fbpx
Connect with us

Aktualno

Gamegangov seznam najbolj omembe vrednih iger leta 2022

Published

on

Tako kakor vse ostale novičarske spletne strani, youtubarji, forumi in Steam, se pri Game Gangu spominjamo letošnjega leta z najboljšimi, najbolj bizarnimi, najtežjimi in seveda tudi tistimi igrami, ki so nas najbolj razočarale. Poglejmo.

Najboljše zdravilo proti stresu

Nagrado, za najbolj terapevtsko igro si je prislužil Goat Simulator 3. Tako kakor njena predhodnica, tudi ta igra o kozah ponuja maksimalno količino uničenja v najkrajšem možnem času. Brez misij, brez pogovorov z NPC-ji, brez logičnih ugank, Goat Simulator 3 od nas ne zahteva obvez, le občasen nasmeh na obrazu.

Samo za tiste, z jeklenimi živci

Če Gamegangov Žiga reče, da je imel težave z igro, se je res treba zamisliti. Naš stalni strokovnjak za butanje zlobnežev je imel to za povedati o igri: “Skozi celotno igranje moraš biti skoncentriran in moraš biti pripravljen na vse, tudi ko kateri level ponavljaš.” Sifu od igralcev res zahteva, da postanejo strokovnjaki borilnih veščin, a ne samo s telesom, ampak tudi z glavo.

Za vse, ki radi trpijo

Jasno, ne moremo narediti povzetka leta brez Elden Ringa. In če nas igra skuša trpinčiti, zakaj bi ji ustregli? JureTrsanBlond je v Miyazakijevi mojstrovini našel svojo zabavo in kdo smo mi, da bi mu rekli, da NPC-jev v igrah ni pametno jeziti.

Če iščete 120 ur vsebine

In če nekateri NPC-jev ne želijo poslušati, se drugi z njimi bistveno preveč ubadajo. Ko preko pogovorov z liki v Persona 5 Royal postajaš močnejši v boju, je edina logična poteza ta, da skušaš rešiti vse njihove težave. V skrajnem primeru pa lahko brez večjih posledic pogovore in vnaprej posnete scene prevrtiš.

Narod hlapcev ali čuvajev narave?

Na vrhu lestvice najbolj priljubljenih iger v Sloveniji nedvomno tičijo simulatorji. In da bi se na digitalnih poljih res počutili kot na sončni strani Alp, so slovenski virtualni kmetovalci v Farming Simulator 22 naložili kar konkreten kos domače zemlje.

Ko v igri pogrešaš dildote

Zdi se, da gamegangov Rok vedno naleti na največja razočaranja leta. Morda pa so njegova pričakovanja previsoka? V primeru Saints Row res niso. In čeprav je navajen v vsaki situaciji poiskati nekaj pozitivnega, je svojo izkušnjo povzel z: “Delovalo je, kot da igri manjka poguma, da bi si dovolila biti to, kar so bili njeni predhodniki.”

Za še več recenzij iger in opreme sledi našemu YouTube kanalu.


CALL OF DUTY: MODERN WARFARE II

79,99 €

Aktualno

Hekerji od razvijalca Riot Games zahtevajo 10 milijonov dolarjev

Published

on

Hekerji so ukradli izvorno kodo igre League of Legends in zdaj od razvijalca Riot Games zahtevajo 10 milijonov dolarjev.

Kot poroča Motherboard, so hekerji pridobili dostop do Riotove izvorne kode proti goljufanju in celotne kode igre League of Legends in njenih orodij ter Packmana, Riotovega sistema proti goljufanju v uporabniškem načinu.

Vir: Riot Games/Instagram

Kot dokaz so hekerji podjetju Riot Games predložili dva velika dokumenta PDF, ki naj bi dokazovala, da imajo dostop do Packmana in kode. Hekerji so ob plačilu obljubili, da bodo kodo odstranili s svojih strežnikov ter zagotovili vpogled v to, kako je prišlo do vdora, in ponudili nasvete za preprečevanje prihodnjih vdorov.

“Ne želimo škodovati vašemu ugledu ali povzročati slabega glasu v javnosti. Naša edina motivacija je finančna korist,” je pisalo v odkupnini. Rok za oddajo odkupnine naj bi bil 12 ur. “Če tega ne boste storili, bo vdor objavljen in obseg kršitve bo znan večjemu številu posameznikov.”

Podjetje Riot tega najnovejšega dogajanja še ni komentiralo, v prejšnjem sporočilu na Twitterju pa je svojim oboževalcem zagotovilo, da ne namerava plačati odkupnine.


HOGWARTS LEGACY igra za PLAYSTATION 5

74,99 €

Continue Reading

Aktualno

Na Gospodarsko razstavišče prihaja gaming spektakel leta

Published

on

Čez vikend je Big Bang najavil prihajajoči igričarski festival Game Gang Show, največje tovrstno druženje in tekmovanje v Sloveniji doslej. Na Gospodarsko razstavišče so vabljeni vsi ljubitelji gaming kulture, da v živo spoznajo svoje najljubše vplivneže in cosplayerje, preizkusijo najnovejšo opremo za prikaz navidezne resničnosti, dirkajo na simulatorjih in uživajo v EXPO območju z več kot 50 razvijalcev videoiger.

Vrhunec dogajanja predstavljajo e-športna tekmovanja, ki bodo potekala v mesecih pred dogodkom in se zaključila na glavnem odru Game Gang Showa. Nadobudni igričarji se lahko prijavijo na skupno šest turnirjev v najpopularnejših e-športnih naslovih na svetu in si poskušajo priboriti bogate denarne nagrade. 

League of Legends, Counter Strike: Global Offensive in Valorant kvalifikacije na dogodek bodo potekale na spletu s finalom na velikem odru dogodka. Za konzolaše bosta organizirana turnirja v FIFA 23 in NBA 2K23, s kvalifikacijami, ki se bodo odigrale v živo na prizorišču ter finalom na velikem odru. Poskrbljeno bo tudi za ljubitelje mobilnih iger, ki se bodo lahko kar na prizorišču borili za naslov najboljšega Brawl Stars igralca.

Med vplivneži, ki sodelujejo s festivalom sta tudi ScorpLZ (levo) in Wortex (desno).
Slika: Big Bang

Na petkovi novinarski konferenci so vsebino festivala predstavili Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor družbe Big Bang, ter Tomaž Ambrožič in Gašper Kovač, oba iz agencije Sport Media Focus, ki skrbi za splošno organizacijo Game Gang Showa.

“Danes je e-šport najhitreje rastoča športna kategorija na svetu, turnirje v video igrah pa spremlja več ljudi kot marsikateri tradicionalni šport,” je o zadnjih trendih v igričarski industriji povedal Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor družbe Big Bang.

“Število posameznikov, ki redno ali občasno spremljajo e-šport, se bo po napovedih do leta 2024 povzpelo na kar 577 milijonov, največji e-športni turnirji pa beležijo več kot 5 milijonov gledalcev.”

Slika: Big Bang

Več o samem dogodku je komentiral Tomaž Ambrožič, direktor agencije Sport Media Focus:

“Na 4.300 kvadratnih metrov igralnih površin bo na voljo prek sto igralnih sistemov za obiskovalce, nagradni sklad pa presega 10 tisoč evrov. Za slovensko ‘gaming’ skupnost bo to odlična priložnost za promocijo, dokazovanje in spletanje novih vezi.”

Game Gang Show bo morda prva velika priložnost za tekmovalce, ki želijo premagati svojo tremo. Kot je povedal Gašper Kovač, organizator festivala pri Sport Media Focus bodo:

“Vsi imeli možnost nastopiti na velikem odru ter zablesteti pod žarometi.”

Game Gang Show lahko obiščete med 31. marcem in 2. aprilom 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Prodaja vstopnic se začne 1. februarja. Za prijavo na turnirje obiščite uradno spletno stran festivala.


THE WITCHER 3: WILD HUNT – COMPLETE EDITION igra za Playstation 5

39,99 €

Continue Reading

Aktualno

Gledanost storitev YouTube Gaminga se je decembra povečala za 25 %

Published

on

Tako platforme za ustvarjalce vsebin kot družbeni mediji se trudijo, da bi postali priljubljeno mesto za pretakanje. Zdi se, da Twitch poskuša prehiteti še ena platforma, a razlika v gledanosti je neprimerljiva.

Po uspešnem novembru za platformo Twitch je gledanost decembra 2022 dosegla 1,6 milijarde ur, kar je razvidno iz mesečnega poročila StreamElements in Rainmaker.gg State of the Stream. A žal platforma za pretakanje ni mogla doseči dveh milijard ur gledanosti skozi vse leto, kot je to storila januarja 2022.

Igre na Facebooku so decembra zabeležile 2-odstotni upad, saj so dosegle le 405 milijonov ur gledanja.

Po drugi strani je bila platforma YouTube Gaming edina platforma za pretakanje, ki je decembra zabeležila rast. Njena gledanost se je povečala za 25 %, saj je dosegla 305 milijonov ur v mesecu.

Najbolj gledane igre decembra so bile: Grand Theft Auto V, World of Warcraft in League of Legends. Igra Escape From Tarkov je zabeležila 455-odstotni skok, saj je dosegla 39 milijonov ogledov. Do povečanja je najverjetneje prišlo zaradi “pre-wipe” dogodka in novoletnih dropov.

Najbolj gledane igre na Twitchu:

  • Grand Theft Auto V – 95 milijonov ur
  • World of Warcraft – 74 milijonov ur
  • League of Legends – 68 milijonov ur
  • Valorant – 60 milijonov ur
  • Call of Duty: Warzone – 49 milijonov ur
  • Fortnite: 42 milijonov ur
  • Overwatch 2: 41 milijonov ur
  • Escape from Tarkov: 39 milijonov ur
  • Minecraft: 32 milijonov ur

“Če primerjamo številke Twitcha pred pandemijo s sedanjimi številkami gledanih ur, ni dvoma, da je platforma močno zrasla, čeprav so se njene napihnjene številke iz obdobja pandemije zmanjšale,” je dejal Gil Hirsch, izvršni direktor podjetja StreamElements.

“Čeprav Twitch ostaja dominanten na področju iger v živo, je še prezgodaj vedeti, ali bo ponovno pridobil zagon ali na njegovo rast vplivajo druge platforme, kot je TikTok.”


TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: THE COWABUNGA COLLECTION igra za PS5

39,99 €

Continue Reading

Aktualno

Režiser filma John Wick podpisal pogodbo za film Rainbow Six

Published

on

Hollywood Reporter je potrdil, da je režiser filmov o Johnu Wicku Chad Stahelski podpisal pogodbo za režijo prihajajočega Paramountovega filma.

Že leta 2018 je bilo potrjeno, da Paramount pripravlja dva filma po vesolju Toma Clancyja. Prvi od teh, Brez obžalovanja (Without Remorse), je bil aprila 2021 predvajan pri pretočnem velikanu Amazon Prime Video.

Brez obžalovanja je veljal za izvorno zgodbo lika Johna Clarka, ki ga je v filmu odigral Michael B. Jordan. Film Rainbow Six bo torej nekakšno nadaljevanje, v katerem bo Jordan ponovno upodobil vlogo Johna Clarka.

Kaskader, ki je postal filmski ustvarjalec, Chad Stahelski, je leta 2014 s filmom John Wick debitiral kot neverjetni režiser in nato odvodil vse naslednje dele franšize. Stahelski trenutno pripravlja več projektov, med drugim tudi predelavo filma Highlander, v katerem bo igral Henry Cavill.


TOM CLANCY’S RAINBOW SIX: EXTRACTION – DELUXE EDITION igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

Aktualno

Serijo The Last of Us si je ogledalo 4,7 milijona gledalcev

Published

on

Prvo epizodo televizijske nadaljevanke The Last of Us, ki jo lahko najdemo pri ponudnikih Sky in HBO, si je v ZDA ogledalo 4,7 milijona gledalcev. Po podatkih agencije Nielsen ratings in Warner Bros. Discovery je serija, po številu gledalcev prve epizode, trenutno na drugem mestu za Igro prestolov: Hiša zmajev, ki jo je lani poleti spremljalo skoraj 10 milijonov oboževalcev.

“Navdušeni smo nad tem, da bodo tako ljubitelji tako serije kot igre to kultno zgodbo doživeli na nov način, in se jim zahvaljujemo, ker so pripomogli k uspehu,” je dejal izvršni direktor HBO in vsebin HBO Max Casey Bloys.

“Osredotočili smo se preprosto na to, da naredimo najboljšo možno adaptacijo te priljubljene zgodbe za čim večje občinstvo,” sta dodala izvršna producenta Craig Mazin in Neil Druckmann. 

“Presrečna sva, ko vidiva, koliko oboževalcev, tako starih kot novih, je serijo The Last of Us sprejelo v svoje domove in srca.”

Z otvoritvijo serije so PS Plus Premium uporabniki dobili tudi možnost, da za dve uri brezplačno preizkusijo The Last of Us Part 1.


HOGWARTS LEGACY igra za PLAYSTATION 5

74,99 €

Continue Reading

Aktualno

Evropska komisija proti prevzemu Microsoft-Activision

Published

on

Evropska komisija (EK) domnevno pripravlja protimonopolno opozorilo proti Microsoftovemu prevzemnemu poslu z Activisionom. Opozorilo, ki naj bi bilo posredovano v obliki izjave o nasprotovanju, bo vsebovalo pomisleke organizacije v zvezi s poslom.

Po nedavnem poročilu agencije Reuters trditve o tem, da naj bi EK pripravila omenjeno izjavo, prihajajo od ljudi, ki naj bi bili seznanjeni s poslom. Evropska komisija zadeve ni želela komentirati.

Medtem pa je Microsoft povedal naslednje: “Še naprej sodelujemo z Evropsko komisijo, da bi odpravili vse pomisleke glede trga. Naš cilj je omogočiti več iger več ljudem in ta posel bo ta cilj še pospešil.”

To niso prvi pomisleki glede posla zunaj Zvezne komisije za trgovino (FTC). Tudi podjetji Nvidia in Google sta izrazili svoje pomisleke v zvezi s tem, saj bi nakup podjetja Activision še dodatno okrepil Microsoftove mobilne igre in naročniške igričarske storitve.


Playstation PS4 igra The Last of Us Part II

39,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno