Connect with us

Igre

Preizkusili smo Marvel’s Guardians of the Galaxy

Published

on

Vsi gamerji poznamo podjetje Square Enix kot nekoga, ki nas je razveselil z franšizami kot so Final Fantasy, Nier, Kingdom Hearts in še bi jih lahko naštevali. Vsakič ko slišim, vidim ali preberem besede “Square Enix” se nekaj v meni razveseli, saj sem prepričan, da me igra ne bo razočarala. Tako sem danes z vami, da vam predstavim Guardians of the Galaxy. Ponovno se spustimo v Marvelov svet, kjer pomagamo junakom Petru Quillu (Star-Lord), Gamori, Grootu, Rockerju in Draxu rešiti Galaksijo.

Prva stvar, ki me je presenetila na začetku je bila, da nisem mogel izbrati karakterja, ki bi želel igrati, a to se je tekom igre izkazalo za briljantno potezo razvijalca. Namreč v zgodbo se podamo kot Peter Quill (Star-Lord). Skozi to akcijsko avanturo upravljamo Star-Lord-a, našo ekipo pa umetna inteligenca. Vsak njih ima posebne sposobnosti, ki jih lahko aktiviramo med raziskovanjem, da pridemo do prej nedosegljivih mest, ali med samim bojevanjem za lažje in hitrejše premagovanje nasprotnikov.

Sama izkušnja igranja me spominja na igro Mass Effect, saj je kar nekaj hoje in raziskovanja po mapi. Tudi bojevanje je podobno temu epskemu naslovu, a so ga na svoj način izboljšali, da je bolj interaktiven in tekoč. Zgodba je kot iz kakšnega stripa, saj je polna smeha in zanimivih dejstev preteklosti našega junaka Star-Lorda. Za češnjo na vrhu torte pa med vsakim dialogom pride interaktivni meni z različnimi odgovori, kjer nas lahko izbire pripeljejo do drugačnega konca. V večino primerih se lahko z pravilno izbiro dialoga izognemo kakšnemu bojevanju ali pa celoten level spremenimo v eno veliko bojišče. 

Skozi igro je veliko zgodbe in dialogov, ki jih moramo poslušati, da izberemo pravilne odgovore. Ne smemo pa pozabiti na bojevanje, kjer upravljamo Star-Lorda in njegovi dve pištolici, leteče čevlje ter različno elementalno municijo, ki jo odklepamo skozi zgodbo. Med bojevanjem se nam na ekranu prikažejo sličice naših kompanjonov in njihovih posebnih sposobnosti, ki jih pa lahko z nekaj hitrimi pritiski na gumbe enostavno uporabimo. Z vsakim uspešnim bojem dobimo experience točke, ki pripomorejo pri pridobivanju spretnostnih točk, ki pa jih lahko uporabimo za odklepanje novih sposobnosti za bojevanje. Vsak član posadke ima v boju svojo vlogo:

Groot – lahko zadrži več nasprotnikov na mestu ali jih zbije v zrak
Drax – za kratek čas zamoti, onesposobi ali omami enega ali več nasprotnikov
Gamora – lahko ubije ali močno poškoduje enega nasprotnika
Rocket – z svojo puško strelja izstrelke, granate in podobno s katerimi lahko na večjem območju poškoduje večje število ljudi.

Prav tako pa se lahko najde “ultimate skill” imenovan The Huddle, ki ga aktiviramo tako, da napolnimo akcijski meter in pritisnemo gumba L1 in R1. Nato Peter pokliče skupino k sebi, kjer jih poskuša spodbuditi k bojevanju. Na koncu krajšega dialoga imamo na izbiro dve opciji, kjer izbor pravilne poveča moč vsem Guardiansom za dolžino skladbe iz osemdesetih, v koliko pa izberemo napačno opcijo pa ta “power up” dobi samo Star-Lord. 

Igra ima lepo grafiko, je zanimiva, intuitivna in skozi celotno igranje se najde ogromno bojevanja z različnimi nasprotniki. V koliko pa malo zaidemo z glavne poti in raziskujemo, lahko najdemo dodatne materiale za izboljšavo ali še kaj boljšega. Vsak izmed petih karakterjev ima namreč  nekaj različnih oblačil (tj. skinov), kjer lahko izgledajo kot iz različnih stripov, filma ali nekaj povsem novega. Igro sem igral na PS4 Pro in sem naletel na manjše nepravilnosti. Na določenih mestih sem se zataknil ali padel skozi svet in igra mi je nekajkrat rahlo zbuggala, a k sreči samo za kakšen trenutek. Večjih igralnih ali tehničnih napak pa ni bilo. 

Če povzamem, je Guardians of the Galaxy igra h kateri sem bom vrnil takoj, ko dobim v roke PS5, da jo preigram še enkrat in preizkusim New Game+. Za PS5 obljubljajo, da se že zaradi vizualnih izboljšav splača, kaj šele top občutek PS5 kontrolerja. Sam avanturističen in akcije poln gameplay, v katerem sta me najbolj navdušila bojevanje in resnično lep svet skozi katerega se prebijamo.

Res pa je, da zagotovo ni top igra, ki bi jo ocenil z 10 od 10 – a za naslov z linearno zgodbo in le enoigralskim kampanjskim načinom, je pa Marvel’s Guardians of the Galaxy igra, ki deluje znotraj žanra in ponuja zadovoljivo igralsko izkušnjo.

Igre

EA podal odpoved 670 zaposlenim, ukinili razvoj nove Star Wars igre

Published

on

EA je odpustil 5 % svoje delovne sile. Razvoj nove Star Wars prvoosebne streljačine je ukinjen.

V tem letu je video igralska industrija izgubila ogromen del delovne sile. Med večjimi podjetji, ki so izvajala masovna odpuščanja, pa se je sedaj znašel tudi EA.

EA se je odločil odpustiti 5 % podjetja, kar pomeni, da je okoli 670 zaposlenih izgubilo službo. Mnogi izmed njih so delali tudi na dolgoletnih projektih in igrah, katerih razvoj je bil sedaj v celoti ukinjen.

EA CEO Andrew Wilson je povedal, da se podjetje “Umika stran od razvoja iger z licenčnih naslovov [kot sta Star Wars in Marvel], saj verjamemo, da ti ne bodo uspešni” in se raje osredotočajo na svoje EA igre.

“Več pozornosti nam bo omogočilo, da kreativnost, inovacijo in večjo osredotočenost za naše največje priložnosti – kot so naši licenčni naslovi, športne igre in ogromne igričarske skupnosti,” je nadaljeval Wilson.

Med igrami, katerim se ukinja razvoj, je tudi FPS Star Wars igra, v kateri bi igrali kot Mandalorian. Igra je bila napovedana leta 2022 in od takrat o njej nismo izvedeli veliko, razen tega da so igro razvijali v UE5 pogonu in podali poseben poudarek na večigralstvo.

Video igralska industrija je v prvih dveh mesecih leta izgubila že skupno okoli 8.000 zaposlenih. Če k temu dodamo še lanska odpuščanja – 10.000 zaposlenih – je skupno število izgubljenih služb kar 18.000 v zgolj 14 mesecih.

Continue Reading

Igre

Pokémon Legends Z-A naslednje leto prihaja na Switch

Published

on

Leta 2025 prihaja Pokémon Legends Z-A. Igra bo izšla za Nintendo Switch.

V Legends A-Z se bodo igralci vrnili v regijo Kalos. A regije ne bo možno odkrivati v celoti, saj bo igra potekala le v Lumiose City mestu, kjer smo že igrali Pokémon X&Y.

Napovednik za igro žal ne pokaže dejanskih igralnih posnetkov, nam pa poda opis sprememb, ki prihajajo v že znano mesto. “Spreminjajoč urbanistični plan pretvarja mesto v kraj, ki pripada tako ljudem, kot Pokémonom,” pravi zapis v opisu videa. Video namiguje tudi na Mega Evolucije, mehaniko, ki je v Pokémon igrah nismo videli že več kot 10 let.

Črka Z v naslovu igre stoji za Zygarde, legendarnega Pokémona, ki ga lahko najdemo v prej omenjeni igri Pokémon X&Y. Čeprav je bil Zygarde v teh igrah na voljo za ujet, žal za njega ni bilo pripravljenih nobenih posebnih misij. No, sedaj pa je dobil kar svojo igro.

Naznanilo igre se tudi sklada z govoricami o prihodu nove Switch 2 konzole, ki bi naj na prodajne police prišla tudi enkrat leta 2025. Ob tem pa še ni dolgo nazaj, ko je novice preplavil uspeh igre Palworld, poimenovane tudi Pokémon z orožji. Kako bo pa uspeh Palworlda vplival na razvoj nove Pokémon igre, pa bomo videli naslednje leto.

Continue Reading

Igre

Sony odpustil 900 PlayStation razvijalcev, Londovski studio v celoti zaprt

Published

on

Sony je naznanil, da odpušča kar 900 razvijalcev iz različnih PlayStation studiev po svetu. Število predstavlja kar 8 % Sonyjeve globalne delovne sile.

V uradnem naznanilu javnosti z naslovom “Težke novice o naši delovni sili je Sony danes predal novico o masovnem odpuščanju. Službo je v enem dnevu izgubilo kar 900 zaposlenih.

Odpuščanja so prizadela PlayStation studie po vsem svetu, med njimi tudi znane studie kot so Insomniac Games (Marvel’s Spider-Man), Naughty Dogs (Uncharted in The Last of Us), Guerilla Games (Horizon: Zero Dawn) in Firesprite (PS VR naslovi). Studio PlayStation London, ki je bil zadolžen za razvoj VR naslovov, bo v celoti zaprt.

Novica prihaja par dni zatem, ko je Sony poročal, da njihova prodaja PlayStation 5 konzol ni dosegla zadanih ciljev prodaje. Sonyijeva vrednost delnic je zaradi novice padla za kar 10 milijard dolarjev, kar je zagotovo doprineslo k odločitvi o masovnem odpuščanju.

“Po temeljitem premisleku in mnogih voditeljskih diskusijah tekom zadnjih par mesecev, je postalo jasno, da je čas za spremembe, če želimo ohraniti rast in razvoj podjetja.”

Jim Ryan, Predsednik in CEO SOny interactive entertainment

V zadnjih mesecih je video igralsko industrijo zadelo več valov odpuščanj s strani največjih razvijalcev v industriji – Microsoft, Riot, Unity in celo Discord so vsi odpustili velike dele svojih delovnih sil. Zaenkrat ne kaže, da bi se val odpuščanj v industriji ustavil.

Continue Reading

Igre

Kingmakers: Ko v srednjeveško bitko priletiš z napadalnim helikopterjem

Published

on

Če ste se kdaj spraševali kako bi se sodoben vojak znašel na sredi srednjeveške bitke, ima Kingmakers za vas odgovor. In ta odgovor vključuje napadalni helikopter.

Izšel je namreč napovednik za prihajajočo igro Kingmakers, v kateri potujete v preteklost, da spremenite tok časa. A pri tem ne uporabljate mečev in lokov. Ne, pri tem podvigu vam je v pomoč celoten arzenal sodobnega sveta – puške, granate, avtomobili in celo ameriški Apache napadalni helikopterji.

Igra Kingmakers je mešanica več žanrov. Poleg očitnih elementov tretjeosebne streljačine, je igra obenem tudi realno-časovna strategija. Kot je razvidno iz napovednika, boste lahko med bitko svoji vojski podajali strateške ukaze in v času premora gradili svojo bazo.

Igra je narejena za sodelovalno igranje v stilu Igralec-proti-okolju in trenutno ne kaže na vključitev tekmovalnega načina med igralci. Zgodba igre je še tudi dokaj neznana, vse kar vemo je, da smo vojak, ki poskuša rešiti svet prihodnosti s tem, da spremeni preteklost.

Igra prihaja izpod rok studia Redemption Road Games, ki je leta 2017 izdala hit igro Road Redemption, nostalgični spomin na staro klasiko Road Rash. Kingmakers še nima uradnega datuma izida, vemo le, da prihaja enkrat v 2024.

Continue Reading

Igre

PC igre prihajajo na PlayStation VR2 očala

Published

on

PlayStation je naznanil, da bodo njihova VR očala letos dobila podporo za igranje PC iger.

Pred kratkim je Sony naznanil več novosti za njihov VR sistem. Njihova najnovejša očala PS VR2 bodo po enem letu od izida namreč dobila kup novih iger in posodobitev. Med novimi napovedanimi igrami izstopata Metro Awakening in Legendary Tales.

Sony je od tem napovedal še kup drugih VR iger. The Wizards Dark Times Brotherhood in Arizona Sunshine 2 DLC sta zunaj že danes, medtem ko Wanderer: The Fragments of Fate – zanimiva igra skakanja skozi časovna obdobja in reševanja ugank, Zombie Army – standardna zombi streljačina in Little Cities: Bigger! – igra grajenja mest v stilu Cities: Skylines, prihajajo kasneje v letu.

Poleg vseh teh napovedi iger, pa je Sony na svojem blogu zapisal tudi sledeče.

“Z veseljem delimo novico, da trenutno testiramo priložnosti, da bi PS VR2 igralcem omogočili dostop do več PC iger in jim s tem podali še več izbire.”

Kako točno želijo to implementirati še zaenkrat ni znano. Najverjetneje bi šlo za poseben PlayStation zagajalni program, ki ga naložite na svoj PC in znotraj njega dobite dostop do izbranih PC iger. Povezava PS VR2 očal s SteamVR programom najverjetneje Sonyiju ni v interesu.

Podpora za določene PC igre bi naj prišla enkrat letos. S specifikacijami, ki jih VR2 ponuja – 4K zaslon, sledenje očem, 120 fps hitrostjo osvežitve zaslona in 110-stopinjskim vidnim poljem – bo s to potezo VR2 postal močna konkurenca v PC VR marketu.

Continue Reading

Igre

Elden Ring: Shadow of the Erdtree dobil 1. napovednik

Published

on

Elden Ring: Shadow of the Erdtree DLC je dobil svoj prvi napovednik. Po več kot 2 letih od izida igre, bo nova razširitev prišla 21. junija.

Gre za največji DLC kar ga je razvijalec FromSoftware kadarkoli naredil. Dogajal se bo na popolnoma novi mapi s podobno vsebino kot originalna igra – ogromno ozemlja za raziskovanje, ječe in jame različnih velikosti in posebne cone, ki zahtevajo linearen proces (imenovane “legacy dungeons”), kot je bila v originalni igri na primer akademija Raya Lucaria.

Kreativni direktor Hidetaka Miyazaki obljublja mapo velikosti večje od Limgrave-a, začetnega dela Elden Ringa. Dodatek bo vseboval tudi nova orožja, opremo, veščine in več kot 10 novih šefovskih bitk. Miyazaki obljublja tudi težavnost, ki bo na stopnji zadnjega dela igre Elden Ring. Pogosto umiranje je torej zagotovljeno.

Zgodba v DLC-ju bo sledila Miquellu, bratu Malenie, najtežjemu šefu iz originalne igre. Napovednik nam o njegovi zgodbi poda zgolj namige: “Domnevam, da tudi tebe zanima kakšno prijaznost Miquella tukaj počne?”. Če je Miquellova zgodba res zgodba o prijaznosti, pa bomo izvedeli junija.

Dodatek prihaja 21. junija za ceno 39.99€.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno