Connect with us

Igre

Preizkusili smo Marvel’s Guardians of the Galaxy

Published

on

Vsi gamerji poznamo podjetje Square Enix kot nekoga, ki nas je razveselil z franšizami kot so Final Fantasy, Nier, Kingdom Hearts in še bi jih lahko naštevali. Vsakič ko slišim, vidim ali preberem besede “Square Enix” se nekaj v meni razveseli, saj sem prepričan, da me igra ne bo razočarala. Tako sem danes z vami, da vam predstavim Guardians of the Galaxy. Ponovno se spustimo v Marvelov svet, kjer pomagamo junakom Petru Quillu (Star-Lord), Gamori, Grootu, Rockerju in Draxu rešiti Galaksijo.

Prva stvar, ki me je presenetila na začetku je bila, da nisem mogel izbrati karakterja, ki bi želel igrati, a to se je tekom igre izkazalo za briljantno potezo razvijalca. Namreč v zgodbo se podamo kot Peter Quill (Star-Lord). Skozi to akcijsko avanturo upravljamo Star-Lord-a, našo ekipo pa umetna inteligenca. Vsak njih ima posebne sposobnosti, ki jih lahko aktiviramo med raziskovanjem, da pridemo do prej nedosegljivih mest, ali med samim bojevanjem za lažje in hitrejše premagovanje nasprotnikov.

Sama izkušnja igranja me spominja na igro Mass Effect, saj je kar nekaj hoje in raziskovanja po mapi. Tudi bojevanje je podobno temu epskemu naslovu, a so ga na svoj način izboljšali, da je bolj interaktiven in tekoč. Zgodba je kot iz kakšnega stripa, saj je polna smeha in zanimivih dejstev preteklosti našega junaka Star-Lorda. Za češnjo na vrhu torte pa med vsakim dialogom pride interaktivni meni z različnimi odgovori, kjer nas lahko izbire pripeljejo do drugačnega konca. V večino primerih se lahko z pravilno izbiro dialoga izognemo kakšnemu bojevanju ali pa celoten level spremenimo v eno veliko bojišče. 

Skozi igro je veliko zgodbe in dialogov, ki jih moramo poslušati, da izberemo pravilne odgovore. Ne smemo pa pozabiti na bojevanje, kjer upravljamo Star-Lorda in njegovi dve pištolici, leteče čevlje ter različno elementalno municijo, ki jo odklepamo skozi zgodbo. Med bojevanjem se nam na ekranu prikažejo sličice naših kompanjonov in njihovih posebnih sposobnosti, ki jih pa lahko z nekaj hitrimi pritiski na gumbe enostavno uporabimo. Z vsakim uspešnim bojem dobimo experience točke, ki pripomorejo pri pridobivanju spretnostnih točk, ki pa jih lahko uporabimo za odklepanje novih sposobnosti za bojevanje. Vsak član posadke ima v boju svojo vlogo:

Groot – lahko zadrži več nasprotnikov na mestu ali jih zbije v zrak
Drax – za kratek čas zamoti, onesposobi ali omami enega ali več nasprotnikov
Gamora – lahko ubije ali močno poškoduje enega nasprotnika
Rocket – z svojo puško strelja izstrelke, granate in podobno s katerimi lahko na večjem območju poškoduje večje število ljudi.

Prav tako pa se lahko najde “ultimate skill” imenovan The Huddle, ki ga aktiviramo tako, da napolnimo akcijski meter in pritisnemo gumba L1 in R1. Nato Peter pokliče skupino k sebi, kjer jih poskuša spodbuditi k bojevanju. Na koncu krajšega dialoga imamo na izbiro dve opciji, kjer izbor pravilne poveča moč vsem Guardiansom za dolžino skladbe iz osemdesetih, v koliko pa izberemo napačno opcijo pa ta “power up” dobi samo Star-Lord. 

Igra ima lepo grafiko, je zanimiva, intuitivna in skozi celotno igranje se najde ogromno bojevanja z različnimi nasprotniki. V koliko pa malo zaidemo z glavne poti in raziskujemo, lahko najdemo dodatne materiale za izboljšavo ali še kaj boljšega. Vsak izmed petih karakterjev ima namreč  nekaj različnih oblačil (tj. skinov), kjer lahko izgledajo kot iz različnih stripov, filma ali nekaj povsem novega. Igro sem igral na PS4 Pro in sem naletel na manjše nepravilnosti. Na določenih mestih sem se zataknil ali padel skozi svet in igra mi je nekajkrat rahlo zbuggala, a k sreči samo za kakšen trenutek. Večjih igralnih ali tehničnih napak pa ni bilo. 

Če povzamem, je Guardians of the Galaxy igra h kateri sem bom vrnil takoj, ko dobim v roke PS5, da jo preigram še enkrat in preizkusim New Game+. Za PS5 obljubljajo, da se že zaradi vizualnih izboljšav splača, kaj šele top občutek PS5 kontrolerja. Sam avanturističen in akcije poln gameplay, v katerem sta me najbolj navdušila bojevanje in resnično lep svet skozi katerega se prebijamo.

Res pa je, da zagotovo ni top igra, ki bi jo ocenil z 10 od 10 – a za naslov z linearno zgodbo in le enoigralskim kampanjskim načinom, je pa Marvel’s Guardians of the Galaxy igra, ki deluje znotraj žanra in ponuja zadovoljivo igralsko izkušnjo.

Igre

Dodatek DLC za igro Crime Boss: Rockay City je zdaj na voljo brezplačno

Published

on

Razvijalec igre Crime Boss INGAME STUDIOS je ponosno naznanil, da so vsi dodatki DLC za njihovo igro FPS z organiziranim kriminalom brezplačni za prenos in bodo tako ostali tudi v bližnji prihodnosti.

Igralci, ki kupijo osnovno igro, prejmejo vso vsebino iz dodatka DLC Rockay City, ki vključuje paket Tactical Weapon Pack, s štirimi novimi orožji za izboljšanje vaše strategije, paket Heavy Hitters Pack s 6 novimi orožji in razširitev Dragon’s Gold Cup, ki dodaja novo zgodbo in misije, ki spremljajo zloglasnega Dollar Dragona. Dodana vsebina vključuje tudi razširitev Cagnali’s Order z novimi misijami, novim sovražnikom in novim zapletom.

Izvirna vsebina za igro Crime Boss žal ni navdušila našega recenzenta Blaža, ki je zapisal:

“Zvezdniška igralska zasedba igre rešita do te mere, da je nemorem označiti za direktno slabo, ampak težave s performancom, enodimenzionalni gameplay in grafike, ki so 15 let zastarele, poskrbijo, da bo igra zelo hitro šla v pozabo.”

Igra Crime Boss je na voljo v storitvah Steam, EPIC Game Store, PlayStation 5 ter Xbox Series S in X. Vsi dodatki DLC za igro bodo ostali za vedno brezplačni, vključno z novim bančnim ropom iz nedavne posodobitve.

Continue Reading

Igre

Beta vikend igre Concord v zgodnjem dostopu ni bil uspešen

Published

on

Pretekli konec tedna so nekateri igralci že imeli priložnost preizkusiti PlayStationovo junaško strelsko igro Concord. Številke so zaskrbljujoče. 

Vikend zgodnjega dostopa igre Concord za PS5 in PC se je začel v petek, 12. julija. Prednaročilo katere koli izdaje igre Concord je igralcem omogočilo dostop do beta različice in štiri dodatne kode, ki so jih lahko delili s prijatelji. Kljub temu prve številke na platformi Steam niso tako impresivne.

Med prvim testiranjem je igra Concord na PC napravah dosegla največ 1.124 sočasnih igralcev, pred koncem beta testiranja pa je številka padla na slabih 500. Zdi se, da igra ni uspela pritegniti svojega občinstva še pred uradnim izidom.

Nizke številke je mogoče razložiti s splošno pritožbo igralcev, da bi morala biti streljanka z junaki, kot je Concord, v današnjem času brezplačna. In morda je v tem nekaj resnice, saj imamo na voljo tudi številke, zbrane med podobnim dogodkom in podobno plačljivo igro iz leta 2016, Overwatch.

Po prvi brezplačni odprti beta različici za sisteme PlayStation 4, Xbox One in Windows PC leta 2016 je družba Blizzard Entertainment objavila, da je njeno takrat prihajajočo ekipno streljanko Overwatch testiralo več kot 9,7 milijona igralcev po vsem svetu, s čimer je to postal največji odprti beta test družbe Blizzard do takrat.

Čeprav se odprta beta različica igre Concord začenja danes in bomo morda tokrat dejansko videli precejšen porast števila igralcev, nismo tako zelo prepričani, da lahko Sony doseže vsaj polovico Blizzardove rekordne številke. Vendar bomo to kmalu izvedeli.

Continue Reading

Igre

Takeda Takahashi se pridružuje seznamu borcev v igri Mortal Kombat 1

Published

on

Družba Warner Bros. Games je objavila nov napovednik za igranje igre Mortal Kombat 1, v katerem je predstavljen Takeda Takahashi, najnovejši DLC borec, ki se bo glavnemu seznamu pridružil 23. julija v okviru zgodnjega dostopa za lastnike paketa Kombat Pack, 30. julija pa bo na voljo vsem.

Poleg tega bo 23. julija lastnikom paketa Kombat Pack in kot del samostojnega nakupa na voljo Ferra, nova Kameo borka, ki lahko med borbo pomaga z različnimi podpornimi gibi.

Takeda Takahashi je bil podobno kot njegov bratranec Kenshi vzgojen kot jakuza in je pozneje postal vajenec v klanu nindž Shirai Ryu. V novem videoposnetku je v celoti prikazan Takedov nabor gibov, ki ga je navdihnil Shirai Ryu, vključno s sposobnostjo uporabe nazobčanih bičev, s katerimi lahko vleče in meče nasprotnike, uporabo eksplozivnih kunaijev in teleportacijo za napadanje nasprotnikov od zadaj.

Paket Mortal Kombat 1 Kombat Pack vključuje preobleko Jean-Clauda Van Damma za Johnnyja Cagea; šest igralnih likov DLC – Omni-Man, Quan Chi, Peacemaker, Ermac, Homelander in Takeda Takahashi (na voljo z enotedenskim zgodnjim dostopom 23. julija); in pet DLC Kameo borcev – Tremor, Khameleon, Janet Cage, Mavado in Ferra (na voljo 23. julija).

Paket Kombat Pack je zdaj na voljo kot del različice Mortal Kombat 1 Premium Edition ali pa ga je mogoče kupiti ločeno.

Continue Reading

Igre

Ali bomo dejansko dobili različico igre Bloodborne za PS5?

Published

on

Igričarji že dolgo zahtevajo predelavo gotske grozljivke Bloodborne, ki jo je leta 2015 izdal FromSoftware.

Čeprav je Sony svojim starejšim naslovom do zdaj izkazal veliko mero ljubezni, se zdi, da med Souls igralci najbolj priljubljena igra za PlayStation 4 še ni dobila ustrezne predelave ali vsaj remasterja. Čeprav je različico igre Bloodborne za PS4 trenutno mogoče igrati na PS5, je izkušnja nekoliko pomanjkljiva. Sodobne predelave Souls iger ponujajo vizualne in grafične izboljšave, izboljšano igralno izkušnjo in seveda tudi verzije za PC.

Najnovejši kanček upanja, ki je oboževalce igre Bloodborne prepričal, da bodo dobili verzijo za PS5, je nenavaden pojav v programu PlayStation Stars. Uporabnik Reddita DarahOG je delil sliko svoje strani PlayStation Stars, kjer je navedena različica igre Bloodborne za PS5.

PlayStation Stars je program zvestobe (v Sloveniji ni na voljo), v katerem igralci zbirajo točke, ki jih lahko zamenjajo za ekskluzivne digitalne zbirateljske predmete PlayStation. Slika, ki jo je delil uporabnik reddita, prikazuje naslovnico za The Old Hunters, razširitev DLC za Bloodborne, s pripisom, da bodo igralci, ki premagajo “stopnjo” na PS5, nagrajeni s 5.000 točkami.

Celotna stvar se zdi precej nenavadna in bi lahko bila zgolj Sonyjeva napaka, vendar te dni vse, kar je povezano z igro Bloodborne, čeprav še tako trivialno, garantirano razburi bazo igralcev.

Continue Reading

Igre

Shadow of the Erdtree je v Združenem kraljestvu ponovno zavihtel Elden Ring na lestvico najbolj prodajanih iger

Published

on

Prodaja igre Elden Ring se je v Združenem kraljestvu prejšnji mesec zaradi izdaje prve in edine načrtovane razširitve igre povečala za skoraj 500 %.

Nedavno izdani dodatek DLC Shadow of the Erdtree za igro Elden Ring je prispeval k veliki prodaji osnovne igre, ki je potrebna za igranje nove vsebine. Osupljiv 467-odstotni skok iz meseca v mesec samo v Združenem kraljestvu (po podatkih portala GamesIndustry.biz) kaže, da ima najboljša igra leta 2022 še vedno veter v jadrih.

S tem je igra Elden Ring na mesečni lestvici prodaje programske opreme skočila za 19 mest na 4. mesto, pri čemer je zaostala za zimzelenimi naslovi, kot sta EA Sports FC 24 in Grand Theft Auto 5. Ob istem času lani smo dobili težko pričakovane igre Diablo IV, Final Fantasy 16, F1 23 in Street Fighter 6, medtem ko je bil junij letošnjega leta precej mirnejši.

Ker to poletje ni bilo posebej močnih izdaj, ki bi se spopadale s Shadow of the Erdtree, ne preseneča, da se je Elden Ring ponovno uvrstil med prvih pet najbolj prodajanih iger meseca.

Kljub nekaterim začetnim težavam z uravnoteženjem težavnosti je bil Shadow of the Erdtree dobro sprejet tako med kritiki kot med igralci. Naš strokovnjak za Souls igre Rok je o novi vsebini povedal naslednje:

“Shadow of the Erdtree je edini dodatek, ki ga bo Elden Ring dobil in deluje kot edini, ki ga tudi potrebuje. Je izjemen dosežek FromSoftware studia in med kritiki že danes velja za enega najboljših DLC dodatkov vseh časov. Ujame vse kar je originalno igro naredilo magično in doda kup nove vsebine, katera nikoli ne izpade vsiljeno zgolj zaradi vnašanja novosti. Elden Ring je leta 2022 za dober čas prevzel moje gejming življenje in ob igranju tega dodatka se je ta ljubezen znova prebudila.”

Continue Reading

Igre

Dragon Age: The Veilguard je zasnovan za različne potrebe igralcev

Published

on

Vključevanje je v zadnjem času vroča beseda v igričarski industriji, ki naj bi zagotavljala, da se lahko s tem hobijem srečuje vedno več ljudi. Toda ob vsaki najavi vključujoče vsebine v igrah si ne moremo kaj, da se ne bi vprašali, ali je to nekaj, kar naredi igro zanimivo le na papirju.

Med nedavnim obiskom revije Game Informer v pisarni BioWare v Edmontonu so razvijalci ponosno predstavili nekaj vključujočih vsebin, ki so jih dodali v prihajajočo igro Dragon Age: The Veilguard. Pri ustvarjanju lika bodo igralci lahko izbirali med več sto drsniki in možnostmi za prilagoditev svojega lika in celo izbrali svoje zaimke. Posebno omembo je med obiskom dobila tudi Neve Gallus, spremljevalka v igri, ki ima nožno protezo.

Nazadnje je BioWare predstavil tudi možnosti za prilagajanje težavnosti v igri. Poleg treh standardnih težavnostnih stopenj bo najnovejša igra Dragon Age vključevala tudi dodatno možnost, Unbound, ki bo igralcem omogočala sprotno urejanje elementov igre.

Možnosti Unbound vključujejo omogočanje pomoči pri ciljanju ali samodejnega ciljanja, prilagajanje težavnosti pariranja sovražnikovih napadov, povečevanje škode, ki jo igralec povzroča nasprotnikom in spreminjanje življenjskih točk nasprotnikov ali tega, kako močno nas bodo pritisnili v boju. Na voljo je tudi možnost, da popolnoma onemogočimo smrt svojega lika.

“[Nobena od teh možnosti] ni goljufija,” je direktorica igre Corinne Busche povedala za Game Informer. “Gre za možnost, ki zagotavlja, da lahko igro igrajo igralci z vsemi sposobnostmi.”

Čeprav se sprašujemo o logiki nekaterih zgornjih izbir, raznolikost in zastopanost v igrah podjetja BioWare nikoli nista bili problem. Studio je od vedno dajal prednost edinstvenim likom iz različnih okolij in v zelo različnih življenjskih situacijah. Na tej točki samo upamo, da bo Neve Gallus s sabo prinesla tudi dobro zgodbo in ne le kovinsko nogo.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno