fbpx
Connect with us

Igre

Preizkusili smo Dying Light 2, naslednika ene najboljših iger vseh časov

Published

on

Med pandemijo se ljudje pripravljamo na najhuje, zato so nam prijazni zaposleni iz podjetja Techland pripravili nekaj učnega gradiva. V letu 2015 so po mojem mnenju ustvarili eno najboljših iger Dying Light in po sedmih letih smo končno dočakali njegovega naslednika Dying Light 2. 

Zombiji in parkour

Zgodba nas popelje v leto 2036, kar dvajset let po prvem srečanju z virusom v mestu Haran, kjer se je odvijal prvi del igre Dying Light. Svet, v katerem poteka naša zgodba, je še naprej pretresen od novega virusa in nam daje bolj apokaliptični vibe kot v prvem naslovu, podoben filmu I am Legend. Ulice, stavbe in strehe so poraščene s travo in drevjem, prav tako pa najdemo na vsakem kotičku nov podvig za parkourne sposobnosti našega karakterja. Podamo se v zgodbo kot Pilgrim ali romar Aiden, ki je prepotoval skozi vso Ameriko do mesteca New Viledor, kjer naj bi se nahajala njegova sestra Mia. Tu se začne naša dogodivščina polna bojevanja, parkoura, zombijev in zanimivih karakterjev, ki nam pomagajo pri preživetju in raziskovanju sveta.

Novosti, izboljšave in presenečenja

Na začetku igre opazimo precejšnjo izboljšavo same grafične podobe, kot tekoče premikanje. Lepo presenečenje pa je to, da za tekanje ne uporabljamo stamine, ampak je to osnovna sposobnost, ki jo Aiden premore, a zato moremo biti veliko bolj pazljivi, saj nam stamine kar hitro zmanjka med plezanjem. Največja sprememba igre sta sam virus, s katerim smo okuženi, in kako se odvija igra skozi noč. Tukaj pa virus igra povsem drugačno vlogo kot v prvem delu, saj nas lahko, če nismo pazljivi, hitro ubije.

Takoj ko zapade noč ali gremo v temen prostor, nam začne padati meter imunosti. Ko ta pade na ničlo se spremenimo v zombija in je igra končana, a vse se da preprečiti z UV lučmi in številnimi pripomočki, ki našo transformacijo zatirajo, tako, da se moramo dobro pripraviti in premisliti, preden se podamo na nočno raziskovanje. Ne smemo pa pozabiti na izdelovanje in izboljšavo orožij, ki so nam na voljo za premagovanje nasprotnikov in živih mrtvecev. Bojevanje z mele orožji je tokrat v ospredju, zraven našega drop kicka seveda, saj so ravijalci odstranili strelno orožje, razen loka ali samostrela in morda kakšne makeshift pištole,  ki razpade po treh strelih. 

Odločitve v igri imajo posledice

Obstajata dve skupini Survivors in Peacekeepers med katerima se lahko odločamo, ali jim bomo tekom igranja dajali oblast nad elektriko in vodo. Vsaka skupina ima svoje prednosti. V kolikor se odločimo za Survivorje, nam ti s številnimi pripomočki omogočajo lažje in hitrejše premikanje, skakanje in premagovanje ovir, ki nas čakajo v mestu.

Peacekeepeji pa so orientirani na povsem drugo plat, bojevanje. Ti nam omogočajo boljša orožja in razne pasti, ki se nahajajo skozi mesto, k katerim lahko zvabimo zombije in jih tam s pritiskom na gumb onesposobimo ali ubijemo. Lahko pa se odločimo in vsaki skupini podamo nek del moči, a to nas potem stane tistih maksimalnih privilegijev, ki jih posamezna skupina nudi.

Napredovanje lika in RPG elementi

Igri pa ne bi morali reči proper RPG, če ne bi skozi vso premikanje in bojevanje dobivali experience točke, ki pripomorejo pri izboljševanju tako naših bojevnih sposobnosti, kot sposobnosti parkourja. Tukaj lahko v dveh vejah odklepamo različne sposobnosti, kjer nam na eni strani omogočijo sposobnosti za lažje bojevanje na drugi pa sposobnosti za hitrejše “parkouranje” skozi svet. Povečamo pa si lahko svoje življenjske točke in stamino, ter z vsako nadgradnjo se poveča naš meter imunosti. Ta nam omogoči, da lahko v temi raziščemo še toliko bolj oddaljene prostore in kleti, kjer se lahko nahaja kakšna epska ali legendarna oprema in orožje.

Za lažje in hitrejše premikanje skozi mapo tekom zgodbe odklenemo grapling hook in jadralno padalo, s katerim se lahko zavihtimo še z največje stolpnice in prejadramo kakšen odsek mape, v kolikor nam naša stamina to dovoljuje. 

Dobro, slabo in povprečno

Razvijalci so pomislili na nas in naše prijatelje, saj so v igro spet vključili co-op način, da lahko v celoti izkusimo zgodbo tudi z našimi prijatelji. Tukaj se začne prava zabava, saj lahko naš soigralec zvestobo nameni drugi skupini kot mi (Survivors in Peacekeepers) in tako v isti igri oba izkusiva vse ugodnosti in prednosti, ki jih obe skupini ponujata.

A v tako velikem svetu, kjer je skoraj neomejeno stvari za raziskati, žal naletimo tudi na hrošče in napake, ki so včasih frustrirajoče, a ne tako drastične, da igro ne bi mogli igrati. Vsaj zaenkrat je večigralski način v večini tako buggy, da se ljudje zatikajo v stene, jih enostavno vrže v zrak ali pa, zaradi slabe optimizacije, prihaja do fps dropov in izgube podatkov tako, da nastaja manjša zamuda imputa kontrolk in zgrešimo skok ali pa umremo v napadu zombijev.

Dying Light 2 ne razočara

Čeprav se marsikdo pritožuje, da je igra predolga ali, da ima preveč stvari za raziskati, je to zame dejansko dobra stvar, saj dobre igre ni nikoli preveč. Čeprav je v igri še kar nekaj napak in glitchev, so jih že veliko odpravili s prvima dvema popravkoma in verjamem, da bodo ostale pomanjkljivosti hitro izboljšane. Sama zgodba je odlična in skritih dogodkov, izzivov ter predmetov je več kot dovolj, da vas pritegnejo k nakupu igre in verjemite mi, ko vam povem, da ne boste razočarani, saj igra ni tako ponavljajoča, kot se sprva zdi.


DIABLO IV PLAYSTATION 4

78,99 €

Igre

Atomic Heart naj bi v treh tednih dosegel več kot 5 milijonov igralcev

Published

on

Atomic Heart, znanstvenofantastična prvoosebna strelska igra razvijalca Mundfish, je v treh tednih presegla 5 milijonov igralcev. Tako vsaj trdi razvijalec.

Mejnik je napovedal Robert Bagratuni, izvršni direktor in ustanovitelj podjetja Mundfish, vendar je več informacij, ki bi to potrdile, težko najti.

Kar lahko preverimo, je število igralcev na platformi Steam, ki spet ni tako visoko. Na Steamu naj bi bilo prodanih okoli 200.000 izvodov igre Atomic Heart, pri čemer je bilo ob izidu doseženih rekordnih 37.222 sočasnih igralcev. Od takrat se je število zmanjšalo in je v času pisanja tega članka padlo na približno 2.500.

Pri seštevku 5 milijonov igralcev so razvijalci najverjetneje upoštevali število prodanih kopij izvodov na vseh platformah, vključno z rusko različico storitve Steam, imenovano VK Play.

Generalni direktor Bagratuni je v svojem tvitu izrazil navdušenje studia nad sprejemom igre Atomic Heart in opozoril, da je ekipa na projektu delala že od leta 2017. V svojem tvitu je omenil tudi, da podjetje Mundfish trenutno dela na dodatkih DLC za igro.

Atomic Heart je na voljo za PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X in Series S, Xbox One, Microsoft Windows in Xbox Cloud Gaming.


RESIDENT EVIL 4: REMAKE PLAYSTATION 5

69,99 €

Continue Reading

Igre

Japonski oglas za Resident Evil 4 pokaže več, kot lahko prenesete

Published

on

Najnovejši promocijski napovednik za igro Resident Evil 4 je animiran v slogu risanke o Heidi.

V enominutnem posnetku z naslovom “Leon and the Mysterious Village” (Leon in skrivnostna vas) se glavni junak četrte Resident Evil igre Leon sprehaja po čudovitem španskem podeželju, v iskanju hčere ameriškega predsednika Ashley. Naivno prikazani Leon se približa skupini domačinov, vendar ga po nekaj neuspelih poskusih pogovora mož z lovkami, ki mu rastejo iz vratu, s sekiro udari po glavi. Kdaj in kje se ta reklama predvaja, nam ni často jasno.

Videoposnetek ne pove ničesar o igri, a dolgoletni navdušenci bodo takoj prepoznali prikupne anime različice nekaterih najbolj nepozabnih sovražnikov iz igre Resident Evil 4, kot so stric z žakljem na glavi in motorko, stric, ki se mu glava spremeni v lovke in stric z ogromnimi Wolverine bodali.

Predelava igre Resident Evil 4 izide 24. marca.


RESIDENT EVIL 4: REMAKE PLAYSTATION 5

69,99 €

Continue Reading

Igre

Objavljen je bil sveži zgodbeni napovednik za igro Lord of the Rings Gollum

Published

on

Ah, da. Kdo si ne želi videti Golluma, kako se sprehaja po Srednjem svetu? Novi zgodbeni napovednik igre prikazuje posnetke, ki so bili premierno prikazani na četrtkovi predstavitvi Nacon Direct.

Gollum je akcijska RPG igra, ki se odvija vzporedno z dogodki, opisanimi v knjigi Bratovščina prstana, in v kateri se igralci podajo na pot iskanja enega in edinega prstana. Igra ima izvirno zgodbo, ki igralce popelje v več predelov Srednjega sveta in v kateri nastopajo znani obrazi iz knjig J. R. R. Tolkiena.

Vir: Daedalic Entertainment

Igra Lord of the Rings Gollum je bila napovedana že leta 2019 in prvotno načrtovana za izid leta 2021, vendar je bila večkrat odložena. Približni datum izida je trenutno september 2023.


FORSPOKEN igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

Igre

Starfield spet prestavljen, a izide še letos

Published

on

Končno je bil objavljen datum izida igre Starfield, ki bo predvidoma izšla 6. septembra 2023 za PC in Xbox Series X|S.

Od uradne najave leta 2018 je igra Starfield podjetja Bethesda eden od najbolj pričakovanih naslovov v zadnjem času na področju iger. To bo prvo novo vesolje po 25 letih studia Bethesda Game Studios, znanega po franšizah The Elder Scrolls in Fallout.

Vir: Bethesda

Čeprav je bil vsak predogled igre tehnično impresiven in je odlično gradil navdušenje igralcev, si je igra zaradi pogostih zamud ustvarila sloves naslova, ki ga nikoli ne bo. In naslov je zaslužen, saj je bil izid igre ponovno prestavljen. Bethesda je nazadnje napovedala, da bo igra izšla v prvi polovici leta 2023, kar pa žal ne drži več.

Kot je Todd Howard navedel v napovednem videoposnetku, bo igra Starfield uradne predstavitve deležna 11. junija 2023, ko si bodo igralci lahko veliko bolj podrobno ogledali, kaj jih čaka ob izidu igre 6. septembra.

Vir: Bethesda

HOGWARTS LEGACY igra za PLAYSTATION 5

74,99 €

Continue Reading

Igre

Hogwarts Legacy je še vedno najhitreje prodajana igra v Evropi

Published

on

Izid igre Hogwarts Legacy je šesti najuspešnejši v zadnjih šestih letih, poroča GamesIndustry.biz.

Po samo treh tednih prodaje je igra Hogwarts Legacy že peta najbolje prodajana igra v zadnjih 12 mesecih, za igrami FIFA 23, Call of Duty: Modern Warfare 2, Grand Theft Auto 5 in Elden Ring.

Podatki o prodaji vključujejo prodajo iger v fizični obliki na večini glavnih evropskih trgov ter prodajo digitalnih iger večine glavnih založnikov na vseh evropskih trgih.

Naslednja najbolje prodajana nova izdaja je vojna strelska igra Atomic Heart na 9. mestu. Na lestvico sta se ponovno povzpeli igri The Last of Us Part 2 in The Last of Us Remastered, ki ju je spodbudila televizijska serija HBO, posneta po teh igrah. Prodaja drugega dela se je v primerjavi s februarjem lani povečala za 317 %, prodaja igre Remastered pa za 285 %.

Vir: GamesIndustry.biz


HOGWARTS LEGACY igra za PLAYSTATION 5

74,99 €

Continue Reading

Igre

Oglej si 14 minut novega igranja igre Dead Island 2

Published

on

Dogajanje v igri se na začetku odvija v Bel Airu v Los Angelesu (ZDA). Prikazuje Dani, eno izmed šestih popolnoma prilagodljivih likov, med katerimi lahko igralci izbirajo. Dani je primerna za bližnji način bojevanja in si želi priti do hotela Halperin.

Vir: Deep Silver

“Oborožena z vrsto orožij, od katerih ima vsako svoj edinstven, brutalen način bojevanja in neskončne možnosti za nadgradnje, se izganjalka Dani sreča s standardnimi zombiji (Walkers, Shamblers, Runners), variacijami (eksplozivni hodci) in apeks zombiji (hipermutirani zombiji), ki imajo vsi edinstvene moči in vedenje,” pravijo pri Deep Silver.

“Igralci bodo videli tudi, kako izkoriščanje napadov in kombiniranje močnega nabora kartic spretnosti, izboljšanje sposobnosti in prilagajanje slogu igranja pomagajo Dani, ko se prebija skozi prvi del igre.”

Izganjalci so sicer okuženi, a ostajajo pri svoji zavesti in volji, dokler ne uporabijo način Fury Mode, da aktivirajo svoj poškodovani DNK za še bolj brutalne napade.

Ob vsem povedanem in prikazanem jedro igre ostaja zvesto izvirniku, medtem ko nas dodatek kartic spretnosti spominja na igre, kot je Back 4 Blood. Upajmo, da se bo Dead Island 2 odrezal bolje od slednje, saj je razvijalec Back 4 Blood, podjetje Turtle Rock Studios, nedavno končalo razvoj igre.

Vir: Deep Silver

Po letih zamud je igra Dead Island 2 končno pripravljena na izid, pravzaprav je podjetje Deep Silver celo za en teden prej prestavilo datum izida nadaljevanja.

Dead Island 2 bo izšel 21. aprila za sisteme PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One in PC prek trgovine Epic Games Store.


DEAD ISLAND 2 – HELL-A EDITION PS5

99,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno