

Marvel, založnik Nuverse in razvijalec Second Dinner so v četrtek napovedali novo igro s kartami za mobilne naprave in Windows: Marvel Snap. To je najhitrejša igra s kartami v vseh svetovih. Zberite svojo sanjsko ekipo iz MARVEL vesolja in se s kartami borite 1 proti 1 ali z več igralci.

Razvijalci v prvi vrsti obljubljajo hitro igro, pri čemer ocenjujejo, da bo vsaka bitka trajala približno tri minute, hkrati pa opozarjajo, da bosta oba igralca lahko igrala hkrati, namesto da bi čakala drug na drugega. Igra vključuje tudi številne nove koncepte, kot je mehanika “snap“, ki igralcem omogoča podvojitev stave, če so prepričani v zmago.

Razvojni studio Second Dinner, ki sta ga ustanovila nekdanji direktor igre Hearthstone Ben Brode in nekdanji izvršni producent Hearthstonea Hamilton Chu, ima za sabo kar nekaj uspešnih mobilnih naslovov – in v Chujevem primeru zgodovino, ki vključuje delo kot producent pri zgodnjih igrah Bungie Halo.

Bojišča vključujejo več kot 50 različnih lokacij po vsem Marvelovem vesolju, od katerih ima vsaka svoje ikonične sposobnosti, ki spreminjajo igro. MARVEL SNAP ostaja svež in vznemirljiv z vedno novimi kartami, lokacijami, kozmetiko, sezonskimi vstopnicami, ranked sezonami, izzivi, misijami in seveda dogodki.


Alan Wake Remastered igra za PS5

28,99 €

Continue Reading

Igre

Warner Bros izdaja novo pretepačino MultiVersus

Published

on

MultiVersus zaprta alfa je končno pred nami in oboževalci si želijo vedeti, kako se nekateri njihovi najljubši liki odrežejo na bojišču.

Player First Games se pripravlja na izdajo pretešapke igre za več igralcev MultiVersus, v kateri se lahko proti nasprotnikom borimo z liki iz obsežnega seznama kataloga Warner Bros. MultiVersus se od podobnih iger loči po tem, da se osredotoča na boj v parih. Poleg tega vsak izmed likov pripada eni izmed štirih skupin, ki tvorijo glavno mehaniko igre: brawler (pretepač), assassin (morilec), mage (čarovnik) in tank (tank).

Igre se odvijajo zelo podobno kot pri Smash Bros., kjer je cilj povzročiti čim več škode nasprotniku in ga poslati izven meja v brezno, ki obdaja oder. Vsak lik ima enako nadzorno shemo, sestavljeno iz običajnih in posebnih gumbov za napad, od katerih ima vsaka različne poteze, odvisno od smeri, v katero potegnete analogno palico, gumb za skok in izmikanje.

Trenutno je napovedanih 16 likov iz različnih Warner Bros. vsebin, kot so Batman, Superman, Wonder Woman in Harley Quinn iz DC sveta, Velma in Shaggy iz Scooby-Doo risanke, Garnet in Steven iz Steven Universe, Arya Stark iz serije Igra prestolov in drugi.

Trenutna zaprta alfa bo trajala do 27. maja. Igra gre v odprto beta različico julija, s popolno izdajo nekje v prihodnosti, a točnega datuma še ni.


Lost Sphear (Switch)

49,99 €

Continue Reading

Igre

Borderlands 3 brezplačen v  Epic Games trgovini

Published

on

Najbolj znani shooter-looter je sedaj na voljo brezplačno v trgovini Epic Games Store. Prestrelite svojo pot skozi nove svetove in sovražnike ter rešite svoj dom pred najbolj neusmiljenimi voditelji kultov v galaksiji.

Preprečite fanatičnim dvojčkom Calypso, da združijo razbojniške klane in zavladajo galaksiji. Postanite eden izmed štirih izjemnih lovcev, vsak z edinstvenimi sposobnostmi, slogom igranja, spretnostmi in številnimi možnostmi personalizacije.

Strelka Moze: Ko Moze potrebuje pomoč, uporabi svoj stroj Iron Bear, ki še dodatno zabije nasprotnike.

Sirena Amara: Samozavestna, sposobna bojevnica, ki lahko prikliče eterične pesti, Amara uporablja svoje moči sirene, da razbije sovražnike.

Mojster zveri FL4K: FL4K živi za lov. Najljubši plen njegovih zvestih zveri so nič hudega sluteči razbojniki.

Operativec Zane: Zane je specializiran za bojne pripomočke, ki mu dopustijo, da smukne v boj, ustvari kaos in se izmuzne nazaj, kot da ga nikoli ni bilo.

Z milijoni pušk in pripomočkov je vsak boj priložnost za pridobitev nove opreme. Borderlands 3 je idealna igra za vse, ki želijo izklopiti možgane in rutinsko sortirati, katero orožje je boljše od trenutnega.

V igri lahko srečate tudi Tiny Tino, zvezdnico najnovejše igre v Borderlands svetu Tiny Tina’s Wonderlands. Borderlands 3 si je mogoče brezplačno priskrbeti samo do 26. maja 2022.

Borderlands 3 | Slika: Gearbox Software

Alan Wake Remastered igra za PS5

28,99 €

Continue Reading

Igre

Dead By Daylight razkriva novo poglavje Resident Evil in sodelovanje z Attack On Titan

Published

on

Prenos v živo ob šesti obletnici grozljivke je razkril novico o dveh prihajajočih sodelovanjih za video igro – zbirki Attack on Titan in popolnoma novem poglavju Resident Evil.

Dead By Daylight je lani prvič sodeloval s klasično franšizo grozljivk Resident Evil z dodajanjem preživelih Jill Valentine in Leona S. Kennedyja ter zlobneža Nemesis v večjem poglavju na temo Resident Evil. Zdaj bo Resident Evil prva franšiza, ki se bo v Dead By Daylight pojavila dvakrat, z novim povezovalnim poglavjem z naslovom Resident Evil Chapter: Project W.

Medtem ko razvijalec Behavior Interactive ni potrdil, kateri novi liki bodo predstavljeni kot del projekta W, je dovolj enostavno ugibati, da se naslov poglavja nanaša na zlobnega Alberta Weskerja. Vse, kar je bilo uradno objavljeno, je, da bo novo poglavje predstavilo še več likov iz legendarne franšize grozljivk.

Behavior je napovedal tudi novo zbirko Attack on Titan, prvo anime sodelovanje z Dead by Daylight. Povezava AoT je zgolj estetska, sestavljena je iz 10 različnih preoblek za morilce in preživele, ki bodo obstoječe like preoblikovale v vojake in titane iz Attack on Titan. Celoten seznam še ni razkrit, vendar bo vključeval Dwighta kot Erena, Zarino kot Hange in Onija kot oklepnega Titana.


MONSTER HUNTER RISE NINTENDO SWITCH igra

59,99 €

Continue Reading

Igre

Angry Birds prihaja v Minecraft v novem DLC

Published

on

Najnovejši DLC, ki je zdaj na voljo na Minecraft Marketplace, vključuje Angry Birds vsebino. DLC omogoča uporabnikom, da igrajo Angry Birds v Minecraftu, pri čemer so tako mehanika kot liki prevedeni v blokovski svet švedske uspešnice.

V Angry Birds DLC se bodo igralci podali na različne misije in odklenili nove igralne like, tako da rešijo vedno več ptic pred zlobnimi zelenimi prašički. Igralci bodo lahko igrali Angry Birds v Minecraftu s prijatelji v co-op načinu in bodo imeli na izbiro igranje standardnih misij s klasičnim raziskovanjem v stilu Minecrafta ali v “klasičnem načinu”, ki je bližje izvirnemu igranju v Angry Birds.

Kakor so že poudarili komentarji na spletu, se zdi, da je to konkretno sodelovanje prišlo desetletje prepozno, saj gre za igri, ki sta prevladovali v kulturni krajini od leta 2010. Kljub temu zgleda, da imata obe igri še vedno dovolj privržencev in začetni odzivi na DLC so trenutno izjemno pozitivni.

DLC vsebino je razvil Oreville Studios, studio, ki je specializiran za ustvarjanje vsebine v Minecraftu, v sodelovanju s studiem Angry Birds Rovio Entertainment. Dodatek lahko kupite na Minecraft Marketplaceu za 1340 Minecoinov, kar ustreza nekaj več kot 8 evrov.


Lego Minecraft 21170 Pujsova hiša

54,99 €

Continue Reading

Igre

Fall Guys bo z junijem postal brezplačen

Published

on

Igra Knockout battle royale Fall Guys bo od 21. junija brezplačna, je sporočil razvijalec Mediatonic. Poleg tega bo premik v modelu monetizacije sovpadal z dolgo pričakovano izdajo igre na Switch in Xbox, pa tudi s prihodom nove različice PlayStation 5 in njenim izidom v trgovini Epic Games Store.

Kot del prehoda na brezplačno igranje bo Fall Guys – ki letos praznuje svoj drugi rojstni dan – znova zagnal igro in začel z novo sezono, Season 1: Free For All, ki obeta kup novih izzivov in nagrad.

Da bi Fall Guys olajšal prehod s plačljive igre na brezplačno igranje, bo Mediatonic vsem obstoječim igralcem omogočil dostop do posebnega paketa Legacy Pack, ki bo vključuje različne kozmetične izdelke in brezplačno prvo sezonsko vozovnico.

Potrebno je opozoriti, da bo igra odstranjena iz Steama od 21. junija, čeprav bodo obstoječi uporabniki lahko nadaljevali z igranjem na Valvovi platformi. Novi igralci bodo lahko dostopali do igre samo tako, da prenesejo njen zaganjalnik iz trgovine Epic Games Store.

Obstoječi uporabniki Steama pa ne bodo prisiljeni v spremembo in bodo lahko nadaljevali z igranjem kot prej, pri čemer Mediaonic obljublja, da bo različica za Steam še naprej prejemala vse običajne posodobitve, vključno z novimi sezonami, popravki in funkcijami.


MORTAL KOMBAT 11 NINTENDO SWITCH

39,99

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno